SMINKA oliti MAKE-UP

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
Ella656

#17626 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Ella656 »

Essence eyebrow kit zbog one taupe nijanse i neki highlighter. Oboje je oko 10-11 km, ali eyebrow kit moze i za obrve i kao sjena pa se isplati
galamdzinica

#17627 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by galamdzinica »

Šta ono rekoste koja tangle teezer četka je za raščeljavanje? Ili je svaka pogodna? Ova zima oštra pa stalno šal oko vrata, kosa bude puna kvržica :(

Bj, uzeh Yes to carrots šampon, taman mi moj pri kraju. Potroših i masku za kosu što sam imala kiehls, bi mi žao para da je opet kupim, pa lutajući po asosu naiđem na ovu:
http://pics1.ds-static.com/prodimg/458417/300.JPG preporučuju je blogerke, na alley 4.4 ima. Jesi je koristila možda?

Takođe bi mi trebao mi neki fin serum za normalno lice (nije više suho :D), hydra quenching od caudalie mi previše da vlage licu, pa mi se krema razbježi :( ima li koja savjet?
AAmilaAA

#17628 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by AAmilaAA »

Cure, citam pozitivne recenzije Bioten proizvoda na Srpskim blogovina, i vidm imaju distributera za BiH, ali sam u Bingu vidjela samo kreme za ruke, jeste li vi gdje primijetile jos sta? :/
Tic-tac

#17629 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Tic-tac »

Mozda nije pitanje za ovaj topic, ali opet da pokusam. Da li neko zna gdje mogu kupiti Henna tattoo za iscrtavanje po tijelu. Gledala sam nesto po pik-i , ali ja bi opet voljela kada bi bila neka prodavnica u Sarajevu da se to kupi, prije nego sto bi online pokusala da narucim. :)
alkalna_baterija

#17630 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by alkalna_baterija »

Serum, krema, ulje... Bilo sta za suho lice. Preporuke?

Al' da ne moram otvarat kasicu prasicu :D
soraya93

#17631 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by soraya93 »

Najbolja krema za suho lice ikada mi je Afrodita aqualia thermal, od seruma su mi extra apivita zeleni i plavi..mislim da se mogu naruciti negdje online, ja sam ih oba platila 35 eur u Grckoj. a od ulja - alverde divlja ruza (dm); ulje psenicnih klica ili e vitamin ulje (prodavnca zdrave hrane/apoteka).
Partizzanka

#17632 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Partizzanka »

meni najbolja krema (preporucena ovdje) je baleina nesto urea tageschcreme tako nekako se zove
miris divan i blag
lijepo i lagano se razmazuje
treba je sasvim malo za cijelo lice
upija se brzo pa nanosenje bb kreme nije problem
i kosta max 5km

imam i nuxe koja je za osjetljivu i suhu kozu - meni je bolja balea :)
Nisrin

#17633 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Nisrin »

.
Last edited by Nisrin on 26/11/2015 02:20, edited 1 time in total.
alkalna_baterija

#17634 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by alkalna_baterija »

sutra pravac dm da tražim ta baleina čudesa :)

Hvala žene
Nisrin

#17635 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Nisrin »

.
Last edited by Nisrin on 26/11/2015 02:21, edited 1 time in total.
šatirana_ljubičica

#17636 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by šatirana_ljubičica »

Nisrin wrote:
joooj wrote:
Kupila Macadamia cetku prosli mjesec, bila na snizenju u CM-u. Iako nijednu drugu nisam probala, pa ne mogu da vrsim usporedbe, ali ja sam ovom prezadovoljna i nimalo se nisam pokajala zbog kupovine :-D

Macadamiu nisam mogla naci u jednom CMu u Sarajevu, koliko si platila? Ima cetka, ista macadamia BLISS nesto, u DMu i cijena je 13KM, super rascesljava, bez ikakvih problema...Inace mi je tanka dlaka i kosa se uzasno mrsi, a s ovom cetkom je kosa savrsena!

Ja sam htjela kupiti tu Bliss jer me je podsjećala na Macadamiu, a nju nisam mogla naći, a s druge strane cijena joj je oko 30 KM? pa kontam...vala što je previše-previše je.
Znači, mogla bih nju uzeti za zamjenu?
Ima i ona neka WET Brush kako se već zove, ima li neko iskustva s njom?
ZenaZbrkovima

#17637 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by ZenaZbrkovima »

jel koja probala marakesh ulje za ravnanje kose, gledam u frizerlandu ga imaju u ponudi. oko 30tak KM mu je cijena a iskreno, ne bacaju mi se pare jer mi do sad nijedan proizvod za ravnanje kose nije pokazao dejstvo..
:-)
treba mi nesto od cega se kosa nece naelektrisati cim predjem prag, ovo je, navodno, obecavajuce..
Nisrin

#17638 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Nisrin »

-
Last edited by Nisrin on 26/11/2015 02:21, edited 1 time in total.
šatirana_ljubičica

#17639 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Nisrin wrote:
šatirana_ljubičica wrote:

Ja sam htjela kupiti tu Bliss jer me je podsjećala na Macadamiu, a nju nisam mogla naći, a s druge strane cijena joj je oko 30 KM? pa kontam...vala što je previše-previše je.
Znači, mogla bih nju uzeti za zamjenu?
Ima i ona neka WET Brush kako se već zove, ima li neko iskustva s njom?
Slobodno kupi neces se pokajati, rascesljava isto kao Macadamia koju koriste u friz. salonu gdje idem...zao mi je sto nisam ranije znala za cetku :D
A duplo jeftinija :D
šatirana_ljubičica

#17640 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

joooj, ma naravno, kad se radi neka se i troši ;)
Loulou

#17641 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Loulou »

Budući da su, na moju veliku žalost, s tržišta povukli Healthy Mix Serum Foundation:
Image

zanima me je li ijedna od vas možda probala ovu "zamjenu":
Image
za koju kažu da samo ima bolju moć prekrivanja a da je ostalo isto?
Čisto da može napravit usporedbu.
manekenka u penziji

#17642 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by manekenka u penziji »

Ovo je nekako najprometnija tema na ovom podforumu, pa da pitam.

Ima li neko pixie frizuru i gustu i zivu kosu?
Kako je to za odrzavati?

Rado bih se osisala kao Sara Jo u onom spotu Mahovina, a ne znam da li ce mi biti problematicno za odrzavati.
Imam gustu kosu i okruglu glavu, da li bi to meni pristajalo?

Hvala na savjetima i misljenjima.
Cherry-Cherry

#17643 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Cherry-Cherry »

Takva frizura bolje stoji dugačkim facama. I koščatim. Ja imam okruglu facu, zapravo malo ide na srcasto, uglavnom nije mi dugo lice i probala sam jednom periku sa sličnom frizurom kao ta što ti hoćeš i nije mi se svidjelo. :-? Još ako ti je živa kosa, pa se razleti... :-?
Ma'lesh

#17644 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Ma'lesh »

Zna li neko ima li gdje u Sarajevu kupiti ovu masku za kosu? Gledala sam u meni najblizem cm-u i dm-u, ali ne nadjoh. :/
U Hrvatskoj haman ima, jer sam citala recenziju neke djevojke iz Zagreba koja preporucuje ovo za kosu slicnu mojoj.

http://static.webshopapp.com/shops/0018 ... r-mask.jpg
AAmilaAA

#17645 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by AAmilaAA »

Ma'lesh wrote:Zna li neko ima li gdje u Sarajevu kupiti ovu masku za kosu? Gledala sam u meni najblizem cm-u i dm-u, ali ne nadjoh. :/
U Hrvatskoj haman ima, jer sam citala recenziju neke djevojke iz Zagreba koja preporucuje ovo za kosu slicnu mojoj.

http://static.webshopapp.com/shops/0018 ... r-mask.jpg
Ovo ti se sigurno nema kupiti u CM-u ili u dm-u, ovo potrazi u frizerskim salonima(gdje rade sa L'oreal proizvodima), ili na online web shopovima.
manekenka u penziji

#17646 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Cherry-Cherry wrote:Takva frizura bolje stoji dugačkim facama. I koščatim. Ja imam okruglu facu, zapravo malo ide na srcasto, uglavnom nije mi dugo lice i probala sam jednom periku sa sličnom frizurom kao ta što ti hoćeš i nije mi se svidjelo. :-? Još ako ti je živa kosa, pa se razleti... :-?
Hvala tesnjice. A bas mi se svidjela frizura.
Stvarno ne znam sta da radim s kosom.
Malena me stalno cupa, pa sam primorana da konstantnobvezem rep. Ne sjecam se kada sam kosu pustila, pa sam mislila da bi mi pixie bila prakticna.
Kod frizera ce biti opet: "Kao i prosli put" :(
Michun

#17647 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

manekenka u penziji wrote:
Cherry-Cherry wrote:Takva frizura bolje stoji dugačkim facama. I koščatim. Ja imam okruglu facu, zapravo malo ide na srcasto, uglavnom nije mi dugo lice i probala sam jednom periku sa sličnom frizurom kao ta što ti hoćeš i nije mi se svidjelo. :-? Još ako ti je živa kosa, pa se razleti... :-?
Hvala tesnjice. A bas mi se svidjela frizura.
Stvarno ne znam sta da radim s kosom.
Malena me stalno cupa, pa sam primorana da konstantnobvezem rep. Ne sjecam se kada sam kosu pustila, pa sam mislila da bi mi pixie bila prakticna.
Kod frizera ce biti opet: "Kao i prosli put" :(
Ama stani...hajde posalji sliku neke tete kakav oblik glave imas. Pa da od toga krenemo.
Ja imam pixie ali mi je dugo lice. Mada...ima zena i sa okruglom glavom a da im stoji. Ne odustaj na prvu ;)
BJB

#17648 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by BJB »

Kako se i sama trebam sisati i farbati, razmisljam o skracivanju kose koju vezem jer mi ide na nerve..Tanka, brzo se masti, sva se ukuha kad spavam, budem cupava k'o malo dijete kad se probudim...
http://www.jhaircuts.com/long-pixie-hai ... -00845201/ Meni se ovo svidja, ali za ovo treba gusca kosa biti..
I ovakve frizure nisu lose Image ali ne smijes gurati kosu za uho :D
Cherry-Cherry

#17649 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Cherry-Cherry »

Pa ja bih stalno stavljala kosu za uho, srklet bi me uhvatio da mi pada kosa na lice i preko očiju. :mrgreen: Zato i imam dugu kosu, svu iste dužine, uvijek sklonjenu sa lica, skupljunu u rep, pletenicu, punđu, sa rajfom... I kad je puštena nije preko lica. A volim i ja ove kratke, slatke frizurice, al znam da bih je stalno sklanjala sa lica i to ne bi bilo to, zato se i ne šišam. :mrgreen: A i sa mojim oblikom lica, ne bi mi ni stajale... :-?
manekenka u penziji

#17650 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Pokusat cu ubaciti svoju sliku, cim je dovoljno cenzurisem.
Post Reply