Sirija vol. 2

Locked
ifas

#17627 Re: Sirija vol. 2

Post by ifas »

glockov kolac wrote:
ifas wrote:
glockov kolac wrote:Ovdje kolo vode botovi i špijuni ruske, iranske i srpske obavještajne službe...
A saudijsko cionisticko haridzijskih obavjestajaca nema? Ili su oni ono 'naš...raja .... iz idliba
Jesi li se našao? E baš fino... Ima i njih, sigurno, al brate što vas ima, to je čudo...
Gdje da ja uzmem kesh, posto vidim vladas informacijama ko za koga radi pa de me barem prosvijetli da vidim i ja nafake od ovoga. Da budem i ja ko ovi qatarski placenici.
sumirprimus

#17628 Re: Sirija vol. 2

Post by sumirprimus »

ifas wrote:
glockov kolac wrote:Ovdje kolo vode botovi i špijuni ruske, iranske i srpske obavještajne službe...
A saudijsko cionisticko haridzijskih obavjestajaca nema? Ili su oni ono 'naš...raja .... iz idliba
pridji marko, ne zameci kavge, il odjasi da pijemo vino ... :D
:pliska:
Mlohavi

#17629 Re: Sirija vol. 2

Post by Mlohavi »

ifas wrote:
glockov kolac wrote:
Jesi li se našao? E baš fino... Ima i njih, sigurno, al brate što vas ima, to je čudo...
Gdje da ja uzmem kesh, posto vidim vladas informacijama ko za koga radi pa de me barem prosvijetli da vidim i ja nafake od ovoga. Da budem i ja ko ovi qatarski placenici.
Gdje ja da uzmem kes posto i ti ocito vladas nekim informacijama. :oops:
General War

#17630 Re: Sirija vol. 2

Post by General War »

ifas wrote:
Ko ti je kriv kad neznas izabrat stranu :mrgreen:
sumirprimus

#17631 Re: Sirija vol. 2

Post by sumirprimus »

Ironmen wrote:Ja znam da je vama obozavaocima nusre shamova isila i otalih teroristickih organizacija tesko jer vasi miljenici gube na svakom frontu i polako nestaju ali to je slika koju cete gledati u buducnosti jer Sirija i sirijski narod ce da pobijede svako zlo.

a suza suzu goni...
damar..
solar7

#17632 Re: Sirija vol. 2

Post by solar7 »

Novak20 wrote:
Zgoljo wrote:Uredu je handzar,sve je jasno drug :D

Nego vezano za temu.Dao Bog da rat u Siriji zavrsi sutra,da je postenja zavrsio bi davno vec.
No bojim se da je tek poceo,Sirija je jednostavno poligon za obracun nekih velikih i manje velikih sila na tudjem teritoriju,vecinom tudjim resursima i razarenjem tudje infrastrukture.
Sto se tice Turske zastupam principijelan stav,ako Iran ima pravo da stiti svoje interese,Rusija svoje,Izrael svoje,Amerika svoje onda ima i Turska svoje tim vise jer joj je to komsiluk.
Mislim da Turska ni po koju cijenu nece dozvoliti:
1.prekid koridora prema Aleppu
2.pad Azaza i spajanje kurdskih snaga uz njenu granicu.

Vec je jasno da joj Amerika i NATO ne kane pomoci,za sada, ali prilicno sam siguran da ce se Turska vojno umijesati da sprijece ovo gore pobrojano.Opravdanje imaju,borba protiv terorista i prijetnja turskoj sigurnosti.
I ne vjerujem da bi Rusija i Iran napali te tueske snage koje bi usle u Siriju.
:shock:

Ako imaš tako principijelne stavove garant bi odobrio miješanje i zaštitu interesa Srbije i Hrvatske u, ne daj Bože, eventualni unutrašnji sukob u BiH.
Mescini da su oni to vec radili u BiH pa neko odobravao il ne
ifas

#17633 Re: Sirija vol. 2

Post by ifas »

Mlohavi wrote:
ifas wrote:
glockov kolac wrote:
Siktarice ispunjene i potpisane predaj savi ili patku. Topli obrok ide sa platom.

Ja sam u Libiji bio za rahmetli pukovnika, u Siriji za Siriju, prije rusa, prije iranaca, prije hezbollaha, ne znam za koga radim vise. Ili sam samo supak sto imam misljenje da se drugi nebi trebali mjesati u unutrasnje stvari bilo koje zemlje? I kod nas je diktatura sto borci za slobodu i ravnopravnost i nas ne oslobodite, ali bez vanjskih pomagaca?
sumirprimus

#17634 Re: Sirija vol. 2

Post by sumirprimus »

ifas wrote: Siktarice ispunjene i potpisane predaj savi ili patku. Topli obrok ide sa platom.

Ja sam u Libiji bio za rahmetli pukovnika, u Siriji za Siriju, prije rusa, prije iranaca, prije hezbollaha, ne znam za koga radim vise. Ili sam samo supak sto imam misljenje da se drugi nebi trebali mjesati u unutrasnje stvari bilo koje zemlje? I kod nas je diktatura sto borci za slobodu i ravnopravnost i nas ne oslobodite, ali bez vanjskih pomagaca?
djabe se provaljujes???

:babinsin:
ifas

#17635 Re: Sirija vol. 2

Post by ifas »

General War wrote:
ifas wrote:
Rece mi lik koji je godinama direktno ucestovao u vojnoj agresiji i okupaciji muslimanskih zemalja gdje je zivot izgubilo stotine hiljada nevinih ljudi.

Sad se prosvjetlio pa se zdusni forumski bori za iste muslimane koje je godinama indirektno ubijao.

:kiss:
glockov kolac

#17636 Re: Sirija vol. 2

Post by glockov kolac »

Što se mene lično tiče, naravno da nisam za ovaj belaj, ni u Siriji, ni u Libiji, a pogotovo ne u Palestini. Naravno da veliki igrači igraju svoje igre, i zato me srce boli, narod gine zbog interesa velikih sila.

Ali, nemojte nam muda za bubrege prodavati, i hvaliti Asada i Putina, irance i šiitske milicije. Eto oni se bore za narod i demokratiju... :run:
jefff

#17637 Re: Sirija vol. 2

Post by jefff »

Battles for Syria | February 13th 2016
https://www.youtube.com/watch?v=XY0ldjEcDTw
Mlohavi

#17638 Re: Sirija vol. 2

Post by Mlohavi »

ifas wrote:
Mlohavi wrote:
Siktarice ispunjene i potpisane predaj savi ili patku. Topli obrok ide sa platom.

Samo misljenje je kO supak, al svakako mislim da jesi. :thumbup:
Mlohavi

#17639 Re: Sirija vol. 2

Post by Mlohavi »

Jenan Moussa ‏@jenanmoussa 19m19 minutes ago

Jenan Moussa Retweeted Akhbar | أخبار الآن

Women's hospital in #Azaz just hit by missile. Not clear if regime or Russia fired it.
Jutros uspjesan dan luconosa?
General War

#17640 Re: Sirija vol. 2

Post by General War »

ifas wrote:
General War wrote:
ifas wrote:
Rece mi lik koji je godinama direktno ucestovao u vojnoj agresiji i okupaciji muslimanskih zemalja gdje je zivot izgubilo stotine hiljada nevinih ljudi.

Sad se prosvjetlio pa se zdusni forumski bori za iste muslimane koje je godinama indirektno ubijao.

:kiss:
:kravata: ...nemoj da si zavidan toliko.
ifas

#17641 Re: Sirija vol. 2

Post by ifas »

glockov kolac wrote:Što se mene lično tiče, naravno da nisam za ovaj belaj, ni u Siriji, ni u Libiji, a pogotovo ne u Palestini. Naravno da veliki igrači igraju svoje igre, i zato me srce boli, narod gine zbog interesa velikih sila.

Ali, nemojte nam muda za bubrege prodavati, i hvaliti Asada i Putina, irance i šiitske milicije. Eto oni se bore za narod i demokratiju... :run:

Ovdje su ljudi strasni licemjeri, godinama se gledalo kako strani borci ulaze u siriju i napadaju sirijski narod i to je bilo ok. I ti kurdi koje su isisovci na sjeveru ubijali, dok su turci gledali i propustali te iste isisovce, su sirijski drzavljani. U turkmenskim planinama turski drzavljani ubise pilota ruskog aviona. Sad kad je sirijski narod pozvao u pomoc strance onda to ne valja.
Kikibombona

#17642 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

Maystor wrote:Turska blefira sa ovom pričom o "invaziji". Mislim, biće invazija, ali invazija je i kad 500 vojnika upadne u drugu državu, a ima i invazija od 500 000 vojnika. Turska priča kao da je ovo drugo u pitanju, a ništa od toga :wink:
Pokušavaju prijetnjama i ucjenama izvući neku korist, ali niko ne nasjeda. Od Kurda su tražili da vrate teritoriju koju su nedavno zauzeli i prestanu napadati teroriste, Kurdi ih odjebali. Od Merkel traže više love, prijete da će na nju pustiti izbjeglice (a ko do sad nisu), onaj smrad Erdogan tri mjeseca moli Putina da mu se javi na telefon, ovaj neće ni da čuje. U stvari, možda jedino nešto izvuku od babe-debelguze, ona je ionako izgubila kompas.
Muhamed Zarif, Perzijanac i sija, je rekao upravo to; Turci i Saudi blefiraju! Dodao je da su svjesni svoje snage i da se nece usuditi. Blefiranjem samo pogorsavaju situaciju u Siriji.

Zapadni partneri i prijatelji pozivaju Tursku da prestan sa napadima na kurdske snage u Siriji.

Davutoglu porucuje partnerima i prijateljima da ce nastaviti sa bombardovanjem dok se Kurdi ne povuku tamo gdje sultanat odredi.

Kurdi kazu da od toga nema nista i da su spremni reagovati na eventualnu tursku agresiju.
ifas

#17643 Re: Sirija vol. 2

Post by ifas »

Mlohavi wrote:
ifas wrote:
Mlohavi wrote:

Samo misljenje je kO supak, al svakako mislim da jesi. :thumbup:
Zasto je misljenje ko supak? Jeli ok sto se drugi mjesaju u unutrasnje politicko rjesenje jedne zemlje?
ifas

#17644 Re: Sirija vol. 2

Post by ifas »

General War wrote: :kravata: ...nemoj da si zavidan toliko.
Tvoj svaki upis ovdje je gomila licemjerja i necu nikada propustiti priliku da kazem svim forumasima da je tako.

General war je radio za americku vojsku na bliskom istoku i pomagao ubijanje muslimana u iraku i afganistanu. Sam se po forumu hvali o tome. Na svojim rukama indirektno nosi krv nevinih ljudi.

Sada se ovdje predstavlja kao humanista kojem je stalo do muslimanskog naroda.

Covjek je notorni LICEMJER.
General War

#17645 Re: Sirija vol. 2

Post by General War »

ifas wrote:
General War wrote: :kravata: ...nemoj da si zavidan toliko.
Tvoj svaki upis ovdje je gomila licemjerja i necu nikada propustiti priliku da kazem svim forumasima da je tako.

General war je radio za americku vojsku na bliskom istoku i pomagao ubijanje muslimana u iraku i afganistanu. Sam se po forumu hvali o tome. Na svojim rukama indirektno nosi krv nevinih ljudi.

Sada se ovdje predstavlja kao humanista kojem je stalo do muslimanskog naroda.

Covjek je notorni LICEMJER.
De to jos podebljaj :mrgreen: ...otkud znas da to jos neradim,zato i kazem sljedeci put imas stelu nacemo i nesto za tebe da vise ne kukas po forumu.
Mlohavi

#17646 Re: Sirija vol. 2

Post by Mlohavi »

Jezive fotografije iz posljednjeg uspjesnog naleta sirijskih/ruskih bombardera. Bolnice su legitimna meta Legitimnog i legitimnih mu saveznika. :thumbup:
arzuhal

#17647 Re: Sirija vol. 2

Post by arzuhal »

ifas wrote:Jeli ok sto se drugi mjesaju u unutrasnje politicko rjesenje jedne zemlje?
Nije ok. Kao što nije bilo ni haman decenijama da se Sirija miješa u unutrašnje stvari Libana, pa je jedno vrijeme bilo haman više sirijskih vojnika u Libanu nego Libanaca, civila, čime se određiavala i politička struktura vlasti i moći u Libanu (kako paše Hafizu i Siriji, možda i Iranu). Dakle neki principi, načela, "moral", "jel u redu il nije u redu?", i sl. napušteno od svih, samo kako se namjesti kome...

Nikada se Rusija ne bi ovoliko angažovala u Siriji da nije bilo zapadne reakcije i sankcija kao odgovor na rusko otimanje Krima, bez obzira i na zaštitu vojne baze i luke Tartus...

Mi ne živimo u svijetu podijeljenom između "morala" i "nemorala", između "pravde" i "nepravde", itd. Svako uzima koliko može, kad god može, kako može, čim se ukaže prilika, nema nevinih osim običnog naroda bilo gdje u svijetu kojim se ili manipuliše ili ga ubijaju. Ende.
Kikibombona

#17648 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

Mlohavi wrote:Jezive fotografije iz posljednjeg uspjesnog naleta sirijskih/ruskih bombardera. Bolnice su legitimna meta Legitimnog i legitimnih mu saveznika. :thumbup:
Pa daj, neka Turci jednu granatu namijenjenu za sirijske Kurde ispale na rusku bazu u Latakiji!
Čitalac

#17649 Re: Sirija vol. 2

Post by Čitalac »

arzuhal wrote: Mi ne živimo u svijetu podijeljenom između "morala" i "nemorala", između "pravde" i "nepravde", itd. Svako uzima koliko može, kad god može, kako može, čim se ukaže prilika, nema nevinih osim običnog naroda bilo gdje u svijetu kojim se ili manipuliše ili ga ubijaju. Ende.
Tačno tako.
General War

#17650 Re: Sirija vol. 2

Post by General War »

arzuhal wrote:
ifas wrote:Jeli ok sto se drugi mjesaju u unutrasnje politicko rjesenje jedne zemlje?
Nije ok. Kao što nije bilo ni haman decenijama da se Sirija miješa u unutrašnje stvari Libana, pa je jedno vrijeme bilo haman više sirijskih vojnika u Libanu nego Libanaca, civila, čime se određiavala i politička struktura vlasti i moći u Libanu (kako paše Hafizu i Siriji, možda i Iranu). Dakle neki principi, načela, "moral", "jel u redu il nije u redu?", i sl. napušteno od svih, samo kako se namjesti kome...

Nikada se Rusija ne bi ovoliko angažovala u Siriji da nije bilo zapadne reakcije i sankcija kao odgovor na rusko otimanje Krima, bez obzira i na zaštitu vojne baze i luke Tartus...

Mi ne živimo u svijetu podijeljenom između "morala" i "nemorala", između "pravde" i "nepravde", itd. Svako uzima koliko može, kad god može, kako može, čim se ukaže prilika, nema nevinih osim običnog naroda bilo gdje u svijetu kojim se ili manipuliše ili ga ubijaju. Ende.
:thumbup: amin
Locked