Slažem se. Ljudski je i moralno.
Počinimo, još danas, biti manje licemjerni.
Moderator: anex
Slažem se. Ljudski je i moralno.
Nemoguće.Naslovnica wrote: ↑19/04/2024 08:59Slažem se. Ljudski je i moralno.
Počinimo, još danas, biti manje licemjerni.
![]()
Vjerovo ili ne u Gracanici je i zamijenjenoLain Coubert wrote: ↑17/04/2024 22:04Naravno da nije, u Gračanici je uglavnom 40 KM za 4 gume a prije, slagaću, 6 godina je bilo 20 KM.
Alu, 225/55/17
To si onda kod ovlastenog mjrnjao,..u Skoda Brijest?!acuupo wrote: ↑19/04/2024 09:35Vjerovo ili ne u Gracanici je i zamijenjenoLain Coubert wrote: ↑17/04/2024 22:04Naravno da nije, u Gračanici je uglavnom 40 KM za 4 gume a prije, slagaću, 6 godina je bilo 20 KM.![]()
Narastu ti i krila i kljundječak sa šibicama wrote: ↑19/04/2024 10:48 U robotu vikend akcija skoljka jaja 3,95
deset jaja redovna prodaja - 3 ipo marke
koja je to racunica
jel ovo cijena samo za tebe ili za sve. mogu li ja doci i sve to dobiti po istoj cijeni? gdje je ovo?vjeshalica wrote: ↑19/04/2024 06:43Ja sam kod svog platila 32KM balans,nove ventile,montazu,demontazu na vozilo i premontiravanje guma na felge jer nemam drugi set.
Ti ko da placas promjenu na tegljacu i prikolici
Kao i s dijelovima ili aparatima, cesto. Imali TV neki od 150 KM, crko nakon 2 godine, ovaj radi 4 godine, 300 KM bio. Moj stari laptop da mu nije popucala plastika jos bi radio, a radio skoro 9 godina, a bio polovan kad sam ga na poklon dobio.
Ima jaja po 4 KM za 10. Uporedio ja ta od 4 KM sa ovima od 3,5. I prestao kupivati ova od 3,5.dječak sa šibicama wrote: ↑19/04/2024 10:48 U robotu vikend akcija skoljka jaja 3,95
koja je to racunica
Kakva su jaja farme ribariciHakiz wrote: ↑19/04/2024 22:41Ima jaja po 4 KM za 10. Uporedio ja ta od 4 KM sa ovima od 3,5. I prestao kupivati ova od 3,5.dječak sa šibicama wrote: ↑19/04/2024 10:48 U robotu vikend akcija skoljka jaja 3,95
koja je to racunica
Prva razlika: Skuhate jaje, presječete ga napola i ako je ivica žumanjca zelena, kokoške su kljukane antibioticima. Ta razlika postoji.
Druga razlika je ta da mi ova od 4 KM nikada nisu izazvala nagon za podrigivanjem, dok ova jeftinija jesu.
Treća je ta da mi drugarica kaže da se bolje ponašaju kada se sa njima prave kolači.
Ne smijem pomisliti kakva su jaja kojima školjka od 30 košta kao pakovanje od 10.
Nije ,nego iznad velikog Binga ima ulica i na lijevu stranu se krene ,prije dzamije na nekih 200mkonektovan wrote: ↑19/04/2024 10:11To si onda kod ovlastenog mjrnjao,..u Skoda Brijest?!acuupo wrote: ↑19/04/2024 09:35Vjerovo ili ne u Gracanici je i zamijenjenoLain Coubert wrote: ↑17/04/2024 22:04
Naravno da nije, u Gračanici je uglavnom 40 KM za 4 gume a prije, slagaću, 6 godina je bilo 20 KM.![]()
![]()
Pa ne znam sve, nisam sve probao. Morat ćeš sam pronaći koja ti valjaju. Možda nađeš bolja jaja za manju cijenu nego što sam ja našao.noviclan wrote: ↑19/04/2024 22:47Kakva su jaja farme ribariciHakiz wrote: ↑19/04/2024 22:41Ima jaja po 4 KM za 10. Uporedio ja ta od 4 KM sa ovima od 3,5. I prestao kupivati ova od 3,5.dječak sa šibicama wrote: ↑19/04/2024 10:48 U robotu vikend akcija skoljka jaja 3,95
koja je to racunica
Prva razlika: Skuhate jaje, presječete ga napola i ako je ivica žumanjca zelena, kokoške su kljukane antibioticima. Ta razlika postoji.
Druga razlika je ta da mi ova od 4 KM nikada nisu izazvala nagon za podrigivanjem, dok ova jeftinija jesu.
Treća je ta da mi drugarica kaže da se bolje ponašaju kada se sa njima prave kolači.
Ne smijem pomisliti kakva su jaja kojima školjka od 30 košta kao pakovanje od 10.
Ovaj viken akcija u robotu jaja 3,95 kmteskeredzic_22 wrote: ↑16/04/2024 16:32U Robotu znaju biti na akciji 5,80 KM školjka.
Vidjećemo ostaje li tako kad ih Konzum preuzme.
Da, što se svježine tiče, tako se provjerava. Ovo o čemu sam pisao nije problem svježine. Nego, ako su kokoške tovljene antibioticima i neko jede ta jaja, sutra se može dogoditi da dobije neku infekciju (bakterijsku) i da mu antibiotici ne pomognu jer je došlo do rezistencije. A bez laboratorije, jedini način da prosječan konzument provjeri da li su jaja koja jede od kokošaka kljukanih antibioticima je da skuha jedno jaje, presječe ga napola i pogleda žumanjak. Ako žumanjak ima zelenu ivicu, kokoška je kljukana.dječak sa šibicama wrote: ↑20/04/2024 00:05 Definitivno se ne bih usudio jesti jaja koja kostaju 3,95 za skoljku, to ni prije inflacije nije bilo normalna cijena tek sada.
Inace jaja najbolje provjerim u vodi, ako potonu na dno svjeza su, ako stoje na dnu uspravno pri kraju su roka upotrebe, ako isplivaju bacaj. Al cini mi se da kod ovih jaja nije problem u svjezini

Ovo sa zelenim rubom zumanceta te neko slagao pored toga svaka je nakrkana ab, ali svaka. I riba i koka i guska i kravaHakiz wrote: ↑20/04/2024 17:32Da, što se svježine tiče, tako se provjerava. Ovo o čemu sam pisao nije problem svježine. Nego, ako su kokoške tovljene antibioticima i neko jede ta jaja, sutra se može dogoditi da dobije neku infekciju (bakterijsku) i da mu antibiotici ne pomognu jer je došlo do rezistencije. A bez laboratorije, jedini način da prosječan konzument provjeri da li su jaja koja jede od kokošaka kljukanih antibioticima je da skuha jedno jaje, presječe ga napola i pogleda žumanjak. Ako žumanjak ima zelenu ivicu, kokoška je kljukana.dječak sa šibicama wrote: ↑20/04/2024 00:05 Definitivno se ne bih usudio jesti jaja koja kostaju 3,95 za skoljku, to ni prije inflacije nije bilo normalna cijena tek sada.
Inace jaja najbolje provjerim u vodi, ako potonu na dno svjeza su, ako stoje na dnu uspravno pri kraju su roka upotrebe, ako isplivaju bacaj. Al cini mi se da kod ovih jaja nije problem u svjezini
Ima nekoliko dokumentaraca koji su pravi horori kada čuješ koliko antibiotika više "ne radi", nema od njih koristi i da je svakog dana sve manje onih koji rade. Ostao je jedan ili dva koja se mogu boriti sa najtežim infekcijama. Kada oni "stanu" gotovo, nemamo više čime se boriti. A za razvoj novi jje potrebn mnogo vremena i novca ako uopšte može da se rzvije neki koji je "novo čudo".
Ta rezistentost je ako ne glavni, onda jedan od glavnih razloga zbog čega antibiotike nije moguće dobiti bez recepta. Dijeljeni su bez kontrole, stvarana je rezistentnost i više nisu radili svoj posao. I kada je došlo do panike da ćemo ostati bez antibiotika koji rade, krenule su zabrane.
Ozbiljna je to stvar.