Ukrajina

Post Reply
JohnnyS

#17626 Re: Ukrajina

Post by JohnnyS »

Jedini koji su bili smiješni su dežurni teoretiĆari zavjere, ali sad više nisu ni smiješni već žalosni...
drndalo

#17627 Re: Ukrajina

Post by drndalo »

dječak sa šibicama wrote:Kako rekoh, neki i dalje zive u `95 godini.

a danas je 2014. i Ukrajina i ukrajinska kriza se ni po cemu ne mogu porediti sa Balkanom. Osim onako djecije, Rusi su cetnici, Ukrajinci su Armija BiH, i tome slicno.

To je na nivou sedmog dva, kod razredne Mukelefe.

Ko ne vidi siru sliku, globalne igre i igrice, ispada samo smijesan.
Cekaj, jel imas krizu identiteta, ili ti je neko hakovao klix identitet? Jer si prije nekoliko strana ti povlacio paralele sa Balkanom i ratnim vremenima:
dječak sa šibicama wrote:

razaranje velepekare u Donjecku, od strane ukrajinske armije

granatiranje pijace pune ljudi u Lugansku, razaranje velepekare u Donjecku, na koga li me to podsjeca, hm...
L u c i f e r

#17628 Re: Ukrajina

Post by L u c i f e r »

a danas je 2014. i Ukrajina i ukrajinska kriza se ni po cemu ne mogu porediti sa Balkanom. Osim onako djecije, Rusi su cetnici, Ukrajinci su Armija BiH, i tome slicno.

Smiješan je samo onaj ko ne zna ili ne želi da uči iz istorije, ne poznaje ili ne prihvata osnovne uzuse međunarodnog prava, simpatije prema "rujama" odnosno antipatije prema "obumi" :roll: mu pomračuju objektivno razmišljanje i misli da je uberpametan jer se dopinguje teorijama zavjere, dok ujedno šica provokativne i nipodaštavačke postove prema ostalim kolegama forumašima koji ne dijele njegovo mišljenje... Image
dječak sa šibicama

#17629 Re: Ukrajina

Post by dječak sa šibicama »

A ni logika vam nije jaca strana. Zalosno zaista.
SaPnA

#17630 Re: Ukrajina

Post by SaPnA »

ili drugim rijecima, svi koji ne misle kao ja su idioti
L u c i f e r

#17631 Re: Ukrajina

Post by L u c i f e r »

dječak sa šibicama wrote:A ni logika vam nije jaca strana. Zalosno zaista.
Ok, sad očigledno samo troluješ i pokušavaš da provociraš, bez bilo kakve argumentacije.
Ne znam zaista kakvo ti to zadovoljstvo pruža i šta misliš da ćeš postići time. Image
jastuk1

#17632 Re: Ukrajina

Post by jastuk1 »

dječak sa šibicama wrote:A ni logika vam nije jaca strana. Zalosno zaista.
Ti sam dokazuješ svoju poganu logiku i ljubav prema licemjerju.

Podržavaš Assadistu koji je pobio 100,000 civila. Naslađuješ se nad oksigenkama koje koristi, na ovom forumu!!! Sramota da te do groba bude! Al srama nemaš kolko je makovo zrno, već samo vapidni egoizam.

A ovdje plačeš nad žrtvama Ukro fašista. Ja osuđujem i Ukro fašiste od samog početka fakinskog Majdana i Assadistu, a ti se naslađuješ nad Assadistinim genocodom. Licemjer nad licemjerima kad su civilne žrtve u pitanju. Tebi je logika jača strana jel. Baš si to dokazao. :roll: :(

Uživaš u neiskrenosti i živiš za neiskrenost. :smajli koji povraća:

Ne znam koja je svrha toga? Mrziš Islam? Bošnjake ne voliš? Koji je uzrok tolikih rupa u logici??? Pitao sam i prije 15 dana ali si onako fakinski i bezobrazno samo perfidno u tebi svojstvenom stilu osobe koja se bori za NEISKRENOST i obfuskaciju to samo hladno i okrutno izignorisao...
Last edited by jastuk1 on 17/08/2014 13:46, edited 1 time in total.
dječak sa šibicama

#17633 Re: Ukrajina

Post by dječak sa šibicama »

zijev

Dokle su ukrajinci u Lugansku, jesu li konacno oslobodili grad? :oops:
animus

#17634 Re: Ukrajina

Post by animus »

Nema ova situacija samo paralelu sa nasom nesretnom prosloscu nego je I slika kakva nas buducnost ocekuje u slucaju nekakvog pokusaja trganja teritorije nase jedine domovine. Zato je ova kriza vrlo vazna I zato ukrajinci trebaju imati svu mogucu podrsku naseg naroda. Ovaj rat nam je u biti puno vazniji nego onaj u Iraku ili Siriji.Treba da ucimo iz gresaka drugih. A I ukrajinci su trebali da uce malo iz nase proslosti. Npr. Hrvatska je odlicno pokazala kako se boriti protiv kasarni neprijateljske vojske na tvojoj teritoriji. Srecom ovi pro-rusi nisu to primijenili jer bi se odavno predale kasarne oko Luganska I Donjecka I imali bi puno bolju situaciju. Tako da je ovaj rat idealan za uciti kako se ponasati u nekoj mogucoj krizi kod nas ukoliko veliki vožd odluci da krene putem koji najavljuje svako malo.
jastuk1

#17635 Re: Ukrajina

Post by jastuk1 »

animus wrote:Nema ova situacija samo paralelu sa nasom nesretnom prosloscu nego je I slika kakva nas buducnost ocekuje u slucaju nekakvog pokusaja trganja teritorije nase jedine domovine. Zato je ova kriza vrlo vazna I zato ukrajinci trebaju imati svu mogucu podrsku naseg naroda. Ovaj rat nam je u biti puno vazniji nego onaj u Iraku ili Siriji.Treba da ucimo iz gresaka drugih. A I ukrajinci su trebali da uce malo iz nase proslosti. Npr. Hrvatska je odlicno pokazala kako se boriti protiv kasarni neprijateljske vojske na tvojoj teritoriji. Srecom ovi pro-rusi nisu to primijenili jer bi se odavno predale kasarne oko Luganska I Donjecka I imali bi puno bolju situaciju. Tako da je ovaj rat idealan za uciti kako se ponasati u nekoj mogucoj krizi kod nas ukoliko veliki vožd odluci da krene putem koji najavljuje svako malo.
Menoj misliti da i oni toga nisu svjesni. Davno bi oni krenuli putem ocjepljenja kad bi znali da ne bi izgubili ono što su ukrali genocodom.
Challenger__

#17636 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

Zamolio bih uvažene kolege, istomišljenike i neistomišljenike, da se više držimo teme, a da manje posežemo za međusobnim etiketama. Možemo mi to.

_____

- Na zahtjev MKCK ukrajinska vlada priznala humanitarni karakter velikom ruskom konvoju. Ukraine officially recognizes Russian aid convoy as humanitarian. Nepoznanica je kada će ući u Ukrajinu. Dodao bih, pitanje je da li će uopšte ući, jer, Kijev je navođen od psihopata koji bi dali sve da građani Donbasa crknu od gladi ili projektila.

Ostaje da se vidi ko će progurati svoje: MKCK, EU, RF ili psihopate i ratni zločinci Bidenovog profila.
tnnt

#17637 Re: Ukrajina

Post by tnnt »

Challenger__ wrote:Zamolio bih uvažene kolege, istomišljenike i neistomišljenike, da se više držimo teme, a da manje posežemo za međusobnim etiketama. Možemo mi to.

_____

- Na zahtjev MKCK ukrajinska vlada priznala humanitarni karakter velikom ruskom konvoju. Ukraine officially recognizes Russian aid convoy as humanitarian. Nepoznanica je kada će ući u Ukrajinu. Dodao bih, pitanje je da li će uopšte ući, jer, Kijev je navođen od psihopata koji bi dali sve da građani Donbasa crknu od gladi ili projektila.

Ostaje da se vidi ko će progurati svoje: MKCK, EU, RF ili psihopate i ratni zločinci Bidenovog profila.
tražiš da se ne etiketira a u istom postu nastavljaš po starom :-)
tebi je valjda samo etiketiranje kad se govori protiv Rusa
koji si ti lik :thumbup: :lol:
drndalo

#17638 Re: Ukrajina

Post by drndalo »

Ih, bas da crknu od gladi ? Taman ce ih ova pomoc drzati hranidbeno na zivotu narednih 23 mjeseca koliko je ima... Ako iko zna koliko je to malo hrane kada se podijeli na broj stanovnika, onda to mi znamo...
Challenger__

#17639 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

tnnt wrote: tražiš da se ne etiketira a u istom postu nastavljaš po starom :-)
tebi je valjda samo etiketiranje kad se govori protiv Rusa
koji si ti lik :thumbup: :lol:
:?:

Ti ne razlikuješ "međusobno etiketiranje" (forumaša) od etiketiranja političara. Ili si se potpuno identifikovao (fenomen posuđenog identiteta) sa političkim klovnovima pa ne znaš kolika je provalija između forumaša i političara.

Nema treće opcije.

______

Fosfor po Donjecku, ponovo:

jastuk1

#17640 Re: Ukrajina

Post by jastuk1 »

Challenger__ wrote:Zamolio bih uvažene kolege, istomišljenike i neistomišljenike, da se više držimo teme, a da manje posežemo za međusobnim etiketama. Možemo mi to.
Znaš šta. Mogli bismo bez etiketiranja kada bi bilo makar zrno decencije i učtivosti da šibicar objasni svoje licemjerstvo. Kad je već takav dokazani borac za licemjerstvo, trebao bi da ima makar trunku učitovsti i objasni zašto je takav i uživa u dvostrukim standardima. Al yok, lakše je pljuvati po ISKRENOSTI i vapidno i pokvareno ignorisati ulaženje u suštinu stvari.
Challenger__

#17641 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

Donjeck... grad grandiozne građanske kulture, grad Sergeja Prokofjeva, danas:

Puste ulice, zatvorene prodavnice i lokali, grad duhova.
zilog

#17642 Re: Ukrajina

Post by zilog »

Nedelja ujutro, zora. :roll:

Svi otisli na Kopakabanu. :lol: :lol: :lol:
Avetinho

#17643 Re: Ukrajina

Post by Avetinho »

_____

:shock: :?:
Zar nisi neki dan pitao jastuka u koju skolu ide.

Drzi se teme.
sanjin_1

#17644 Re: Ukrajina

Post by sanjin_1 »

I taako..i Lugansk se polako oslobađa ..nisam ni sumnjao da će četnička žgadija "tradicionalno" bježati.. :zzzz:
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#17645 Re: Ukrajina

Post by pici »

Image

jastuk1

#17646 Re: Ukrajina

Post by jastuk1 »

Evo ima značajnih novih događaja i izvan Donbasa:

Izgleda da se izdvaja i Zakarpatija. Sad i Mađarska ulazi u igru.

p.s. Ovaj što ponavlja na mađarskom strašno liči na mene iz mlađih dana. :shock:

U međuvremenu:

Unconfirmed reports, considered legit though, that the #Ukraine gov has formed a unit to assassinate Right Sector leader.

The statements between Yarosh and Ukrainian officials show that soon we will have the "Night of the long knives" in #Kiev.
Renta

#17647 Re: Odg: Ukrajina

Post by Renta »

Ha ha ha...tko o čemu lik o etiketiranju.

Ovaj apel bio bi krasan kada bi ga se prvenstveno sam držao. Nažalost, jedan si najvećih krivaca što se ova tema pretvorila dobrim dijelom upravo u etiketiranje, ponižavanje, spuštanje pa i otvoreno vrijeđanje neistomišljenika.

Zato, ne laži sebi i drugima i ne prodavaj nam "false flag" s ovakvim prozirnim apelima.

Radije, poradi na sebi i mijenjaj odnos prema drugima, stavove oko Ukrajine ne moraš što se mene tiče...briga me za njih.
Avetinho

#17648 Re: Odg: Ukrajina

Post by Avetinho »

Renta wrote:

Ha ha ha...tko o čemu lik o etiketiranju.

Ovaj apel bio bi krasan kada bi ga se prvenstveno sam držao. Nažalost, jedan si najvećih krivaca što se ova tema pretvorila dobrim dijelom upravo u etiketiranje, ponižavanje, spuštanje pa i otvoreno vrijeđanje neistomišljenika.

Zato, ne laži sebi i drugima i ne prodavaj nam "false flag" s ovakvim prozirnim apelima.

Radije, poradi na sebi i mijenjaj odnos prema drugima, stavove oko Ukrajine ne moraš što se mene tiče...briga me za njih.
ama dje ces mu to otvoreno rec.
Challenger__

#17649 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

Lugansk, poslije udara, 18+

Avetinho

#17650 Re: Ukrajina

Post by Avetinho »

Challenger__ wrote:Lugansk, poslije udara, 18+

uzas.

ko sa djavolom tikve sadi..
Post Reply