SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Freamon Lester

#17626 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Freamon Lester »

zateznistub wrote:
JThomas wrote:može hodati ulicom. može se u radno vrijeme zaista baviti svojim poslom. i može bar ponuditi da plati piće i hranu. za ovo nikakvi fermani i hatišerifi ne trebaju. policija nije gora od politike, naravno, ali bogami nije ni bolja. svako zabušava, otaljava, uzima u granicama svojih mogućnosti.
Kad ujutro idem na posao redovno su po dva patrolna vozila parkirana na bitumenkinoj novoj benzinskoj, prave ljudi uviđaj...iz jutra u jutro...

Ili u na pauzi u 7 ujutro...
Kod Mostarlica svaki dan uvidjaj par sati traje. :D
VjecitiStudent

#17627 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by VjecitiStudent »

uglavnomja wrote:
JThomas wrote:može hodati ulicom. može se u radno vrijeme zaista baviti svojim poslom. i može bar ponuditi da plati piće i hranu. za ovo nikakvi fermani i hatišerifi ne trebaju. policija nije gora od politike, naravno, ali bogami nije ni bolja. svako zabušava, otaljava, uzima u granicama svojih mogućnosti.

najvise se primjete saobracajci. koji nisu ovlasteni da se bavi kriminalom, pracenjem mogucih pocinnitelja, ... kao sto krim tehnicari nisu ovlasteni da zaustavljaju zbog prebrze voznje ...
oni sto cuvaju ambasade ne smiju se pomaci da je masakr 10 m od njih. to im je naredba.

da ne ulazimo u policijske odjele, podjelu poslova, ovlastenost i osposobljenist ..., da se vratimo na preventivu ... i malo poredjenje sa zapadom.
...
Za ambasade je zadužena SIPA, na to se ne troše resursi naše kantonalne policije, najbrojnije policije Evrope.
nema me tamo

#17628 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by nema me tamo »

Tužno je to.

Evo nema ni sedmica kako sam provocirao upravo na forumu ko im drži presice..

Dobijao odgovor u fazonu kad ga vidite bjezite u širokom krugu od njega..
Zavrce vam uši..

I lik par dana kasnije ispade glavni krivac za ubistvo momka.
Tacno ono. :shock:
jao_situacije

#17629 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by jao_situacije »

VjecitiStudent wrote:
uglavnomja wrote:

najvise se primjete saobracajci. koji nisu ovlasteni da se bavi kriminalom, pracenjem mogucih pocinnitelja, ... kao sto krim tehnicari nisu ovlasteni da zaustavljaju zbog prebrze voznje ...
oni sto cuvaju ambasade ne smiju se pomaci da je masakr 10 m od njih. to im je naredba.

da ne ulazimo u policijske odjele, podjelu poslova, ovlastenost i osposobljenist ..., da se vratimo na preventivu ... i malo poredjenje sa zapadom.
...
Za ambasade je zadužena SIPA, na to se ne troše resursi naše kantonalne policije, najbrojnije policije Evrope.
za ambasade i ostale objekte je zadužena dkpt (da ne pišem puni naziv) i upravu si aposlutno, ambasade nemaju veze sa mup ks..
Iker C

#17630 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Iker C »

nema me tamo wrote:Tužno je to.

Zavrce vam uši..

Nemoj molim te pisati gluposti.
jao_situacije

#17631 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by jao_situacije »

Freamon Lester wrote:
zateznistub wrote:
Kad ujutro idem na posao redovno su po dva patrolna vozila parkirana na bitumenkinoj novoj benzinskoj, prave ljudi uviđaj...iz jutra u jutro...

Ili u na pauzi u 7 ujutro...
Kod Mostarlica svaki dan uvidjaj par sati traje. :D
treba li spominjati jagodu ?
insomnia78

#17632 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by insomnia78 »

Zavrce vam uši..

Haj' mu to reci u facu ako smijes
Taj rad
Freamon Lester

#17633 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Freamon Lester »

Ja sam jedno vrijeme bio uvjeren da je oko Mostarlica sigurnije nego u zgradi Predsjednistva, al kurac popucase se i tu. Jest da je bilo u vrijeme poslijepodnevnog spavanja ali svejedno. :D
nema me tamo

#17634 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by nema me tamo »

insomnia78 wrote:

Zavrce vam uši..

Haj' mu to reci u facu ako smijes
Taj rad
...
cvrčak_na_hedonizmu

#17635 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

Nemate pojma o čemu pričate, nit znate šta se desilo i šta se dešava :wink:

Što se Zulića i Manijaka tiče, ustati pa spomenuti. Toliko.
Freamon Lester

#17636 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Freamon Lester »

cvrčak_na_hedonizmu wrote:Nemate pojma o čemu pričate, nit znate šta se desilo i šta se dešava :wink:

Sarajevska policija uhapsila je sinoć Amara Zulića i još dvije osobe zbog pucnjave u sarajevskom klubu Cinemas Sloga, koja se desila 16. oktobra, kada je u noge ranjen 37-godišnji A. S.
Uhapšen Amar Zulić zbog pucnjave u klubu Sloga

Foto: Arhiv/Klix.ba
U policijskom izvještaju se navodi da su Zulić i još dvije osobe lišeni slobode u stanu u Nahorevskoj ulici u Sarajevu. Zulić je osumnjičen za teška krivična djela protiv opće sigurnosti i imovine te nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, A. L., rođen 1993. godine u Beogradu, nastanjen u Sarajevu, osumnjičen je za razbojništvo, a J. K., rođena 1978. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjena, osumnjičena je za pomoć učiniocu poslije izvršenog krivičnog djela.

Tom prilikom je kod Zulića pronađena i automatska puška sa preklopnim kundakom sa dva okvira i 60 komada puščanih metaka, kao i dva mobilna telefona. Zulića se sumnjiči za ranjavanje 37-godišnjeg A. S. u klubu Cinemas Sloga, dok se A. L. dovodi u vezu sa izvršenjem krivičnog djela razbojništva na području općine Centar u Sarajevu u ranijem periodu. Sve troje uhapšenih su predani u Odsjek za zadražavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Inače, Zulić je nepravosnažnom presudom Kantonalnog suda u Sarajevu iz 2010. godine kažnjen jedinstvenom kaznom od pet godina i četiri mjeseca zatvora zbog pokušaja ubistva Armina Alikadića, kojem je 9. februara 2008. u SA clubu u Sarajevu pucao u glavu, te zbog izazivanja opće opasnosti, nedozvoljenog držanja oružja i ugrožavanja sigurnosti, odnosno prijetnji radnicima Energopetrolove benzinske pumpe. Nakon toga, izrečena mu je pravosnažna presuda kojom mu je ova kazna i potvrđena.
Ovom olosu da se ustaje? Ti si decko poremecenih drustvenih vrijednosti.
uglavnomja

#17637 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by uglavnomja »

jao_situacije wrote:
VjecitiStudent wrote:
za ambasade i ostale objekte je zadužena dkpt (da ne pišem puni naziv) i upravu si aposlutno, ambasade nemaju veze sa mup ks..
nekad poslije rata mi pricao lik koji je to radio (i zavrsio faks sjedeci u kucari), a bio pripadnik policije. Ok, do mene je :oops:

mada za prolaznika lik koji sjedi u policijskoj uniformi je automatski policajac.
jao_situacije

#17638 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by jao_situacije »

e svašta ćeš čuti na ovom forumu
da se ustaje kriminalcima :roll:
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#17639 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by hrasno38 »

cvrčak_na_hedonizmu wrote:Nemate pojma o čemu pričate, nit znate šta se desilo i šta se dešava :wink:

Jako neuvjerljiva kopija rahmetli babe Campe a takvima se nikada nije ustajalo niti ce. Inace Campin citat se moze bas odnositi na Amara i sve ostale kabadahije ovoga grada...

"Lažni mangupi su postali gradski velikani. U naše vrijeme se znalo: ako neko ima neki problem s nekim, njih dvojica izađu, pobiju se, ustanovi se ko je jači i onda, najčešće, odu na piće ili se sutra pomire. Nema pištolja, noževa i ovih današnjih opasnosti. Ovo danas je da Bog sačuva. Vremena kaubojska. Izbjegavam i da izlazim u kafane u kojima ne znam goste..."
StupskaBitanga

#17640 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by StupskaBitanga »

Na drugoj planeti
V.D. DIREKTORA FUP-a
Korman: Sigurnosna situacija u Federaciji već treću godinu zaredom sve bolja
O'zone
Globalni moderator

#17641 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by O'zone »

StupskaBitanga wrote:Na drugoj planeti
V.D. DIREKTORA FUP-a
Korman: Sigurnosna situacija u Federaciji već treću godinu zaredom sve bolja
Ovakvi nama o glavi rade isto kao i oni klosari koje bi trebalo da hvataju
seoBIH

#17642 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by seoBIH »

Zajebaješ se?
Tomahawk11
Globalni moderator

#17643 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Tomahawk11 »

Znali-ne znali, momak izgubi glavu prav-zdrav :(
I ovaj Zulic poput ubice sad nek na dusi nosi momka ako je uzrokom njegove smrti.
Jebo furku koja ovako zavrsi....
Logovan

#17644 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Logovan »

seoBIH wrote:

Zajebaješ se?
Čuj ustati pa spomenuti Zulića. :shock: :shock: Jebo te isto k'o da je Tito, a ne mangup kriminalac, koji će otići dva metra ispod zemlje ako nekome dokurči njegove ponašanje.
cvrčak_na_hedonizmu

#17645 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Dosta ljudi, čini se, ne zna da čita odnosno razumije pročitano.

Da probam biti detaljniji, ako je moguće. Čovjek napisa da je Zulić, haman, kriv za ubistvo pripadnika TM-a ( direktno, indirektno,nebitno ), Moja replika ide u smislu, ne znate šta se dešava odnosno šta se desilo i što se tiče Zulića i Manijaka , ustati pa spomenuti. Ko je iole upućen zna o čemu pričam.

Zulića kao čovjeka ne komentarišem, iako, koliko sam upućen, najebu kriminalci i furači, a ne normalna raja. Znači, nećeš naleti na njega i najebati tek tako, ako ne tražiš belaja, za razliku od mase ovih, fol, kriminalaca/aktera koji su veća opasnost po okolinu nego po suparnički tabor. Nije idealno, daleko od toga, al kakvih ima, ovaj je zlatan. Moje mišljenje formirano iz ličnog iskustva.

Dosta od mene.
cvrčak_na_hedonizmu

#17646 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

.
merdas

#17647 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by merdas »

cvrčak_na_hedonizmu wrote:Dosta ljudi, čini se, ne zna da čita odnosno razumije pročitano.

Da probam biti detaljniji, ako je moguće. Čovjek napisa da je Zulić, haman, kriv za ubistvo pripadnika TM-a ( direktno, indirektno,nebitno ), Moja replika ide u smislu, ne znate šta se dešava odnosno šta se desilo i što se tiče Zulića i Manijaka , ustati pa spomenuti. Ko je iole upućen zna o čemu pričam.

Zulića kao čovjeka ne komentarišem, iako, koliko sam upućen, najebu kriminalci i furači, a ne normalna raja. Znači, nećeš naleti na njega i najebati tek tako, ako ne tražiš belaja, za razliku od mase ovih, fol, kriminalaca/aktera koji su veća opasnost po okolinu nego po suparnički tabor. Nije idealno, daleko od toga, al kakvih ima, ovaj je zlatan. Moje mišljenje formirano iz ličnog iskustva.

Dosta od mene.
evo posto sam ja upucen reci cu ti da nisi dobar al' nikako
Freamon Lester

#17648 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Freamon Lester »

cvrčak_na_hedonizmu wrote:Dosta ljudi, čini se, ne zna da čita odnosno razumije pročitano.

Dosta od mene.
Sa kakvim se ti monstrumima druzis kad je tebi covjek koji puca drugome covjeku sa 30 cm u glavu ZLATAN? I to tvrdis iz licnog iskustva... Boze sacuvaj..
nema me tamo

#17649 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by nema me tamo »

Pa po njegovom licnom iskustvu je momak regularan, i ja mu to vjerujem 100 posto..
Al' druga je stvar što ga on licno poznaje i ne može da vidi širu sliku.

Imamo mi svi ili vecina poznanike ili drugove koji su na ovaj ili onaj nacin uradili nešto što šira javnost pljuje!
Cinjenica je da Zulic voli Želju ja to ne osporavam..
Ali jedna velika cinjenica je da on ne nosi taj pištolj i da nema niz krivicnih djela da nebi bio blizu juga.

Momci poput njega se hrane tim poštovanjem koje dobijaju od regularnih momaka s tribine.
I kasnije kad ode na par gostovanja i domacih ne možeš ga se otarasit.
Koshpa

#17650 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Koshpa »

Locked