Sta vas najvise nervira kod vozaca

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
beni-bu-man

#17601 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by beni-bu-man »

kojom logikom raja ceka pumpadziju dok ne napuni gorivo pa onda tek ide da plati :?
UmaX

#17602 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by UmaX »

beni-bu-man wrote:kojom logikom raja ceka pumpadziju dok ne napuni gorivo pa onda tek ide da plati :?
Pa da vidi da je nasuo. :lol: :lol:

Nije ba, caskaju o kvalitetu goriva. :run:
holowey

#17603 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by holowey »

beni-bu-man wrote:kojom logikom raja ceka pumpadziju dok ne napuni gorivo pa onda tek ide da plati :?
ja licno cekam da zavrsi da zakljucam rezervoar, ne ostavljam mu kljuc da on to uradi...a ako to ne uradim odmah nakon sto pumpadzija zavrsi tocenje, zaboravim...
tempuser

#17604 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by tempuser »

Vecina zeli da se uvjeri da je pumpadzija nasuo onoliko koliko ce platiti i da nije provodio kakve marifetluke. Ne vidim sta je tu problem, na vecini pumpi ionako ne mozes platiti dok ti ne zavrsi sipanje, a to je cca 10 sekundi da predjes od pumpe do kase.
beni-bu-man

#17605 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by beni-bu-man »

tempuser wrote:
Vecina zeli da se uvjeri da je pumpadzija nasuo onoliko koliko ce platiti i da nije provodio kakve marifetluke. Ne vidim sta je tu problem, na vecini pumpi ionako ne mozes platiti dok ti ne zavrsi sipanje, a to je cca 10 sekundi da predjes od pumpe do kase.
to koliko je nasuo mozes projveriti u povratku a i pri samom placanju

ne kontam kakve marifetluke bi mogo provoditi

.....samo pitam.....
drug_profi

#17606 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by drug_profi »

Pa ne piše pumpađija na ceduljici račun za platiti već kasa sama očitava nasuto.
Ali i ja ću sačekati da uzmem nastavak za LPG priključak. Nije vala takav srklet da se ne može sačekati 10-15 sekundi duže.
tempuser

#17607 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by tempuser »

beni-bu-man wrote:
tempuser wrote: Vecina zeli da se uvjeri da je pumpadzija nasuo onoliko koliko ce platiti i da nije provodio kakve marifetluke. Ne vidim sta je tu problem, na vecini pumpi ionako ne mozes platiti dok ti ne zavrsi sipanje, a to je cca 10 sekundi da predjes od pumpe do kase.

.....samo pitam.....
Ne znam kako sad funkcionisu pumpe ali sjecas se kako se nekad vidio onaj prozorcic i unutra pera koja su se vrtila dok gorivo prolazi, a svrha je bila da pokaze da nema mjehurica tj zraka. E tu je bio fol da je mjerac bio mehanicki i da si ga kratkim dopumpavanjima mogao "zaholcati" cime je po inerciji mjerio vise nego sto je usuto.
I opet ne vidim nikakav problem, u pitanju je 10 sek da odem do kase.
beni-bu-man

#17608 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by beni-bu-man »

tempuser wrote:
beni-bu-man wrote:
tempuser wrote: Vecina zeli da se uvjeri da je pumpadzija nasuo onoliko koliko ce platiti i da nije provodio kakve marifetluke. Ne vidim sta je tu problem, na vecini pumpi ionako ne mozes platiti dok ti ne zavrsi sipanje, a to je cca 10 sekundi da predjes od pumpe do kase.

.....samo pitam.....
Ne znam kako sad funkcionisu pumpe ali sjecas se kako se nekad vidio onaj prozorcic i unutra pera koja se vrta dok gorivo prolazi. E tu je bio fol da je mjerac bio mehanicki i da si ga kratkim dopumpavanjima mogao "zaholcati" cime je mjerio vise nego sto je usuto.
I opet ne vidim nikakav problem, u pitanju je 10 sek da odem do kase.
ooo sjecam se stare spravice, kad ga zaholca :-) :-) :-) :-)
nije u pitanju tih 10-ak sec, nego stalno vidjam raju nasloni se na auto i ceka dok pumpadjia zavrsi svoje
Travnički Noćni Šetač

#17609 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Travnički Noćni Šetač »

Pa ne znam koliko ću platiti... uglavnom sipam do vrha i dok ne završi ne znam koliko će biti...
Throttle

#17610 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Throttle »

Ja sam sebi sipam, mogul bit kraj auta :lol:
Laertes

#17611 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laertes »

Travnički Noćni Šetač wrote:
Pa ne znam koliko ću platiti... uglavnom sipam do vrha i dok ne završi ne znam koliko će biti...
Buržuj :mrgreen:
beni-bu-man

#17612 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by beni-bu-man »

Znati ces na kasi :-)
530i

#17613 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by 530i »

Throttle wrote:Ja sam sebi sipam, mogul bit kraj auta :lol:
Obično ne daju kod nas da sam sipaš :-)
Travnički Noćni Šetač

#17614 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Travnički Noćni Šetač »

Laertes wrote:
Buržuj :mrgreen:
Pa svejedno je da li jednom sipam pun rezervoar ili tri puta pomalo... Ionako potroši sve što se naspe... :lol:
beni-bu-man

#17615 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by beni-bu-man »

Pa svejedno je da li jednom sipam pun rezervoar ili tri puta pomalo... Ionako potroši sve što se naspe... :lol:
samo za cvaju :lol: :lol: :lol:
tempuser

#17616 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by tempuser »

beni-bu-man wrote: ooo sjecam se stare spravice, kad ga zaholca :-) :-) :-) :-)
nije u pitanju tih 10-ak sec, nego stalno vidjam raju nasloni se na auto i ceka dok pumpadjia zavrsi svoje
A sta da radi, isto mu je jal naslolnjen na auto jal na kasu, tebi razlika 10 sek...?
Ja npr. sacekam, kad zavsri sa sipanjem pomjerim auto ispred pumpe da onaj iza mene moze doci do pistolja i cim ja platim on moze da sipa, ne moram odmah trcati u auto da ga pomaknem.
Throttle

#17617 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Throttle »

530i wrote:
Ja 5godina idem na istu pumpu u Zenici i znalo se desit da ima par auta a jedan radnik i par puta sebi skopcam benzin il plin i tako ostalo, sad ni ne idu prema autu kad vide da sam ja :mrgreen: A i meni bezveze da zamaram nekog ako vec ima posla jos. Petrol je u pitanju
beni-bu-man

#17618 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by beni-bu-man »

tempuser wrote:
A sta da radi, isto mu je jal naslolnjen na auto jal na kasu, tebi razlika 10 sek...?
Ja npr. sacekam, kad zavsri sa sipanjem pomjerim auto ispred pumpe da onaj iza mene moze doci do pistolja i cim ja platim on moze da sipa, ne moram odmah trcati u auto da ga pomaknem.
Svaka cast :thumbup: koliko raje to radi ????? 10%
vauvau

#17619 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by vauvau »

beni-bu-man wrote:
tempuser wrote:
Svaka cast :thumbup: koliko raje to radi ????? 10%
U njemačkoj nitko. Ako pomjeriš a nisi platio zove se policiju.
beni-bu-man

#17620 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by beni-bu-man »

vauvau wrote:
U njemačkoj nitko. Ako pomjeriš a nisi platio zove se policiju.
seres, odmah ajnc zvaj policaj
tempuser

#17621 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by tempuser »

Uvijek pitam pumpadziju jel to ok, nikad samo incijativno.
Pumpadziji je rizik isti, kljuc je kod mene, ako hocu da bjezim ja to mogu uraditi u trenutku kad on zatvori rezervoar, sjednim u auto i gas.
Tek u koliko se slucajeva desi da suvozac sipa i placa, a vozac ceka u autu, ili cest slucaj da zene ne izlaze iz auta, pumadzija uzme kljuc (ako ima brava), naspe, vrati kljuc i ona tek tad izlazi i placa, a u oba slucaja moze samo gas i cao!
tempuser

#17622 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by tempuser »

beni-bu-man wrote: Svaka cast :thumbup: koliko raje to radi ????? 10%
Ima tu i faktor zena, kad ja platim gorivo onda se obicno ona pojavi u pumpi krene sa "a hocemo li nesto da pijemo, kakvu grickalicu, sta slatko?", ona bira, okrece - obrce, a frajko cupka na prstima i kuh u sebi iza mog auta. :lol:
530i

#17623 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by 530i »

Throttle wrote:
530i wrote:
Ja 5godina idem na istu pumpu u Zenici i znalo se desit da ima par auta a jedan radnik i par puta sebi skopcam benzin il plin i tako ostalo, sad ni ne idu prema autu kad vide da sam ja :mrgreen: A i meni bezveze da zamaram nekog ako vec ima posla jos. Petrol je u pitanju

Meni su neki govorili, neke pumpadžije, da zbog inspekcije moraju oni sipati. Šta pod tim tačno misle - ne znam. Vani većinom sam sebi sipaš.
beni-bu-man

#17624 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by beni-bu-man »

tempuser wrote:
beni-bu-man wrote: Svaka cast :thumbup: koliko raje to radi ????? 10%
Ima tu i faktor zena, kad ja platim gorivo onda se obicno ona pojavi u pumpi krene sa "a hocemo li nesto da pijemo, kakvu grickalicu, sta slatko?", ona bira, okrece - obrce, a frajko cupka na prstima i kuh u sebi iza mog auta. :lol:
vrlo poznata situacija iz oba ugla
tempuser

#17625 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by tempuser »

beni-bu-man wrote:
tempuser wrote:
vrlo poznata situacija iz oba ugla
Zato lijepo parkiras ispred pa biraj do sutra...
Post Reply