Demokratska fronta Željko Komšić
- OldMayor
#17651 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ljudi bolje ikakva vlada nego nikakva, pa sta trebamo opet cekati mjesece da se formira... Jos da stvar bude bolja u svemu tome nema Dodika...
Koliko sam mislio da bi mi tesko palo koaliranje sa SDA, po meni nije ovo lose ispalo. S nekim su morali jbg, a kakav su izbor imali opozicija sa Fahrom ili vlast sa Bakirom, jbg tezak izbor.
Zanima me samo kako ce sad Fahro napasti Zeljka, ipak su se lizali sve ovo vrijeme.
Koliko sam mislio da bi mi tesko palo koaliranje sa SDA, po meni nije ovo lose ispalo. S nekim su morali jbg, a kakav su izbor imali opozicija sa Fahrom ili vlast sa Bakirom, jbg tezak izbor.
Zanima me samo kako ce sad Fahro napasti Zeljka, ipak su se lizali sve ovo vrijeme.
- mO k3
#17652 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Pa bolje solucije u ovome trenutku nema , jos uz to izbačen SDP ,snsd ko da su dva bajrama odjednomOldMayor wrote:Ljudi bolje ikakva vlada nego nikakva, pa sta trebamo opet cekati mjesece da se formira... Jos da stvar bude bolja u svemu tome nema Dodika...
- Helena2014
#17653 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Helena2014 wrote:
Pa što ste izlazili na izbore kao stranka?
Da se uvalite u skupštinske klupe i primate veeeeeeeelikeeeee plate, pa ako na sljedećim izborima dobijete glasove, dobro i jest, a ako ne nema veze, ima "bijeli hljeb" pa živjet će se.
A narod koji je za vas glasao???? Nije bitno, jel da?
[/quote]Helena2014 wrote: Ako govorimo o političkim strankama uopće i šta je cilj svake stranke koja izlazi na izbore, onda sjetimo se da
Političke stranke su organizovane političke grupe čiji je cilj osvajanje vlasti, zadržavanje i participacija u vlasti.
Da bi funkcionisale moraju imati dvije osnove.
To su:
Program u kome izlažu svoje političke poglede (obrazovanje, zdravstvo, sigurnost, vojska, penzije, ekologija i druge). To je osnova za okupljanje političkih pristalica i onih koji imaju slične stavove i zajedničke ciljeve i interese da ih ostvare.
Organizacionu strukturu putem koje ostvaruju svoje političke ciljeve. Organizaciona struktura je uspostava unutrašnje strukture stranke (hijerarhija) putem koje ona na funkcionalan način ostvaruje svoje programske ciljeve. Od uspješnosti organizacije zavisi i njena društvena snaga. Nezamislivi su politički procesi u jednom društvu bez slobodne organizacije i djelovanja stranaka.
Stranke održavaju svoje kongrese na kojima utvrđivaju hijerarhiju u organizaciji ili eventualno tu strukturu mijenjaju. One se bore za osvajanje vlasti putem izbora ili njeno održavanje ukoliko su je predhodno zadobile.
Pa koja onda stranka ne želi ući u vlast ili joj to nije cilj?
Ako ima neka, onda to i nije politička stranka, nego grupa ljudi, koja ne zna šta da radi sa dobijenim glasovima
.[/quote]drugi profil wrote: Obzirom da ti samo trolas, i ovo sto sam do sad razgovarao sa tobom je previse.
Dakle vlast se osvaja vecinom a ne sa 12% jer sa 12% mozes samo kurban biti a promijeniti nces nista jer ti partner moze blokirati sve sto zeli, a sve sto pogrijesi u stanju je prisiti tebi.
Drugo, stranke imaju i princip pored ideologiju. Stranka bez principa je UG za osvajanje vlasti i sa time prevashodno izlazi na izbore. Stanka sa prinicipma je rijetkost na ovim prostorima, pa cekamo da vidimo nije li se konacno jedna formirala. Takve stranke ne ulaze u vlast po svaku cijenu radi par fotelja.
Nisi mi vjerovao
Kakv princip, kakva ideologija....
Last edited by Helena2014 on 10/11/2014 09:25, edited 2 times in total.
- Dr. Kuca
#17654 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Kao sto rekoh namazan je Zeljko. Kako je samo preveslao Faraona.
jest ga naguzio strasno.
- nosara
#17655 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Da prebacim post i ovdje, glede CM...
Dakle, iz komsiceve vizure spas za BiH je u sda, sds-u i hdz-u...!?
Corto, u kurac te ljubim...![]()
-
quaqro
#17656 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Mene ne čudi koalicija komšića sa SDS-om jer mu je i đed bio četnik, više me čudi od SDA da su mu dali nešto što nije mogao odbit mada predpostavljam o čemu se radi ali ne želim da prejudiciram.
Ode barem 50% DF članova nakon ovoga.
Ode barem 50% DF članova nakon ovoga.
- mO k3
#17657 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Jesi ostao bez posla ??nosara wrote:Da prebacim post i ovdje, glede CM...![]()
Dakle, iz komsiceve vizure spas za BiH je u sda, sds-u i hdz-u...!?
Corto, u kurac te ljubim...![]()
- Dr. Kuca
#17658 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Sta kazu forumski intelektualci? nece pod svaku cjenu 
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#17659 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
da ŽK ima barem malo političke pameti, ali presudio je izgleda zov članstva za uhljebljenjemOpetja033 wrote:Oko mjesec dana nakon formiranja DF-a sam govorio da je SDA dobila novog koalicionog partnera. U vrijeme predizborne kampanje to je vec bila gotova stvar. Nakon izbora sam isto ponavljao.JoseMujica wrote:znaći Corto Maltese, expert za DFSDA i DF postigli načelan dogovor za državni nivo: Imamo iste ciljeveduboki naklon
a svi mi ostali imajmo toliko obraza da se samobanujemo po pitanju ove teme
ostaje pitanje za milion dolara: kako uopće izaći na izbore, a ne glasati za SDA?
Eh, priblizava se vrijeme realizacije nase opklade. Ti i @madner bi se trebali pripremiti za mjesec dana odmora od foruma.
Ja fakat ne znam sta ste ocekivali.
za SDA odlična situacija, štaviše nemre biti bolja jer su dobili idealan kurban za izbore 2018. i sigurnu pobjedu....već se sada može reći da je za naredne izbore suvišno bilo šta napisati
ps
javi na pp kad nas šalješ u Banoviće na kopanje
- Banksy
#17660 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Da vidim te postove pa da te ubuduće pažljivije čitam ...Opetja033 wrote:
Oko mjesec dana nakon formiranja DF-a sam govorio da je SDA dobila novog koalicionog partnera. U vrijeme predizborne kampanje to je vec bila gotova stvar. Nakon izbora sam isto ponavljao.
Pamtim da je to govorio samo @Prpa.ba. Svi ostali, a da nisu iz stranačkih centrala, su uglavnom pričali o Suljagićevoj lukavštini i hinjaluku i Komšićevim limitima što i nije kakva novost.
- Banksy
#17661 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
To, skoro 100%.VjecitiStudent wrote:
"Ostali bi mi u opoziciji, no drugu Emiru se potrošio bijeli hljeb"
Možda griješim, pa i dalje vjerujem u Komšićevo poštenje, ali izgleda da je limitiran žešće nego smo mislili.
Ili su ga stranci koji su mu dali novac za stranku gurnuli u ovo, ili su to učinili ovi kokošari oko njega.
- madner
#17662 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
DF pokazao sta zna i umije.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#17663 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Banksy wrote:Par ministarskih mjesta + statiranje u kukuruzu + potop stranke.JoseMujica wrote:
vego bih molio Banksy da nam malo oči otvori da ne bih svjetlost zvali mrakomili ne do bog ulogu DF smatrao statiranjem u kukuruzu
![]()
Jedino pitanje je da li se radi o postizbornim grandioznim glupanima ili o predizbornim banditima ... I ne znam šta je gore.
hajmo reći da je pobjedila Hankina struja if you know what I mean
- nosara
#17664 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Pa jedino je stranom faktoru u interesu da kleronacisti u BiH ostanu na vlasti... I kokosarima...Banksy wrote:To, skoro 100%.VjecitiStudent wrote:
"Ostali bi mi u opoziciji, no drugu Emiru se potrošio bijeli hljeb"
Možda griješim, pa i dalje vjerujem u Komšićevo poštenje, ali izgleda da je limitiran žešće nego smo mislili.
Ili su ga stranci koji su mu dali novac za stranku gurnuli u ovo, ili su to učinili ovi kokošari oko njega.
- Banksy
#17665 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ili to ili su ga pritisnuli stranci. Treća varijanta je njegov lopovluk u što i dalje ne mogu povjerovati. Al' da je parmak epskih proporcija, to je više nego očito ...JoseMujica wrote:Banksy wrote:Par ministarskih mjesta + statiranje u kukuruzu + potop stranke.JoseMujica wrote:
vego bih molio Banksy da nam malo oči otvori da ne bih svjetlost zvali mrakomili ne do bog ulogu DF smatrao statiranjem u kukuruzu
![]()
Jedino pitanje je da li se radi o postizbornim grandioznim glupanima ili o predizbornim banditima ... I ne znam šta je gore.
hajmo reći da je pobjedila Hankina struja if you know what I mean![]()
zlatno pravilo politike: DJL stranka= jeftin populizam...sve mimo toga je samoobmana
- Banksy
#17666 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
I to što kažeš ...nosara wrote:Pa jedino je stranom faktoru u interesu da kleronacisti u BiH ostanu na vlasti... I kokosarima...Banksy wrote:![]()
Nema druge, valja se vraćati Zlatku ...
-
quaqro
#17667 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
lokalni izbori dolaze brzo DF neće preći ni izborni prag a 2018 predviđam gašenje stranke i 100% pobjedu SDA i HDZ
-
Hafis
#17668 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Samo, Bakir je velemajstor igre (ili onaj tko ga savjetuje).
Gledajući sa strane, potpuno neupućen promatrač bi pomislio da je ŽK na čelu najače stranke u BiH, a da je Bakir sa svojom strančicom tu samo privjesak.
DF im je već treći pacijent po redu, već su dobro ušli u rutinu, tako da se zna daljnji redoslijed.
Gledajući sa strane, potpuno neupućen promatrač bi pomislio da je ŽK na čelu najače stranke u BiH, a da je Bakir sa svojom strančicom tu samo privjesak.
DF im je već treći pacijent po redu, već su dobro ušli u rutinu, tako da se zna daljnji redoslijed.
- nosara
#17669 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
A ako nas ne bude htio...? Kud onda...? Zar cu po stare dane ostat bez stranke...?Banksy wrote:I to što kažeš ...nosara wrote:Pa jedino je stranom faktoru u interesu da kleronacisti u BiH ostanu na vlasti... I kokosarima...Banksy wrote:![]()
![]()
- Banksy
#17670 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Jedino da napravimo kakvu novu ...nosara wrote:A ako nas ne bude htio...? Kud onda...? Zar cu po stare dane ostat bez stranke...?Banksy wrote:
I to što kažeš ...![]()
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#17671 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Kraj DF-a, bar sto se tice moga glasa, a nisam usamljen.
Provesti sa SDA one reforme koje su stvarno dobro koncipirane, je isto cistiti prostoriju skupa sa covjekom koji je do vrata upao u djubre
E moj Zeljko, al' te nasankase.
Provesti sa SDA one reforme koje su stvarno dobro koncipirane, je isto cistiti prostoriju skupa sa covjekom koji je do vrata upao u djubre
E moj Zeljko, al' te nasankase.
- drug_profi
#17672 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ko prvo je*o vas forum klicovci da vad je*o....Helena2014 wrote: Nisi mi vjerovao, vidiš da je istina sve što sam rekla, pa bio to DF ili bilo koja stranka, ako je prava politička stranka
Kakv princip, kakva ideologija....
ziv se slomih da preko browsera na telefonu odgovorim. Retardi jedni vrstite kako je bilo. Nije zvaka za seljaka!
kao drugo helena sine nije ovo takmicenje. Nazalost bila si u pravu a pitanje je jel samo lucky guess jer sumnjam da u tebi ima mudrosti da izvlacis ispravne predikcije.
ja sam vec negdje sinoc dao komentar u dva posts na ovaj sporazum i ne bih se ponavljao a ova glupostt od forumanja preko browsera me onemogucava da ih nadjem i kvotsm.
Uzivaj u sreci zbog nove koalicije a razloga za radovanje je jako malo. Samo zluradost sto je zakajlano Micku.
-
quaqro
#17673 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
nije željka niko nasanko još 4 godine na sisi i pemzija od 2000, nasanko je svoje glasače barem one koji imaju malo savjesti jer foteljaši će uzimat dobro lovu 4 godine dok će narodu biti samo još gore.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#17674 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Jest da je njemu cilj peMzija za 4 godine, a ne funkcija Premijera FBiH (najmanje)quaqro wrote:nije željka niko nasanko još 4 godine na sisi i pemzija od 2000, nasanko je svoje glasače barem one koji imaju malo savjesti jer foteljaši će uzimat dobro lovu 4 godine dok će narodu biti samo još gore.
- pumica
#17675 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Dr. Kuca wrote:Kao sto rekoh namazan je Zeljko. Kako je samo preveslao Faraona.![]()
jest ga naguzio strasno.
https://m.facebook.com/?_rdr#!/story.ph ... 3247085046
Prvi dio posta djeluje pouzdano jer kaze "...imao sastanak sa Radoncicem,..." ali drugi dio posta je nagadjanje s ciljem vrijedjanja.
Mnogima je muka ocito.