Ramazan, opet ;)
- Nurudin
- Location: "Zli, dobri, blagi, surovi, nepokretni, olujni, otvoreni, skriveni, sve su to oni i sve između toga.
#17626 Re: Ramazan, opet ;)
Svim postacima koji su danas postili od bezobrazluka , ljutnje, gluposti , baliluka i hasiluka , zelim da izrazim svoje duboko postovanje. Najozbiljnije i iskreno.
- Idemedosumom
#17627 Re: Ramazan, opet ;)
Nek' si je refrešovo Nurudine, jel' ono noćas 21?
- arzuhal
#17628 Re: Ramazan, opet ;)
Jest u Bosni. A i njenim sastavnim dijelovima: Podrinju, Hercegovini, Krajini, Semberiji...
- Bloo
- Globalna šefica
#17629 -mod comment -
Banned user for reason “kršenje pravila foruma”Nurudin wrote:Svim postacima koji su danas postili od bezobrazluka , ljutnje, gluposti , baliluka i hasiluka , zelim da izrazim svoje duboko postovanje. Najozbiljnije i iskreno.
» Nurudin
7 dana
- Sodom1
#17630 Re: Ramazan, opet ;)
Ja ovo nisam skontao 
- Bloo
- Globalna šefica
#17631 Re: Ramazan, opet ;)
Zora je pametnija od veceri. Nadoces.Sodom1 wrote:Ja ovo nisam skontao
- Sodom1
#17632 Re: Ramazan, opet ;)
Moguce da se je nesto prelilo sa neke druge vjerske teme , inace tamo ne ulazim.Bloo wrote:Zora je pametnija od veceri. Nadoces.Sodom1 wrote:Ja ovo nisam skontao
Malo ovdje dodjem o Ramazanu sta da se cuje ali tanko pretanko, i ako sta bude bude samo o hrani
- vazi
#17633 Re: Ramazan, opet ;)
Ni ja ne kontam i ono mi se ucini bas pametan post jer i meni se cini da je najteze postiti od ljutnje i tako to....Sodom1 wrote:Moguce da se je nesto prelilo sa neke druge vjerske teme , inace tamo ne ulazim.Bloo wrote:Zora je pametnija od veceri. Nadoces.Sodom1 wrote:Ja ovo nisam skontao
Malo ovdje dodjem o Ramazanu sta da se cuje ali tanko pretanko, i ako sta bude bude samo o hrani
- vazi
#17634 Re: Ramazan, opet ;)
Od bezobrazluka, ljutnje i gluposti tesko da postim 100%Nurudin wrote:Svim postacima koji su danas postili od bezobrazluka , ljutnje, gluposti , baliluka i hasiluka , zelim da izrazim svoje duboko postovanje. Najozbiljnije i iskreno.
Ne znam sta znaci baliluk a cini mi se da nemam hasiluka al hajd znaj...krhko je znanje.
Edit: Uzdam se u Allahovu dzs milost, oprost i zastitu vise nego u svoja djela.
- xoklix
#17635 Re: Ramazan, opet ;)
Jes nas plavac bacio u razmisljanje 
-
mali jomu
#17636 Re: Ramazan, opet ;)
Omalozava i negira IZBiH, muslimane u BiH i druge muslimane.... glumi i folira najveceg muslimanaBloo wrote:Zora je pametnija od veceri. Nadoces.Sodom1 wrote: Ja ovo nisam skontao![]()
Ovo sto je napisao kao najozboljnije i iskreno.... je samo njegova navlakusa da ti ispere mozak i sjebe te.....Nurudin wrote:Svim postacima koji su danas postili od bezobrazluka , ljutnje, gluposti , baliluka i hasiluka , zelim da izrazim svoje duboko postovanje. Najozbiljnije i iskreno.
- Bloo
- Globalna šefica
#17637 Re: Ramazan, opet ;)
Mozda ipak arzuhal da objasni taj izraz, ja bih mogla pristrasna bitivazi wrote:Od bezobrazluka, ljutnje i gluposti tesko da postim 100%Nurudin wrote:Svim postacima koji su danas postili od bezobrazluka , ljutnje, gluposti , baliluka i hasiluka , zelim da izrazim svoje duboko postovanje. Najozbiljnije i iskreno.
Ne znam sta znaci baliluk a cini mi se da nemam hasiluka al hajd znaj...krhko je znanje.
Edit: Uzdam se u Allahovu dzs milost, oprost i zastitu vise nego u svoja djela.
- skafiskafsnjak
#17638 Re: Ramazan, opet ;)
Balija - baliluk.... Pretpostavljam
A citao sam mu malo postove..... Boze sacuvaj kakvih ljudi ima...
No comment this moment !
A citao sam mu malo postove..... Boze sacuvaj kakvih ljudi ima...
No comment this moment !
- Sodom1
#17639 Re: Ramazan, opet ;)
Pa dobro znate ga s drugih tema , njegove stavove. Ja ne ulazim u druge teme i nije mi njegov opus poznatmali jomu wrote:Omalozava i negira IZBiH, muslimane u BiH i druge muslimane.... glumi i folira najveceg muslimanaBloo wrote:Zora je pametnija od veceri. Nadoces.Sodom1 wrote: Ja ovo nisam skontao![]()
Ovo sto je napisao kao najozboljnije i iskreno.... je samo njegova navlakusa da ti ispere mozak i sjebe te.....Nurudin wrote:Svim postacima koji su danas postili od bezobrazluka , ljutnje, gluposti , baliluka i hasiluka , zelim da izrazim svoje duboko postovanje. Najozbiljnije i iskreno.
- Bloo
- Globalna šefica
#17640 Re: Ramazan, opet ;)
Nego, kako vam protice Ramazan?
Zovete li na iftare i tako to?
Zovete li na iftare i tako to?
- Sodom1
#17641 Re: Ramazan, opet ;)
Nazalost prebrzo protice, svake godine brze.
Na iftare nikog ne zovem nit mene ko zove.
- Bloo
- Globalna šefica
#17642 Re: Ramazan, opet ;)
CccSodom1 wrote:Nazalost prebrzo protice, svake godine brze.
Eto ti prilike za činjenje dobrih djela i zarađivanje sevapa.
-
ovo_mi_je_nick
#17643 Re: Ramazan, opet ;)
Kako sam završio sve škole, našao posao, oženio se, djeca imaju svoju djecu više niko ne zove jer nemaju šta da ispitujuBloo wrote:CccSodom1 wrote:Nazalost prebrzo protice, svake godine brze.
Eto ti prilike za činjenje dobrih djela i zarađivanje sevapa.
Dok se imalo šta ispitivati nisi se mogao otarasiti poziva i zvona.
- Bloo
- Globalna šefica
#17644 Re: Ramazan, opet ;)
Sad je došlo vrijeme da se posvetiš ljudima koje to ne interesuje, već hranaovo_mi_je_nick wrote:Kako sam završio sve škole, našao posao, oženio se, djeca imaju svoju djecu više niko ne zove jer nemaju šta da ispitujuBloo wrote:CccSodom1 wrote:Nazalost prebrzo protice, svake godine brze.
Eto ti prilike za činjenje dobrih djela i zarađivanje sevapa.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
- vatrogasac
#17645 Re: Ramazan, opet ;)
ovo_mi_je_nick wrote:Kako sam završio sve škole, našao posao, oženio se, djeca imaju svoju djecu više niko ne zove jer nemaju šta da ispitujuBloo wrote:CccSodom1 wrote:Nazalost prebrzo protice, svake godine brze.
Eto ti prilike za činjenje dobrih djela i zarađivanje sevapa.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Ma ja mislim da ti hanuma Bloo šalje išaret, ali ti nikako da uhavizaš.
Poseban je sevap ugostiti prijatelje sa podforuma. Što bi rekao Erdogan, jel gotov čaj, eto mene pa se jelo pa se pilo.

- Bloo
- Globalna šefica
#17646 Re: Ramazan, opet ;)
Moram poraditi na suptilnosti 
- arzuhal
#17647 Re: Ramazan, opet ;)
Neku noć sjedim, čekam iftar, onaj dedžal upaljen i na njemu ide prigodan program...Voditelj je Šljivo, meščini, TVSA. Gost neki efendija, privatni preduzetnik, hadžija, muvekit, ne znam, nebitno...I ka'e lik u jednom trenutku:
- ...zato mi muslimani stalno moramo težiti činjenju dobrih djela i pozitivizmu.
Umalo se moj sprva samo tihi jecaj ne pretvori u glasno i nesuzdržano ridanje, al' puče top, a kako top ja tako za hurmu, pa vodu, pa...Hvala Allahu dragom na svim nimetima
- ...zato mi muslimani stalno moramo težiti činjenju dobrih djela i pozitivizmu.
Umalo se moj sprva samo tihi jecaj ne pretvori u glasno i nesuzdržano ridanje, al' puče top, a kako top ja tako za hurmu, pa vodu, pa...Hvala Allahu dragom na svim nimetima

- arzuhal
#17648 Re: Ramazan, opet ;)
Sinoć, jarane, na teraviji bilo veselo. Do mene klanjao neki deduka izgledom i odjećom isto da si ga izvadio iz Buena Vista Social Club, plač...Ja predajem hanefijski selam za imamom na desnu stranu, on već predao na lijevu i gleda smireno mene kroz sivi brk...Nije mi došlo da se smijem na teravih-namazu još od tinejdžerskih dana...
- vatrogasac
#17649 Re: Ramazan, opet ;)
Ode i on u herezu. Ovo ni Rumi ni Ibn Arebi ne bi rekli.arzuhal wrote:Neku noć sjedim, čekam iftar, onaj dedžal upaljen i na njemu ide prigodan program...Voditelj je Šljivo, meščini, TVSA. Gost neki efendija, privatni preduzetnik, hadžija, muvekit, ne znam, nebitno...I ka'e lik u jednom trenutku:
- arzuhal
#17650 Re: Ramazan, opet ;)
Treba raja ba samo malo više da se bavi čitanjem kao najvažnijom sporednom stvari na svijetu...I biće bolje...