Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Moderator: _BataZiv_0809
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#17626 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
sama je priznala Jonu da je ne gledaju kosto gledaju njega, previse se je ufurala u essos kraljicu i tamo joj je mjesto... medjutim nebi bio porazen NK a i u drugu ruku nebi bio probijen zid bez njezinog zmaja...
- MarlboroGold
#17627 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
omar little wrote:zmaj joj je na izmaku snaga. sjever im nije godio, oslabili su, bitka ih je iznurila a glupaca od strateskog igraca ni njima ni vojsci nije dala odmora. ove zbrzane i zdundjerene dekonstrukcije i pivoti likova u dvije epizode po n-ti put dokazuju kakvi safunjerasi su ova dvojica i koliko su nekompetentni pisci.
kratko i jasno... već su sa zadnje dvije epizode skoro pa sahranili sve ono što se gradilo godinama. Ima još fore i da dokrajče sa posljednjim epizodama...
- Ultraviolent
#17628 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Jebem li vam majku sto ubiste zmaja. I Missandei
Spali KL i sve u njemu!
Spali KL i sve u njemu!
- banjaluka078
#17629 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Joj, loše je ovo, D&D tačno ne znaju kud udaraju.
Vrh mi je kad Bronn naoružan ušeta u po' zamka i malo pripuca po jako bitnim likovima, ispregovara veći zamak i isto tako 'ladno odšeta. Mislim, stvarno ljudi! Nema straže, a nema ni mozga kod njih dvojice da pošalju nekoga da ga zarobi, smakne, jer lik nema namjeru da se bori na njihovoj strani.
Cercei nema stomačinu iako su prošli mjeseci i mjeseci kako je trudna?!
Vrh mi je kad Bronn naoružan ušeta u po' zamka i malo pripuca po jako bitnim likovima, ispregovara veći zamak i isto tako 'ladno odšeta. Mislim, stvarno ljudi! Nema straže, a nema ni mozga kod njih dvojice da pošalju nekoga da ga zarobi, smakne, jer lik nema namjeru da se bori na njihovoj strani.
- SanskiBiser
#17630 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
banjaluka078 wrote:Joj, loše je ovo, D&D tačno ne znaju kud udaraju.
Mozda je patuljče?

- MarlboroGold
- Pandakonda
#17632 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Patuljak je jako pametno odigrao to što je dao do znanja da je Cercei trudna. Ako Euron ima imalo mozga zapitat će se kako patuljak to zna ? Ili je vidovit ili zna da je to dijete ustvari od Jamiea. U tom slucaju se garant okreće protiv nje 
- P308
#17633 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Euron je na strani onog ko ima vece sanse za pobjedu i od koga moze izvuci vecu korist a u ovom trenutku je to Cersei. Ne vjerujem da ce se okrenuti protiv nje cak i da skonta na sta je Tyrion mislio.
-
Kodi96
#17634 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Recite mi da nije istina da je procurilo sve za zadnje 2 ep
- tuzlak1212
#17635 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Što su zmajevi mali, mala je Danyeva vojska ja nezz gdje je ona krenula i šta hoće. Kome ona prijeti ba
Ovaj maester iz KL Qyburn što je napravio samostrel protiv zmajeva je najpametniji maester iz Citadela za sad, barem u drugom dijelu serije od sezone 4 pa nadalje, i držanje ser Clegena u životu nakon onog govori da je slika i prilika maestera kojeg svaki grad hoće kod sebe. Bilo bi vrlo pametno u onoj razmjeni riječi ubit Qyburna pa nek oni gore ubiju Missandei, to bi glava za glavu ali bili bi u prednosti velikoj. Qyburn je veliki mozak Cersei side-a, šta god Cersei zamisli ovaj skonta način da to realizuje...
Ovaj maester iz KL Qyburn što je napravio samostrel protiv zmajeva je najpametniji maester iz Citadela za sad, barem u drugom dijelu serije od sezone 4 pa nadalje, i držanje ser Clegena u životu nakon onog govori da je slika i prilika maestera kojeg svaki grad hoće kod sebe. Bilo bi vrlo pametno u onoj razmjeni riječi ubit Qyburna pa nek oni gore ubiju Missandei, to bi glava za glavu ali bili bi u prednosti velikoj. Qyburn je veliki mozak Cersei side-a, šta god Cersei zamisli ovaj skonta način da to realizuje...
-
mrgreen
#17636 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Prelose napisano, ne mogu. Dijalozi prepisani iz Esmeralde. Vazna dešavanja off screen, jer jednostavno ne znaju napisati takve scene, samo jeftini humor koji je bio podnosljiv tu i tamo ali ne i u 90% epizode.
Mislim da ima smisla da Deni bude Mad Queen. Nikad nije imala mudrost, samo sto se iz pocetka to pravdalo godinama, kao nadoci ce. Brojni su likovi u međuvremenu sazrijeli, doživjeli transformaciju (Sansa prva), samo je ona ostala ista self entitled glupaca, a sva mudrost joj odlazi sa vjernim savjetnicima.
Vjerujem da je njena transformacija u Mad Queen nešto sto bi Martin napravio, ali ova dvojica amatera ne znaju pa sve ispada nasilu.
Mislim da ima smisla da Deni bude Mad Queen. Nikad nije imala mudrost, samo sto se iz pocetka to pravdalo godinama, kao nadoci ce. Brojni su likovi u međuvremenu sazrijeli, doživjeli transformaciju (Sansa prva), samo je ona ostala ista self entitled glupaca, a sva mudrost joj odlazi sa vjernim savjetnicima.
Vjerujem da je njena transformacija u Mad Queen nešto sto bi Martin napravio, ali ova dvojica amatera ne znaju pa sve ispada nasilu.
Last edited by mrgreen on 06/05/2019 16:39, edited 1 time in total.
-
mrgreen
#17637 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Btw stoje njih dvije gledaju se pola sata, strijele uperene radi dramatičnosti, a samo jedna koja bi pogodila Deni bi sve rijesila. Ali Cersei to ne pada na pamet ovaj put lol.
- MarlboroGold
#17638 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Ghost sa Tormundom

- zlo zlo
#17639 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
nije to transformacija već je transformirana u nju, takav joj je i brat bio, ovakav joj je i otac biomrgreen wrote:Prelose napisano, ne mogu. Dijalozi prepisani iz Esmeralde. Vazna dešavanja off screen, jer jednostavno ne znaju napisati takve scene, samo jeftini humor koji je bio podnosljiv tu i tamo ali ne i u 90% epizode.
- karanana
#17640 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
nije to to. ne znam sta konkretno ali serija pomalo puca po shavovima. mozda je i bolje, nece nas uhvatiti velika depresija kad se zavrsi jer postaje smor.
- MarlboroGold
#17641 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Pucala je od šeste sezone i popucala sa ovom zadnjom.
- tuzlak1212
#17642 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Mad King nije iz dosade bio Mad, bio je normalan čovjek njemu su podmetali otrovanu hranu, trovali mu djecu, pravili ga ludim i budalom, čovjek na kraju otišo s glavom više nije znao koga da krivi za urotu i ono kad je vrisno burn them all to je bilo zato što su svi svakako se okrenuli protiv realma.
Ono 2 malih Viserys i Daenarys je poslao na dragon stone i dogovorio i unaprijed preplatio zaštitu njih i brod za Essos ukoliko zatreba. Sve mu se to dešavalo kad je Tywin Lanister bio Hand, vjerovatno je htio sklonit mu sve potomke jer je King bio zadnji Targaryen s prezimenom, kad on umre onda bi Handov sin nasljedio tron tj. Jaime.
Nisam nikad razmišljao o tome, ali evo vidimo da urote i protiv Dany već postoje.
Ono 2 malih Viserys i Daenarys je poslao na dragon stone i dogovorio i unaprijed preplatio zaštitu njih i brod za Essos ukoliko zatreba. Sve mu se to dešavalo kad je Tywin Lanister bio Hand, vjerovatno je htio sklonit mu sve potomke jer je King bio zadnji Targaryen s prezimenom, kad on umre onda bi Handov sin nasljedio tron tj. Jaime.
Nisam nikad razmišljao o tome, ali evo vidimo da urote i protiv Dany već postoje.
- karanana
#17643 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
zajeban je varys igrac. ne bi on tek tako poceo kovati urotu. mozda testira patuljka po denijevom nalogu jer su se varys i deni gledali kad je ona izasla ko popisana sa onog derneka u winterfelu gdje su slavili jona.
- MarlboroGold
#17644 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Varysa će Dany najvjerovatnije ubiti.
- tuzlak1212
#17645 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Varys je i Mad Kinga pravio ludim kao savjetnik
-
racionalista
#17646 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Dani nakon teskog zivota i toliko gubitaka počinje da ludi. Odrazilo se to na njeno psihicko stanje.
Od svega u ovoj seriji meni je najžaljivije što je Euron prikazan kako je prikazan. U knjigama on je totalno drugačiji lik(po meni najinteresantniji i najintrigantniji), puno pametniji i ne ovako temperamentan i povodljiv. Strašno je ovo šta su njemu uradili scenaristi.
Od svega u ovoj seriji meni je najžaljivije što je Euron prikazan kako je prikazan. U knjigama on je totalno drugačiji lik(po meni najinteresantniji i najintrigantniji), puno pametniji i ne ovako temperamentan i povodljiv. Strašno je ovo šta su njemu uradili scenaristi.
- zlo zlo
#17647 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
ima i ona da bogovi bacaju novčićtuzlak1212 wrote:Mad King nije iz dosade bio Mad, bio je normalan čovjek njemu su podmetali otrovanu hranu, trovali mu djecu, pravili ga ludim i budalom, čovjek na kraju otišo s glavom više nije znao koga da krivi za urotu i ono kad je vrisno burn them all to je bilo zato što su svi svakako se okrenuli protiv realma.
- MarlboroGold
#17648 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Kako bi to Joker objasnio...

- kamberovica polje
#17649 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Molio bih simpatizere Sebije iz Kings Landinga da se prebace na svoju matičnu temu SDA-All about. Hvala. 
-
drogon2
#17650 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
A ne znam,epizoda je onako.Proslu sam dosta branio,ovu cu dosta blatit
Pocinje sa onim pogrebom,Jon daje govor i ide odmah call back na prethodne sezone sa “ we shall never see their like again“ sto bi bilo fino da 30% dijaloga u novim epizodama nije citiranje recenica iz prethodnih sezona.
Ono sto je uslijedilo mi bi i zabavno,a i zalosno.Vidis gomilu onih likova sretnih i zadovoljnih i Daenerys ondje samu ko popisanu.Pokusala je bukvalno sve sa ovim Stark devojkama,vise puta pricala sa Sansom,sad zdravica za Aryu,ne ide i ne ide.Cak je ucinila Gendrya Lordom i opet bukvalno nista nije postigla.Ne mozes a da ne postavis pitanje sta je to ona tacno uradila Stark djevojcicama pa da joj ovoliko ne vjeruju.I kazem nekako je tu djelovala bas sama.Vecina vojske joj je poginula,Jorah je poginuo,nedugo poslije toga ju je i Jon prakticno odbio.Ono i dalje je tu al vise zbog te svoje casti nego neke velike ljubavi.Treba mu postavi realan ultimatum ja il seke,jer je vidjela da je ove ne podnose bez razloga i on ode isprica sekama.Vracam se opet na ovo sa Gendreyem.Znaci,pokusava se napravit Mad Queenom,a bukvalno iz niceg uzdize sina covjeka koji je njenoj porodici uzeo sve.Pomalo nidje veze jbg.
Nastavljamo dalje sa Jaimejem koji ispade najvece govno u svih 7 kraljevstava,a bgm i iznad zida
Ispade da je frajer dosao u WF samo da poj3be Brienne i sad se vraca svojoj toksicnoj seki.Al za konacan sud o ovom valja sacekat da vidimo sta ce uradit u KL.
Al najjaci od svih je Varys.Frajer je u WF evo par epizoda i nista dosad ga nije nagnalo da pomisli da je Jon “vrijedan“.Tek kad je sazno da ima ime poce svrsavat po njemu,a Daenerys mu odjednom postade bezvrijedna xd
Sto se zmajeva tice,mozda Daenerys&co poslije ove ep napokon skontaju da bi trebali stavit neki oklop na Drogona obzirom da su obje smrti zmajeva mogli izbjec jednostavnom upotrebom oklopa.
Ono sto je uslijedilo mi bi i zabavno,a i zalosno.Vidis gomilu onih likova sretnih i zadovoljnih i Daenerys ondje samu ko popisanu.Pokusala je bukvalno sve sa ovim Stark devojkama,vise puta pricala sa Sansom,sad zdravica za Aryu,ne ide i ne ide.Cak je ucinila Gendrya Lordom i opet bukvalno nista nije postigla.Ne mozes a da ne postavis pitanje sta je to ona tacno uradila Stark djevojcicama pa da joj ovoliko ne vjeruju.I kazem nekako je tu djelovala bas sama.Vecina vojske joj je poginula,Jorah je poginuo,nedugo poslije toga ju je i Jon prakticno odbio.Ono i dalje je tu al vise zbog te svoje casti nego neke velike ljubavi.Treba mu postavi realan ultimatum ja il seke,jer je vidjela da je ove ne podnose bez razloga i on ode isprica sekama.Vracam se opet na ovo sa Gendreyem.Znaci,pokusava se napravit Mad Queenom,a bukvalno iz niceg uzdize sina covjeka koji je njenoj porodici uzeo sve.Pomalo nidje veze jbg.
Nastavljamo dalje sa Jaimejem koji ispade najvece govno u svih 7 kraljevstava,a bgm i iznad zida
Al najjaci od svih je Varys.Frajer je u WF evo par epizoda i nista dosad ga nije nagnalo da pomisli da je Jon “vrijedan“.Tek kad je sazno da ima ime poce svrsavat po njemu,a Daenerys mu odjednom postade bezvrijedna xd
Sto se zmajeva tice,mozda Daenerys&co poslije ove ep napokon skontaju da bi trebali stavit neki oklop na Drogona obzirom da su obje smrti zmajeva mogli izbjec jednostavnom upotrebom oklopa.