Sarajevo Construction

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
azdralovic

#17601 Re: Sarajevo Construction

Post by azdralovic »

mk ultra wrote: 08/11/2021 18:35
azdralovic wrote: 08/11/2021 16:56 15mil sa ugradnjom ili bez?
Pa ako cemo racunati 1m³ betona 100KM
1m sirine 4 dubine 6000m x2
1x4x6000x2x100KM/m³

Kad to dobijes pomnozi sa 3
To je odoka cifra za beton i celik sa ugradnjom ne "uhradnjom" na toj kolicini...
Da dopisu jos xy stvari ne moze se preci 18mil
sa ugradnjom, mislim da se neko tu ugradio :D
Van Halen

#17602 Re: Sarajevo Construction

Post by Van Halen »

Thorgerson wrote: 09/11/2021 01:08 Nego u cemu je fazon sa korteom, ono otkud to. Mislim nisam u tom fazonu, al u cemu je problem da navijaci dodju na tekmu kako se i dolazilo.

Tekma u 15h, dodjes ranije pred stadion, ulazis lagano i kraj price.

Cemu ova paradiranja. Iskreno meni to smijesno izgleda, bez uvrede.

Jel to fazon i vani u drzavama...
Tacno tako,glupa furka.
Tvrtko II Kotromanić

#17603 Re: Sarajevo Construction

Post by Tvrtko II Kotromanić »

:run: :skoljka:
kakva je ovo gerijatrija ovdje

nastranu slab fudbal i lose stanje oko kluba, ali nije nikad vise djece, starijih i zena prije bilo na utakmicama Zelje nego sada, ukljucujuci i taj famozni predratni period prepunih stadiona (malo morgen)
sada imas vazda finu porodicnu sliku, pogotovo na sjeveru i istoku (samo jos da su rezultati bolji :D )
jug je naravno (kao i pitarski sjever) druga prica, ali o svemu tome pricati sa visine i sa nekim nipodistavanjem samo pokazuje nerazumijevanje i ogromne predrasude prema organizovanom navijackom svijetu (malo vas je vrijeme pregazilo realno)

ko sto neko napisa, nekom smeta koncert, nekom trka, nekom utakmica, nekom ovo nekom ono.

drugovi, zivimo u gradu, vazda ce se nesto desavati, i neka ce hvala Bogu :)

uostalom, i Zeljo i Sarajevo su neodvojivi dio identiteta grada Sarajeva i tako ce i ostati dok je i grada samog
nosara

#17604 Re: Sarajevo Construction

Post by nosara »

Pogasit. Dzaba leba jedu.
drug_profi

#17605 Re: Sarajevo Construction

Post by drug_profi »

Ma sve to ok, samo ja ne kontam potrebu da se bude dio čopora...
Cossack

#17606 Re: Sarajevo Construction

Post by Cossack »

drug_profi wrote: 09/11/2021 10:41 Ma sve to ok, samo ja ne kontam potrebu da se bude dio čopora...
Sloga? Zajedništvo? Druženje?
Sid the sloth

#17607 Re: Sarajevo Construction

Post by Sid the sloth »

Tvrtko II Kotromanić wrote: 09/11/2021 10:18 :run: :skoljka:
kakva je ovo gerijatrija ovdje

nastranu slab fudbal i lose stanje oko kluba, ali nije nikad vise djece, starijih i zena prije bilo na utakmicama Zelje nego sada, ukljucujuci i taj famozni predratni period prepunih stadiona (malo morgen)
sada imas vazda finu porodicnu sliku, pogotovo na sjeveru i istoku (samo jos da su rezultati bolji :D )
jug je naravno (kao i pitarski sjever) druga prica, ali o svemu tome pricati sa visine i sa nekim nipodistavanjem samo pokazuje nerazumijevanje i ogromne predrasude prema organizovanom navijackom svijetu (malo vas je vrijeme pregazilo realno)

ko sto neko napisa, nekom smeta koncert, nekom trka, nekom utakmica, nekom ovo nekom ono.

drugovi, zivimo u gradu, vazda ce se nesto desavati, i neka ce hvala Bogu :)

uostalom, i Zeljo i Sarajevo su neodvojivi dio identiteta grada Sarajeva i tako ce i ostati dok je i grada samog
Neka malo pogledaju Engleze, i tamo je na dan utakmice citav grad u tom fazonu i 100 puta vise nego kod nas ali Bosnji smetaju navijaci sto mu kvare odlazak u kafanu autom.
studiorum_tuzlaensis

#17608 Re: Sarajevo Construction

Post by studiorum_tuzlaensis »

vi introvertima sa foruma objašnjavate druženje. Dobar vic. :)
Logovan

#17609 Re: Sarajevo Construction

Post by Logovan »

Thorgerson wrote: 09/11/2021 01:08 Nego u cemu je fazon sa korteom, ono otkud to. Mislim nisam u tom fazonu, al u cemu je problem da navijaci dodju na tekmu kako se i dolazilo.

Pa nije korteo nastao prije 5 godina, čemu čuđenje. :D I prije se dolazilo korteom. A što se tiče drugih država, ne samo da je isto i vani, nego u dosta država korteo je masivniji nego ovdje kod nas.
drug_profi

#17610 Re: Sarajevo Construction

Post by drug_profi »

Cossack wrote: 09/11/2021 11:11
drug_profi wrote: 09/11/2021 10:41 Ma sve to ok, samo ja ne kontam potrebu da se bude dio čopora...
Sloga? Zajedništvo? Druženje?
Ma to je više čopor.
Ovo drugo se ostvaruje kroz aktivno bavljenje sportom.
Didier

#17611 Re: Sarajevo Construction

Post by Didier »

Fejsbuk grupa Dobrinja Online je primjer kako neki ljudi razmišljaju.

Ima nekoliko desetina tersova kojima bukvalno sve smeta. Jedna od njih je napravila peticiju da se na Dobrinji zabrani rad autoškolama. Kaže nerviraju je, presporo voze, a one žuri. Dakle, svaki osmi dan joj neko zaboga oduzme 20 sekundi njenog dragocjenog vremena, i njoj nije lijeno pokrenuti peticiju da se takvo nešto ukine, iako nema pojma ni čija je to nadležnost, kako uopšte nekome možeš zabraniti da radi, itd.

Drugi likovi komentarišu kirije, i na 250 KM kažu "preskupo, sramota".

Trećima smeta pješačka zona.

Četvrtima smetaju auta.

Petima parkinzi...

Itakodalje.

Sreća stadion Slavije je daleko, inače bi i to smetalo, pa tako i ovi nadrkani oko utakmica.

Brate, ako ti smetaju koncerti, utakmice, festivali, gužva i sl., ne moraš živjeti u gradu. Čak je jeftinije odseliti na selo, idi kopaj i liječi frustracije.
splinter

#17612 Re: Sarajevo Construction

Post by splinter »

Pa nije đenaza
Thorgerson

#17613 Re: Sarajevo Construction

Post by Thorgerson »

Didier wrote: 09/11/2021 14:27 Fejsbuk grupa Dobrinja Online je primjer kako neki ljudi razmišljaju.

Ima nekoliko desetina tersova kojima bukvalno sve smeta. Jedna od njih je napravila peticiju da se na Dobrinji zabrani rad autoškolama. Kaže nerviraju je, presporo voze, a one žuri. Dakle, svaki osmi dan joj neko zaboga oduzme 20 sekundi njenog dragocjenog vremena, i njoj nije lijeno pokrenuti peticiju da se takvo nešto ukine, iako nema pojma ni čija je to nadležnost, kako uopšte nekome možeš zabraniti da radi, itd.

Drugi likovi komentarišu kirije, i na 250 KM kažu "preskupo, sramota".

Trećima smeta pješačka zona.

Četvrtima smetaju auta.

Petima parkinzi...

Itakodalje.

Sreća stadion Slavije je daleko, inače bi i to smetalo, pa tako i ovi nadrkani oko utakmica.

Brate, ako ti smetaju koncerti, utakmice, festivali, gužva i sl., ne moraš živjeti u gradu. Čak je jeftinije odseliti na selo, idi kopaj i liječi frustracije.
Druze na Dobrinji zivi preko 40.000+ ljudi. Ja nisam za to da se zabrani auto skolama da voze, nigdje veze. Medjutim jesam za to da se ravnomjerno rasporede na neki nacin po citavom gradu, pa i kantonu.

Svaki, ali svaki dan prave bespotrebno guzvu. I u cemu je fazon da ti kandidat vozi kao puz? Covjece, ako si vec izveo kandidata na cestu pa nemoj glibiti 20km/h gdje je ogranicenje 50. Ugrozavas i na taj nacin saobracaj.

Odvedi ga na poligon, odvedi ga u sumu negdje nek osjeti malo 40, 50km/h. Pa onda pomalo u grad. Barem sam ja tako ucio.

Jok, oni ih dovedu u 16h u spicu i postave ih duz x transferzale. Idu trole, kamioni, sleperi...gledam te kandidate ko duhovi isprepadani. I naravno sve i jedan vozi 20km/h. Iza raja nadrkana, blica, svira.

Ne znam. To se mora rijesiti na neki nacin. Jer ovo nit je dobro za gradjane, nit je dobro za te kandidate koji polazu, uce da voze.
Didier

#17614 Re: Sarajevo Construction

Post by Didier »

Thorgerson wrote: 09/11/2021 15:02
Druze na Dobrinji zivi preko 40.000+ ljudi. Ja nisam za to da se zabrani auto skolama da voze, nigdje veze. Medjutim jesam za to da se ravnomjerno rasporede na neki nacin po citavom gradu, pa i kantonu.

Svaki, ali svaki dan prave bespotrebno guzvu. I u cemu je fazon da ti kandidat vozi kao puz? Covjece, ako si vec izveo kandidata na cestu pa nemoj glibiti 20km/h gdje je ogranicenje 50. Ugrozavas i na taj nacin saobracaj.

Odvedi ga na poligon, odvedi ga u sumu negdje nek osjeti malo 40, 50km/h. Pa onda pomalo u grad. Barem sam ja tako ucio.

Jok, oni ih dovedu u 16h u spicu i postave ih duz x transferzale. Idu trole, kamioni, sleperi...gledam te kandidate ko duhovi isprepadani. I naravno sve i jedan vozi 20km/h. Iza raja nadrkana, blica, svira.

Ne znam. To se mora rijesiti na neki nacin. Jer ovo nit je dobro za gradjane, nit je dobro za te kandidate koji polazu, uce da voze.
Na Dobrinji živi preko 50.000 ljudi, a ja tu imam stanove i poslovni prostor, obitavam na Dobrinji više nego igdje. Nikad mi se dosad nije desilo da negdje zakasnim zbog autoškole, niti sam ikad izgubio više od dvadeset sekundi zbog njih. Eh sad, to što su raja nadrkana je druga priča, ali nama malo treba...
drug_profi

#17615 Re: Sarajevo Construction

Post by drug_profi »

Ma ok je to utakmica, stadion. Isao i ja nekad na tekme dok se imalo sta gledati.

Ali samo ne kontam tu potrebu da budes dio gomile.
Ali shvatam da ima ljudi koji to vole i sa tim sam ok.

Samo sam strogo protiv da svi drugi pate zbog toga sto oni hoce da ispoljavaju svoje potrebe.
Partyhat

#17616 Re: Sarajevo Construction

Post by Partyhat »

nepass1 wrote: 08/11/2021 22:45 Pa idite vi na utakmice, kortea pravite negdje na poljani a ne u titovoj i zagrebackoj
Ako ti smeta uvijek se možeš vratiti odakle si šljego.
nepass1

#17617 Re: Sarajevo Construction

Post by nepass1 »

Uuu sto mi se nagovori :lol:
Bolan koji imbecil moras biti da pijan i nadrogiran skakuces u coporu oko katedrale, da covjek sa djetetom ne moze proci, pa onda blokirati titovu i lagano se zaputiti na kosevo pjevajuci kako tamo nekom jebes majku i ostavljajuci trag smeca iza sebe kilometrima?
I ti i takvi ko ti nekom pricati da se vrati odaklje je "sljego"
drug_profi

#17618 Re: Sarajevo Construction

Post by drug_profi »

nepass1 wrote: 11/11/2021 16:00 Uuu sto mi se nagovori :lol:
Bolan koji imbecil moras biti da pijan i nadrogiran skakuces u coporu oko katedrale, da covjek sa djetetom ne moze proci, pa onda blokirati titovu i lagano se zaputiti na kosevo pjevajuci kako tamo nekom jebes majku i ostavljajuci trag smeca iza sebe kilometrima?
Ne kontaju oni kako normalan svijet na to gleda.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#17619 Re: Sarajevo Construction

Post by Chmoljo »

Niti idem nesto na utakmice, niti ucestvujem u korteu, ali ovo je djetinjasta generalizacija.

Tacno je da grad podrazumijeva i druge ljude i da ne mozes biti coban, ali isto tako, ne mozes ocekivati prigradski ili seoski mir jer jednostavno to je cijena zivota u gradu.

Vise puta sam znao istolerisati lika koji je dernecio ne tako cesto, ali jebiga sve se cuje. Jednom u pola godine. Subota. Sta sam sad trebo, sjebat mu sijelo jer mi nije dovoljno ostalih 182 dana da odmorim.

Nego, iduci korak je busenje lopte jer djeca galame sto igraju fudbal. Takvi su uvijek omiljeni u komsiluku bili.
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#17620 Re: Sarajevo Construction

Post by mk ultra »

Chmoljo wrote: 11/11/2021 16:21

Nego, iduci korak je busenje lopte jer djeca galame sto igraju fudbal. Takvi su uvijek omiljeni u komsiluku bili.
nisu ti razbili prozor još loptom, ili polomili nešto u dvorištu itd...

jedno je igra, drugo je razvaljivanje
u komšiluku su tako igrali čovjeku na ogradi, 2x lomili ogradu, policiju im zvao, nikad ništa promijenio nije
štetu je imao.
Logovan

#17621 Re: Sarajevo Construction

Post by Logovan »

Znači svi smo mi pijani i nadrogirani. :D Svi mi razvaljujemo i ostavljamo smeće. :D

Ovo je isto ono kao kada vidiš istetoviranog čovjeka pa kažeš "vidi narkomana, vidi alkoholičara, sigurno je propao u životu".
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#17622 Re: Sarajevo Construction

Post by Chmoljo »

mk ultra wrote: 11/11/2021 16:25
Chmoljo wrote: 11/11/2021 16:21

nisu ti razbili prozor još loptom, ili polomili nešto u dvorištu itd...

jedno je igra, drugo je razvaljivanje
u komšiluku su tako igrali čovjeku na ogradi, 2x lomili ogradu, policiju im zvao, nikad ništa promijenio nije
štetu je imao.
Pa sad, jedno je steta, drugo je djecija graja.

Komsiji je smetao zvuk kosarkaske lopte sa igralista 30 metara od zgrade, dok je on na 4. spratu.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#17623 Re: Sarajevo Construction

Post by Truba »

:mrgreen: ne razumijes ti to mucki probokatoru napacenog naroda :mrgreen:
SpecialOffer

#17624 Re: Sarajevo Construction

Post by SpecialOffer »

Logovan wrote: 11/11/2021 17:19
Znači svi smo mi pijani i nadrogirani. :D Svi mi razvaljujemo i ostavljamo smeće. :D

Ovo je isto ono kao kada vidiš istetoviranog čovjeka pa kažeš "vidi narkomana, vidi alkoholičara, sigurno je propao u životu".
Pa kada se grupisu u korteo vise nije bitan pojedinac vec se gledaju kao skupina. A garantujem ti da kao skupina imaju IQ ispod prosjeka. Sa druge strane u takvim grupama je kolicina narkotika u krvotoku iznad prosjeka. Pa ti onda vidi u kakvim skupinama hodas i kome si dao svoju glavu na upravljanje.
Logovan

#17625 Re: Sarajevo Construction

Post by Logovan »

Ma griješite, ne bih se složio, ali hajde potrudit ću se da ne granam dalje jer znam dokle će doći.
Post Reply