sa ugradnjom, mislim da se neko tu ugradio
Sarajevo Construction
-
azdralovic
#17601 Re: Sarajevo Construction
- Van Halen
#17602 Re: Sarajevo Construction
Tacno tako,glupa furka.Thorgerson wrote: ↑09/11/2021 01:08 Nego u cemu je fazon sa korteom, ono otkud to. Mislim nisam u tom fazonu, al u cemu je problem da navijaci dodju na tekmu kako se i dolazilo.
Tekma u 15h, dodjes ranije pred stadion, ulazis lagano i kraj price.
Cemu ova paradiranja. Iskreno meni to smijesno izgleda, bez uvrede.
Jel to fazon i vani u drzavama...
- Tvrtko II Kotromanić
#17603 Re: Sarajevo Construction
kakva je ovo gerijatrija ovdje
nastranu slab fudbal i lose stanje oko kluba, ali nije nikad vise djece, starijih i zena prije bilo na utakmicama Zelje nego sada, ukljucujuci i taj famozni predratni period prepunih stadiona (malo morgen)
sada imas vazda finu porodicnu sliku, pogotovo na sjeveru i istoku (samo jos da su rezultati bolji
jug je naravno (kao i pitarski sjever) druga prica, ali o svemu tome pricati sa visine i sa nekim nipodistavanjem samo pokazuje nerazumijevanje i ogromne predrasude prema organizovanom navijackom svijetu (malo vas je vrijeme pregazilo realno)
ko sto neko napisa, nekom smeta koncert, nekom trka, nekom utakmica, nekom ovo nekom ono.
drugovi, zivimo u gradu, vazda ce se nesto desavati, i neka ce hvala Bogu
uostalom, i Zeljo i Sarajevo su neodvojivi dio identiteta grada Sarajeva i tako ce i ostati dok je i grada samog
- nosara
#17604 Re: Sarajevo Construction
Pogasit. Dzaba leba jedu.
- drug_profi
#17605 Re: Sarajevo Construction
Ma sve to ok, samo ja ne kontam potrebu da se bude dio čopora...
- Cossack
#17606 Re: Sarajevo Construction
Sloga? Zajedništvo? Druženje?drug_profi wrote: ↑09/11/2021 10:41 Ma sve to ok, samo ja ne kontam potrebu da se bude dio čopora...
-
Sid the sloth
#17607 Re: Sarajevo Construction
Neka malo pogledaju Engleze, i tamo je na dan utakmice citav grad u tom fazonu i 100 puta vise nego kod nas ali Bosnji smetaju navijaci sto mu kvare odlazak u kafanu autom.Tvrtko II Kotromanić wrote: ↑09/11/2021 10:18![]()
![]()
kakva je ovo gerijatrija ovdje
nastranu slab fudbal i lose stanje oko kluba, ali nije nikad vise djece, starijih i zena prije bilo na utakmicama Zelje nego sada, ukljucujuci i taj famozni predratni period prepunih stadiona (malo morgen)
sada imas vazda finu porodicnu sliku, pogotovo na sjeveru i istoku (samo jos da su rezultati bolji)
jug je naravno (kao i pitarski sjever) druga prica, ali o svemu tome pricati sa visine i sa nekim nipodistavanjem samo pokazuje nerazumijevanje i ogromne predrasude prema organizovanom navijackom svijetu (malo vas je vrijeme pregazilo realno)
ko sto neko napisa, nekom smeta koncert, nekom trka, nekom utakmica, nekom ovo nekom ono.
drugovi, zivimo u gradu, vazda ce se nesto desavati, i neka ce hvala Bogu
uostalom, i Zeljo i Sarajevo su neodvojivi dio identiteta grada Sarajeva i tako ce i ostati dok je i grada samog
- studiorum_tuzlaensis
#17608 Re: Sarajevo Construction
vi introvertima sa foruma objašnjavate druženje. Dobar vic. 
- Logovan
#17609 Re: Sarajevo Construction
Pa nije korteo nastao prije 5 godina, čemu čuđenje.Thorgerson wrote: ↑09/11/2021 01:08 Nego u cemu je fazon sa korteom, ono otkud to. Mislim nisam u tom fazonu, al u cemu je problem da navijaci dodju na tekmu kako se i dolazilo.
- drug_profi
#17610 Re: Sarajevo Construction
Ma to je više čopor.Cossack wrote: ↑09/11/2021 11:11Sloga? Zajedništvo? Druženje?drug_profi wrote: ↑09/11/2021 10:41 Ma sve to ok, samo ja ne kontam potrebu da se bude dio čopora...
Ovo drugo se ostvaruje kroz aktivno bavljenje sportom.
- Didier
#17611 Re: Sarajevo Construction
Fejsbuk grupa Dobrinja Online je primjer kako neki ljudi razmišljaju.
Ima nekoliko desetina tersova kojima bukvalno sve smeta. Jedna od njih je napravila peticiju da se na Dobrinji zabrani rad autoškolama. Kaže nerviraju je, presporo voze, a one žuri. Dakle, svaki osmi dan joj neko zaboga oduzme 20 sekundi njenog dragocjenog vremena, i njoj nije lijeno pokrenuti peticiju da se takvo nešto ukine, iako nema pojma ni čija je to nadležnost, kako uopšte nekome možeš zabraniti da radi, itd.
Drugi likovi komentarišu kirije, i na 250 KM kažu "preskupo, sramota".
Trećima smeta pješačka zona.
Četvrtima smetaju auta.
Petima parkinzi...
Itakodalje.
Sreća stadion Slavije je daleko, inače bi i to smetalo, pa tako i ovi nadrkani oko utakmica.
Brate, ako ti smetaju koncerti, utakmice, festivali, gužva i sl., ne moraš živjeti u gradu. Čak je jeftinije odseliti na selo, idi kopaj i liječi frustracije.
Ima nekoliko desetina tersova kojima bukvalno sve smeta. Jedna od njih je napravila peticiju da se na Dobrinji zabrani rad autoškolama. Kaže nerviraju je, presporo voze, a one žuri. Dakle, svaki osmi dan joj neko zaboga oduzme 20 sekundi njenog dragocjenog vremena, i njoj nije lijeno pokrenuti peticiju da se takvo nešto ukine, iako nema pojma ni čija je to nadležnost, kako uopšte nekome možeš zabraniti da radi, itd.
Četvrtima smetaju auta.
Petima parkinzi...
Itakodalje.
Sreća stadion Slavije je daleko, inače bi i to smetalo, pa tako i ovi nadrkani oko utakmica.
Brate, ako ti smetaju koncerti, utakmice, festivali, gužva i sl., ne moraš živjeti u gradu. Čak je jeftinije odseliti na selo, idi kopaj i liječi frustracije.
-
splinter
#17612 Re: Sarajevo Construction
Pa nije đenazaThorgerson wrote: ↑09/11/2021 01:08 Nego u cemu je fazon sa korteom, ono otkud to. Mislim nisam u tom fazonu, al u cemu je problem da navijaci dodju na tekmu kako se i dolazilo.
- Thorgerson
#17613 Re: Sarajevo Construction
Druze na Dobrinji zivi preko 40.000+ ljudi. Ja nisam za to da se zabrani auto skolama da voze, nigdje veze. Medjutim jesam za to da se ravnomjerno rasporede na neki nacin po citavom gradu, pa i kantonu.Didier wrote: ↑09/11/2021 14:27 Fejsbuk grupa Dobrinja Online je primjer kako neki ljudi razmišljaju.
Četvrtima smetaju auta.
Petima parkinzi...
Itakodalje.
Svaki, ali svaki dan prave bespotrebno guzvu. I u cemu je fazon da ti kandidat vozi kao puz? Covjece, ako si vec izveo kandidata na cestu pa nemoj glibiti 20km/h gdje je ogranicenje 50. Ugrozavas i na taj nacin saobracaj.
Odvedi ga na poligon, odvedi ga u sumu negdje nek osjeti malo 40, 50km/h. Pa onda pomalo u grad. Barem sam ja tako ucio.
Jok, oni ih dovedu u 16h u spicu i postave ih duz x transferzale. Idu trole, kamioni, sleperi...gledam te kandidate ko duhovi isprepadani. I naravno sve i jedan vozi 20km/h. Iza raja nadrkana, blica, svira.
Ne znam. To se mora rijesiti na neki nacin. Jer ovo nit je dobro za gradjane, nit je dobro za te kandidate koji polazu, uce da voze.
- Didier
#17614 Re: Sarajevo Construction
Na Dobrinji živi preko 50.000 ljudi, a ja tu imam stanove i poslovni prostor, obitavam na Dobrinji više nego igdje. Nikad mi se dosad nije desilo da negdje zakasnim zbog autoškole, niti sam ikad izgubio više od dvadeset sekundi zbog njih. Eh sad, to što su raja nadrkana je druga priča, ali nama malo treba...Thorgerson wrote: ↑09/11/2021 15:02
Druze na Dobrinji zivi preko 40.000+ ljudi. Ja nisam za to da se zabrani auto skolama da voze, nigdje veze. Medjutim jesam za to da se ravnomjerno rasporede na neki nacin po citavom gradu, pa i kantonu.
Svaki, ali svaki dan prave bespotrebno guzvu. I u cemu je fazon da ti kandidat vozi kao puz? Covjece, ako si vec izveo kandidata na cestu pa nemoj glibiti 20km/h gdje je ogranicenje 50. Ugrozavas i na taj nacin saobracaj.
Odvedi ga na poligon, odvedi ga u sumu negdje nek osjeti malo 40, 50km/h. Pa onda pomalo u grad. Barem sam ja tako ucio.
Jok, oni ih dovedu u 16h u spicu i postave ih duz x transferzale. Idu trole, kamioni, sleperi...gledam te kandidate ko duhovi isprepadani. I naravno sve i jedan vozi 20km/h. Iza raja nadrkana, blica, svira.
Ne znam. To se mora rijesiti na neki nacin. Jer ovo nit je dobro za gradjane, nit je dobro za te kandidate koji polazu, uce da voze.
- drug_profi
#17615 Re: Sarajevo Construction
Ma ok je to utakmica, stadion. Isao i ja nekad na tekme dok se imalo sta gledati.
Ali samo ne kontam tu potrebu da budes dio gomile.
Ali shvatam da ima ljudi koji to vole i sa tim sam ok.
Samo sam strogo protiv da svi drugi pate zbog toga sto oni hoce da ispoljavaju svoje potrebe.
Ali samo ne kontam tu potrebu da budes dio gomile.
Ali shvatam da ima ljudi koji to vole i sa tim sam ok.
Samo sam strogo protiv da svi drugi pate zbog toga sto oni hoce da ispoljavaju svoje potrebe.
- Partyhat
- nepass1
#17617 Re: Sarajevo Construction
Uuu sto mi se nagovori
Bolan koji imbecil moras biti da pijan i nadrogiran skakuces u coporu oko katedrale, da covjek sa djetetom ne moze proci, pa onda blokirati titovu i lagano se zaputiti na kosevo pjevajuci kako tamo nekom jebes majku i ostavljajuci trag smeca iza sebe kilometrima?
I ti i takvi ko ti nekom pricati da se vrati odaklje je "sljego"
Bolan koji imbecil moras biti da pijan i nadrogiran skakuces u coporu oko katedrale, da covjek sa djetetom ne moze proci, pa onda blokirati titovu i lagano se zaputiti na kosevo pjevajuci kako tamo nekom jebes majku i ostavljajuci trag smeca iza sebe kilometrima?
- drug_profi
#17618 Re: Sarajevo Construction
Ne kontaju oni kako normalan svijet na to gleda.nepass1 wrote: ↑11/11/2021 16:00 Uuu sto mi se nagovori![]()
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#17619 Re: Sarajevo Construction
Niti idem nesto na utakmice, niti ucestvujem u korteu, ali ovo je djetinjasta generalizacija.nepass1 wrote: ↑11/11/2021 16:00 Uuu sto mi se nagovori![]()
Tacno je da grad podrazumijeva i druge ljude i da ne mozes biti coban, ali isto tako, ne mozes ocekivati prigradski ili seoski mir jer jednostavno to je cijena zivota u gradu.
Vise puta sam znao istolerisati lika koji je dernecio ne tako cesto, ali jebiga sve se cuje. Jednom u pola godine. Subota. Sta sam sad trebo, sjebat mu sijelo jer mi nije dovoljno ostalih 182 dana da odmorim.
Nego, iduci korak je busenje lopte jer djeca galame sto igraju fudbal. Takvi su uvijek omiljeni u komsiluku bili.
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#17620 Re: Sarajevo Construction
nisu ti razbili prozor još loptom, ili polomili nešto u dvorištu itd...
jedno je igra, drugo je razvaljivanje
u komšiluku su tako igrali čovjeku na ogradi, 2x lomili ogradu, policiju im zvao, nikad ništa promijenio nije
štetu je imao.
- Logovan
#17621 Re: Sarajevo Construction
Znači svi smo mi pijani i nadrogirani.nepass1 wrote: ↑11/11/2021 16:00 Uuu sto mi se nagovori![]()
Ovo je isto ono kao kada vidiš istetoviranog čovjeka pa kažeš "vidi narkomana, vidi alkoholičara, sigurno je propao u životu".
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#17622 Re: Sarajevo Construction
Pa sad, jedno je steta, drugo je djecija graja.
Komsiji je smetao zvuk kosarkaske lopte sa igralista 30 metara od zgrade, dok je on na 4. spratu.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#17623 Re: Sarajevo Construction
nepass1 wrote: ↑11/11/2021 16:00 Uuu sto mi se nagovori![]()
- SpecialOffer
#17624 Re: Sarajevo Construction
Pa kada se grupisu u korteo vise nije bitan pojedinac vec se gledaju kao skupina. A garantujem ti da kao skupina imaju IQ ispod prosjeka. Sa druge strane u takvim grupama je kolicina narkotika u krvotoku iznad prosjeka. Pa ti onda vidi u kakvim skupinama hodas i kome si dao svoju glavu na upravljanje.Logovan wrote: ↑11/11/2021 17:19Znači svi smo mi pijani i nadrogirani.nepass1 wrote: ↑11/11/2021 16:00 Uuu sto mi se nagovori![]()
I ti i takvi ko ti nekom pricati da se vrati odaklje je "sljego"Svi mi razvaljujemo i ostavljamo smeće.
![]()
Ovo je isto ono kao kada vidiš istetoviranog čovjeka pa kažeš "vidi narkomana, vidi alkoholičara, sigurno je propao u životu".
- Logovan
#17625 Re: Sarajevo Construction
Ma griješite, ne bih se složio, ali hajde potrudit ću se da ne granam dalje jer znam dokle će doći.