SDA-All about

Post Reply
HM 2011

#17626 Re: SDA-All about

Post by HM 2011 »

vee-jay wrote:
HM 2011 wrote:
vee-jay wrote: SAMO SDA, NA SVIM NIVOIMA, U JEDINSTVU JE SNAGA !

Kao sjetili se nakon 20 godina. Bože koja budaletina moraš biti da u ovo povjeruješ. Debelo smo srozali. Biće dobro ako se vlast održi 1 godinu bez promjene, a ovi mamlazi pričaju bajke o ekonomskom programu i privrednom rastu.
/quote

Bolje ikad nego kao neki nikad - U JEDINSTVU JE SNAGA !
Koji su to "neki"? Koliko se ja sjecam, oni drugi sagradise drzavu od 23 miliona stanovnika. Ovi sada unistise sve sto rat nije unistio i onda se kao "okrecu ekonomiji". Jedimo govna - u jedinstvu je snaga.
ti o SFRJ ja o BiH......

ja o ostalim partijama koje su vladale vecinski bosnjacima (szabih sdp koalicioni partneri sbb) ti o KPJ-u....

ali vrlo zanimljivo....

pa upravo radi toga i pitam - prije SDA je bila samo Juga - a od rata samo SDA sa kratkim pauzama koje nisu trajale duze od godinu dana...

dakle, to tvoje "Bolje ikad nego kao neki nikad" nema nikakve logike ako se zna da SDA drzavom vlada 10x duze od ostalih stranaka.[/quote]

Griješiš silno....

SDA ti nije bila vlast već duži vremenski period - čak nije vlast niti sada kada su prošli izbori......

Koalicija jaše (kaoal) - a u toj koali glavnu riječ vodili su mnogi i SDP, i SBB, i SZABIH, i koale unutar koale - ama baš svi.....

Zato je sad vrijeme za promjene - Vrijeme je za SDA - SAMO SDA, NA SVIM NIVOIMA, U JEDINSTVU JE SNAGA !
almir90

#17627 Re: SDA-All about

Post by almir90 »

Ja lika, 'ljebe, jesil' ti onaj što je pisao da Bakir može rame uz rame sa Obamom i Angelom Merkel? :lol:
HM 2011

#17628 Re: SDA-All about

Post by HM 2011 »

almir90 wrote:Ja lika, 'ljebe, jesil' ti onaj što je pisao da Bakir može rame uz rame sa Obamom i Angelom Merkel? :lol:
Za bosnjake u ovom politickom sistemu i jeste..

Za hrvate je Covic....

Za srbe Ivanic....

rame uz rame sa Obamom...

u Njemackoj je drugaciji politicki sistem.....

iako, uzimajuci u obzir kapacitete kojima SDA raspolaže - moze se reci da su jedina nada Bošnjaka.....

samo uporedi sa alternativama, "ljebe"....

Ako predlazes da slabimo i dalje iz dana u dan eksperimentisi i dalje, svojim glasovima gradi buduce kolacije i slabi bosnjake...

ako hoces da jačamo - podrži SDA na svim nivoima i na sljedecim lokalnim i na sledecim opcim izborima....

SDA - U JEDINSTVU JE SNAGA.
antimobb
Location: "Boj se ovna, boj se govna. A kad ću živjeti?" Meša Selimović, Tvrđava.

#17629 Re: SDA-All about

Post by antimobb »

HM 2011 wrote: iako, uzimajuci u obzir kapacitete kojima SDA raspolaže - moze se reci da su jedina nada Bošnjaka.....
Koji kapaciteti!? Konobar, Susjed ... i tako dalje i tako više ...
guruman

#17630 Re: SDA-All about

Post by guruman »

Ovaj HM odljepio,a niko da mu to kaže otvoreno.Nema snage (jedinstva) nikakve u bolesnim mozgovima,treba ih liječiti.A što se tiče "ekonomskog prosperiteta" onaj ko to priča nek mu se njegova nana tome ponada.Mi ser nadamo već preko 20 godina a vrijeme i dalje teče,nismo kornjače da živimo tristo godina.Zato HM zavuci se u svoju partisku čeliju i tamo trabunjaj onome ko ti je naredio da tako mrljaš po portalima.Možda i ozdraviš.Vidiš po ukupnom broju glasova onih koji nisu za SDA da je većina bošnjaka ozdravila po tom pitanju.Mnogo je i srba i hrvata ozdravilo po tom pitanju ali se još uvjek jedna večina vješto prikriva uglavnom od straha i mogućih ekonomskih represalija.Ostali su uvijek bili i ostali zdravi.
HM 2011

#17631 Re: SDA-All about

Post by HM 2011 »

guruman wrote:Ovaj HM odljepio,a niko da mu to kaže otvoreno.Nema snage (jedinstva) nikakve u bolesnim mozgovima,treba ih liječiti.A što se tiče "ekonomskog prosperiteta" onaj ko to priča nek mu se njegova nana tome ponada.Mi ser nadamo već preko 20 godina a vrijeme i dalje teče,nismo kornjače da živimo tristo godina.Zato HM zavuci se u svoju partisku čeliju i tamo trabunjaj onome ko ti je naredio da tako mrljaš po portalima.Možda i ozdraviš.Vidiš po ukupnom broju glasova onih koji nisu za SDA da je većina bošnjaka ozdravila po tom pitanju.Mnogo je i srba i hrvata ozdravilo po tom pitanju ali se još uvjek jedna večina vješto prikriva uglavnom od straha i mogućih ekonomskih represalija.Ostali su uvijek bili i ostali zdravi.

nema partijske celije - SAMO SDA U jedinstvu je snaga - sve ostalo ne donosi nista dobrog bosnjacima - samo nazadovanje....

nisu bosnjaci bolesni mozgovi i a jedinstvo medju bosnjacima treba graditi -

i zato samo sda u jedinstvu je snaga....
HM 2011

#17632 Re: SDA-All about

Post by HM 2011 »

antimobb wrote:
HM 2011 wrote: iako, uzimajuci u obzir kapacitete kojima SDA raspolaže - moze se reci da su jedina nada Bošnjaka.....
Koji kapaciteti!? Konobar, Susjed ... i tako dalje i tako više ...
i Sarajlic i Zukic puno vise mogu doprinjeti od mase reprezentativnih kandidata koji stoje kao alternativa istima...
It_is_a_Leclerc

#17633 Re: SDA-All about

Post by It_is_a_Leclerc »

Samo malo pitanje za ove fanove SDA na temi - koliko glasova SDA treba da dobije na USK da bi mandatar za bilo šta bio iz Krajine ?! Pa ovo već postaje totalno neozbiljno. Pa jel moguće da jedna deklarativno bošnjačka partija ovako ignoriše "najbošnjačkiji" dio BIH ?
lacrima

#17634 Re: SDA-All about

Post by lacrima »

It_is_a_Leclerc wrote:Samo malo pitanje za ove fanove SDA na temi - koliko glasova SDA treba da dobije na USK da bi mandatar za bilo šta bio iz Krajine ?! Pa ovo već postaje totalno neozbiljno. Pa jel moguće da jedna deklarativno bošnjačka partija ovako ignoriše "najbošnjačkiji" dio BIH ?
Dok svi u Sarajevu budu podmireni, i dok svi budu mandatari, premijeri, ministri i predsjednici, valjda će onda doći red i na nas iz ostatka Bosne i Hercegovine.
kamen spoticanja

#17635 Re: SDA-All about

Post by kamen spoticanja »

I zvizdic i novalic ocekivano...ridjobradi ocito ima većinu u kadrovskoj
HM 2011

#17636 Re: SDA-All about

Post by HM 2011 »

Oboje support SDA - na svim nivoima u vremenu koje dolazi - gradite jedinstvo Bošnjačkog naroda - gradite karijerne političare u svojim kantonima - ljude od povjerenja koje se stiče na način da isti izgrade Vas - i svi će biti integrirani.....

Podržite SDA u vremenima koja dolaze, a kroz promociju te podrške - gradite jedinstvo Bošnjaka.....

SDA - Zaista pozitivna politička partija sa pozitivnim ljudima....
It_is_a_Leclerc

#17637 Re: SDA-All about

lacrima wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Samo malo pitanje za ove fanove SDA na temi - koliko glasova SDA treba da dobije na USK da bi mandatar za bilo šta bio iz Krajine ?! Pa ovo već postaje totalno neozbiljno. Pa jel moguće da jedna deklarativno bošnjačka partija ovako ignoriše "najbošnjačkiji" dio BIH ?
Dok svi u Sarajevu budu podmireni, i dok svi budu mandatari, premijeri, ministri i predsjednici, valjda će onda doći red i na nas iz ostatka Bosne i Hercegovine.
Krenuh od premise da su svi SDA-ovci iz sarajevsko-zeničke kotline totalni Kisindžeri, a da su svi iz USK totalni kreteni i dibidus neznalice, pa opet mi nije jasno kako je moguće da je jedini premijer Vlade FBiH koji je bio i blizu Krajine, zapravo Ahmet Hadžipašić koji je samo radio malo po Krajini, a rođeni je Zeničanin, umro je u Sarajevu, gdje je i živio. Ogroman dio Bošnjaka su ljudi iz Krajine, pa ima valjda jedan (1) da nije totalna budala.
lacrima

#17638 Re: SDA-All about

Post by lacrima »

It_is_a_Leclerc wrote:
lacrima wrote:
Krenuh od premise da su svi SDA-ovci iz sarajevsko-zeničke kotline totalni Kisindžeri, a da su svi iz USK totalni kreteni i dibidus neznalice, pa opet mi nije jasno kako je moguće da je jedini premijer Vlade FBiH koji je bio i blizu Krajine, zapravo Ahmet Hadžipašić koji je samo radio malo po Krajini, a rođeni je Zeničanin, umro je u Sarajevu, gdje je i živio. Ogroman dio Bošnjaka su ljudi iz Krajine, pa ima valjda jedan (1) da nije totalna budala.
Pa kako misliš da iz Krajine bude premijer kad je Bosna i Hercegovina od Baščaršije do Ilidže? Ne razumijem.
jao_situacije

#17639 Re: SDA-All about

Post by jao_situacije »

It_is_a_Leclerc wrote:
lacrima wrote:
Pa imaš Šepića i Dedića, čak mislim da je Dedić bio među potencijalnim kandidatima za premijera FBIH ali da on to ne bi htio da bude..
razonoda

#17640 Re: SDA-All about

Post by razonoda »

HM 2011 wrote:Oboje support SDA - na svim nivoima u vremenu koje dolazi - gradite jedinstvo Bošnjačkog naroda - gradite karijerne političare u svojim kantonima - ljude od povjerenja koje se stiče na način da isti izgrade Vas - i svi će biti integrirani.....

Podržite SDA u vremenima koja dolaze, a kroz promociju te podrške - gradite jedinstvo Bošnjaka.....

SDA - Zaista pozitivna politička partija sa pozitivnim ljudima....
Vise informacija mozete naci u AVAZU= :novine: poz
vash FAHRO.
It_is_a_Leclerc

#17641 Re: SDA-All about

jao_situacije wrote: Pa imaš Šepića i Dedića, čak mislim da je Dedić bio među potencijalnim kandidatima za premijera FBIH ali da on to ne bi htio da bude..
Đe ih imam, sunce moje ?! U Glavnom odboru SDA ?! Od toga, složit će se, i nemam neke vajde ?! Šepić, na kolosalnoj funkciji, zamjenik ministra civilnih poslova duži dvije saksije, a nemojte zaboraviti onog Sanjina Halimovića, što je ministar faking obrta i poduzetništva. Ja govorim o konkretnim funkcijama. Niko nikad iz USK nije dobacio dalje od ministra u vladi FBIH - i to je bio, pazi sad, Radovan Vignjević iz cazinskog sela Osredak. Kakav fail za najbošnjačkiju partiju.
jao_situacije

#17642 Re: SDA-All about

Post by jao_situacije »

It_is_a_Leclerc wrote:
jao_situacije wrote: Pa imaš Šepića i Dedića, čak mislim da je Dedić bio među potencijalnim kandidatima za premijera FBIH ali da on to ne bi htio da bude..
Đe ih imam, sunce moje ?! U Glavnom odboru SDA ?! Od toga, složit će se, i nemam neke vajde ?! Šepić, na kolosalnoj funkciji, zamjenik ministra civilnih poslova duži dvije saksije, a nemojte zaboraviti onog Sanjina Halimovića, što je ministar faking obrta i poduzetništva. Ja govorim o konkretnim funkcijama. Niko nikad iz USK nije dobacio dalje od ministra u vladi FBIH - i to je bio, pazi sad, Radovan Vignjević iz cazinskog sela Osredak. Kakav fail za najbošnjačkiju partiju.
Šepić je u Parlamentu BiH.. i predložio je ako se ne varam zakon o ravnomjernom regionalnom razvoju, ne znam da li je usvojen.. mada to tebi baš i nije važno kako vidim, akcenat ti je na pljuvanju tako da ostaviću te u tom poslu :kiss:
guruman

#17643 Re: SDA-All about

Post by guruman »

Ovaj dio foruma sda-about je uveliko "žuta štampa".Uglavnom likovi tipa "niko i ništa",ali u političkoj Igranci na račun građana svašta se radi a izgleda tome nema kraja.
eifel

#17644 Re: SDA-All about

Post by eifel »

Predsjednik Kantonalnog odbora (KO) Stranke demokratske akcije (SDA) Sarajevo Denis Zvizdić kandidat je ove stranke za mandatara Vijeća ministara BiH. To je Zvizdić potvrdio za BHRT, ne želeći govoriti o tome da li će prihvatiti kandidaturu.

Naglasio je da će o tome moći govoriti kad stranačka procedura bude završena, vjerovatno u narednih nekoliko dana.

Odluka o kandidaturi donesena je na sinoćnjoj sjednici Kolegija Predsjedništva SDA, održanoj u Sarajevu.

Zvizdić je dugogodišnji lider SDA u Kantonu Sarajevo (KS), bio je premijer KS i predsjedavajući Zastupničkog doma Federalnog parlamenta. Po profesiji je arhitekta.

Stranka je birala između Zvizdića i aktuelnog federalnog ministra za izbjeglice i raseljena lica Adila Osmanovića.

Zvizdić je dobio podršku zahvaljujući činjenici da je SDA u Sarajevu na nedavno završenim Općim izborima udvostručila broj glasova u odnosu na Opće izbore 2010. godine.

Privatni biznismen iz Gradačca Fadil Novalić, odlučeno je također sinoć, bit će kandidat SDA za mandatara Vlade Federacije BiH.

Autor: (D. K.) - See more at: http://www.avaz.ba/clanak/152784/denis- ... QaCzc.dpuf
StupskaBitanga

#17645 Re: SDA-All about

Post by StupskaBitanga »

Pojednostavljeno znaci da ce se politika SDA koja je KS dovela do bankrota i totalnog urušavanja i ono malo produktivno sto postoji sada biti državna politika i kurs SDA na nivou države
Blago nama
ultima_palabra

#17646 Re: SDA-All about

Post by ultima_palabra »

StupskaBitanga wrote:Pojednostavljeno znaci da ce se politika SDA koja je KS dovela do bankrota i totalnog urušavanja i ono malo produktivno sto postoji sada biti državna politika i kurs SDA na nivou države
Blago nama
Uvijek je i bila... kao da će se premijeri nešto pitati, jednostavno će potpisivati stavove koje izrazi društvo iz Mehmeda Spahe 14.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#17647 Re: SDA-All about

Post by JoseMujica »

Kebo dostavio dokumentaciju Tužilaštvu BiH o zločinu u Vozući
evo ga Kebson zavlači, pretpostavljam bivšim partijskim drugovima :izet:
HM 2011

#17648 Re: SDA-All about

Post by HM 2011 »

JoseMujica wrote:
Kebo dostavio dokumentaciju Tužilaštvu BiH o zločinu u Vozući
evo ga Kebson zavlači, pretpostavljam bivšim partijskim drugovima :izet:
Nikome do samome sebi.....
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#17649 Re: SDA-All about

Post by JoseMujica »

sebi ga je zavuko ima godina-dvije...ovo sad ujeda iz objesti
Banksy

#17650 Re: SDA-All about

Post by Banksy »

Da je imao nešto ozbiljno, objavio bi to u predizbornoj ...
Post Reply