Pitamo Mehanicare ?

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
drug_profi

#17601 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by drug_profi »

Ajde covjece, niti sam stavio u pitanje tvoje znanje ni praksu.
Samo sam rekao da ako ima 2-3 favorita za kupnju, da odredi koji je najjeftiniji za odrzavanje ulaskom u jednu pordavnicu u kojoj ce dobiti sve cijene i kalkulacije na papiru.
A on poslije nek kupuje na pijaci ako mu je jeftinije ili nek da tebi da trazis okolo.
I reagovao sam na tvoje "duplo". Duplo je x2. A ja ne znam da ima ista sto je toliko skuplje za istu kvalitetu.
Eto.
poyyy
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#17602 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by bitanga_sa_otesa »

drug_profi wrote: A on poslije nek kupuje na pijaci ako mu je jeftinije ili nek da tebi da trazis okolo.
I reagovao sam na tvoje "duplo". Duplo je x2. A ja ne znam da ima ista sto je toliko skuplje za istu kvalitetu.
Eto.
poyyy
meni nek ne daje,ja nisam nabavljac ni istrazivac...
a ako 56 nije duplo od 27 i 420 od 215 onda ne znam sta je ...poyy :thumbup:
p.s. kvaliteta tih dijelova je vrlo upitna jer su vecinom neke firme žlj
bleee_sa

#17603 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by bleee_sa »

Nek kupi onda biciklo, eno na Vilsu akcija rezervnih dijelova.
Bakir1

#17604 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Bakir1 »

ma kakav motorex, sisanje ovaca, prekidac podizaca stakala u skore 12 KM kod njih 28 isti istovjetni
lavic

#17605 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by lavic »

bitanga_sa_otesa wrote:
drug_profi wrote:
Hajd kad hoces da izvrces sta sam i zbog cega rekao ...
Eto troduplo je skuplje. Kod njih litar ulja 20 maraka.
jel dobro sad?
ti izvrces
napisao sam ti cijene stabilizatora par postova ranije.nedavno za nekog forda nema pumpe goriva ,u prodavnici u kojoj kupujem moram cekat 2 dana 215 maraka,u motorexu ima 420 maraka,vlasnik kupio,sta ce ,treba mu auto....
ja nemam razlog da lazem ,pisem istinu kako jeste...u iks slucajeva je bio isti scenario...
Moram se sloziti sa Bitangom, ja trazio jedan dio i Motorex mi je najblizi.... kod njih dio je bio duplo skuplji no orginal u servisu :shock: :lol:
drug_profi

#17606 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by drug_profi »

Bakir1 wrote:ma kakav motorex, sisanje ovaca, prekidac podizaca stakala u skore 12 KM kod njih 28 isti istovjetni
Pa eto nek ide kod Škore i pita za cijenu setova za mali, veliki servis, kočnice, kvačilo... nebitno.
Poenta je da čovjek na jednom mjestu dobije informaciju šta mu je jeftinije održavati. Ako me razumiješ šta sam htio reći. Ne znam odakle je čovjek i ima li Škoru blizu, ali Motorex vjerovatno ima.
lavic wrote:
Moram se sloziti sa Bitangom, ja trazio jedan dio i Motorex mi je najblizi.... kod njih dio je bio duplo skuplji no orginal u servisu :shock: :lol:
Slažem se i ja sa Bitangom, ali nisam čovjeka slao da kupuje djelove, nego da vidi odnose održavanja za dva-tri različita modela.
Last edited by drug_profi on 19/10/2018 09:25, edited 1 time in total.
lavic

#17607 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by lavic »

Meni su Skoljic, Skoro I Simimpex prvi izbor.
Bakir1

#17608 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Bakir1 »

ok je poenta ali isto tako treba znati da u tom kontekstu motorex nije mjerodavan jer je ubjedljivo najskuplji.
sem toga ako ga zanima cijena dijelova ima olx, nema brzeg nacina da se nadje trazena informacija.
lavic

#17609 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by lavic »

drug_profi wrote:
Bakir1 wrote:ma kakav motorex, sisanje ovaca, prekidac podizaca stakala u skore 12 KM kod njih 28 isti istovjetni
Pa eto nek ide kod Škore i pita za cijenu setova za mali, veliki servis, kočnice, kvačilo... nebitno.
Poenta je da čovjek na jednom mjestu dobije informaciju šta mu je jeftinije održavati. Ako me razumiješ šta sam htio reći. Ne znam odakle je čovjek i ima li Škoru blizu, ali Motorex vjerovatno ima.
lavic wrote:
Slažem se i ja sa Bitangom, ali nisam čovjeka slao da kupuje djelove, nego da vidi odnose održavanja za dva-tri različita modela.
Razumijemo se, obici vise lokacija i skupiti sto je moguce vise informacija.
drug_profi

#17610 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by drug_profi »

Ma dobro. Valjda je čovjek shvatio šta smo mu htjeli reći.
sale07

#17611 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by sale07 »

Ma dobro ovo sto je covjek rekao je upravu, jer mene samo interesuje razlika u cijenam za modele.
Npr.
Skoda set kvacila 500
Volvo set kvacila 700

Mozda je negdje jeftinije u nekoj drugoj radnji, al vise sam pitao radio ovog omjera.
drug_profi wrote:
sale07 wrote:Ne znam je li prava tema al eto da pitam.
Interesuje me da li negdje ima web shop sa cijena rezervnih dijelova, jer ime interesuju okvirno cijene.
Planiram kupovati auto, pa kontam prije nego sto odlucim za neko auto da bacim oko kakve su otprilike cijene, tip set kvacila, amortizeri, diskovi i sl.
Odaberi 2-3 favorita i otiđi npr. u Motorex i zamoli da ti daju cijene setova za mali i veliki servis, kocnice, kvacilo...
Ma to cu na kraju uraditi, ali mislio sam da nema slucajno gdje sta online, jer stvar je da gledam 4 razlicita auta, sa 3 razlicita motora, sto je na kraju 12 kombinacija. A nije da se sad bas razumijem u mehaniku auta i to. Ono ne igra mi neku veliku razliku tipa ako je mali servis za jedno auto 150KM , a drugo 250KM. Al recimo kod mene stari mjenjao podizac(elektricni) stakla i platio oko 100KM, a ja na autu koje je manja klasa pitao u motorexu 430KM(mehanicki) , to vec mjenja situaciju. Ne znam jesi li ti mehanicar, al ako jesi, moze li molba, neki spisak stvari koje bi trebao provjeriti.

Na dosadasnjim autima sam radio
Set kvacila
Krajnice
Vodenu pumpu
Mali servis
Veliki servis
Diskove/pakne
lavic

#17612 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by lavic »

Mada meni nije jasna logika kupovine necega sto ne zans mozes li odrzavati... ako je dobar ulaz, sta se mislis, ako nije onda jednostavna varijanta jeftinog auta, opela, renoa, fiata... malih jednostavnih benzinaca ima koliko hoces.
beni-bu-man

#17613 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by beni-bu-man »

lavic wrote:Mada meni nije jasna logika kupovine necega sto ne zans mozes li odrzavati... ako je dobar ulaz, sta se mislis, ako nije onda jednostavna varijanta jeftinog auta, opela, renoa, fiata... malih jednostavnih benzinaca ima koliko hoces.
eee pa moras biti vidjen, instagram ovo ono
drug_profi

#17614 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by drug_profi »

sale07 wrote:Ma dobro ovo sto je covjek rekao je upravu, jer mene samo interesuje razlika u cijenam za modele.
Npr.
Skoda set kvacila 500
Volvo set kvacila 700

Mozda je negdje jeftinije u nekoj drugoj radnji, al vise sam pitao radio ovog omjera.
drug_profi wrote:
sale07 wrote:Ne znam je li prava tema al eto da pitam.
Interesuje me da li negdje ima web shop sa cijena rezervnih dijelova, jer ime interesuju okvirno cijene.
Planiram kupovati auto, pa kontam prije nego sto odlucim za neko auto da bacim oko kakve su otprilike cijene, tip set kvacila, amortizeri, diskovi i sl.
Odaberi 2-3 favorita i otiđi npr. u Motorex i zamoli da ti daju cijene setova za mali i veliki servis, kocnice, kvacilo...
Ma to cu na kraju uraditi, ali mislio sam da nema slucajno gdje sta online, jer stvar je da gledam 4 razlicita auta, sa 3 razlicita motora, sto je na kraju 12 kombinacija. A nije da se sad bas razumijem u mehaniku auta i to. Ono ne igra mi neku veliku razliku tipa ako je mali servis za jedno auto 150KM , a drugo 250KM. Al recimo kod mene stari mjenjao podizac(elektricni) stakla i platio oko 100KM, a ja na autu koje je manja klasa pitao u motorexu 430KM(mehanicki) , to vec mjenja situaciju. Ne znam jesi li ti mehanicar, al ako jesi, moze li molba, neki spisak stvari koje bi trebao provjeriti.

Na dosadasnjim autima sam radio
Set kvacila
Krajnice
Vodenu pumpu
Mali servis
Veliki servis
Diskove/pakne
Nisam mehaničar, samo se petljam u njihov posao i zajebevam ih po mogućnosti.
Ako imas neku listu vozila i motora, napisi ovdje, ima ljudi koji ce ti dati savjete.
amar1994

#17615 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by amar1994 »

bitanga_sa_otesa wrote:
amar1994 wrote:skupi niko ne trazi :D
zbog ove recenice bi se najradje odselio odavde...
:thumbup:
amar1994

#17616 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by amar1994 »

sale07 wrote:Ma dobro ovo sto je covjek rekao je upravu, jer mene samo interesuje razlika u cijenam za modele.
Npr.
Skoda set kvacila 500
Volvo set kvacila 700
samo zanemari suplje price o jeftinim dijelovima za VW/skoda program :wink: ,vidjet ces i sam da su razlike oko 50KM za te skuplje/vece dijelove,za one jeftinije 10-15KM razlika,a i ta razlika je samo zbog nasih prodavaca i dosta manje potraznje za dijelovima volva i slicnih "egzoticnih" marki :thumbup: :bih:

2.0d ako ciljas,mislim da je to PSA/Ford motor DW,to su dobre masine :)
sale07

#17617 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by sale07 »

amar1994 wrote:
Npr.
Skoda set kvacila 500
Volvo set kvacila 700
samo zanemari suplje price o jeftinim dijelovima za VW/skoda program :wink: ,vidjet ces i sam da su razlike oko 50KM za te skuplje/vece dijelove,za one jeftinije 10-15KM razlika,a i ta razlika je samo zbog nasih prodavaca i dosta manje potraznje za dijelovima volva i slicnih "egzoticnih" marki :thumbup: :bih:

2.0d ako ciljas,mislim da je to PSA/Ford motor DW,to su dobre masine :)
Mislim da je to taj motor, volvo v60 2.0 dizel, to mi je za sad prvi pick

Mislim ne znam jel to taj motor, al je 2.0 u pitanju
Throttle

#17618 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Throttle »

2,0 je d3 i francuz je :mrgreen:
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#17619 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by konektovan »

Meni je Trgomat na El- idzi pravo povoljan. :mrgreen: Nije da sad nešto šnjuham po radnjama i uporedjujem, ali cini mi se da su cijene skroz korektne.
amar1994

#17620 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by amar1994 »

konektovan wrote:Meni je Trgomat na El- idzi pravo povoljan. :mrgreen: Nije da sad nešto šnjuham po radnjama i uporedjujem, ali cini mi se da su cijene skroz korektne.

za ovo cudo zamajac SACHS 475KM i lamela 253KM za kesh :-D

https://www.olx.ba/profil/Trgomat/aktivni

cekamo Bitangu,da vidimo jesu li posteni sto se tice garancije ili treba zaobilazit :)
konektovan

#17621 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by konektovan »

amar1994 wrote:
konektovan wrote:Meni je Trgomat na El- idzi pravo povoljan. :mrgreen: Nije da sad nešto šnjuham po radnjama i uporedjujem, ali cini mi se da su cijene skroz korektne.

za ovo cudo zamajac SACHS 475KM i lamela 253KM za kesh :-D
Sta da ti pricam, :mrgreen: jedino ako nije made in burundi. :mrgreen: :thumbup:
hopi

#17622 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by hopi »

ja sam zadnji put na trgomatu na ilidži uzeo anker plate za 190tku
skupe bile jebo, jedini ih oni imali
a prošlo je dosta bajrama od tada
amar1994

#17623 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by amar1994 »

konektovan wrote:
Sta da ti pricam, :mrgreen: jedino ako nije made in burundi. :mrgreen: :thumbup:
:mrgreen:

pa ima serijski broj i mora bit deklaracija uvoznika :D

nije mi jasno kako je kod JURPROMA skuplje kad sam pitao,valjda i oni ko uvoznik daju popust na kolicinu ovim prodavnicama.
konektovan

#17624 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by konektovan »

amar1994 wrote:
konektovan wrote:
:mrgreen:

pa ima serijski broj i mora bit deklaracija uvoznika :D

nije mi jasno kako je kod JURPROMA skuplje kad sam pitao,valjda i oni ko uvoznik daju popust na kolicinu ovim prodavnicama.
Na naravno, uzmu oni med preko njih.
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#17625 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by bitanga_sa_otesa »

amar1994 wrote:
https://www.olx.ba/profil/Trgomat/aktivni

cekamo Bitangu,da vidimo jesu li posteni sto se tice garancije ili treba zaobilazit :)
trgomat je ok ,samo ja rijetko idem kod njih,daleko mi,a i nemaju za sva auta dijelove..
Post Reply