MOSALJOZE wrote:Mozda nije baš najprikladnija tema,ali ovo vrijedi istaći
http://reprezentacija.ba/15963-selekcij ... -prvenstva
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Logovan
#17651 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
- MOSALJOZE
#17652 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
http://reprezentacija.ba/16010-16010
BRAVO BRAVO BRAVO BRAVO BRAVO I BRAVOOOOOOOOOOOOOOOOO
S obzirom da su na jedvite jade skupili novac(hvala Mumetu na donaciji) ovo je

BRAVO BRAVO BRAVO BRAVO BRAVO I BRAVOOOOOOOOOOOOOOOOO
S obzirom da su na jedvite jade skupili novac(hvala Mumetu na donaciji) ovo je
- Logovan
-
Mustang1
#17654 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Lako je njima kad im Pape nije selektor ! 
- DELEGACIJA
#17655 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Pa će im nedostajati izjava Papeta nakon utakmice:Mustang1 wrote:Lako je njima kad im Pape nije selektor !
"govorio sam ja to igračima da će biti teška utakmica bla bla bla
- shake69
#17656 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
"Budžet saveza 2011. godine bio je četiri miliona maraka. A danas? Danas je 23 miliona maraka", veli Darko Ljubojevic, podpredsjednik N/FSBiH.
Sto bi bilo dobro zaviriti odakle odjednom tako veliki budzet FSBiH, mislim gdje idu toliki rashodi na godisnjem nivou!? Novina je, to zna svako, desetak puta veca plata selektoru i troskovi rada Trening centra (uposlenici i catering onog zenickog hotela), ne znam ima li sta jos, ali da je skocilo na 23 miliona od 4 miliona, fakat bi trebalo objasniti javnosti!
Sto bi bilo dobro zaviriti odakle odjednom tako veliki budzet FSBiH, mislim gdje idu toliki rashodi na godisnjem nivou!? Novina je, to zna svako, desetak puta veca plata selektoru i troskovi rada Trening centra (uposlenici i catering onog zenickog hotela), ne znam ima li sta jos, ali da je skocilo na 23 miliona od 4 miliona, fakat bi trebalo objasniti javnosti!
-
SSemir
#17657 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
investiranje u stadione po drzavi? otplacivanje dugova? pristojnije premije igracima? nagrada igracima za odlazak na svjetsko? troskovi cijelog projekta vezanog za pripreme i odlaska na svjetsko? investiranje u izgradnju centra u zenici?
sve se to desilo ove godine i sve je proslo preko racuna saveza, tako da sve to spada u ovogodisnji budzet. nit je prosle godio bio priblizan, niti ce sljedece godine biti priblizan ovome.
sve se to desilo ove godine i sve je proslo preko racuna saveza, tako da sve to spada u ovogodisnji budzet. nit je prosle godio bio priblizan, niti ce sljedece godine biti priblizan ovome.
- Ned071
#17658 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
boldovano nula maraka. savez nije marke dao ni za jedan stadion u drzavi. trening centar u kompletui finansiran takodjer uefa sredstvima. premije? momci sami zaradili. fifa fond za sp iz kojeg se takodjer placalo boravak u brazilu... suplju baca ljubojevic, ocito je neka panika dok su u dva dana tri prva covjeka ns bih dala intervjue u medijima pod svojom kontrolomSSemir wrote:investiranje u stadione po drzavi? otplacivanje dugova? pristojnije premije igracima? nagrada igracima za odlazak na svjetsko? troskovi cijelog projekta vezanog za pripreme i odlaska na svjetsko? investiranje u izgradnju centra u zenici?
- MOSALJOZE
#17659 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Morel koji dinar premijerligaškoj sirotinji stić.Frajer se hvali(neka je to je uredu)a ovamo imamo jedva 1 pristojan travnjak.
- Ned071
#17660 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
ne moze komsija. potrosilo se jbg... bila velika delegacija, nije preteklo. prvi je pare od uefa programa za rekonstrukciju uzeo kulina za slaviju. vama, cini mi se, ako nije bomba, koldzo potpisao neki program za obnovu svlacionica. jebe se niima za klubove i terene, samo lovaMOSALJOZE wrote:Morel koji dinar premijerligaškoj sirotinji stić.Frajer se hvali(neka je to je uredu)a ovamo imamo jedva 1 pristojan travnjak.
- MOSALJOZE
#17661 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
U obnovi svlačionica općina NS je učestvovala ko i ja eto koliko
- Ned071
#17662 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
meshcini da je bilo neki dan u novinama da je potpisan ugovor i da daju 30 milja? veze nemam, samo mi se cini.
-
SSemir
#17663 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
procitaj ponovo onaj dio: sve je to proslo preko racuna saveza!Ned071 wrote:boldovano nula maraka. savez nije marke dao ni za jedan stadion u drzavi. trening centar u kompletui finansiran takodjer uefa sredstvima. premije? momci sami zaradili. fifa fond za sp iz kojeg se takodjer placalo boravak u brazilu... suplju baca ljubojevic, ocito je neka panika dok su u dva dana tri prva covjeka ns bih dala intervjue u medijima pod svojom kontrolomSSemir wrote:investiranje u stadione po drzavi? otplacivanje dugova? pristojnije premije igracima? nagrada igracima za odlazak na svjetsko? troskovi cijelog projekta vezanog za pripreme i odlaska na svjetsko? investiranje u izgradnju centra u zenici?
znam ko je sta zaradio, ko je sta finansirao, ali to sve je islo preko saveza i tako je napumpalo budzet. u budzetu nije bitno jesu li "momci sami zaradili", budzet ne razumije emocije nego samo brojeve.
renoviranje nekih travnjaka na premierligaskim stadionica koje je finansirala uefa: uefa uplatila pare na racun nsbih i njima rekli da sprovedu izgradnju. momci zaradili pare od fonda fife: fifa platila pare na racun hsbih, i rekla savezu da to isplati igracima..itd
vjestacko pumpanje budzeta. nista nam ne govori o realnom stanju, ali moze da posluzi ovako kad se neko hoce da hvali sa velikim budzetom. takodje moze da posluzi kad neko hoce da kaze ovim iz saveza da su lazovi, jer su momci to sami zaradili, uefa finansirala bla bla
ekonomija je takva jbg
- MOSALJOZE
#17664 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
30 000 od UEFE za klubove koji su nastupili u Europi.To nije bilo predvidjeno uglavnom ništa savez nema sa tim.Ned071 wrote:meshcini da je bilo neki dan u novinama da je potpisan ugovor i da daju 30 milja? veze nemam, samo mi se cini.
- Ned071
#17665 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
nismo se najbolej razumjeliSSemir wrote:procitaj ponovo onaj dio: sve je to proslo preko racuna saveza!Ned071 wrote:boldovano nula maraka. savez nije marke dao ni za jedan stadion u drzavi. trening centar u kompletui finansiran takodjer uefa sredstvima. premije? momci sami zaradili. fifa fond za sp iz kojeg se takodjer placalo boravak u brazilu... suplju baca ljubojevic, ocito je neka panika dok su u dva dana tri prva covjeka ns bih dala intervjue u medijima pod svojom kontrolomSSemir wrote:investiranje u stadione po drzavi? otplacivanje dugova? pristojnije premije igracima? nagrada igracima za odlazak na svjetsko? troskovi cijelog projekta vezanog za pripreme i odlaska na svjetsko? investiranje u izgradnju centra u zenici?
znam ko je sta zaradio, ko je sta finansirao, ali to sve je islo preko saveza i tako je napumpalo budzet. u budzetu nije bitno jesu li "momci sami zaradili", budzet ne razumije emocije nego samo brojeve.
renoviranje nekih travnjaka na premierligaskim stadionica koje je finansirala uefa: uefa uplatila pare na racun nsbih i njima rekli da sprovedu izgradnju. momci zaradili pare od fonda fife: fifa platila pare na racun hsbih, i rekla savezu da to isplati igracima..itd
vjestacko pumpanje budzeta. nista nam ne govori o realnom stanju, ali moze da posluzi ovako kad se neko hoce da hvali sa velikim budzetom. takodje moze da posluzi kad neko hoce da kaze ovim iz saveza da su lazovi, jer su momci to sami zaradili, uefa finansirala bla bla
ekonomija je takva jbg
- shake69
#17666 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
To prvo nema veze s ovom pricom, drugo je sam negirao jer nema vise dugova, premije za igrace i "Punto skvadru" iz Saveza su oko 10 miliona KM za Brazil, pa cak i s pripremama mozes jos dodati 3-4 miliona, i svemu tome nove uposlenike na Crkvickom brdu, (security, catering etc., nema sanse pola miliona KM ni za cijelu godinu a nekmoli oni krenuli u avgustu, organizacija par utakmica, u redu, ali otkud dobacise do 24 miliona fakat je nevjerovatno!?SSemir wrote:investiranje u stadione po drzavi? otplacivanje dugova? pristojnije premije igracima? nagrada igracima za odlazak na svjetsko? troskovi cijelog projekta vezanog za pripreme i odlaska na svjetsko? investiranje u izgradnju centra u zenici?
-
SSemir
#17667 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
da se razumijemo, ne pravdam ih nimalo! begica i kompaniju smatram skoro jednakim kriminalcima kao njegovi prethodnici. samo sto su ovi kulturniji i obrazovaniji, pa to rade pismenije od ostalih.
samo sam htio da objasnim kako funkcionise budzet..
ko zna, mozda im je adidas isplatio odjednom od ugovora za sponzorstvo za sve godine? lupam
samo sam htio da objasnim kako funkcionise budzet..
ko zna, mozda im je adidas isplatio odjednom od ugovora za sponzorstvo za sve godine? lupam
- Logovan
#17668 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
More, more, biće uskoro.MOSALJOZE wrote:Morel koji dinar premijerligaškoj sirotinji stić.Frajer se hvali(neka je to je uredu)a ovamo imamo jedva 1 pristojan travnjak.
-
snoopy_cb
#17669 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Najfrapantnija informacija sto su potvrdili i ovi lopovi iz Saveza, da drzavni prvak za osvojenu titulu pod okriljem tog nakaradnog Saveza od istog dobije ravno 0,00 KM.
- Droog
#17670 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
I jos se kao "brani" govoreci da kao "UEFA daje pare klubovima".snoopy_cb wrote:Najfrapantnija informacija sto su potvrdili i ovi lopovi iz Saveza, da drzavni prvak za osvojenu titulu pod okriljem tog nakaradnog Saveza od istog dobije ravno 0,00 KM.
A kad treba kazniti neki klub zbog necega...ne moras im 2X reci!
- MOSALJOZE
#17671 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Još ako se radi o Želji ili Sarajevu trkaju se
- phillie
#17672 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Pa nije receno da su rashodi 23 miliona nego kompletan budzet.shake69 wrote:"Budžet saveza 2011. godine bio je četiri miliona maraka. A danas? Danas je 23 miliona maraka", veli Darko Ljubojevic, podpredsjednik N/FSBiH.![]()
- DELEGACIJA
#17673 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Budžet = Rashodphillie wrote:Pa nije receno da su rashodi 23 miliona nego kompletan budzet.shake69 wrote:"Budžet saveza 2011. godine bio je četiri miliona maraka. A danas? Danas je 23 miliona maraka", veli Darko Ljubojevic, podpredsjednik N/FSBiH.![]()
Sad samo zavisi da li će se potrošiti više ili manje od budžeta, poznavajući naše ljude više se troši garant
- shake69
#17674 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Vidjet cemo naredne godine kad nema premija ni od FIFA ni od UEFA, koliki ce tada biti budzet. Nema druge nego su gospoda uracunali Brazil (18 miliona KM) i ove uobicajene prihode, a kad FIFA darove prekrizis, ostalo ti ga dodje samo dva milioncica vise u odnosu na Ushketovo doba!phillie wrote:Pa nije receno da su rashodi 23 miliona nego kompletan budzet.shake69 wrote:"Budžet saveza 2011. godine bio je četiri miliona maraka. A danas? Danas je 23 miliona maraka", veli Darko Ljubojevic, podpredsjednik N/FSBiH.![]()
-
Pjanic15