SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#17651 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by hrasno38 »

Tomahawk11 wrote:Postoji li neki slučaj da je dijete upalo u Miljacku?
Neki prolaznik, pješak?
Ja znam za pijance, znam za neke koji su znali s mosta upasti, pa završiti na ispumpavanju, za one koji s autom prolete i evo ovaj posljednji slučaj.
Dakle, uglavnom osobe koje manje više ne vladaju sobom ili izazivaju slijed događaja.
Ja sam napisao (ako nisi izbrisao :D ) da sam tu proveo citavo djetinjstvo i citav svoj zivot......spustali smo se u Milju ljeti i izvlacili lopte.....i ja se ne sjecam da je ikada iko upao iz cista mira.
Tomahawk11
Globalni moderator

#17652 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Tomahawk11 »

hrasno38 wrote:
Neki prolaznik, pješak?
Ja znam za pijance, znam za neke koji su znali s mosta upasti, pa završiti na ispumpavanju, za one koji s autom prolete i evo ovaj posljednji slučaj.
Dakle, uglavnom osobe koje manje više ne vladaju sobom ili izazivaju slijed događaja.
Ja sam napisao (ako nisi izbrisao :D ) da sam tu proveo citavo djetinjstvo i citav svoj zivot......spustali smo se u Milju ljeti i izvlacili lopte.....i ja se ne sjecam da je ikada iko upao iz cista mira.
Nisam, ne mogu ja ovdje ništa brisati.
Ljeto je nešto drugo, kad spomenuh ove što budu na ispumpavanju, upadali su i niko se nije ugušio.
Sad...sad je nevakat, ali ne upada niko tek tako, hoću reći da ta priča sa ogradom djeluje prilično nepotrebno.
Tercius

#17653 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Tercius »

Ma ja treba napraviti bazu podataka gdje ce pisati je li neko debil ili nije.Pa ako je debil onda cemo i konkrtne akcije po pitanju spasavanja planirati na osnovu toga.Ako je mumin iz dobre familije ako Bog da napravimo i fond za vanredne situacije u budjetu da se pomogne kolko se moze.
Naslovnica

#17654 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Naslovnica »

Neki prolaznik, pješak?
Moj je djed (samo po rodu, nikada ga nisam upoznao, kao što ga nije upoznao ni moj otac...duga priča), alkos, skončao život u Miljacki...Izlazila 5 dana slika u Oslobođenju "poznajete li ovog čovjeka"...
99,9% slučajeva utapanja u Miljacki je alkohol, gudra ili, kao u slučaju Adnana Ćatića, ludost.
Tomahawk11
Globalni moderator

#17655 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Tomahawk11 »

Tercius wrote:Ma ja treba napraviti bazu podataka gdje ce pisati je li neko debil ili nije.Pa ako je debil onda cemo i konkrtne akcije po pitanju spasavanja planirati na osnovu toga.Ako je mumin iz dobre familije ako Bog da napravimo i fond za vanredne situacije u budjetu da se pomogne kolko se moze.
O čemu ti? Nešto sam sa sobom ili komentar na ovu našu priču?
Poenta je da se ne upada tek tako.
Upao lik koji je autom probio zid.
Upao ovaj, jer je sam ušao u vodu. Nije se slučajno skotrljao.
Zašto se odmah to shvati kao neka priča ''loših'' i ''dobrih'' momaka?
DaysleepeR

#17656 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by DaysleepeR »

utapaju se i u Beču s vremena na vrijeme pa nema ograda

https://www.thelocal.at/20160606/two-dr ... -on-sunday
JThomas

#17657 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by JThomas »

utapaju se i u kadama kad opale glavom. poenta je jasna i jednostavna, a to je da slučajnih upada u miljacku za sve praktične svrhe bukvalno nema.
Tercius

#17658 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Tercius »

Tomahawk11 wrote:
Tercius wrote:Ma ja treba napraviti bazu podataka gdje ce pisati je li neko debil ili nije.Pa ako je debil onda cemo i konkrtne akcije po pitanju spasavanja planirati na osnovu toga.Ako je mumin iz dobre familije ako Bog da napravimo i fond za vanredne situacije u budjetu da se pomogne kolko se moze.
O čemu ti? Nešto sam sa sobom ili komentar na ovu našu priču?
Poenta je da se ne upada tek tako.
Upao lik koji je autom probio zid.
Upao ovaj, jer je sam ušao u vodu. Nije se slučajno skotrljao.
Zašto se odmah to shvati kao neka priča ''loših'' i ''dobrih'' momaka?
Sam sa sobom nesto...
Tomahawk11
Globalni moderator

#17659 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Tomahawk11 »

Tercius wrote:
Sam sa sobom nesto...
:thumbup:
zateznistub

#17660 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by zateznistub »

Helikopteri, ronioci, zidovi,...

Podmornice...
stetoskop
Grijem se na: Fujitsu 12llce
Vozim: Traktor, ide j€bi ga

#17661 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by stetoskop »

maxell_sarajevo wrote:Izgleda da je brat od nestalog tersao policiji, psovao, vrijeđao kako ne rade svoj posao, dobio prekrsajni nalog od 500KM...
Pratio sam na vezi, bahato se ponašao i prema CZ, pa su upozoreni učesnici da budu oprezni sa njim.
A što se tiče potrage, na terenu je veći broj civila bez opreme, među kojima ima i djece, pa je sada akcija potrage opterećena sa mogućnošću spašavanja nekoga ako upadne u rijeku.
Tercius

#17662 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Tercius »

stetoskop wrote:
maxell_sarajevo wrote:Izgleda da je brat od nestalog tersao policiji, psovao, vrijeđao kako ne rade svoj posao, dobio prekrsajni nalog od 500KM...
Pratio sam na vezi, bahato se ponašao i prema CZ, pa su upozoreni učesnici da budu oprezni sa njim.
A što se tiče potrage, na terenu je veći broj civila bez opreme, među kojima ima i djece, pa je sada akcija potrage opterećena sa mogućnošću spašavanja nekoga ako upadne u rijeku.
I da se neko od civila utopi, prvo na odgovornost treba pozvati FUCZ i Policiju pa sve ostale...kad niko muda nema da izda saopstenje da svima koji nisu ovlasteni se zabranjuje ucestvovanje u akciji potrage.
drug_profi

#17663 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by drug_profi »

Neće ovo ništa valjat. Neko će se taliznut i jebiga.
Tijelo ili je već na Đerdapu, ili je negdje zapelo naći će se kad voda spadne.
Potragu treba dotle obustaviti.
Last edited by drug_profi on 18/12/2017 14:14, edited 1 time in total.
hrasno38

#17664 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by hrasno38 »

Tercius wrote:
stetoskop wrote:
I da se neko od civila utopi, prvo na odgovornost treba pozvati FUCZ i Policiju pa sve ostale...kad niko muda nema da izda saopstenje da svima koji nisu ovlasteni se zabranjuje ucestvovanje u akciji potrage.
e sa ovim se slazem 100%! ali kako zabraniti i kako kontrolisati toliki prostor? drukcije se to radi i vrlo jednostavno da onaj ko poziva pod pritiskom i opozove!
supercali

#17666 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by supercali »

Naslovnica wrote:
Neki prolaznik, pješak?
Moj je djed (samo po rodu, nikada ga nisam upoznao, kao što ga nije upoznao ni moj otac...duga priča), alkos, skončao život u Miljacki...Izlazila 5 dana slika u Oslobođenju "poznajete li ovog čovjeka"...
99,9% slučajeva utapanja u Miljacki je alkohol, gudra ili, kao u slučaju Adnana Ćatića, ludost.
1 slucaj je da si covjeka napali pretukli ga i bacili u miljacku
Za njim skocio student i isto nije mogao da se izbori sa rijekom i on se utopio
Skoro identican slucaj ovome samo je razlika kako je prvo zavrsio u miljacki
hrasno38

#17667 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by hrasno38 »

ooooooo majko moja svezao se obicnom spagom :shock: :?
Tomahawk11
Globalni moderator

#17668 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Tomahawk11 »

supercali wrote: 1 slucaj je da si covjeka napali pretukli ga i bacili u miljacku
Za njim skocio student i isto nije mogao da se izbori sa rijekom i on se utopio
Skoro identican slucaj ovome samo je razlika kako je prvo zavrsio u miljacki
Bio je i slučaj kad su pretukli onog na Bentbaši i bacili u Miljacku, pa podlegao/ugušio se.
Tercius

#17669 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Tercius »

hrasno38 wrote:
Tercius wrote:
stetoskop wrote: Pratio sam na vezi, bahato se ponašao i prema CZ, pa su upozoreni učesnici da budu oprezni sa njim.
e sa ovim se slazem 100%! ali kako zabraniti i kako kontrolisati toliki prostor? drukcije se to radi i vrlo jednostavno da onaj ko poziva pod pritiskom i opozove!
Pa vrlo lako druze, izvuce se na vodu ono camaca iz pionirske i iz viktor bubanj i koga god nadjes ufatis za glavu i iscupas iz vode ako vec nece sam da izadje.
kafanski_covjek

#17670 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by kafanski_covjek »

hrasno38 wrote:
ooooooo majko moja svezao se obicnom spagom :shock: :?
e to je taj mentalni sklop nargilasa :izet:
hrasno38

#17671 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by hrasno38 »

Tercius wrote:Pa vrlo lako druze, izvuce se na vodu ono camaca iz pionirske i iz viktor bubanj i koga god nadjes ufatis za glavu i iscupas iz vode ako vec nece sam da izadje.
Ma bez obzira i na to sto si rekao to je sada predugacak prostor da bi se mogao iskontrolisati......vidis ovog sa spagom jebo ti Ramba!!! :D
zateznistub

#17672 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by zateznistub »

Jeko "first Blood"? :shock:
Tercius

#17673 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Tercius »

hrasno38 wrote:
Tercius wrote:Pa vrlo lako druze, izvuce se na vodu ono camaca iz pionirske i iz viktor bubanj i koga god nadjes ufatis za glavu i iscupas iz vode ako vec nece sam da izadje.
Ma bez obzira i na to sto si rekao to je sada predugacak prostor da bi se mogao iskontrolisati......vidis ovog sa spagom jebo ti Ramba!!! :D
Ja ne mogu da vjerujem da se niko nije oglasio i kad su ti pozivi na neko angazovanje usljedili.A posto se bavimo posljedicom, svi bi oni meni na vodi bili sad.Ne vjerujem da je to ogroman neki sad prostor za pretragu,ipak trazis nekoga ko je na vodi, uostalom imamo i helikopter koji bi se mogao iskoristiti za lociranje.Do kraja dana svi bi oni meni bili spakovani za Sarajevo vec.
Zejnep

#17674 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Zejnep »

Neki prolaznik, pješak?
Postoji , jutros mi komšija, taksista, priča, u ratu je dijete upalo u Miljacku. 10 mu godina bilo. Ljudi primjetili kako ga voda okreće na jednom mjestu. Ovaj čovjek skočio, misleći da će samo tijelo ozvući,ali mali je počeo kašljucati. Uglavnom, preživjelo dijete. Ljeto bilo. Miljacka ne tako duboka :-)
Tercius

#17675 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Tercius »

zateznistub wrote:
Jeko "first Blood"? :shock:
A first blood ti je jedan Sandzos koji se jos nije odredio sta bi volio da bude u zivotu jal policajac jal kriminalac
Post Reply