e vidis meni je upravo doslo 13,90 sto mi nije doslo nikad od kad sam presao na digitalnu TV:) nesto su se totalno izgubiliBenq wrote:Plati opet , od viska glava ne bolihrasno38 wrote: Ma dobro nije mi vise ni jedan od ta tri ali evo danas dobih racune koje sam vec platiohaha , salim se , desava se to , greskom dodju dupli racuni.
HS kablovska
Moderator: anex
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#17601 Re: HS kablovska
-
artuditu
#17602 Re: HS kablovska
Meni su uvijek računi dolazili razdvojeno, i ne smeta mi. Njima je sigurno lakše odmah razdvojiti kome koji dio kolača pripada jer su različite kompanije.sarajlija1971 wrote:Evo odgovorite mi ovde zasto sam dobio racun za februar 13,90 KM a imam KID 8 Paket? Jedan clan foruma mi je odgovorio da je ovo samo za odrzavanje mreze i analognu TV a da ce dodatno doci racun i za paket?MH i HS kablovska wrote:Molimo Vas javite nam se u inbox, provjerićemo sve što je potrebno u najkraćem roku.sarajlija1971 wrote:Mi smo uveli KID 8 krajem januara. Juce dobijem racun za period 01.02. - 29.02. u iznosu 13,90 KM?
Kao da su obracunali samo analognu TV, a kao sto rekoh mi imamo KID 8.
Zasto ovo nije nigdje navedeno prilikom potpisivanja ugovora i zasto ovo radite? Zasto ne saljete racune na kompletan iznos, u mom slucaju KID 8 paket, 36,30 KM?
-
made_in_sarajevo
#17603 Re: HS kablovska
Dobio i ja jutros famozni novi signal
. uz zajebavanje nekih 20min ima interneta, nema interneta i signala na tv, dohaviza se sve i sad za sad ne koci nista.
- Benq
#17604 Re: HS kablovska
made_in_sarajevo wrote:Dobio i ja jutros famozni novi signal. uz zajebavanje nekih 20min ima interneta, nema interneta i signala na tv, dohaviza se sve i sad za sad ne koci nista.
-
arelinho
#17605 Re: HS kablovska
Meni jutros došao signal i evo sad za sad nikakvih problema. Sve radi perfektno. Nadam se da će ovako biti i u narednom periodu. 
-
made_in_sarajevo
#17606 Re: HS kablovska
Napisat cu kako bude. Kad vam dodje novi signal pustite jedno 20-30min pa tek onda cackajte. Ja jutros gledao tv i samo nesta signala, nema.interneta. dobio uputstvo u sanducetu kao kako se sta radi ali nema od toga nista. Meni je nakon jedno 30min sve doslo, digitalna, kablovska i internet i tad sam stimao kanale. Prvo na kablovskoj je nasao samo 5 kanala,a digitalna nasao 200 ali ni jedan nije radio.Benq wrote:made_in_sarajevo wrote:Dobio i ja jutros famozni novi signal. uz zajebavanje nekih 20min ima interneta, nema interneta i signala na tv, dohaviza se sve i sad za sad ne koci nista.
ako ti nije problem javi veceras kakva je konekcija , moja ulica ce vjerovatno sljedece sedmice doci na red..
- Benq
#17607 Re: HS kablovska
Hvala drugmade_in_sarajevo wrote: Napisat cu kako bude. Kad vam dodje novi signal pustite jedno 20-30min pa tek onda cackajte. Ja jutros gledao tv i samo nesta signala, nema.interneta. dobio uputstvo u sanducetu kao kako se sta radi ali nema od toga nista. Meni je nakon jedno 30min sve doslo, digitalna, kablovska i internet i tad sam stimao kanale. Prvo na kablovskoj je nasao samo 5 kanala,a digitalna nasao 200 ali ni jedan nije radio.
- starii
#17608 Re: HS kablovska
nesto im internet steka na mejtasu danas, ima - nema prekida, modem ne moze da se spoji, slika je ko malo bolja...
-
sarajlija1971
#17609 Re: HS kablovska
Porodice Ribar, bili na spisku da cemo danas dobiti novu programsku semu. Koliko vidim sve isto, 151 digitalni kanal, 1 radio i 62-63 cini mi se analogna TV kanala. KID 8 paket u pitanju.
Nije dolazilo ni do kakvih prekida slike ili interneta u toku dana, ali sam ja ipak preskenirao i vidim da je sve jos uvijek po starom.
Opet corak ili vas je snijeg omeo u pustanju nove programske seme?
Nije dolazilo ni do kakvih prekida slike ili interneta u toku dana, ali sam ja ipak preskenirao i vidim da je sve jos uvijek po starom.
- Benq
#17610 Re: HS kablovska
Nije ih nista omelo, nego se signal pusta 2-3 dana u zavisnosti koliko ulica treba uraditi.sarajlija1971 wrote:Porodice Ribar, bili na spisku da cemo danas dobiti novu programsku semu. Koliko vidim sve isto, 151 digitalni kanal, 1 radio i 62-63 cini mi se analogna TV kanala. KID 8 paket u pitanju.
-
sarajlija1971
#17611 Re: HS kablovska
Hvala. E pa OK. Ja sam mislio da treba danas, jer sam vidio da su neki na temi napisali da im je danas i pusten.Benq wrote:Nije ih nista omelo, nego se signal pusta 2-3 dana u zavisnosti koliko ulica treba uraditi.sarajlija1971 wrote:Porodice Ribar, bili na spisku da cemo danas dobiti novu programsku semu. Koliko vidim sve isto, 151 digitalni kanal, 1 radio i 62-63 cini mi se analogna TV kanala. KID 8 paket u pitanju.
Pozdrav
- kemox
#17612 Re: HS kablovska
@MH i HS kablovska
Kad će ova neozbiljnost prestati?! Svaki dan po nekoliko puta mi nestane pola kanala! Šta je ovo!?
Kad će ova neozbiljnost prestati?! Svaki dan po nekoliko puta mi nestane pola kanala! Šta je ovo!?
-
hali gali halid
#17613 Re: HS kablovska
Šta je ovo, niste mi pustili novi signal, a od jučer nemam ni pola kanala.
- MH i HS kablovska
#17614 Re: HS kablovska
U navedenoj ulici je jučer tokom dana pušten novi signal.sarajlija1971 wrote:Porodice Ribar, bili na spisku da cemo danas dobiti novu programsku semu. Koliko vidim sve isto, 151 digitalni kanal, 1 radio i 62-63 cini mi se analogna TV kanala. KID 8 paket u pitanju.
Podsjećamo da je nakon puštanja novog signala neophodno preskenirati TV uređaj i uraditi restart modema.
- MH i HS kablovska
#17615 Re: HS kablovska
Obavještavamo Vas da je treća faza puštanja novog signala uspješno završena. U novitetima mogu da uživaju stanovnici sljedećih adresa:hali gali halid wrote:Šta je ovo, niste mi pustili novi signal, a od jučer nemam ni pola kanala.
Porodice Ribar, Zagrebačka, Grbavička, Azize Šaćirbegović - TC ROBOT, Derviša Numića, Radnička, Aleja Lipa 1,3,7,9,11,13, Trebevićka, Travnička, Ohridska, Trg heroja, Džamijska, Hamdije Čemerlića
Last edited by MH i HS kablovska on 24/03/2016 09:37, edited 1 time in total.
-
hali gali halid
#17616 Re: HS kablovska
Pa hocete li mi doci zamijeniti ovaj hemin sivi resiver? Ili je to to?MH i HS kablovska wrote:Obavještavamo Vas da je treća faza puštanja novog signala uspješno završena. U novitetima mogu da uživaju stanovnici sljedećih adresa:hali gali halid wrote:Šta je ovo, niste mi pustili novi signal, a od jučer nemam ni pola kanala.
Porodice Ribar, Zagrebačka, Grbavička, Azize Šaćirbegović, Derviša Numića, Radnička, Aleja Lipa, Trebevićka, Travnička, Ohridska, Trg heroja, Džamijska, Hamdije Čemerlića
-
kakaljin
#17617 Re: HS kablovska
Da li ce napokon u cetvrtoj fazi biti ulica Avde Smajlovica jer u trecoj fazi su novi signal dobile ulice koje okruzuju ovu ulicu.MH i HS kablovska wrote:Obavještavamo Vas da je treća faza puštanja novog signala uspješno završena. U novitetima mogu da uživaju stanovnici sljedećih adresa:hali gali halid wrote:Šta je ovo, niste mi pustili novi signal, a od jučer nemam ni pola kanala.
Porodice Ribar, Zagrebačka, Grbavička, Azize Šaćirbegović, Derviša Numića, Radnička, Aleja Lipa, Trebevićka, Travnička, Ohridska, Trg heroja, Džamijska, Hamdije Čemerlića
Pozdrav
- MH i HS kablovska
#17618 Re: HS kablovska
kakaljin wrote:Da li ce napokon u cetvrtoj fazi biti ulica Avde Smajlovica jer u trecoj fazi su novi signal dobile ulice koje okruzuju ovu ulicu.MH i HS kablovska wrote:Obavještavamo Vas da je treća faza puštanja novog signala uspješno završena. U novitetima mogu da uživaju stanovnici sljedećih adresa:hali gali halid wrote:Šta je ovo, niste mi pustili novi signal, a od jučer nemam ni pola kanala.
Porodice Ribar, Zagrebačka, Grbavička, Azize Šaćirbegović - TC ROBOT, Derviša Numića, Radnička, Aleja Lipa br.1,3,7,9,11,13, Trebevićka, Travnička, Ohridska, Trg heroja, Džamijska, Hamdije Čemerlića
Pozdrav
- MH i HS kablovska
#17619 Re: HS kablovska
Naravno, javite nam korisničke podatke u inbox, kako bismo provjerili i ubrzali nalog.hali gali halid wrote:Pa hocete li mi doci zamijeniti ovaj hemin sivi resiver? Ili je to to?MH i HS kablovska wrote:Obavještavamo Vas da je treća faza puštanja novog signala uspješno završena. U novitetima mogu da uživaju stanovnici sljedećih adresa:hali gali halid wrote:Šta je ovo, niste mi pustili novi signal, a od jučer nemam ni pola kanala.
- hrasno38
#17620 Re: HS kablovska
Kod mene iz cista mira nicim izazvani nestali HBO kanali i Cinemax na TV-u gdje je modul
Sve ostalo radi ko pisca. Zvao sam 1360 i otvorili su nalog da dodje tehnicar (ja mislim da je ovo jedno 10-ti put) ali ne kontam sta tu moze uraditi tehnicar. Sve sam probao od gasenja iz struje, sve razjebo i skenirao kanale ponovo i nista. I jos mi nesto nije jasno posto sam ja sad 100% TM zasto nemam RTS 1?????
Je li imao ko slicnih problema?
-
nocnaptica986
#17621 Re: HS kablovska
meni je trebao doci taj novi signal ali nije ( a sacirbegovic)..preskeneirao i nista 
- Benq
#17622 Re: HS kablovska
Probat ce sa drugim modulom ili je problem u signalu pa ne moze da skenira tu frekvenciju gdje se nalaze HBO i Cinemax kanali.hrasno38 wrote:Kod mene iz cista mira nicim izazvani nestali HBO kanali i Cinemax na TV-u gdje je modulSve ostalo radi ko pisca. Zvao sam 1360 i otvorili su nalog da dodje tehnicar (ja mislim da je ovo jedno 10-ti put) ali ne kontam sta tu moze uraditi tehnicar. Sve sam probao od gasenja iz struje, sve razjebo i skenirao kanale ponovo i nista. I jos mi nesto nije jasno posto sam ja sad 100% TM zasto nemam RTS 1?????
- hrasno38
#17623 Re: HS kablovska
Aha ali kako samo od sebe odjednom da nestane? To znaci da se to stalno moze desavati i da ce nam mjesecno jednom morati tehnicari dolaziti? U subotu su mi bili i podigli signal jer mi se restartovao modem sam od sebe i nestajao mi interenet ali sam imao sve kanale....sad radi internet nestali kanaliBenq wrote:Probat ce sa drugim modulom ili je problem u signalu pa ne moze da skenira tu frekvenciju gdje se nalaze HBO i Cinemax kanali.hrasno38 wrote:Kod mene iz cista mira nicim izazvani nestali HBO kanali i Cinemax na TV-u gdje je modulSve ostalo radi ko pisca. Zvao sam 1360 i otvorili su nalog da dodje tehnicar (ja mislim da je ovo jedno 10-ti put) ali ne kontam sta tu moze uraditi tehnicar. Sve sam probao od gasenja iz struje, sve razjebo i skenirao kanale ponovo i nista. I jos mi nesto nije jasno posto sam ja sad 100% TM zasto nemam RTS 1?????
- Benq
#17624 Re: HS kablovska
Vjeruj mi otkad su poceli sa ovim prebacivanjem korisnika na novi signal , meni svako vece oko 23h nestane kanal DisneyXD , i ponovo se vrati ujutro oko 7h , prvo sam mislio da je takva programska shema ali nije, a inace taj kanal ne gledam nego sasvim slucajno okrenuo na taj kanal i vidim nema , pa sam par noci nakon toga upratio situaciju. Za mene beznacajan kanal pa ne prijavljujem , ali HBO i Cinemax su vec nesto drugo.hrasno38 wrote: Aha ali kako samo od sebe odjednom da nestane? To znaci da se to stalno moze desavati i da ce nam mjesecno jednom morati tehnicari dolaziti? U subotu su mi bili i podigli signal jer mi se restartovao modem sam od sebe i nestajao mi interenet ali sam imao sve kanale....sad radi internet nestali kanali![]()
P.S. A u zadnje vrijeme sam primijetio da mi stalno kanali nestaju , ili se raspored kanala pomjeri , uglavnom mali cirkus , a necu da skeniram nista dok se ovo sa prebacivanjem ne zavrsi..
- hrasno38
#17625 Re: HS kablovska
Doduse nisam provjeravao jutros da li su proradili ali sinoc do neka doba nisu.Benq wrote:Vjeruj mi otkad su poceli sa ovim prebacivanjem korisnika na novi signal , meni svako vece oko 23h nestane kanal DisneyXD , i ponovo se vrati ujutro oko 7h , prvo sam mislio da je takva programska shema ali nije, a inace taj kanal ne gledam nego sasvim slucajno okrenuo na taj kanal i vidim nema , pa sam par noci nakon toga upratio situaciju. Za mene beznacajan kanal pa ne prijavljujem , ali HBO i Cinemax su vec nesto drugo.hrasno38 wrote: Aha ali kako samo od sebe odjednom da nestane? To znaci da se to stalno moze desavati i da ce nam mjesecno jednom morati tehnicari dolaziti? U subotu su mi bili i podigli signal jer mi se restartovao modem sam od sebe i nestajao mi interenet ali sam imao sve kanale....sad radi internet nestali kanali![]()
P.S. A u zadnje vrijeme sam primijetio da mi stalno kanali nestaju , ili se raspored kanala pomjeri , uglavnom mali cirkus , a necu da skeniram nista dok se ovo sa prebacivanjem ne zavrsi..