Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
-
VjecitiStudent
#17651 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Zašto uopće objašnjavati bilo šta onima koji su ovakvo mišljenje o socijalnim protestima u BiH imali puno prije no što su ti protesti i započeli?
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#17652 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
VjecitiStudent wrote:Čestitke, pitanje dostojno pravog budžetlije.JoseMujica wrote:PeDŽa,
ko je odobrio plaČanje Doma mladih za potrebe Plenumskog ubleharenja u iznosu od 4.000 KM po sesiji i sa koje buĐetske stavke su sredstva skinuta?
eto hvala buraz nek sam ja šupak, al kolko šupak vidi principi vladanja se ovdje nikad promjeniti neče samo je pitanje ko jaše
-
weredsf
#17653 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Mene tvoja iskljucivost po tom pitanju ne moze uvuci u bilo kakav klise, sta i koga ja branim je moja stvar kao sto je tvoja da branis ili napadas ali tvoj klise da sam ja sve ono navedeno je ujedno i tvoja granica koju meni spocitavas!NIsam te ja stavila u kliše, nego tvoja trivijalnost. Prozaičnost koja je protkana kroz svaku misao. DakleN, imamo tvoje postove na SDA koje zajapureno braniš, imamo tvoje postove demoniziranja kritike vlasti, nemamo tvoju niti jednu reflksiju na sav kriminal u društvu i onda je forum nik KK ta koja tebe stavlja u kliše Grohotom se smijem, ali zaista, pitaju me u kući čemu se smijem
Da si se udostojila pitati takvo sto dobila bi odgovor ali lakse je neistomisljenike "spakovati" u klise i u njemu se genijalno snalazis, jos kad spomenes vlastitu porodicu bez da te neko pita za nju sve pet!!!
Ja nisam pricao o zahtjevima nego o onomesto se moglu cuti na plenumu ali znam da si i sama bila clan te parade pa imam razumjevanja za tebe sa te strane
-
weredsf
#17654 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Mujice budi budgetlija i sutiJoseMujica wrote:VjecitiStudent wrote:Čestitke, pitanje dostojno pravog budžetlije.JoseMujica wrote:PeDŽa,
ko je odobrio plaČanje Doma mladih za potrebe Plenumskog ubleharenja u iznosu od 4.000 KM po sesiji i sa koje buĐetske stavke su sredstva skinuta?fakat te ne kontam...drobiš stalno o nekoj osvještenosti, odgovornosti, pravu, zaštiti budžeta i sad treba par stotina ljudi da mastrubira u Domu mladih kad im se prohtije, a da ceh toga plaća čitav Kanton
i eto ja sam šupak što pitam
![]()
eto hvala buraz nek sam ja šupak, al kolko šupak vidi principi vladanja se ovdje nikad promjeniti neče samo je pitanje ko jaše
- vivaldi
#17655 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
jastuk1 wrote:Niko se iz NS nije nikad udostojio da kaže odakle bi se pokrile rupe nastale moratorijem na zaduživanje
kratko, smisleno i jedino vazno pitanje od svih naprdjivanja
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#17656 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
weredsf wrote:Mene tvoja iskljucivost po tom pitanju ne moze uvuci u bilo kakav klise, sta i koga ja branim je moja stvar kao sto je tvoja da branis ili napadas ali tvoj klise da sam ja sve ono navedeno je ujedno i tvoja granica koju meni spocitavas!Da si se udostojila pitati takvo sto dobila bi odgovor ali lakse je neistomisljenike "spakovati" u klise i u njemu se genijalno snalazis, jos kad spomenes vlastitu porodicu bez da te neko pita za nju sve pet!!!
Ja nisam pricao o zahtjevima nego o onomesto se moglu cuti na plenumu ali znam da si i sama bila clan te parade pa imam razumjevanja za tebe sa te strane
Pa, @Jose Mujica je bio zatočenik za vijeme blokade insitucija, a ti kao sad otkrivaš toplu vodu sa porukom "JM budi budžetlija". Mogli su u Mehmeda Spahe i pametnije ljude naći, ali fakat. Gdje vam je @houlle? Registriao se 10.02, pisao na temi o SDA i Bakiru i branio o prosvedima i napadao i nestao. I onda KK stavblja u kliše
Pitanje je da li bi, kako bi poreski obveznici u Kantonu Sarajevo odgovorili da li su za to da se od njihovih 17% poreza odvaja 0,00003% za održavanje plenuma. Budžetlije ne bi , sigurno, direktoi JP i JU ne bi, nitko povezan sa politikom ne bi, ali mnogi drugi bi.JoseMujica wrote:fakat te ne kontam...drobiš stalno o nekoj osvještenosti, odgovornosti, pravu, zaštiti budžeta i sad treba par stotina ljudi da mastrubira u Domu mladih kad im se prohtije, a da ceh toga plaća čitav Kanton
![]()
Tako , nemamo podatke, nemamo anketu niti raspoloženje, pa samim tim ni argumentaciju da li je legitimno ili ne.
- JoseMujica
#17657 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
nije meni problem biti budžetlija sekunde jer se taj argument generalno koristi kad nemaš šta pameno reći i to od ljudi kojima je biti budžetlija neostvarena želja
a dobro sam pršo od ovih lijevih oksimoron liberala sdaovčad bi me več četnikom proglasila i hebavala mi sve po spisku na pp
ps
Kato kao poreski obveznik Kurtona Sarajevo moj odgovor je NE! ko što sam protiv toga da se finansira zvjeronauk od mojih para tako sam dosljedan i ovdje....neka svako plaća svoje mastrubiranje
a dobro sam pršo od ovih lijevih oksimoron liberala sdaovčad bi me več četnikom proglasila i hebavala mi sve po spisku na pp
ps
Kato kao poreski obveznik Kurtona Sarajevo moj odgovor je NE! ko što sam protiv toga da se finansira zvjeronauk od mojih para tako sam dosljedan i ovdje....neka svako plaća svoje mastrubiranje
Last edited by JoseMujica on 20/03/2014 20:46, edited 1 time in total.
- KatarinaKosaca
#17658 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Nije moja da govorim u ime NS-a, ali nije ni bilo priloike za elaborairanje stava. Neka Peđa odgovori, ali pretpostaviti je , i jedino, moguće, uštedama.vivaldi wrote:jastuk1 wrote:Niko se iz NS nije nikad udostojio da kaže odakle bi se pokrile rupe nastale moratorijem na zaduživanje![]()
![]()
![]()
![]()
kratko, smisleno i jedino vazno pitanje od svih naprdjivanja
- KatarinaKosaca
#17659 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Znamo da ti nije problem biti budžetlija, zapravo to je danas privilegija poslušnih i dobrihJoseMujica wrote:Kato kao poreski obveznik Kurtona Sarajevo moj odgovor je NE! ko što sam protiv toga da se finansira zvjeronauk od mojih para tako sam dosljedan i ovdje....neka svako plaća svoje mastrubiranje
Nego , moj odgovor kao poreskog obveznika je Da! I šta sad? Ili ćemo opet esdepeovsko pravilo po kojem nismo svi jednaki u pravima i zahtjevima?
-
VjecitiStudent
#17660 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Samo dvije stvari:JoseMujica wrote:VjecitiStudent wrote:Čestitke, pitanje dostojno pravog budžetlije.JoseMujica wrote:PeDŽa,
ko je odobrio plaČanje Doma mladih za potrebe Plenumskog ubleharenja u iznosu od 4.000 KM po sesiji i sa koje buĐetske stavke su sredstva skinuta?fakat te ne kontam...drobiš stalno o nekoj osvještenosti, odgovornosti, pravu, zaštiti budžeta i sad treba par stotina ljudi da mastrubira u Domu mladih kad im se prohtije, a da ceh toga plaća čitav Kanton
![]()
Jel' ti palo na pamet da se upitaš kako se desilo da u gradu sada uopće nema javnog prostora u kojem skupina kokuza bilo koje vrste može da se sastane i raspravlja o nečemu?
Javni prostor u današnjem Sarajevu je moguće dobiti ili ako imaš novac ili ako upadaš u neku povlaštenih kategorija milih vlastima.
Drugo, ako zaista želiš saznati od Peđe nešto konkretno o misterioznim putevima budžetskim zašto ga nisi priupitao i kako je Dom mladih uopće došao do tog iznosa od 4000km, u kontekstu cijena svih drugih priredbi organizovanih u tom prostoru.
A onda bi ga mogao priupitati, kada se sazna prava tarifa za ovakav tip priredbe, da li će taj strašni plenumski iznos eventualno biti odbijen od miliona i po koliko je npr. Skenderija od Kantona dobila prošle godine.
- vivaldi
#17661 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
kakve crne vise ustede, hocemo li se ikada razvijati?????KatarinaKosaca wrote:Nije moja da govorim u ime NS-a, ali nije ni bilo priloike za elaborairanje stava. Neka Peđa odgovori, ali pretpostaviti je , i jedino, moguće, uštedama.
mi sa tim famoznim ustedama ne mozemo isfinansirati nijednu jedinu reformu - osim toga sem suplje "ustedicemo" niko nije izrecitovao tacan plan na cemu, koliko tacno i u sta!!!
niko!
A ni to cak ne bi bio dovoljan jak argumet jer i da je to neko uradio morao bih odmah ponuditi i alternativni plan sta ako se stvari ne budu odvijali onako kako smo zamislili i ocekivali,
mada je to generalno sviranje klincu jer se budzeti ionako vec odacno ne izvrsavaju 100% vec se rebalansi prave i po nekoliko puta..
-
VjecitiStudent
#17662 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Koja razvojna korist od kredita koji će u potpunosti otići na plate?vivaldi wrote:kakve crne vise ustede, hocemo li se ikada razvijati?????KatarinaKosaca wrote:Nije moja da govorim u ime NS-a, ali nije ni bilo priloike za elaborairanje stava. Neka Peđa odgovori, ali pretpostaviti je , i jedino, moguće, uštedama.
mi sa tim famoznim ustedama ne mozemo isfinansirati nijednu jedinu reformu - osim toga sem suplje "ustedicemo" niko nije izrecitovao tacan plan na cemu, koliko tacno i u sta!!!
niko!
A ni to cak ne bi bio dovoljan jak argumet jer i da je to neko uradio morao bih odmah ponuditi i alternativni plan sta ako se stvari ne budu odvijali onako kako smo zamislili i ocekivali,
mada je to generalno sviranje klincu jer se budzeti ionako vec odacno ne izvrsavaju 100% vec se rebalansi prave i po nekoliko puta..
Kakva je tvoja procjena, koliko dugo možemo rupe pokrivati na taj način?
- KatarinaKosaca
#17663 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Bar ti nisi glup forumaš, dapače. Utoliko znaš da se razvoj ne podstiče niti financira novcem iz budžeta socijalnih kategorija, nego iz realnog sektora. Količina novca u opticaju i veća platežna moć kreira tražnju, ali nikako kad to ide iz budžeta zaduženog kod banke kojem idu kamate, a on daje neprofitabilnim javnim ustanovama na primjer gdje su direktori politički postavljeni i nisu menadžeri. Ovo ti kažem, kao građanin, ponavljem nije moje u ime NS da govorim, neka ti peđa odgovori, ali oni nisu imali ni prilike ni španse da obrazlože odgovor na pitanje koje se postavilo ovdje, ali, opet , više u obiliku konstatacije, vani ste, naki ste, nego pitanja.vivaldi wrote:kakve crne vise ustede, hocemo li se ikada razvijati?????
niko!
-
weredsf
#17664 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Da probam sa necim sto ces shvatiti budgetije, clanske knjizice, jurisnici bla bla![]()
Ja ništa ne kontam, sem zadnju rečenicu da je valjda biti sudionik plenuma krivično djelo
Izvini, fakat ne kontam šta si htio da kažeš, imaš jako konfuzan način izlaganja.
- JoseMujica
#17665 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Plenum je baš i upao tu međ malo "povlaštenih kategorija milih vlastima" jer ste uspješno sklonili ljude s ulice i dali im kolektivnu psihoterapiju. Vlast ništa bolje nije mogla poželiti u tom trenutku. Zato se Kifla i potrudio da osigura prostor kod stranačkog druga i usput če da se fino namire preko vašeg igranja politike.VjecitiStudent wrote:
Samo dvije stvari:
Jel' ti palo na pamet da se upitaš kako se desilo da u gradu sada uopće nema javnog prostora u kojem skupina kokuza bilo koje vrste može da se sastane i raspravlja o nečemu?
Javni prostor u današnjem Sarajevu je moguće dobiti ili ako imaš novac ili ako upadaš u neku povlaštenih kategorija milih vlastima.
Drugo, ako zaista želiš saznati od Peđe nešto konkretno o misterioznim putevima budžetskim zašto ga nisi priupitao i kako je Dom mladih uopće došao do tog iznosa od 4000km, u kontekstu cijena svih drugih priredbi organizovanih u tom prostoru.
A onda bi ga mogao priupitati, kada se sazna prava tarifa za ovakav tip priredbe, da li će taj strašni plenumski iznos eventualno biti odbijen od miliona i po koliko je npr. Skenderija od Kantona dobila prošle godine.
Ako ste već htjeli nešto konkretno da učinite po pitanju prostora onda niste trebali ulaziti u dilove đe čete biti hebani....već tražiti besplatan prostor i boriti se za trajni prostor za plenumanje, iako ne vidim nekog smisla u tome pored izbora svake dvije godine.
Ali niste samo vi ovdje hebani nego čitav Kurton...vi ste samo diletanti preko kojih nas malo hebu....ala nešto ko Esso Maradona, sutim da Esso Prosvjetitelj barem zna realnu cijenu svoje ruke, dok vi neznate da naplatite mega uslugu koju ste vlasti učinili jer ste ideološki slijepi, samim time i naivni.
Last edited by JoseMujica on 20/03/2014 21:03, edited 1 time in total.
-
weredsf
- vivaldi
#17667 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
vidi jendu stvar - u ovoj zemlji hiljade ljudi ima gelere u nogama ili rukama, ne zato sto im je slabo zeljezo vec zato sto bi se operacijom moglo napraviti vece sranje.VjecitiStudent wrote:Koja razvojna korist od kredita koji će u potpunosti otići na plate?Kakva je tvoja procjena, koliko dugo možemo rupe pokrivati na taj način?
ali to uopste ne znaci da ovo sto imamo valja. Ne valja kurcu!!!
ali ne mozes rusiti kako god nakaradan sistem da jeste nekim uopstenim ublehama ovog tipa - treba stediti, pojednostavit procedura za otvranje firmi, smanjiti platna opterecenja i ostali bullshit!!!
Daj mi covjece predlozi konkretan plan i redoslijed stvari!!!
jebes mi sve ako ga ja sam ne bi napravio neki konkretan plan za mjesec dana i to u slobodno vrijeme samo da mi daju podatke koje ne znam i koji bi mi trebali..
ako kazes npr treba smanjiti doprinose u cilju ratsrecenja privrede i stimulacije novog prijavljenja - to je ok, ali onda napravis plan.
pa kazes:
u BiH se godisnje po osnovu svih doprinosa skupi oko 4 milijarde maraka.
ako smanjimo stope za 10% to znaci da cemo za samo godinu dana biti kratki skoro pola milijarde maraka.
kakve efekte mozemo ocekivati?
U BiH nema dovoljno posla za sve ni na crno, a kamoli prijavljen taman da su 1 marku doprinosi. Zato moras napraviti tacnu analizu koliko bi mogao eventualno ocekivati novih prijava - koliko bi od toga mogao prihodovati - u kojem periodu...
ti ako npr danas smanjis stope za 10 posto ti si vec za 11 dana (1 aprila) kratak 40 miliona. Nema tu brate prostora ni vremena za prodavanje magle.
znaci ti moras kada doneses tu odluku osigurati sredstva za provodjenje te reforme - znaci ti moras pokriti najmanje godinu dana da mozes isfinansirati taj manjak jer ti niko ne moze garantovati rezultate. Za to ti treba kredit jer svojih para nemamo. Od koga uzeti kredit, pod kojim uslovima...
koliko vremena mozemo cekati ako ne bude rezultata? sta ako popusimo i cijeli kredit koju smo uzeli za reformu, a rezultati ni blizu ocekivanih?
ima tu jos pitanja, a upravo je to nesto sto niko od nas ni od koga nije ni cuo ni procitao ni od koga..
- JoseMujica
#17668 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
čuj šta sadKatarinaKosaca wrote:Znamo da ti nije problem biti budžetlija, zapravo to je danas privilegija poslušnih i dobrihJoseMujica wrote:Kato kao poreski obveznik Kurtona Sarajevo moj odgovor je NE! ko što sam protiv toga da se finansira zvjeronauk od mojih para tako sam dosljedan i ovdje....neka svako plaća svoje mastrubiranje![]()
Nego , moj odgovor kao poreskog obveznika je Da! I šta sad? Ili ćemo opet esdepeovsko pravilo po kojem nismo svi jednaki u pravima i zahtjevima?
Nemam problem s tim da ti finansiraš šta god želiš Plenum, Dotora u Turskoj , žirafe u Africi, talibane u Afganistanu, homiće u Gani itd. al nemoj mene prisiljavati da radim što i ti i pride si toliko brezobrazna da tražiš standingovation za to
-
VjecitiStudent
#17669 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Koliko se sjećam plenum je tražio javni prostor na korištenje još početkom februara i dobio ga.JoseMujica wrote:Plenum je baš i upao tu međ malo "povlaštenih kategorija milih vlastima" jer ste uspješno sklonili ljude s ulice i dali im kolektivnu psihoterapiju. Vlast ništa bolje nije mogla poželiti u tom trenutku. Zato se Kifla i potrudio da osigura prostor kod stranačkog druga i usput če da se fino namire preko vašeg igranja politike.VjecitiStudent wrote:
Samo dvije stvari:
Ako ste već htjeli nešto konkretno da učinite po pitanju prostora onda niste trebali ulaziti u dilove đe čete biti hebani....već tražiti besplatan prostor i boriti se za trajni prostor za plenumanje, iako ne vidim nekog smisla u tome pored izbora svake dvije godine.
Ali niste samo vi ovdje hebani nego čitav Kurton...vi ste samo diletanti preko kojih nas malo hebu....ala nešto ko Esso Maradona, sutim da Esso Prosvjetitelj barem zna realnu cijenu svoje ruke, dok vi neznate da naplatite mega uslugu koju ste vlasti učinili jer ste ideološki slijepi, samim time i naivni.
Šta su i kako Kifla i njegovi drugovi prebijali na račun plenuma, to nije ni u kakvoj vezi sa pitanjem slobode dostupnosti javnih prostora za građana grada.
iako ne vidim nekog smisla u tome pored izbora svake dvije godine
Mnogi više ne vide nikakvog smisla u izborima i ovakvom izboru na njima. Za vas, budžetlije, sve je jasno, svako će glasati za svoje.
Npr. SDP zasigurno neće ostati bez tvog glasa, pa hljeb ti je dao.
- JoseMujica
#17670 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
naravno Slučajni Prolaznik može računati na svog pionira 
-
VjecitiStudent
#17671 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Koja crna reforma?vivaldi wrote:...VjecitiStudent wrote:Koja razvojna korist od kredita koji će u potpunosti otići na plate?Kakva je tvoja procjena, koliko dugo možemo rupe pokrivati na taj način?
znaci ti moras kada doneses tu odluku osigurati sredstva za provodjenje te reforme - znaci ti moras pokriti najmanje godinu dana da mozes isfinansirati taj manjak jer ti niko ne moze garantovati rezultate. Za to ti treba kredit jer svojih para nemamo. Od koga uzeti kredit, pod kojim uslovima...
koliko vremena mozemo cekati ako ne bude rezultata? sta ako popusimo i cijeli kredit koju smo uzeli za reformu, a rezultati ni blizu ocekivanih?
ima tu jos pitanja, a upravo je to nesto sto niko od nas ni od koga nije ni cuo ni procitao ni od koga..
Gdje ti u sljedećoj godini vidiš bilo kakve reforme u Kantonu Sarajevo?
Ja u ovom kreditu vidim samo predizbornu kupovinu glasova i ništa više.
To što će daleko veći problem nastupiti kada lihvarski komercijalni krediti vrlo brzo stignu na naplatu, to rijetko koga da je izgleda briga.
Mi živimo debelo IZNAD naših mogućnosti, trenutak na suočenje sa surovom istinom je sve bliži.
-
VjecitiStudent
#17672 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Koalicija SDP - SDA bit će ko beton.Genije wrote:Čitam ove vaše postove i razmišljam kako bih sa apetitom glasao za mujicu, vivaldija, alfonsa, lucifera, itd...
- vivaldi
#17673 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
ma ne vidim ih nigdje ni u kantonu ni u federaciji ni u rs ni u drzavi nigdje!!VjecitiStudent wrote:Koja crna reforma? Gdje ti u sljedećoj godini vidiš bilo kakve reforme u Kantonu Sarajevo?
mislio sam da sam bio jasan, ali mozda si me pogresno razumio. ustvari vjeorvatno isto mislimo, ali ja se generlano sve ove godine ne bavim lokalnim temama, loptama u miljacki, psima lutalicama i ostalim zajebancijama.
nemoj me pogresno razumiti
-
VjecitiStudent
#17674 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Stranke budžetskih korisnika će uoči sljedećih izbora premostiti sve sitne ideološke nesuglasice.Genije wrote:Prevedidera, ako ti nije mrsko.VjecitiStudent wrote:Koalicija SDP - SDA bit će ko beton.Genije wrote:Čitam ove vaše postove i razmišljam kako bih sa apetitom glasao za mujicu, vivaldija, alfonsa, lucifera, itd...
-
VjecitiStudent
#17675 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Sve se slažem, rezati bilo šta sjekirom dobro nije.vivaldi wrote:ma ne vidim ih nigdje ni u kantonu ni u federaciji ni u rs ni u drzavi nigdje!!VjecitiStudent wrote:Koja crna reforma? Gdje ti u sljedećoj godini vidiš bilo kakve reforme u Kantonu Sarajevo?
mislio sam da sam bio jasan, ali mozda si me pogresno razumio. ustvari vjeorvatno isto mislimo, ali ja se generlano sve ove godine ne bavim lokalnim temama, loptama u miljacki, psima lutalicama i ostalim zajebancijama.
nemoj me pogresno razumiti, nama je prioritem pravljenje nekog ozbiljnog makroekonomskog plana jer je sve ovo ostalo prebiranje po kontejneru, apsolutno ne zeleci da omalovazavam lokalne probleme. ako nekoga pas ujede to mu je vjerpvatno najveci trenutni problem u zivotu, ali ja se uvijek fokusiram na globalne probleme
Ali kako izbjeći ovaj kreditni kamen oko vrata? Kakvu cijenu ćemo odlaganjem suočenja sa stvarnošću na kraju da platimo?