il se prije dogovoris s zenom sta ce, ali teskotempuser wrote:Zato lijepo parkiras ispred pa biraj do sutra...beni-bu-man wrote:vrlo poznata situacija iz oba uglatempuser wrote:
Ima tu i faktor zena, kad ja platim gorivo onda se obicno ona pojavi u pumpi krene sa "a hocemo li nesto da pijemo, kakvu grickalicu, sta slatko?", ona bira, okrece - obrce, a frajko cupka na prstima i kuh u sebi iza mog auta.
Sta vas najvise nervira kod vozaca
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- beni-bu-man
#17626 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
-
tempuser
#17627 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Nema tu dogovora, bar ne sta ce ona, dok se ne vidi sta se nudi i redovno bude "a vidi ovooooo"...beni-bu-man wrote: il se prije dogovoris s zenom sta ce, ali tesko![]()
![]()
Genralno, ne vidim uopste razlog za histeriju jer pojam ustede vremena u autu jako relativan.
Sve i da ljudi rade po zeljama blago neuroticnih sugradjanki i trcecim korakom plate gorivo, one nikad ne mogu znati hoce li na izlasku s pumpe naletiti na kolonu zbog koje se nece moci ukljuciti u saobracaj ili ce ih sacekati crveno poslije 100m i da izgube sve ono sto su "ustedjele" na benzinskoj.
-
moonca
#17628 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
To se u Americi ne moze desiti-ako placas kesom, moras unaprijed platiti. Inace sve je podeseno da placas karticom.vauvau wrote:
U njemačkoj nitko. Ako pomjeriš a nisi platio zove se policiju.
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#17629 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ja u 90 % slucajeva, sam sipam gorivo na Gazpromu, pištolj je drama. 
-
condy
#17630 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Imaju li rukavicekonektovan wrote:Ja u 90 % slucajeva, sam sipam gorivo na Gazpromu, pištolj je drama.
- konektovan
#17631 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Pa nisam treba, sta ce mi.condy wrote:Imaju li rukavicekonektovan wrote:Ja u 90 % slucajeva, sam sipam gorivo na Gazpromu, pištolj je drama.
-
Throttle
#17632 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Mošus nafte 
- Romeo 80
- Grijem se na: Džemper
- Vozim: Azijsku nakazu
#17633 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Da se samo tuspasim i jabeni-bu-man wrote:Svaka casttempuser wrote:A sta da radi, isto mu je jal naslolnjen na auto jal na kasu, tebi razlika 10 sek...?beni-bu-man wrote: ooo sjecam se stare spravice, kad ga zaholca![]()
![]()
![]()
![]()
nije u pitanju tih 10-ak sec, nego stalno vidjam raju nasloni se na auto i ceka dok pumpadjia zavrsi svoje
Ja npr. sacekam, kad zavsri sa sipanjem pomjerim auto ispred pumpe da onaj iza mene moze doci do pistolja i cim ja platim on moze da sipa, ne moram odmah trcati u auto da ga pomaknem.koliko raje to radi ????? 10%
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#17634 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Imate li polozeno za rukovanje zapaljivim tekucinama u transportu
Pistolj je blokiran dok kasa ne naplati na vecini pumpi
Pistolj je blokiran dok kasa ne naplati na vecini pumpi
- Travnički Noćni Šetač
#17635 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Imam...mk ultra wrote:Imate li polozeno za rukovanje zapaljivim tekucinama u transportu![]()
-
zdruzdjo
#17636 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Travnički Noćni Šetač wrote: Pa svejedno je da li jednom sipam pun rezervoar ili tri puta pomalo... Ionako potroši sve što se naspe...
Sto 'no kazu: "jednom nana u drenjke ide"
Dok ti se neki veseli "iglicar" ne omrsi o pun rezervoar tokom noci pa da se moze uriktati ujutro, tako ces i sipati.
-
zdruzdjo
#17637 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
konektovan wrote:
Pa nisam treba, sta ce mi.
Pa normalno.
Jebo takvo musko ako na naftu ne damfa.
- Maraschino
#17638 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Throttle wrote:Jos kad hoce na treci izlaz pa prije ulaska ukljuci lijevi
- Maraschino
#17639 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ja stao u Sloveniji da naspem gorivo i kada sam zavrsio pomjerim auto 4 m i stanem na parking ispred ulaza gdje se placa. Hoce da zove policiju. Koji ti je moj da ljudi ne cekaju. Ne, prvo plati pa pomjeri gdje god hoces auto...i u pravu je.Romeo 80 wrote:Da se samo tuspasim i jabeni-bu-man wrote:Svaka casttempuser wrote: A sta da radi, isto mu je jal naslolnjen na auto jal na kasu, tebi razlika 10 sek...?
Ja npr. sacekam, kad zavsri sa sipanjem pomjerim auto ispred pumpe da onaj iza mene moze doci do pistolja i cim ja platim on moze da sipa, ne moram odmah trcati u auto da ga pomaknem.koliko raje to radi ????? 10%
![]()
Mozes mislit na Subenu 12 pumpi a bagre svakakve. Samo da parkiram pa cu platiti.
- konektovan
#17640 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Meni to pomjeranje nema smisla, i ja bi zvao muriju odmah. 
- seoBIH
#17641 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Da vam kazem da to ne radite van BIH, jer je to smatrano kao odlazak bez placanja. Ne znam kakvi su softveri ali kada neko stane nakon vas, mislim se onom na kasi ponistava iznos. Ja ne pomjeram auto, jer sam naucio vani da to nije pravilo.beni-bu-man wrote:Da se samo tuspasim i jatempuser wrote:Svaka castbeni-bu-man wrote:
A sta da radi, isto mu je jal naslolnjen na auto jal na kasu, tebi razlika 10 sek...?
![]()
Vidim da su drugi odgovorili, ok je
- Better Man
#17642 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Glupost oko pomjeranja auta, jer dok pomjerite, možete završiti sa plaćanjem, a i gdje češ ga pomjeriti,a da nekog drugog ne blokiraš. Mrsko ljudima čekati koji sekund više.
- konektovan
#17643 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Dzaba pomjeranje, jer opet mora izaci iz auta i otici na kasu da plati, a ovaj drugi ne moze poceti sioati sve dok se ne plati. Idiotluk. 
- Better Man
#17644 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Vrlo jednostavnom logikom. Ja uvijek sipam pun rezervoar i kažem dok pištolj ne izbaci i kad pištolj izbaci to je to. Ne dozvoljavam da mi zaokružuju. Dosta ljudi to radi i zato čeka i gleda, da mu ne bi sipao nakon što pištolj izbaci, tj. zaokruživao.beni-bu-man wrote:Znati ces na kasiTravnički Noćni Šetač wrote:Pa ne znam koliko ću platiti... uglavnom sipam do vrha i dok ne završi ne znam koliko će biti...beni-bu-man wrote:kojom logikom raja ceka pumpadziju dok ne napuni gorivo pa onda tek ide da plati
-
condy
#17645 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Vidim, pocelo je hvaljenje da se sipa samo do vrha
Nikom nije mrsko sacekat ali cinjenica je da na mnogim pumpama kad tanka cetri pet vozila kolaps bude na kasi.
Nikom nije mrsko sacekat ali cinjenica je da na mnogim pumpama kad tanka cetri pet vozila kolaps bude na kasi.
- commendatore
#17646 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
naci nauka oko tankanja auta i fini bonton glupaka odnosno glup bonton pomjeranja sa pistolja iako je blokiran
brao bosnjo 
- darius_maximus
#17647 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Vani to ne moras raditi, jer mozes sam sipati, pa ne dolazi do zagusenja.seoBIH wrote:Da vam kazem da to ne radite van BIH, jer je to smatrano kao odlazak bez placanja. Ne znam kakvi su softveri ali kada neko stane nakon vas, mislim se onom na kasi ponistava iznos. Ja ne pomjeram auto, jer sam naucio vani da to nije pravilo.beni-bu-man wrote:Svaka casttempuser wrote:
A sta da radi, isto mu je jal naslolnjen na auto jal na kasu, tebi razlika 10 sek...?
Vidim da su drugi odgovorili, ok je
Ovdje, ja u autu, zena izadje, da kljuc, ode unutra da plati.
Ovaj kad naspe, da mi kljuc, ja pomjerim ispred pumpe, ovaj na kasi vec naplacuje, ona zavrsi, idemo.
Nije do zurbe, nego fakat jedan pumpadzija i jedan na kasi ne mogu stici, pa se stvara guzva.
Opet kazem, vani je to lakse, ovdje je kako jeste...
- konektovan
#17648 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Je li svaki put ide zena s tobom kad sipaš gorivo?????

- darius_maximus
#17649 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Samo zato je i vodim sa sobom...konektovan wrote:Je li svaki put ide zena s tobom kad sipaš gorivo?????![]()
- kloniran
#17650 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
odem na gazprom, nestro, ep
naspem sam sebi, auto ne pomjeram dok ne platim
platim i
sta imam cekati onog jadnika sto sam radi pa ne zna gdje mu je guzica a gdje glava
naspem sam sebi, auto ne pomjeram dok ne platim
platim i
sta imam cekati onog jadnika sto sam radi pa ne zna gdje mu je guzica a gdje glava