Kod Mostarlica svaki dan uvidjaj par sati traje.zateznistub wrote:Kad ujutro idem na posao redovno su po dva patrolna vozila parkirana na bitumenkinoj novoj benzinskoj, prave ljudi uviđaj...iz jutra u jutro...JThomas wrote:može hodati ulicom. može se u radno vrijeme zaista baviti svojim poslom. i može bar ponuditi da plati piće i hranu. za ovo nikakvi fermani i hatišerifi ne trebaju. policija nije gora od politike, naravno, ali bogami nije ni bolja. svako zabušava, otaljava, uzima u granicama svojih mogućnosti.
Ili u na pauzi u 7 ujutro...
SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
- Freamon Lester
#17626 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
-
VjecitiStudent
#17627 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Za ambasade je zadužena SIPA, na to se ne troše resursi naše kantonalne policije, najbrojnije policije Evrope.uglavnomja wrote:JThomas wrote:može hodati ulicom. može se u radno vrijeme zaista baviti svojim poslom. i može bar ponuditi da plati piće i hranu. za ovo nikakvi fermani i hatišerifi ne trebaju. policija nije gora od politike, naravno, ali bogami nije ni bolja. svako zabušava, otaljava, uzima u granicama svojih mogućnosti.
najvise se primjete saobracajci. koji nisu ovlasteni da se bavi kriminalom, pracenjem mogucih pocinnitelja, ... kao sto krim tehnicari nisu ovlasteni da zaustavljaju zbog prebrze voznje ...
oni sto cuvaju ambasade ne smiju se pomaci da je masakr 10 m od njih. to im je naredba.
da ne ulazimo u policijske odjele, podjelu poslova, ovlastenost i osposobljenist ..., da se vratimo na preventivu ... i malo poredjenje sa zapadom.
...
-
nema me tamo
#17628 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Tužno je to.
Evo nema ni sedmica kako sam provocirao upravo na forumu ko im drži presice..
Dobijao odgovor u fazonu kad ga vidite bjezite u širokom krugu od njega..
Zavrce vam uši..
I lik par dana kasnije ispade glavni krivac za ubistvo momka.
Tacno ono.
Zavrce vam uši..
Tacno ono.
- jao_situacije
#17629 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
za ambasade i ostale objekte je zadužena dkpt (da ne pišem puni naziv) i upravu si aposlutno, ambasade nemaju veze sa mup ks..VjecitiStudent wrote:Za ambasade je zadužena SIPA, na to se ne troše resursi naše kantonalne policije, najbrojnije policije Evrope.uglavnomja wrote:JThomas wrote:može hodati ulicom. može se u radno vrijeme zaista baviti svojim poslom. i može bar ponuditi da plati piće i hranu. za ovo nikakvi fermani i hatišerifi ne trebaju. policija nije gora od politike, naravno, ali bogami nije ni bolja. svako zabušava, otaljava, uzima u granicama svojih mogućnosti.
najvise se primjete saobracajci. koji nisu ovlasteni da se bavi kriminalom, pracenjem mogucih pocinnitelja, ... kao sto krim tehnicari nisu ovlasteni da zaustavljaju zbog prebrze voznje ...
oni sto cuvaju ambasade ne smiju se pomaci da je masakr 10 m od njih. to im je naredba.
da ne ulazimo u policijske odjele, podjelu poslova, ovlastenost i osposobljenist ..., da se vratimo na preventivu ... i malo poredjenje sa zapadom.
...
-
Iker C
#17630 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Nemoj molim te pisati gluposti.nema me tamo wrote:Tužno je to.
Zavrce vam uši..
Tacno ono.
- jao_situacije
#17631 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
treba li spominjati jagodu ?Freamon Lester wrote:Kod Mostarlica svaki dan uvidjaj par sati traje.zateznistub wrote:Kad ujutro idem na posao redovno su po dva patrolna vozila parkirana na bitumenkinoj novoj benzinskoj, prave ljudi uviđaj...iz jutra u jutro...JThomas wrote:može hodati ulicom. može se u radno vrijeme zaista baviti svojim poslom. i može bar ponuditi da plati piće i hranu. za ovo nikakvi fermani i hatišerifi ne trebaju. policija nije gora od politike, naravno, ali bogami nije ni bolja. svako zabušava, otaljava, uzima u granicama svojih mogućnosti.
Ili u na pauzi u 7 ujutro...
- insomnia78
#17632 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Haj' mu to reci u facu ako smijesnema me tamo wrote:Tužno je to.
Zavrce vam uši..
Tacno ono.
Taj rad
- Freamon Lester
#17633 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Ja sam jedno vrijeme bio uvjeren da je oko Mostarlica sigurnije nego u zgradi Predsjednistva, al kurac popucase se i tu. Jest da je bilo u vrijeme poslijepodnevnog spavanja ali svejedno. 
-
nema me tamo
#17634 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
...insomnia78 wrote:Haj' mu to reci u facu ako smijesnema me tamo wrote:Tužno je to.
Zavrce vam uši..
Tacno ono.
Taj rad
- cvrčak_na_hedonizmu
#17635 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Nemate pojma o čemu pričate, nit znate šta se desilo i šta se dešava
Što se Zulića i Manijaka tiče, ustati pa spomenuti. Toliko.
- Freamon Lester
#17636 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
cvrčak_na_hedonizmu wrote:Nemate pojma o čemu pričate, nit znate šta se desilo i šta se dešava![]()
Ovom olosu da se ustaje? Ti si decko poremecenih drustvenih vrijednosti.Sarajevska policija uhapsila je sinoć Amara Zulića i još dvije osobe zbog pucnjave u sarajevskom klubu Cinemas Sloga, koja se desila 16. oktobra, kada je u noge ranjen 37-godišnji A. S.
Uhapšen Amar Zulić zbog pucnjave u klubu Sloga
Foto: Arhiv/Klix.ba
U policijskom izvještaju se navodi da su Zulić i još dvije osobe lišeni slobode u stanu u Nahorevskoj ulici u Sarajevu. Zulić je osumnjičen za teška krivična djela protiv opće sigurnosti i imovine te nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, A. L., rođen 1993. godine u Beogradu, nastanjen u Sarajevu, osumnjičen je za razbojništvo, a J. K., rođena 1978. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjena, osumnjičena je za pomoć učiniocu poslije izvršenog krivičnog djela.
Tom prilikom je kod Zulića pronađena i automatska puška sa preklopnim kundakom sa dva okvira i 60 komada puščanih metaka, kao i dva mobilna telefona. Zulića se sumnjiči za ranjavanje 37-godišnjeg A. S. u klubu Cinemas Sloga, dok se A. L. dovodi u vezu sa izvršenjem krivičnog djela razbojništva na području općine Centar u Sarajevu u ranijem periodu. Sve troje uhapšenih su predani u Odsjek za zadražavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.
Inače, Zulić je nepravosnažnom presudom Kantonalnog suda u Sarajevu iz 2010. godine kažnjen jedinstvenom kaznom od pet godina i četiri mjeseca zatvora zbog pokušaja ubistva Armina Alikadića, kojem je 9. februara 2008. u SA clubu u Sarajevu pucao u glavu, te zbog izazivanja opće opasnosti, nedozvoljenog držanja oružja i ugrožavanja sigurnosti, odnosno prijetnji radnicima Energopetrolove benzinske pumpe. Nakon toga, izrečena mu je pravosnažna presuda kojom mu je ova kazna i potvrđena.
- uglavnomja
#17637 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
nekad poslije rata mi pricao lik koji je to radio (i zavrsio faks sjedeci u kucari), a bio pripadnik policije. Ok, do mene jejao_situacije wrote:za ambasade i ostale objekte je zadužena dkpt (da ne pišem puni naziv) i upravu si aposlutno, ambasade nemaju veze sa mup ks..VjecitiStudent wrote:
Za ambasade je zadužena SIPA, na to se ne troše resursi naše kantonalne policije, najbrojnije policije Evrope.
mada za prolaznika lik koji sjedi u policijskoj uniformi je automatski policajac.
- jao_situacije
#17638 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
e svašta ćeš čuti na ovom forumu
da se ustaje kriminalcima
da se ustaje kriminalcima
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#17639 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Jako neuvjerljiva kopija rahmetli babe Campe a takvima se nikada nije ustajalo niti ce. Inace Campin citat se moze bas odnositi na Amara i sve ostale kabadahije ovoga grada...cvrčak_na_hedonizmu wrote:Nemate pojma o čemu pričate, nit znate šta se desilo i šta se dešava![]()
"Lažni mangupi su postali gradski velikani. U naše vrijeme se znalo: ako neko ima neki problem s nekim, njih dvojica izađu, pobiju se, ustanovi se ko je jači i onda, najčešće, odu na piće ili se sutra pomire. Nema pištolja, noževa i ovih današnjih opasnosti. Ovo danas je da Bog sačuva. Vremena kaubojska. Izbjegavam i da izlazim u kafane u kojima ne znam goste..."
-
StupskaBitanga
#17640 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Na drugoj planeti
V.D. DIREKTORA FUP-a
Korman: Sigurnosna situacija u Federaciji već treću godinu zaredom sve bolja
- O'zone
- Globalni moderator
#17641 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Ovakvi nama o glavi rade isto kao i oni klosari koje bi trebalo da hvatajuStupskaBitanga wrote:Na drugoj planetiV.D. DIREKTORA FUP-a
Korman: Sigurnosna situacija u Federaciji već treću godinu zaredom sve bolja
- seoBIH
#17642 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Zajebaješ se?cvrčak_na_hedonizmu wrote:Nemate pojma o čemu pričate, nit znate šta se desilo i šta se dešava![]()
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#17643 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Znali-ne znali, momak izgubi glavu prav-zdravcvrčak_na_hedonizmu wrote:Nemate pojma o čemu pričate, nit znate šta se desilo i šta se dešava![]()
I ovaj Zulic poput ubice sad nek na dusi nosi momka ako je uzrokom njegove smrti.
Jebo furku koja ovako zavrsi....
- Logovan
#17644 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Čuj ustati pa spomenuti Zulića.seoBIH wrote:Zajebaješ se?cvrčak_na_hedonizmu wrote:Nemate pojma o čemu pričate, nit znate šta se desilo i šta se dešava![]()
- cvrčak_na_hedonizmu
#17645 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Dosta ljudi, čini se, ne zna da čita odnosno razumije pročitano.
Da probam biti detaljniji, ako je moguće. Čovjek napisa da je Zulić, haman, kriv za ubistvo pripadnika TM-a ( direktno, indirektno,nebitno ), Moja replika ide u smislu, ne znate šta se dešava odnosno šta se desilo i što se tiče Zulića i Manijaka , ustati pa spomenuti. Ko je iole upućen zna o čemu pričam.
Zulića kao čovjeka ne komentarišem, iako, koliko sam upućen, najebu kriminalci i furači, a ne normalna raja. Znači, nećeš naleti na njega i najebati tek tako, ako ne tražiš belaja, za razliku od mase ovih, fol, kriminalaca/aktera koji su veća opasnost po okolinu nego po suparnički tabor. Nije idealno, daleko od toga, al kakvih ima, ovaj je zlatan. Moje mišljenje formirano iz ličnog iskustva.
Dosta od mene.
Da probam biti detaljniji, ako je moguće. Čovjek napisa da je Zulić, haman, kriv za ubistvo pripadnika TM-a ( direktno, indirektno,nebitno ), Moja replika ide u smislu, ne znate šta se dešava odnosno šta se desilo i što se tiče Zulića i Manijaka , ustati pa spomenuti. Ko je iole upućen zna o čemu pričam.
Zulića kao čovjeka ne komentarišem, iako, koliko sam upućen, najebu kriminalci i furači, a ne normalna raja. Znači, nećeš naleti na njega i najebati tek tako, ako ne tražiš belaja, za razliku od mase ovih, fol, kriminalaca/aktera koji su veća opasnost po okolinu nego po suparnički tabor. Nije idealno, daleko od toga, al kakvih ima, ovaj je zlatan. Moje mišljenje formirano iz ličnog iskustva.
Dosta od mene.
- cvrčak_na_hedonizmu
-
merdas
#17647 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
evo posto sam ja upucen reci cu ti da nisi dobar al' nikakocvrčak_na_hedonizmu wrote:Dosta ljudi, čini se, ne zna da čita odnosno razumije pročitano.
Dosta od mene.
- Freamon Lester
#17648 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Sa kakvim se ti monstrumima druzis kad je tebi covjek koji puca drugome covjeku sa 30 cm u glavu ZLATAN? I to tvrdis iz licnog iskustva... Boze sacuvaj..cvrčak_na_hedonizmu wrote:Dosta ljudi, čini se, ne zna da čita odnosno razumije pročitano.
Dosta od mene.
-
nema me tamo
#17649 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Pa po njegovom licnom iskustvu je momak regularan, i ja mu to vjerujem 100 posto..
Al' druga je stvar što ga on licno poznaje i ne može da vidi širu sliku.
Imamo mi svi ili vecina poznanike ili drugove koji su na ovaj ili onaj nacin uradili nešto što šira javnost pljuje!
Cinjenica je da Zulic voli Želju ja to ne osporavam..
Ali jedna velika cinjenica je da on ne nosi taj pištolj i da nema niz krivicnih djela da nebi bio blizu juga.
Momci poput njega se hrane tim poštovanjem koje dobijaju od regularnih momaka s tribine.
I kasnije kad ode na par gostovanja i domacih ne možeš ga se otarasit.
Al' druga je stvar što ga on licno poznaje i ne može da vidi širu sliku.
Imamo mi svi ili vecina poznanike ili drugove koji su na ovaj ili onaj nacin uradili nešto što šira javnost pljuje!
Cinjenica je da Zulic voli Želju ja to ne osporavam..
Ali jedna velika cinjenica je da on ne nosi taj pištolj i da nema niz krivicnih djela da nebi bio blizu juga.
Momci poput njega se hrane tim poštovanjem koje dobijaju od regularnih momaka s tribine.
I kasnije kad ode na par gostovanja i domacih ne možeš ga se otarasit.
- Koshpa