Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Edin H.

#17626 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Edin H. »

HAVANA wrote: Da se mene pitalo, ja bi i na garazama. :lol: Hamo je kriv.
Cugo sam ja na garazama prosle godine sa Hamom i Dumbom u 2 ujutru, pola nebodera probudili :lol:
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#17627 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by _BataZiv_0809 »

512MB wrote:Kad dam ja Pelinkovac pio ti si Bata kakio u pelene :kakoste:
Ma kakav ti
HAVANA

#17628 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by HAVANA »

Edin H. wrote:
HAVANA wrote: Da se mene pitalo, ja bi i na garazama. :lol: Hamo je kriv.
Cugo sam ja na garazama prosle godine sa Hamom i Dumbom u 2 ujutru, pola nebodera probudili :lol:
:lol: E haj iskreno,dje bolje? U najboljem restoranu u londonu il na garazama? :lol:
Edin H.

#17629 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Edin H. »

HAVANA wrote:
Edin H. wrote: :lol: E haj iskreno,dje bolje? U najboljem restoranu u londonu il na garazama? :lol:
Kakav ba London, propao ko kauc :D . danas ne rade vozovi sa Viktorije, neko preko noci pokrao kablove of signalizacije. :-)

Gudre koliko hoces, djeca bodu jedni druge, jucer roknuli nekog repera, danas njegovi izboli nekog momka sto lici na nekoga iz te druge bande.

Premda treba priznati, ganjali su Hasu Ajkulu po garazama drotovi u sred rata :lol:
HAVANA

#17630 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by HAVANA »

Jao ajkula ti je u americi,crnkinju ozenio,ko mijadza. :lol: Ima stranica njegova ne mogu da se sjetim kako se zove.Elem pozitivan nacin razmisljanja,kako uspjeti itd... :lol:
Edin H.

#17631 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Edin H. »

HAVANA wrote:Jao ajkula ti je u americi,crnkinju ozenio,ko mijadza. :lol: Ima stranica njegova ne mogu da se sjetim kako se zove.Elem pozitivan nacin razmisljanja,kako uspjeti itd... :lol:
Influenser znaci :D
konjislav

#17632 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by konjislav »

SaraFina wrote:
512MB wrote:
konjislav wrote: Nemoj da slikam ugovor, kaze nakon 6 mjeseci rada (probni period), tada otkazni rok je 3 mjeseca, a do tada 15 ili je 30 dana (ovo sam zaboravio).
De uslikaj ugovor, samo taj paragraf o otkaznom roku, pa da završimo sa tim :mrgreen:

Čak i da ima taj "paragraf" (u šta sumnjam)radi se o nečemu neuobičajnom u zakonskim normama. Dakle ova tabela važi za 98% ljudi i zanimanja (poslova).
Image
Imam i verziju na njemackom jeziku negdje kod kuce.

Cak i po toj tabeli bih dobio 2 mjeseca standardno, tako da 3 mjeseca nije nista strasno u odnosu na 2 koja bi mi zakonski bila dodjeljena.
Ne znam ja o cemu ti pricas Saro. Jedna od velikih stvari u Komunistickoj Njemackoj je da imas velike rokove za otkazivanje bilo kakvih ugovora. Ja sam mislio da je 3 mjeseca fixno, ali izgleda da raste sa iskustvom.
Nazif_Gljiva

#17633 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Nazif_Gljiva »

Ubiste je ko Kuduz Bademu...
512MB

#17634 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by 512MB »

@Konjo :thumbup:

Zakonom su uvjek definirani samo minimalni rokovi, postoji kijamet firmi koje nude i više od ove Konjine, i čak i nisu u IT sektoru.
SaraFina

#17635 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by SaraFina »

konjislav wrote:
SaraFina wrote:
512MB wrote:

Čak i da ima taj "paragraf" (u šta sumnjam)radi se o nečemu neuobičajnom u zakonskim normama. Dakle ova tabela važi za 98% ljudi i zanimanja (poslova).
Image

Cak i po toj tabeli bih dobio 2 mjeseca standardno, tako da 3 mjeseca nije nista strasno u odnosu na 2 koja bi mi zakonski bila dodjeljena.
Ne znam ja o cemu ti pricas Saro. Jedna od velikih stvari u Komunistickoj Njemackoj je da imas velike rokove za otkazivanje bilo kakvih ugovora. Ja sam mislio da je 3 mjeseca fixno, ali izgleda da raste sa iskustvom.

Nemoj izmišljati toplu vodu s tim papirima i poturanjem budalaštinja. Da ne izražavam sumnje u orginalnost ugovora. Libo me. Kao i za 1/2 Gige sliku lažnu.
Za 98% ljudi i zanimanja te poslova važi postana tabela.

Dakle za od 8-10 godina rada otkazni rok je tri mjeseca.

I nemaš mi šta dalje slikavati. Ako si sebi isposlovao stvarno beneficiju da nakon 6 mjeseci otkazni rok ti bude pola rada odnosno 3 mjeseca, to je IZNIMAN slučaj.
Svaka čast na pogodnosti/ beneficiji ili ustupku firme.
Zakonski to ne važi ni za koga osim tebe.
Dovoljno jasno i precizno?

Ako si i ako ti je to dio ugovora...
512MB

#17636 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by 512MB »

Saro deder ti inspiciraj tu Konjinu sliku, čini mi se ko da sam je negdje na intarnetu vidio :mastakazes:
SaraFina

#17637 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by SaraFina »

512MB wrote:@Konjo :thumbup:

Zakonom su uvjek definirani samo minimalni rokovi, postoji kijamet firmi koje nude i više od ove Konjine, i čak i nisu u IT sektoru.

Zakonski su definirani uobičajni vremenski regulirani otkazni rokovi za zanimanja/poslove.

Sve drugo su beneficije ili IZNIMKE koje možeš isposlovati. I da je je konjislav isposlovao i nakon 6 mjeseci dobio otkaz i i odradio 3 mjeseca otkaznog...NEMA PRAVO na nadoknadu sa burze/biroa za zapošljavanje. JER na burzu može sa minimum godinom rada. I šta onda?
Plus radna dozvola koja mu je vezana za poslodavca i produžetak iste?

Šta izmišljate? :D
Last edited by SaraFina on 10/07/2019 12:01, edited 1 time in total.
SaraFina

#17638 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by SaraFina »

512MB wrote:Saro deder ti inspiciraj tu Konjinu sliku, čini mi se ko da sam je negdje na intarnetu vidio :mastakazes:

Bolje svoju postavi da riješimo nedoumice oko one dvije. Jesi ti ili Ne? :D
SaraFina

#17639 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by SaraFina »

Na kraju sage konjo ti si i pored te nazovi beneficije sa otkaznim od tri mjeseca vezan za poslodavca godinu dana minimum radi produžetka radne dozvole/nadoknade sa burze - biroa za zapošlavanje.

Tako da i ako imaš to, mrtvo ti je slovo na papiru jer si iz BH došao nisi EU građanin.

Mogli su ti ustupak komforno uraditi bez posljedica. Maknuti ne možeš konkurenciji :D

Iti-jovcima nedostaje elementarne logike zaključivanja ili šta? :D
Rugafet

#17640 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Rugafet »

Ovdje imamo teži slučaj rekao bih. 'Lažna' slika, nije lažna slika, ni izvini ni pogriješila sam ni ovo ni ono, onda slikaj mi ugovor, čovjek slika opet ne valja, možda je lažni izmišljate i sl. :-)
512MB

#17641 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by 512MB »

@Sara

Tvrdila si da nema šanse da Konjo nakon 6 mjeseci ima 3 mjeseca otkaznog roka, mi smo ti pojašnjavali suprotno. Đaba ti sad spominjanje nekakvih biroa za zapošljavanje i slično

:saveta:
Last edited by 512MB on 10/07/2019 12:13, edited 2 times in total.
SaraFina

#17642 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by SaraFina »

Rugafet wrote:Ovdje imamo teži slučaj rekao bih. 'Lažna' slika, nije lažna slika, ni izvini ni pogriješila sam ni ovo ni ono, onda slikaj mi ugovor, čovjek slika opet ne valja, možda je lažni izmišljate i sl. :-)

I da jeste pravi, on sa tri mjeseca i bosanskim pasošom vezan je za poslodavca u Njemačko,j godinu.
Ne može promijeniti firmu, jer mu je radna dozvola vezana godinu za firmu u kojoj je dobio. I ne može otići na burzu te dobiti novčanu nadoknadu jer mu treba godina dana neprekidnog rada s boravkom. :D

Kraj. Tako da su mu mogli staviti u ugovor i 6 mjeseci. Ne bi promjenilo situaciju.
Last edited by SaraFina on 10/07/2019 12:15, edited 1 time in total.
SaraFina

#17643 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by SaraFina »

512MB wrote:@Sara

Tvedila si da nema šanse da Konjo nakon 6 mjeseci ima 3 mjeseca otkaznog roka, mi smo ti pojašnjavali suprotno. Đaba ti sad spominjanje nekakvih biroa za zaposljavanje i slično

:saveta:

Konjo je došao sa BH pasošem. Ovaj 'paragraf o 3 mjeseca i ako isposlovao ne vrijedi mu pet banki. Jer :

Nije građanin EU

I treba mu godina za produženje radne/boravišne dozvole

A također i godina za prijavu na burzu i promjenu firme.

Kraj lošeg spina. Sve i da jeste validan ugovor o radu :D

Nego postavi ti sliku da dokažemo da si ono ti. Ne?
512MB

#17644 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by 512MB »

Ovaj ugovor vjerovatno svi u toj firmi dobiju, rijetko se prave pojedinačne usluge što se otkaznih rokova tiče. Pa ti si u HR trebala bi znati? :mrgreen:
SaraFina

#17645 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by SaraFina »

512MB wrote:Ovaj ugovor vjerovatno svi u toj firmi dobiju, rijetko se prave pojedinačne usluge što se otkaznih rokova tiče. Pa ti si u HR trebala bi znati? :mrgreen:

Pa ti si tvrdio suprotno u vezi otkaznih rokova. Amnezija?

Uglavnom, konjislavu u prvoj godini rada 3 mjeseca otkaznog roka ne znače stvarnu beneficiju.

Jer poslodavac zna:

Da mu radna dozvola vezana minimum godinu do produžetka uz firmu

I minimum godinu mora neprekidno raditi da bi ostvario nadoknadu sa burze/biroa

Si?
512MB

#17646 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by 512MB »

"Rijetko".

Pomaže mu nako godinu eto, ne valja?

Zašto jednostavno ne priznaš da si pogriješila, i da završimo diskusiju? Da Konjo je dobio, da znam ih više koji su takve ugovore dobili, i ne ovo nije neuobičajeno za Njemačku. Ovo oko biroa rada i produžetak vize su nebuloze.
Rugafet

#17647 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Rugafet »

SaraFina wrote:
Rugafet wrote:Ovdje imamo teži slučaj rekao bih. 'Lažna' slika, nije lažna slika, ni izvini ni pogriješila sam ni ovo ni ono, onda slikaj mi ugovor, čovjek slika opet ne valja, možda je lažni izmišljate i sl. :-)

I da jeste pravi, on sa tri mjeseca i bosanskim pasošom vezan je za poslodavca u Njemačko,j godinu.
Ne može promijeniti firmu, jer mu je radna dozvola vezana godinu za firmu u kojoj je dobio. I ne može otići na burzu te dobiti novčanu nadoknadu jer mu treba godina dana neprekidnog rada s boravkom. :D

Kraj. Tako da su mu mogli staviti u ugovor i 6 mjeseci. Ne bi promjenilo situaciju.
Ma nebitno sad to. Tražila si da ti slika ugovor znajući sve to o čemu sada pišeš i prije traženja ugovora, znači tražila si da ga slika onako bez veze jer ti već imaš pripremljeno obrazloženje na njegov ugovor. Ali eto daj mi sliku, pa kad je dobiješ onda ili je lažna ili sto drugih čuda, uglavnom da si ti u pravu kako god da okreneš.
SaraFina

#17648 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by SaraFina »

512MB wrote:"Rijetko".

Pomaže mu nako godinu eto, ne valja?

Zašto jednostavno ne priznaš da si pogriješila, i da završimo diskusiju? Da Konjo je dobio, da znam ih više koji su takve ugovore dobili, i ne ovo nije neuobičajeno za Njemačku. Ovo oko biroa rada i produžetak vize su nebuloze.

Procentualno 2% sličnih ugovora van zakonskih normi. I ako je dobio sve dok ne napuni godinu ta BENEFICIJA mu je mrtvo slovo na papiru. Tako da se poslodavac ogradio drugim zakonskim normama (produžetak radne dozvole) te je sebi dozvolio luksuz i ubacio mu tri mjeseca otkaznog roka, nakon probnog roka od 6 mjeseci jer konjislav praktično godinu je drugim paragrafima vezan uz poslodavca. (Produzenjem radne dozvole) te nemogućnošću ostvarivanja beneficija sa burze/biroa za zapošljavanje. Kraj :D

Gdje ti slika? :D
SaraFina

#17649 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by SaraFina »

Rugafet wrote:
SaraFina wrote:

Ma nebitno sad to. Tražila si da ti slika ugovor znajući sve to o čemu sada pišeš i prije traženja ugovora, znači tražila si da ga slika onako bez veze jer ti već imaš pripremljeno obrazloženje na njegov ugovor. Ali eto daj mi sliku, pa kad je dobiješ onda ili je lažna ili sto drugih čuda, uglavnom da si ti u pravu kako god da okreneš.

Pa zakonski tako stoji. Ne što ja hoću nego su to zakonske norme... I ja nisam tražila sliku nego pola gige. On voli da unižava nekim dokazima samo njemu važnim ljude u diskusiji. :D bez uspjeha.

Ja sam trazila da in svoju sliku postavi kao dokaz da je in osoba s onih slika koje kačio s jezera ;)
AtifPurivatraIII

#17650 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by AtifPurivatraIII »

konjislav wrote:
Image

Ne znam ja o cemu ti pricas Saro. Jedna od velikih stvari u Komunistickoj Njemackoj je da imas velike rokove za otkazivanje bilo kakvih ugovora. Ja sam mislio da je 3 mjeseca fixno, ali izgleda da raste sa iskustvom.[/quote]

Jesi li procitao prvu recenicu toga sto si postavio? :lol:
Post Reply