Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post Reply
agent_zero

#17626 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by agent_zero »

Maraschino wrote:
seldzuk wrote: To bi nam velikog hajra donijelo. Bošnjaci su radi toga kritikovani i od strane EU. Rješenje nije u tome, već u uzimanju mjesta u različitim institucijama na način da se namire procenti. Ne može Hrvata biti 15 posto a da kontrolišu 25 do 30 posto vlasti. O ministarstvima finansija da ne govorim.
Hrvati drze 1/3 vlasti na drzavnom nivou i 1/2 na entitetskom. To im ustav dozvoljava kao sto dozvoljava da svako bira onoga koga zeli.
To im je dozvolio izdajnik Kakir i izdajnička SDA.

I ne samo to, još mnoge beneficije su im dozvolili SDA izdajnici, npr. kompletna finansijska vertikala.
Nurudin
Location: "Zli, dobri, blagi, surovi, nepokretni, olujni, otvoreni, skriveni, sve su to oni i sve između toga.

#17627 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Nurudin »

Ima tih likova u Hr koji su objektivni, a Klasnić kao istoričar je razmontirao Raspudića , što je rijetkost jer ipak je Raspudić
žešći retoričar . Ima tih par likova koji se ne boje reći na hrt-u šta misle, tu spada Klasnić, Nobilo i Jakovina .
Dakle ipak postoji na javnoj tv nekih ali su u izrazitoj manjini, dok je u Srbiji rts potonuo u totalni nacionalizam.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#17628 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by pici »

fosna2014 wrote:Image

oojjj prodjemi burek kroz zeludac i udari u debelo crijevo cim njega vidim
DonieBrasco

#17629 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by DonieBrasco »

http://ba.n1info.com/a230679/Vijesti/Vi ... znaci.html
GS:

"Trebamo se konačno prestati lagati da EU ne daje podršku hibridnom ratu koji Hrvatska vodi protiv BiH. Glavni cilj napora Hrvatske je donošenje novog Izbornog zakona kojim bi bili ispunjeni ratni ciljevi zločinačkih HZHB, kao i zločinačke NDH. Svako ko pristane na HDZ-ov izborni zakon ustvari pristaje na to da je Hercegbosna dobila rat i da ona kao zločinačka tvorevina postoji."
:thumbup:
DonieBrasco

#17630 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by DonieBrasco »

https://www.klix.ba/vijesti/bih/kristo- ... /171205079
Na dnevnom redu 54. sjednice Zastupničkog doma PSBiH ranije je stavljena tačka dnevnog reda Zahtjev Doma naroda za razmatranje Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Izbornog zakona Bosne i Hercegovine po hitnom postupku, čiji je predlagač Klub delagata iz reda hrvatskog naroda u Domu naroda PSBiH.
Samo da SDA stoka ne izda, ako podrze ovaj zakon za red svojih guzica jer ih je Covic sigurno necim ucjenio onda smo mi fakat osuđeni na propast.

Ustase i cetnici ce nam krojiti sudbinu.

GS:

"Trebamo se konačno prestati lagati da EU ne daje podršku hibridnom ratu koji Hrvatska vodi protiv BiH. Glavni cilj napora Hrvatske je donošenje novog Izbornog zakona kojim bi bili ispunjeni ratni ciljevi zločinačkih HZHB, kao i zločinačke NDH. Svako ko pristane na HDZ-ov izborni zakon ustvari pristaje na to da je Hercegbosna dobila rat i da ona kao zločinačka tvorevina postoji."
Mirza007

#17631 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Mirza007 »

stari grad Visegrad wrote:index i komentari:
http://www.index.hr/vijesti/clanak/anal ... 11643.aspx
Ostati ce i dalje povlasteni u BiH, tacnije jedan pojedinacni glas na izborima ce im realno vrijediti kao 4,5 pojedinacnih glasova Bosnjaka, imati ce barem 33,33% administracije u BiH, barem jednog od tri clana predsjednistva BiH, veto na sve i jednu politicku odluku, placati ce ukupno 9% svih placenih poreza u BiH, ciniti ce 11% populacije BiH, kasnije i manje jer nemaju nikakav natalitet, nece da prave, odgajaju i placaju za djecu, a kad i to rijetko urade, isporuce ih Hrvatskoj nakon sto ih BiH odskoluje, Isto tako Bevanda ce i dalje biti ministar financija BiH i dalje ce isti putovati o trosku BiH vise od 40 puta godisnje u Split, a Covic, Bevanda i ekipa iz HDZ-BiH zajedno sa obiteljima ce putovati i dalje u Rim i u posjetu papi, takodjer o trosku drzave sto je postala tradicija u HDZ-u. Primati ce i od hrvatske vlade lovu za stvari koje mnogi u Hrvatskoj zele, a ne mogu sebi priustiti i imati jer im vlada neda lovu. Da i govoriti ce da je "jednakopravnost" kad 11% populacije ima isti broj administracije kao i 60% populacije i dalje i ako ce biti najpovlastenija manjina na svijetu u kojoj ce maltene svaka obitelj imati po jednog uhljeba na budzetskoj cucli, kukati ce da su "ugrozeni" i bacati krivicu na Bosnjake dok ih budu peljesili i zaduzivali kreditima za puste autoceste na jugu Bosne i jos dosta toga.
I ovo je neravnopravnost? Ili mozda preravnopravnost?
Naravno, malo macku teleca glava.
Sada bi jos na ovakvu postojecu situaciju htjeli da likovi kao halal certificirani Mario Karamazic ili Cirilo parafiraju ko je a ko ne legitimni Hrvat.
Ako gradjamo BiH pristanu na uvodjenje aparthejda u vlastitoj zemlji i stvaranje supremacijske kaste na svoju ustrb onda nista bolje nisu ni zasluzili
spreca

#17632 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by spreca »

hladan.preminger wrote:
USAblues wrote:
hladan.preminger wrote:A sto je covjek pomeo pod sa Ninom u OTVORENOM od 4.12.2017. godine. :D
Ahhh kako mu usta :lol: zacepi ... pa Ono se je bilo fenomenalno :lol:

Kaze mu ko malom djetetu: "Pa reci... pa de reci". :D
Mirza007

#17633 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Mirza007 »

DonieBrasco wrote:https://www.klix.ba/vijesti/bih/kristo- ... /171205079
Na dnevnom redu 54. sjednice Zastupničkog doma PSBiH ranije je stavljena tačka dnevnog reda Zahtjev Doma naroda za razmatranje Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Izbornog zakona Bosne i Hercegovine po hitnom postupku, čiji je predlagač Klub delagata iz reda hrvatskog naroda u Domu naroda PSBiH.
Samo da SDA stoka ne izda, ako podrze ovaj zakon za red svojih guzica jer ih je Covic sigurno necim ucjenio onda smo mi fakat osuđeni na propast.

GS:

Ova igra se vidi iz aviona. Nije HDZ-u do sestorke nego da proguraju ovaj nakaradni izborni zakon koji ce u BiH na mala vrata uvesti aparthejd i vladavinu povlastene HDZ kaste. Zato se sva ova gungula dize.
channel10

#17634 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by channel10 »

DonieBrasco wrote:https://www.klix.ba/vijesti/bih/kristo- ... /171205079

GS:

Otkud tebi uopšte ideja da će SDA ili bilo koja probosanska stranka glasati za ovaj prijedlog zakona?
undefined007

#17635 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by undefined007 »

Nema šanse da ovo prođe, pogotovo ne u izbornoj godini.
mO k3

#17636 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by mO k3 »

ma da sda i bakir ovo podrze , onda im trebati jebati sve po spisku ....
DonieBrasco

#17637 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by DonieBrasco »

channel10 wrote:Otkud tebi uopšte ideja da će SDA ili bilo koja probosanska stranka glasati za ovaj prijedlog zakona?
Od strane SDA me nista vise ne moze iznenaditi jer ce oni sve da ucine i dopuste za red svog opstanka na vlasti i vlastitih interesa.
mO k3

#17638 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by mO k3 »

spreca wrote:
malakh wrote:
Tvrtko Milovic wrote:Kako Hrvati nemaju nikakvu političku zaštitu u Bosni i Hercegovini, najnovija presuda je uvod u njihov politički, pravosudni, ekonomski i na koncu demografski kraj.
šta kažu susjedi sa one strane drine? sto puta ponovljena laž, postaje istina. hdz tu parolu koristi ima i deset godina.

fino komšić večeras reče, nikada više hrvata nije otišlo iz bih, a nikada više vlasti neimaše "legitimni" predstavnici hrvata.
sve je to isto...evo ovdje covjek fino objasnio...ima maa interesantnih detalja ako vam se da odgledti do kraja.... ividio sam Afiza u Banovicima :oops: poselamio vas je :lol:
zanimljivo od 22:30 obavezno pogledati
Pa seselj je u pravu od svih srba bosanski katolici su najgori
mO k3

#17639 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by mO k3 »

DonieBrasco wrote:
channel10 wrote:Otkud tebi uopšte ideja da će SDA ili bilo koja probosanska stranka glasati za ovaj prijedlog zakona?
Od strane SDA me nista vise ne moze iznenaditi jer ce oni sve da ucine i dopuste za red svog opstanka na vlasti i vlastitih interesa.
pa to bi bilo samoubistvo za sda
channel10

#17640 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by channel10 »

DonieBrasco wrote:
Nisu bolan ni oni toliko ludi. Barem se iz medija mogao steći dojam da za taj zakon nije niko osim hrvatskih stranaka.
Mirza007

#17641 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Mirza007 »

Maraschino wrote:
seldzuk wrote: To bi nam velikog hajra donijelo. Bošnjaci su radi toga kritikovani i od strane EU. Rješenje nije u tome, već u uzimanju mjesta u različitim institucijama na način da se namire procenti. Ne može Hrvata biti 15 posto a da kontrolišu 25 do 30 posto vlasti. O ministarstvima finansija da ne govorim.
Hrvati drze 1/3 vlasti na drzavnom nivou i 1/2 na entitetskom. To im ustav dozvoljava kao sto dozvoljava da svako bira onoga koga zeli.
Ukupno stanje u drzavi je bilo mnogo bolje bez HDZ-ovog kandidata tako da ako sta MZ i kaze treba im predociti sve Coviceve blokade.
Na kraju krajeva, jebo MZ treba gledati svoja posla. To vec dugo pali kod Dodika pa se i Covic ufurao.
Ustav kaze da se radi o gradjanima iz reda hrvatskog naroda (hrvatske nacionalnosti) a ne pripadnicima HDZa kako bi to htjeli Cirilo i halal Mario. O tome se radi i toga se treba drzati. Shodno tome na iducim izborima na izborne funkcije trebaju doci oni gradjani BiH hrvatske nacionalnosti koji osvoje najvise glasova. Time bi se sprijecile blokade HDZa.
Drvosjeca iz Dejcica

#17642 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

dzakailibu wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote:
hladan.preminger wrote:A sto je covjek pomeo pod sa Ninom u OTVORENOM od 4.12.2017. godine. :D
Nino vidno rastrojen, potučen do nogu. Samo je bezveze što su Sidrana pozvali da on kao nešto govori iz Sarajeva a čovjek dok kaže godina.
Ovo je nesto sto sam primjetio u posljednje vrijeme - uvijek stav sarajeva sta god da to znacilo brani neki vremesni ili kvazi politicar- i to na ovim rvatskim kao i na rtrs ili atv apostrof. uvijek su tu udarni likovi rvatske ili srpske nacionalisticke ideologije, britki mladi ofanzivni a na drugoj strani sidran, onaj potpredsjdnik rs iz sda ili slicni. kao da namjerno zele prikazati da je to sto prezentuje sarajevo. samo kazem:)
Da, dobro primjećuješ jer to je poenta cijela priče da ovi iz Sarajeva kažu što manje ili što manje smislenog i u pravilu to su obično već stari ljudi jednom nogom u grobu ili neki potpuno irelavantni likovi.
Novak20

#17643 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Novak20 »

A niko da se zapita zašto nemamo mehanizma prijevremenih ili vanrednih izbora i zašto nisu predložene promjene Izbornog zakona u tom pravcu.
mO k3

#17644 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by mO k3 »

nisam odavno pitao imali treceg nakon preduse UZD ???
commendatore

#17645 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by commendatore »

zalijepicu jos gdjegod al evo ovo je iskocilo prvo :mrgreen:

'vako posluju hercegovacki biznismeni....

Image
zavrzlama

#17646 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by zavrzlama »

Ja da sam na bakirovom mjestu bi uradio ovo:

Pozvao covica i sve moguce medije i novine i ponudio sledece.

"Podrzavamo treci entitet,koji ce ciniti teritorija gdje su hrvati bili vecina prije agresije na BIH,gospodine covicu kad zavrsis sa dodikom oko teritorije rs koji pripada hrvatima,mi bosnjaci vam dajemo u federaciji sva mjesta gdje ste bili vecina prije rata"

Dok ne postignes dogovor sa dodikom ne trazi nista u federaciji...

Pa da vidimo imal tog treceg...ovo nije zajebancija ovo bi istjeralo stvai na cistac...
mO k3

#17647 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by mO k3 »

zavrzlama wrote:Ja da sam na bakirovom mjestu bi uradio ovo:

"Podrzavamo treci entitet,koji ce ciniti teritorija gdje su hrvati bili vecina prije agresije na BIH,gospodine covicu kad zavrsis sa dodikom oko teritorije rs koji pripada hrvatima,mi bosnjaci vam dajemo u federaciji sva mjesta gdje ste bili vecina prije rata"

Pa da vidimo imal tog treceg...ovo nije zajebancija ovo bi istjeralo stvai na cistac...
pa jeli ti mislis da ce supcina svome jaranu dodiku da zabije noz u ledja??
moa

#17648 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by moa »

Pa naravno, ne moze se uredjivati drzava samo na jednom dijelu ili sve ili nista.
Očekivao sam da ce se RH distancirati od politike prema BiH koju su do sada vodili da ce traziti halala ali nema od toga nista.
I jedni i drugi svojataju ovu drzavu kao svoju i tome treba stati u kraj. Odjebite vise nit ste hrvati nit srbijanci, a ako se tako osjecate pravac Hr ili Srbija. Ovo je vasa zemlja i tu treba djelovati i dokle god bude se islo po misljenje u Zg i Bg nema ovdje hajra.
Na kraju drzavu treba urediti kako je uredjen distrikt brcko, dokaz da se moze i kako treba to da funkcionise.
zavrzlama

#17649 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by zavrzlama »

mO k3 wrote:

pa jeli ti mislis da ce supcina svome jaranu dodiku da zabije noz u ledja??
Pa ako supcina igra tu igru nek zabija noz....seronja bakir da hoce moze covica istjerat na ledinu kad hoce ali nije mu u interesu..
Last edited by zavrzlama on 05/12/2017 16:43, edited 1 time in total.
black

#17650 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by black »

Jedan je predstavljen kao ugledni povjesničar dok je za drugog nonšalantno izostavljeno da je bjegunac optužen za ratne zločine. Još problematičniji je primjer pozivanje Ive Lučića u središnji Dnevnik, u kojemu ga se predstavlja kao uglednog povjesničara. On tamo povišenim tonom drži lekcije Hrvatskoj i glorificira osuđene ratne zločince ("Haški sud je farsa, a hrvatska politika nema samopoštovanja."), a HTV ne spominje da je dotični bio visokopozicionirani vojni obavještajac u tzv. Herceg-Bosni i general HVO-a. Lučić dakle nije neki neovisni analitičar, nego izravni sudionik zbivanja te mu je u osobnom interesu da se suprotstavi kriminalizaciji vodstva tzv. Herceg-Bosne, jer je u njemu i sam sudjelovao. Još zabavnije, Lučić je rat u BiH dočekao na visokoj poziciji u Službi državne bezbjednosti (SDB) u Mostaru, te ga dio ekstremne desnice, poput Josipa Jurčevića, optužuje da je udbaš. No, još indikativnije su Lučićeve izjave sa sastanka lidera tzv. Herceg-Bosne s Franjom Tuđmanom na Pantovčaku u lipnju 1994. godine, koje su objavljene u knjizi Stenogrami o podjeli BiH. Lučić je tada rekao sljedeće: ''Ja nisam sretan Washingtonskim sporazumima, ja sam kao Ljubušak, Hercegovac, bio za jednu drugu varijantu, ja sam praktično Velikohrvat, ja sam htio barem Banovinu Hrvatsku, nezavisnu potpuno, bez ikakvih, bez muslimana, bez Srba, itd. Međutim, očito je da to ne ide. Očito je da je ova Federacija sada ono što je povijesna nužnost, ono što je jedino moguće, i ono što je u ovom momentu najviše i ja sam spreman, znači, dovoljno sam pametan da znam da je to tako i da treba ići u provedbu toga.'' HTV u svojem programu u temi o hercegovačkoj šestorki forsira čovjeka koji se 1994. deklarirao kao ''praktički Velikohrvat'' (ironično, baš u skladu s udruženim zločinačkim pothvatom iz haške optužnice) i koji je bio šef obavještajne službe u HVO-u, a predstavljaju ga kao neovisnog i cijenjenog povjesničara. Naime, nakon središnjeg Dnevnika, Lučić je bio gost i u Otvorenom - a Mislav Togonal je još i preuzeo njegovu kvalifakaciju Haškog suda kao farse - u kojem je nabrušeno prozivao bivšeg predsjednika Stipu Mesića. I tu, nažalost, nije kraj HTV-ovih nebuloza u izvještavanju oko presude hercegovačkoj šestorki. Novinar Branimir Farkaš je tako izjavio da je ''sud osnovan radi žrtava u svojoj zadnjoj presudi uzeo vlastitu žrtvu'', onda su krenule lamentacije o tome zašto se presuda izricala 29.11., pa je onda počeo braniti Franju Tuđmana i manje-više ponavljati tvrdnje premijera Andreja Plenkovića s popodnevne pressice kao da je to i njegov stav. Nova TV je u studio pozvala i generala HV-a i HVO-a Zlatana Miju Jelića, koji je Haški sud napao kao ''udruženu zločinačku organizaciju'' koja ''falsificira povijest'' te da ''za zločine nad hrvatskim narodom u BiH nitko nije odgovarao, da su muslimani počinili na stotine masovnih zločina". Ono što su na Novoj TV pak zaboravili spomenuti jest da je Jelić u Hrvatskoj u bijegu od pravosuđa BiH, jer je - optužen za ratne zločine. Ponovimo, Nova TV je kao komentatora presuđenim ratnim zločincima iz hercegovačke šestorke dovela osumnjičenog za ratne zločine.
https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 1796887862
Post Reply