SMINKA oliti MAKE-UP

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
Digla_da_kreci

#17601 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Digla_da_kreci »

Offer ends midnight Friday 30th January 2015.

Preskacem ovaj sale, nista mi ne treba. :D
BJB

#17602 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by BJB »

saga wrote:Joj, mrzim ovaj sale :mrgreen:
Zao mi dati odjednom 80+ KM iako mi njihovi proizvodi odgovaraju. Jest da bih imala krema za 6+ mjeseci. A jos zalije mi je sto nemaju trenutno onu 50spf emulziju... (a nazalost nikako nemaju 30spf)

Da li se zna do kada traje ovaj Avene sale? Nesto ne mogu da nadjem, samo nasla Available for a limited time only
I meni, ali cu popustiti sigurna sam.
A jedva cekam popuste pred 8.mart La Roche Posay :D onda cu zalihu za godinu uzeti.
saga

#17603 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by saga »

BJB, jesi li popustila? :)
Ja ipak nisam. Skontala sam da imam nekih ulja sada i jos Avene kreme sa spf-om, pa jos kad si spomenula La Roche Posay popuste, odlucila sam da se strpim :-D
Ella656

#17604 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Ella656 »

Znam da sam dosadna, ali da morate izabrati između kista za rumenilo (angled brush blush) i kista za kameni puder (powder brush), sta biste izabrali? Treba mi kist kojim mogu nanijeti rumenilo i bronzer i konturirati, a ne znam sta mi je bolje
ZenaZbrkovima

#17605 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by ZenaZbrkovima »

Image
jel neka koristila mozda?
imam normalan ten, bez potrebe za prekrivanjem nekih posebnih nedostataka, cisto da da ljepsu boju licu.

citala sam da se lice zamasti nakon par sati nosenja ovog pudera.. jel istina? ne volim kada mi lice ima onaj masni sjaj.. :)
mp3problem

#17606 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by mp3problem »

Ja koristim taj puder - i što je čudno, otkako ga koristim, nemam više ni akne ni prištiće, jednostavno mi se koža iščistila. Doduše, promijenila sam i neke druge navike, pa sigurno ima i do toga...I sasvim slučajno uzmem da pogledam bočicu i piše "poboljšava kvalitet kože" u roku od 2 sedmice - fakat izgleda da nije šuplja.

Uglavnom, dosta je jak i težak (meni), ja stavim skroz malo, kao zrno graška i to pomiješam sa becutan kremom, meni je ovaj puder zimski, nikako ljetni. Mislim da sam vidjela da je na akciji u dm-u, oko 17 KM, inače je oko 24-25, pa da znaš :)
amiliana

#17607 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by amiliana »

Meni taj tecni puder Loreal True Match nije nikako odgovarao nakon nekog vremena nakupljao mi se u predjelu obraza,meni je puno bolje odgovarao Loreal true match roll on koji nigdje ne mogu vise da nadjem da kupim nema ga u CM nikako :-? on mi je puno bolje odgovarao ja sam uzela Loreal Lumi Magique i on mi jednako dobro pristaje.
ZenaZbrkovima

#17608 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by ZenaZbrkovima »

mp3problem wrote:Ja koristim taj puder - i što je čudno, otkako ga koristim, nemam više ni akne ni prištiće, jednostavno mi se koža iščistila. Doduše, promijenila sam i neke druge navike, pa sigurno ima i do toga...I sasvim slučajno uzmem da pogledam bočicu i piše "poboljšava kvalitet kože" u roku od 2 sedmice - fakat izgleda da nije šuplja.

Uglavnom, dosta je jak i težak (meni), ja stavim skroz malo, kao zrno graška i to pomiješam sa becutan kremom, meni je ovaj puder zimski, nikako ljetni. Mislim da sam vidjela da je na akciji u dm-u, oko 17 KM, inače je oko 24-25, pa da znaš :)
hvala :thumbup:
ZenaZbrkovima

#17609 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by ZenaZbrkovima »

nisam vidjela ima li ovo kod nas kupiti, ali moram da pohvalim! ovo je kao puder valjda, ali meni je pretamna nijansa, neka bronzana (sun tan) pa ga koristim kao rumenilo i stavljam po obrazima, preko sredine lica i uz gornju liniju cela.
Vise osoba mi je reklo da mi licu da bukvalno porculanski ten. nesto savrseno. a i traje strasno dugo.
dobila sam ga ljetos, koristim ga svaki dan a uopste se ne vidi i da se imalo pocelo trositi.. :-)

Image
Nisrin

#17610 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Nisrin »

.
Last edited by Nisrin on 26/11/2015 02:19, edited 1 time in total.
BJB

#17611 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by BJB »

saga wrote:BJB, jesi li popustila? :)
Ja ipak nisam. Skontala sam da imam nekih ulja sada i jos Avene kreme sa spf-om, pa jos kad si spomenula La Roche Posay popuste, odlucila sam da se strpim :-D
Nisam jos, valjda cu izdrzati nekako..'Bem im ona e-mail obavjestenja o popustima..Cim vidim, brishem. :D
Zene sto se tice price od dewy podlogama, jeste li gledale savjet Wayne Goss-a o dodavanju ulja podlozi?
https://www.youtube.com/watch?v=BiiHWmdICvM
Bluemore

#17612 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Bluemore »

ZenaZbrkovima wrote:nisam vidjela ima li ovo kod nas kupiti, ali moram da pohvalim! ovo je kao puder valjda, ali meni je pretamna nijansa, neka bronzana (sun tan) pa ga koristim kao rumenilo i stavljam po obrazima, preko sredine lica i uz gornju liniju cela.
Vise osoba mi je reklo da mi licu da bukvalno porculanski ten. nesto savrseno. a i traje strasno dugo.
dobila sam ga ljetos, koristim ga svaki dan a uopste se ne vidi i da se imalo pocelo trositi.. :-)

Image
ja isto trazim ovaj ako neko zna gdje ima pls
mp3problem

#17613 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by mp3problem »

Nisrin,vjeruj mi da sam to za bočicu prvo pomislila kada sam kupovala ovaj puder - mrzim te marketinške trikove i folove, baš ne volim kad me neko pravi budalom kao potrošača, a obzirom da sam i ja te struke, uvijek primjećujem takve stvari. I prvo kad sam kući došla pokušala sam odvrnuti bočicu - ne može, ako si skontala neki način kako da se otvori, javni :D
galamdzinica

#17614 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by galamdzinica »

Žene, šta je ovo feelunique dobro poskupio? Emma Hardie moring balm 49€, bio 45. Urban decay naked paleta skoro 52€, bila 45 ljetos. Je li to jer euro pada ili se i oni ubezobrazili? :| :|
ZenaZbrkovima

#17615 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by ZenaZbrkovima »

Nisrin wrote:
Ja sam ga neki dan ponovo kupila, s tim da to nije jedini puder koji koristim, cesto mijenjam puder...ovaj mi cdaje neki dewy finish na licu, ne spada sa lica, lice se ne sjajci, inace imam osjetljivu i kombinovanu kozu, nemam pristica, imam nekih flekica i sve fino pokrije...:D
Sad je na akciji ali vrijedi i 25 KM kada nije akcija...dugo traje, jedino mi se ne svidja bocica jer dosta ga ostane, a ne moze da se istisne...

Prije 10ak godina sam ga kupila i nije mi odgovarao, medjutim, od tada su mu promijenili teksturu i meni uopste nije tezak na licu, tj- navikla sam na pudere pa mi ni 1 nije tezak OSIM colorstaya---
Jako dobar je i Loreal Infallible, a ostali mi se nisu pokazali kao dobri, posebno ne ovi minerals u prahu...ipak sve ovisi o kozi, tenu, jer tesko je izabrati i odgovarajucu boju...ja koristim W3...
D3-W3
savrsenstvo!
BJB

#17616 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by BJB »

Ma ja gledam cijene u funtama, nije toliko poskupio..
Emma Hardie balm od 100ml je 30.60 funti, a 200ml - 41GBP. Jedva cekam da dodjem do para da kupim sebi ovo pakovanje od 200ml.
Znas za onu opciju Unique members club, odaberes brand i onda kad god kupujes bilo sta njihovo imas 10% popusta..
Yes da nije tema za to, toplo preporucujem Yes to carrots shampoo- bez parabena, sulfata i ostalih stetnih stvari, osim toga omjer cijena- kolicina nije los, 1/2 l -6GBP.
vješalica

#17617 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by vješalica »

ima li neko preporučiti crveni karmin,ali da je malo tamniji kad se stavi,jer nekako su svi svijetli ,do nekih 25KM
sad kombinujem da dobijem tamniju varijantu ali mi dozlogrddilo,pa eto neki solidan i da duže traje
hvala :P
Michun

#17618 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

MersY

#17619 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by MersY »

Ama od kada je ovo poštarina na Jagodici :evil:
Michun

#17620 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

MersY wrote:Ama od kada je ovo poštarina na Jagodici :evil:
preko 25 eVra se ne placa postarina
alkalna_baterija

#17621 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by alkalna_baterija »

vješalica wrote:ima li neko preporučiti crveni karmin,ali da je malo tamniji kad se stavi,jer nekako su svi svijetli ,do nekih 25KM
sad kombinujem da dobijem tamniju varijantu ali mi dozlogrddilo,pa eto neki solidan i da duže traje
hvala :P
Farmasi, nisam sigurna koja linija ali nijansa 45, znace djevojke :)
galamdzinica

#17622 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by galamdzinica »

BJB wrote:Ma ja gledam cijene u funtama, nije toliko poskupio..
Emma Hardie balm od 100ml je 30.60 funti, a 200ml - 41GBP. Jedva cekam da dodjem do para da kupim sebi ovo pakovanje od 200ml.
Znas za onu opciju Unique members club, odaberes brand i onda kad god kupujes bilo sta njihovo imas 10% popusta..
Yes da nije tema za to, toplo preporucujem Yes to carrots shampoo- bez parabena, sulfata i ostalih stetnih stvari, osim toga omjer cijena- kolicina nije los, 1/2 l -6GBP.
Onda je euro dobro pao, jer je proljetos 39 funti bilo oko 45 eura. Sad 52 :( a kako plata ne liježe u funtama, moram se pomiriti s činjenicom da su poskupili :( ja uzeh ipak još jednu kutiju emme od 100 ml za šteka, jer me izašla oko 13e jeftinija. Uzeh i palmers cocoa masku za lice pa ću da vidim valja li i onu vitamin e kremu što si mi ti nekad preporučila :D
BJB

#17623 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by BJB »

Meni danas doslo BalmBalm Jojoba oil -planiram sutra dodati kapljicu u tecnu podlogu da isprobam hoce li biti dewy :D..i dosla mi Aderma krema za lice i tijelo od 50ml.
Inace sam se navukla na ulja za lice i kosu..Imam uzasno suhu kozu koju dodatno isushi tushiranje, pa sam sinoc probala steam cream na rukama..Veceras cu probati jojobu i na rukama i na nogama.
Imam namjeru uzeti moringa ulje sa feelunique.Image
NE preporucujem Image
Vise je mjesavina ulja, nego Moringa ulje..Stavljala sam ga dva puta, kosa bude mekana (moja je ionako premekana)...Srecom podijelila sam ga na tri dijela, potrosice se. Ali nije nista narocito..Nemojte se zafrkati..Istina ja sam ga uzela u setu sa samponom i balzamom pa se u neku ruku isplatilo..
Michun

#17624 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

evo kad volis ulja, pregledaj ovo. ima ih na ebay kupiti, nisu skupa i meni su super.
http://www.ikarov.eu/en/
KiSSgirl

#17625 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by KiSSgirl »

Koji proizvod uzeti za konturiranje ali u drogerijama? I naravno, da je što pristupačnije :D
Post Reply