Manchester United FC

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
one hundred eyes

#17651 Re: Manchester United FC

Post by one hundred eyes »

Dr Baltazar wrote:27 godina na klupi Uniteda i 2 titule LP za to vrijeme ? Najbolji svih vremena ?

Zanimljive analize stručnjaka.

Pep ima 45 godina i već 2 titule LP.

Ukoliko me neko bude citirao, zamolit ću ga odmah da u prilogu iznosi samo argumente (trofeje).
Nije nogomet samo LP, osvajaju se i lige i kupovi.
A logika ti je tanka, da se samo broje titule ne bi niko gledao fudbal, cekali bi da vidimo na kraju ko je osvojio i to je to. Ima nesto i u tome kako se igra, koliko si konstantno u vrhu, boris se za titule, igras lijep nogomet, itd.

Fali Pepu jos dosta ali je odlicno poceo.
Dr Baltazar wrote:
AmiĐa_Idriz wrote:Mislim da nije poenta i nije sve u trofejima, pitanje se postavlja šta je Ferguson zatekao, i šta je napravio od Uniteda. Ne volim ga nešto plaho, ali poštujem definitivno.
Šta je Pep zatekao u Barseloni, a šta je ostavio ? Najboljeg igrača svih vremena ? Očito to nije dovoljno :lol:
Zatekao je ekipu koja je osvojila LP i koja ima jednog od najboljih igraca svijeta u tom trenutku (Ronaldinha) u ekipi ;)
Last edited by one hundred eyes on 06/11/2016 14:43, edited 3 times in total.
AmiĐa_Idriz

#17652 Re: Manchester United FC

Post by AmiĐa_Idriz »

Aha, dobro vidim već gdje ovo vodi, med i mlijeko teklo Manchesterom, Barca bila 21. na tabeli kad je Pep došao :thumbup: toliko od mene.
Logovan

#17653 Re: Manchester United FC

Post by Logovan »

Dr Baltazar wrote:27 godina na klupi Uniteda i 2 titule LP za to vrijeme ? Najbolji svih vremena ?

Ukoliko me neko bude citirao, zamolit ću ga odmah da u prilogu iznosi samo argumente (trofeje).
Površno gledanje. Nije sve ni u titulama.
Dr Baltazar

#17654 Re: Manchester United FC

Post by Dr Baltazar »

AmiĐa_Idriz wrote:Aha, dobro vidim već gdje ovo vodi, med i mlijeko teklo Manchesterom, Barca bila 21. na tabeli kad je Pep došao :thumbup: toliko od mene.
Nije Barcelona Loserpool da tako nisko pada :thumbup:

@one hundred

Nigdje nisam rekao da je Pep bolji, ali ovdje se na to posmatra kao da je Ferguson nedostižan. Ferguson ima 13 ligaških titula, Pep već 6. Uz to je Pep pokazao da može uzimati titule u različitim ligama.
Dr Baltazar

#17655 Re: Manchester United FC

Post by Dr Baltazar »

Logovan wrote:

Apsolutno.

To je logika gubitnika u životu. Nije sve u titulama, parama, dosta šestica na faxu itd.
one hundred eyes

#17656 Re: Manchester United FC

Post by one hundred eyes »

Slazem se, Ferguson nije nedostizan i ako Pep ovako nastavi bice bolji od njega. Kao sto rekoh Pep je bolje poceo nego Ferguson. I ovi sto govore da Pep nece nikad stici Fergusona su naravno simpatizeri Reala tako da ne cudi, ali treba mu jos godina staza i titula da dodje na nivo Fergusona po postovanju u trenerskom svijetu.
AmiĐa_Idriz

#17657 Re: Manchester United FC

Post by AmiĐa_Idriz »

Dr Baltazar wrote:
AmiĐa_Idriz wrote:Aha, dobro vidim već gdje ovo vodi, med i mlijeko teklo Manchesterom, Barca bila 21. na tabeli kad je Pep došao :thumbup: toliko od mene.

Klasični jadni odgovor, ne znam šta ću, pa mi najlakše reći Looserpool i spominjati ga iako veze nema sa temom, a gore traži da se iznose argumenti Image

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Tomahawk11
Globalni moderator

#17658 Re: Manchester United FC

Post by Tomahawk11 »

one hundred eyes wrote:Slazem se, Ferguson nije nedostizan i ako Pep ovako nastavi bice bolji od njega. Kao sto rekoh Pep je bolje poceo nego Ferguson. I ovi sto govore da Pep nece nikad stici Fergusona su naravno simpatizeri Reala tako da ne cudi, ali treba mu jos godina staza i titula da dodje na nivo Fergusona po postovanju u trenerskom svijetu.
Kako si ti opterecen Realom :-)
Logovan

#17659 Re: Manchester United FC

Post by Logovan »

Dr Baltazar wrote:
Logovan wrote:

Apsolutno.

To je logika gubitnika u životu. Nije sve u titulama, parama, dosta šestica na faxu itd.
Pa ja, gubitnika, to je to.

Dobar ti pravo primjer sa šesticama, nema šta.
Dr Baltazar

#17660 Re: Manchester United FC

Post by Dr Baltazar »

one hundred eyes wrote:Slazem se, Ferguson nije nedostizan i ako Pep ovako nastavi bice bolji od njega. Kao sto rekoh Pep je bolje poceo nego Ferguson. I ovi sto govore da Pep nece nikad stici Fergusona su naravno simpatizeri Reala tako da ne cudi, ali treba mu jos godina staza i titula da dodje na nivo Fergusona po postovanju u trenerskom svijetu.
:thumbup:

Ništa ja drugačije nisam rekao. Ali je Pep jako mlad nabio komplekse navijačima Reala i Uniteda. A taj broj bi mogao porasti nakon što uzme titulu EPL.

@idriz

Opet sam ti argumentovano pisao, samo se tebi treba crtati izgleda. Koliko ono taj Liverpool nema titulu u domaćem prvenstvu ? :lol: :lol:
Last edited by Dr Baltazar on 06/11/2016 14:48, edited 1 time in total.
AmiĐa_Idriz

#17661 Re: Manchester United FC

Post by AmiĐa_Idriz »

A gdje je tu Liverpool, de neki argument baci. :?
Better Man

#17662 Re: Manchester United FC

Post by Better Man »

Dr Baltazar wrote:

@one hundred

Nigdje nisam rekao da je Pep bolji, ali ovdje se na to posmatra kao da je Ferguson nedostižan. Ferguson ima 13 ligaških titula, Pep već 6. Uz to je Pep pokazao da može uzimati titule u različitim ligama.
Ferguson je stvarao igrače, dok je Pep dobio gotove igrače i ne može u istu rečenicu sa Fergusonom. Kupovao je i Ferguson, ali jedaleko više stvorio igrača nego Pep. Realno gledajući Pep nije ni jednog igrača stvorio. I u Barceloni i u Bayernu je dobio ekipu sa gotovim igračima. Mladi igrači kojima je dao prliku su bili već formirani i nije ih on napravio.
AmiĐa_Idriz

#17663 Re: Manchester United FC

Post by AmiĐa_Idriz »

Neze nema Liverpool sa ovim opet ga spominješ, a United je, pošto izgleda veze nemaš, bio 21. na tabeli kad je Fergie došao, pola ekipe se opijalo po kafanama nikad na treninge dolazili nisu...vjerujem da je i Pep isto zatekao...da se razumijemo, ništa protiv Pepa, ali glupo je porediti njegov početak sa Fergijevim, i ono što je Fergi napravio od Uniteda, sumnjam da će iko priblizno ponoviti to.
Dr Baltazar

#17664 Re: Manchester United FC

Post by Dr Baltazar »

Kimmich u Bayernu ?

Messi nije bio formiran tada. Da je došao neki stariji trener, Messi bi grijao klupu i dobijao minute na kapaljku iz razloga što je "premlad". U tom slučaju, pitanje je da li bi se njegov potencijal ikad iskoristio.

Pogledaj onda koliko su godina tada imali Xavi, Iniesta i ostali i kakvu su ulogu imali kod Rajkarda ;-)

Na stranu to što je vama posebne komplekse nabio :mrgreen:

@idriz

Drugi je to vakat bio. Ne možeš to tako porediti. Treba sačekati da Pep završi trenersku karijeru pa da se stvari uporede. Iako ja mislim da on neće dugo biti trener :)
Teufik

#17665 Re: Manchester United FC

Post by Teufik »

Prezivili prvu minutu.... :thumbup:
skafiskafsnjak

#17666 Re: Manchester United FC

Post by skafiskafsnjak »

Oj gola.... :-)
Dr Baltazar

#17667 Re: Manchester United FC

Post by Dr Baltazar »

Kakav gol :thumbup:
Logovan

#17668 Re: Manchester United FC

Post by Logovan »

E ovo je pravi Pogba. :thumbup: :thumbup:
skafiskafsnjak

#17669 Re: Manchester United FC

Post by skafiskafsnjak »

To Zlaja :D
Logovan

#17670 Re: Manchester United FC

Post by Logovan »

Ibrakadabra :izet: :izet:

Pročepilo je.
Teufik

#17671 Re: Manchester United FC

Post by Teufik »

Ha ja. [emoji122] [emoji106]

LG G5 - Tapatalk
skafiskafsnjak

#17672 Re: Manchester United FC

Post by skafiskafsnjak »

Ne treba se puno radovati... Ovaj Swansea ja truba ekipa... Nije realno stanje stvari.
Better Man

#17673 Re: Manchester United FC

Post by Better Man »

Dva odlična gola. Vrijeme je bilo.

Poslano sa mog SM-G920F koristeći Tapatalk
probook

#17674 Re: Manchester United FC

Post by probook »

Babe i uabe uporedjujete. Neka Pep kada je tako veliki trener uzme neki slabiji tim tipa Totenhem, Sevilja, Dortmund pa da vidimo sta ce uraditi. Lako se qrciti u Bajernu npr osvojili sve zivo sto su mogli i on dosao za trenera.

Kada je Ferguson uzeo Utd bili su osrednji tim ni blizu vrha i od njih napravio pobjednike. Osvojio Premier ligu sa starim Gigsom i Skolsom, i ostalom buranijom tipa Flecerom, O'Shea itd.

Jedan je Fergi :thumbup: :thumbup: :thumbup:
AmiĐa_Idriz

#17675 Re: Manchester United FC

Post by AmiĐa_Idriz »

Anderson, Bebe...jebo te, trebaju mu u avliji kuća podići spomenik :D
Post Reply