Kupio bih nesto sa eBay-a

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#17651 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by un1ted »

Pozdrav od legende.

Kažem ti ono što jeste. Opet te pitam, kome ćeš uputiti žalbu? Prema trackingu, isti nije međunarodni kod za praćenje, ne može biti registrovan na posta.ba. Prema tome, on nije ušao u BIH.

Opet ću ti ponoviti da je pošta gamad, ali za ovo im ne mozes nista komentarisati.
vješalica

#17652 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by vješalica »

ja se ne žalim ti to ne kontaš
nego mi nije jasno ako uđe poaket u državu šta seruckaš tamo na kamari par dana
nikad ovdje neće svanuti dok se budu šutali paketi
ovaj paket je super, ja još čekam pošiljke koje su sigurno negdje na kamari i čekaju da rokne lola 1,8 naljepnicu i da je naplati dok nenaviknute šaltersmrade pljunu u prst kad okreću papir
smiješno jbt
21 vijek, malo dali oduška raji da šta kupi fino povećanjem uvoznog limita da s ene plaća carina
oni osmislili lopovluk
teška baliysk@ zaostalost
shandrprcSA

#17653 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by shandrprcSA »

vješalica wrote:
un1ted wrote:Ako je TN DHL-a i ispravan, to ne znaci da je artikal stigao do pošte. Ja sam kivan na njih maksimalno, ali ih ne napadam kada nemam funkcionalan broj za praćenje, koji je međunarodnog standarda.

Još jedanput, ako DHL kaže da je to ušlo u BIH, onda je moguće da je na aerodromu, a kada će se dostaviti do pošte, opet nije do njih, jer oni nisu uvoznici.
legendo pošiljka je danas stigla kući
a da ne bi ispalo da se ja bavim lažima i lupanjima evo fotos paketa o kojem sam brabonjala

hvala lijepo i prijatno
ship date je bio 17ti septembar

zao mi je ako je slika loša imam neku kinesku harabatinju

Image

17TRACK
Destination : Bosnia and Herzegovina

Origin : United States - Tracking consuming: 1181 ms
2018-09-25 14:51

SARAJEVO, BA, ARRIVAL IN COUNTRY
2018-09-19 13:25

Melrose Park, IL, US, SCANNED INTO SACK/CONTAINER
2018-09-19 13:25

Melrose Park, IL, US, PROCESSING COMPLETED AT ORIGIN
2018-09-18 12:15

Melrose Park, IL, US, CLOSE BAG
2018-09-17 10:31

Melrose Park, IL, US, PROCESSED
2018-09-17 06:41

Melrose Park, IL, US, ARRIVAL AT DHL ECOMMERCE DISTRIBUTION CENTER
2018-09-16 04:21

UNITED STATES, EN ROUTE TO DHL ECOMMERCE
2018-09-16 04:18

UNITED STATES, ELECTRONIC NOTIFICATION RECEIVED: YOUR ORDER HAS BEEN PROCESSED AND TRACKING WILL BE UPDATED SOON
BHPosta
27.09.2018 15:11:36 BOSNIA AND HERZEGOVINA 71000 - 71000 Sarajevo Prispijeće pošiljke
28.09.2018 08:35:07 BOSNIA AND HERZEGOVINA 71165 - 71165 Sarajevo Prispijeće pošiljke
28.09.2018 12:03:34 BOSNIA AND HERZEGOVINA 71165 - 71165 Sarajevo Pošiljka uručena
Mehemed
Vozim: automobil

#17654 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Mehemed »

Taj tracking bh pošte saznaš kad ti stigne pošiljka, kad ukucaš ovaj njihov tracking od 1.80KM, ali riječ je o tome da DHLov tracking nije registrovani te kao takav nije važeći u BiH i nije relevantan podatak jer neka roba ide prvo u Njemačku u sabirni centar gdje se sakupljaju sve pošiljke prema BiH pa se tek onda proslijedi iz Njemačke prema BiH.
Revolucionar ★

#17655 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Revolucionar ★ »

Ljudi, moze li me neko uputiti u proceduru povrata novca od Paypala,

prije 15 dana sam kupio nesto na jednoj stranici, nije ebay, platio paypalom, i nakon toga se nista ne desava 5 dana. Kontaktirao prodavca na njegov paypal mail, ali ne odgovara. Sada je vec proslo 15 dana, ulazim u 16-i. Obavijest o shippingu nije dosla. Kad da od Paypala zatrazim povrat?
Mehemed

#17656 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Mehemed »

Loguješ se na paypal, nađeš tu transakciju, klikneš je i u dnu piše:
"First contact the seller through eBay to try resolving the problem. If it's still not resolved, go to the eBay Resolution Center. You may be eligible for buyer protection.
Klikneš na "eBay Resolution Center" pa kasnije biraš "I haven't received it yet."
shandrprcSA

#17657 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by shandrprcSA »

Mehemed wrote:Taj tracking bh pošte saznaš kad ti stigne pošiljka, kad ukucaš ovaj njihov tracking od 1.80KM, ali riječ je o tome da DHLov tracking nije registrovani te kao takav nije važeći u BiH i nije relevantan podatak jer neka roba ide prvo u Njemačku u sabirni centar gdje se sakupljaju sve pošiljke prema BiH pa se tek onda proslijedi iz Njemačke prema BiH.
znam, vise sam se osvrnuo na pracenje sa DHL TN
nlt

#17658 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by nlt »

Aug 29, 2018
11:26 am

已Leaving parcel center【广东东莞 Received by China Post中心】, Next stop 处理中心China Post
东莞市
Aug 29, 2018
11:22 am

【广东东莞 Received by China Post中心】Customs scan by parcel centerChina Post
东莞市
Aug 29, 2018
11:18 am

【广东东莞 Received by China Post中心】Shipment received by parcel centerChina Post
东莞市

i ovako stoji ima i mjesec skoro
vješalica

#17659 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by vješalica »

:run:
Mehemed wrote:Loguješ se na paypal, nađeš tu transakciju, klikneš je i u dnu piše:
"First contact the seller through eBay to try resolving the problem. If it's still not resolved, go to the eBay Resolution Center. You may be eligible for buyer protection.
Klikneš na "eBay Resolution Center" pa kasnije biraš "I haven't received it yet."
Vidiš da je rekao da nije kupio preko ebaya
Mehemed

#17660 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Mehemed »

vješalica wrote: Vidiš da je rekao da nije kupio preko ebaya
Tu sam se malo zeznuo.

Piše "Report an issue" kada klikneš na tu transakciju, ja kliknuo na transakciju sa ebaya i sprva nisam ni skontao da preusmjerava na ebay resolution center pa se desila zabuna.
Revolucionar ★ wrote:Ljudi, moze li me neko uputiti u proceduru povrata novca od Paypala,
Znači loguješ se na paypal, klikneš na tu transakciju i onda klikneš na "Report an issue"
Revolucionar ★

#17661 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Revolucionar ★ »

Mehemed wrote:
vješalica wrote: Vidiš da je rekao da nije kupio preko ebaya
Tu sam se malo zeznuo.

Piše "Report an issue" kada klikneš na tu transakciju, ja kliknuo na transakciju sa ebaya i sprva nisam ni skontao da preusmjerava na ebay resolution center pa se desila zabuna.
Revolucionar ★ wrote:Ljudi, moze li me neko uputiti u proceduru povrata novca od Paypala,
Znači loguješ se na paypal, klikneš na tu transakciju i onda klikneš na "Report an issue"
Zahvaljujem. Opciju vidim. Samo je pitanje, je li rano da otvorim case, doduse, gotovo 20 dana mi se lik ne javlja, shippovano nije sto posto, to sam uvjeren.
Mehemed

#17662 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Mehemed »

Revolucionar ★ wrote: Zahvaljujem. Opciju vidim. Samo je pitanje, je li rano da otvorim case, doduse, gotovo 20 dana mi se lik ne javlja, shippovano nije sto posto, to sam uvjeren.
Po meni nije, čim nije poslao nije rano, 15-20 dana nakon uplate nije poslato a još se ne javlja sa objašnjenjem zašto nije poslao. Nebi ja više čekao ni sekunde.
Revolucionar ★

#17663 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Revolucionar ★ »

Mehemed wrote:
Revolucionar ★ wrote: Zahvaljujem. Opciju vidim. Samo je pitanje, je li rano da otvorim case, doduse, gotovo 20 dana mi se lik ne javlja, shippovano nije sto posto, to sam uvjeren.
Po meni nije, čim nije poslao nije rano, 15-20 dana nakon uplate nije poslato a još se ne javlja sa objašnjenjem zašto nije poslao. Nebi ja više čekao ni sekunde.
Ma nevjerovatan lik, ne kontam kako Paypal dopusta svakom idiotu da koristi opciju Paypal placanja na svom sajtu. Kako ja da znam da je skamer, kralja mi
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#17664 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by un1ted »

A kako PayPal da zna je li skamer? Sta ako je frajer imao Privatni problem i nije stigao da ti se javi?

Kako god otvori case I dobit ćeš novac nazad.
Revolucionar ★

#17665 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Revolucionar ★ »

un1ted wrote:A kako PayPal da zna je li skamer? Sta ako je frajer imao Privatni problem i nije stigao da ti se javi?

Kako god otvori case I dobit ćeš novac nazad.
Mislio sam na to da ne postoje uslovi koji odredjeni website mora ispunjavati da mu se odobri koristenje Paypal placanja. Npr. ja otvorim sad website, i idem s namjerom da radim scam. Kakva onda za fiktivnog prodavca proizilazi steta, jel mora imati neki polog na svom Paypal racunu kojim pravda transakcije, nadam se da me razumijes. De facto, ako ne postoje nikakvi uslovi, odradis stranicu za prodaju telefona, scamujes par osoba i nadas se da barem jedna od njih nece dizati case na Paypalu, profitiras ?!
Revolucionar ★

#17666 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Revolucionar ★ »

I podigao sam case na Paypalu. Koliko bih trebao sacekati na odgovor prodavca prije no zatrazim povrat love od Paypala? Stvar je kostala 40 dolara, zato me nervira ovakvo ponasanje
kloniran

#17667 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by kloniran »

180 dana
Revolucionar ★

#17668 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Revolucionar ★ »

kloniran wrote:180 dana
dal si realan :D Pa nakon otvaranja case-a imas 20 dana da obavis sve s prodavcem i onda da proglasis stvar rijesenom ili da case proslijedis ebayu na arbitrazu. Moje pitanje se odnosilo na taj period od 20 dana , dal cekat svih 20 da se ovaj scammer ( sto i jest ) javi ili nakon 3-4 dana opalit escalate
TRANCE

#17669 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by TRANCE »

Revolucionar ★ wrote:
dal si realan :D Pa nakon otvaranja case-a imas 20 dana da obavis sve s prodavcem i onda da proglasis stvar rijesenom ili da case proslijedis ebayu na arbitrazu. Moje pitanje se odnosilo na taj period od 20 dana , dal cekat svih 20 da se ovaj scammer ( sto i jest ) javi ili nakon 3-4 dana opalit escalate
Mislim da se nakon 20 dana case sam zatvori, tako da moraš prije isteka 20 dana "escalirati" slučaj.
Ne mora značiti da je scamer, možda samo ne govori engleski :mrgreen:
Ja sam obično radio da sačekam 2-3 mjeseca da vidim hoće li stići paket, ako ne stigne, javim se prodavaču za povrat love. Ako ništa ne odgovori ili kaže da sačekam još, pokrenem case na Paypalu. Tu napišem kulturnu poruku da nije stiglo nakon 3 mjeseca čekanja, da mi je veoma žao što je do ovoga došlo i da predlažem da sačekamo još 15 dana da vidimo da li će paket doći. Ako ne dođe ni nakon 15 dana, par dana pred istek toka eskaliram slučaj i dobijem uvijek lovu od Paypala. Naravno bitan je i broj prethodnih kupovina na Paypalu; ako obaviš npr. 100 kupovina bez problema i tražiš za 1-2 kupovine povrat novca, neće Paypal tražiti nikakve dodatne informacije. Problem može biti ako ti je prva kupovina ili ako svako malo tražiš povrat. Zato za sitnice od dolar-dva koje je poslao prodavač s 99% rejtingom i ne tražim povrat, da ne bi kvario rejting accounta kod Paypala, jer mi je bitnije da imam pokriće ako mi ne dođe ili dođe oštećena stvar od 100-200 dolara, nego što ću dobiti dolar od Kineza nazad zbog lopova u BH Pošti.
Revolucionar ★

#17670 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Revolucionar ★ »

TRANCE wrote:
Revolucionar ★ wrote:
Mislim da se nakon 20 dana case sam zatvori, tako da moraš prije isteka 20 dana "escalirati" slučaj.
Ne mora značiti da je scamer, možda samo ne govori engleski :mrgreen:
Ja sam obično radio da sačekam 2-3 mjeseca da vidim hoće li stići paket, ako ne stigne, javim se prodavaču za povrat love. Ako ništa ne odgovori ili kaže da sačekam još, pokrenem case na Paypalu. Tu napišem kulturnu poruku da nije stiglo nakon 3 mjeseca čekanja, da mi je veoma žao što je do ovoga došlo i da predlažem da sačekamo još 15 dana da vidimo da li će paket doći. Ako ne dođe ni nakon 15 dana, par dana pred istek toka eskaliram slučaj i dobijem uvijek lovu od Paypala. Naravno bitan je i broj prethodnih kupovina na Paypalu; ako obaviš npr. 100 kupovina bez problema i tražiš za 1-2 kupovine povrat novca, neće Paypal tražiti nikakve dodatne informacije. Problem može biti ako ti je prva kupovina ili ako svako malo tražiš povrat. Zato za sitnice od dolar-dva koje je poslao prodavač s 99% rejtingom i ne tražim povrat, da ne bi kvario rejting accounta kod Paypala, jer mi je bitnije da imam pokriće ako mi ne dođe ili dođe oštećena stvar od 100-200 dolara, nego što ću dobiti dolar od Kineza nazad zbog lopova u BH Pošti.
ma kamaru kupovina imam, preko ebaya mozda dva puta do sad da sam imao refund za stvari od par dolara. Ovo je prvi put da kupim nesto na stranici koja nije ebay, a da imam problem. Nazalost, po komentarima na facebook stranici prodavaca nisam jedini kojem se "ne javlja" .
kloniran

#17671 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by kloniran »

Revolucionar ★ wrote:
covjece ti si pitao za paypal, kakve veze sad ebay ima s tim

na paypalu samo nek kaze da je poslao artikal, mozes mahati usima sljedecih 180 dana

evo sta si napisao
Revolucionar ★ wrote:I podigao sam case na Paypalu. Koliko bih trebao sacekati na odgovor prodavca prije no zatrazim povrat love od Paypala? Stvar je kostala 40 dolara, zato me nervira ovakvo ponasanje
Revolucionar ★

#17672 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Revolucionar ★ »

kloniran wrote:
Revolucionar ★ wrote:
covjece ti si pitao za paypal, kakve veze sad ebay ima s tim

na paypalu samo nek kaze da je poslao artikal, mozes mahati usima sljedecih 180 dana

evo sta si napisao
Revolucionar ★ wrote:I podigao sam case na Paypalu. Koliko bih trebao sacekati na odgovor prodavca prije no zatrazim povrat love od Paypala? Stvar je kostala 40 dolara, zato me nervira ovakvo ponasanje
izvinjavam se, mislio sam na paypal. uglavnom ,meni je dat rok do 20. oktobra da se ocitujem. Ali sudeci po izjavama ljudi koje sam kontaktirao sa njihove stranice, covjek se apsolutno nikad ne javlja. Tih 180 dana koje ti spominjes je , kako ja znam, rok u kojem mozes trazit prava, nema veze sa komunikacijom sa sellerom putem resolution centra na paypalu za koji ja pitam. Volio bih da se neko javi ko je bio u slicnoj situaciji. Ako je to tvoje tacno, sta, lik napise da je poslao, i ja pola godine cekam na pare ili robu? nema sanse da je tako
Mehemed

#17673 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Mehemed »

Kako je usporila ova singapurska pošta... Sve pratim avione i mislim evo ga sad, evo ga sad, kad ono ništa :(
Nekad znalo stići za 13-14 dana sa odlaskom na carinu, a sada će biti minimalno duplo duže...

22.09.2018 13:45:00 Singapore SGSINB - SINGAPORE S06 Ubacivanje pošiljke u vreću - IZVOZ
Revolucionar ★

#17674 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Revolucionar ★ »

Raja, nakon sto sam podigao case na paypalu, lik nakon 10 dana salje update preko svog websitea da mi je posiljka na putu. Dakle, proizvod sam kupio 17. septembra, a 20 oktobra mi istice mogucnost da eskaliram case na Paypalu. Moja pitanja su:

1. Ako sad oznacim case kao resolved, da li poslije ponovo mogu isti podici za slucaj da mi ovaj posalje ciglu ili uopce ne stigne posiljka?
2. Obzirom da sam 17-og narucio, da li da eskaliram odmah i trazim povrat?
3. Dao mi je kod RF575748572SG , gdje ga mogu provjerit?
Mehemed

#17675 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Mehemed »

Možeš ga provjeriti na https://www.17track.net/en ali neće moći stići prije kraja case-a jer je Singapore post trenutno spor, naručio 14.09. i stiže danas, skoro mjesec dana...
Post Reply