SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#17601 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
od svega u ovoj situaciji najviše prezirem bijedne medije koji bi se jebali za jebeni klik
- liaar
- Grijem se na: na suze
- Vozim: francusku nakazu
#17602 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Počevši od www.vijesti.ba , za koje se iskreno nadam da će porodica Mulića tužiti zbog lažnih informacija, nanošenja duševne boli ili zbog čega god mogu da ih tuže.
Zamisli ti hrabrosti da objaviš vijest da je nađeno tijelo, i da se potraga obustavlja, te nakon toga kad svi portali demantuju to, obrišeš vijest i ko da ništa nije bilo ? Tuga i jad zbog jebenih 5 KM koliko bi dobili od tih klikova.
Zamisli ti hrabrosti da objaviš vijest da je nađeno tijelo, i da se potraga obustavlja, te nakon toga kad svi portali demantuju to, obrišeš vijest i ko da ništa nije bilo ? Tuga i jad zbog jebenih 5 KM koliko bi dobili od tih klikova.
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#17603 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
pa ako cemo posteno i statisticki ovo su izuzetno rijetki slucajevi na ovoliki broj stanovnika.Tercius wrote:Iz budjeta 20 000 km i brat 5000 km, mislim da se za te pare bar jedan dio toka Miljacke mogao ograditi kakvom takvom ogradom da se ovako nesto ne ponovi opet...al posto se kod nas svi bave posljedicom vjerujem da ni nakon ovog puta se nista bitno nece promjeniti.Proci ce neko vrijeme ovu pricu ce zamjeniti neka druga, do iduce scene pa opet sve isto...isto je i sa pjesacima sto preskacu sine ko gazele pa zavrsavaju pod tockovima, ne znam koliko ih jos treba poginuti da se neko sjeti da jedino fizicke prepreke piju vode, i to one s bodljikavom zicom...
- Tercius
#17604 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ne znam tebi,meni ljudski zivoti nisu statistika...i prvi put kad se desilo prevelika je cijena placena, i vec je trebala biti ogradjena,svi prilazi zatvoreni,mostovi osigurani,svaki neovlasteni ulazak u rijeku okvalifikovan kao prekrsaj sa sankcijom itd itd.hrasno38 wrote:pa ako cemo posteno i statisticki ovo su izuzetno rijetki slucajevi na ovoliki broj stanovnika.Tercius wrote:Iz budjeta 20 000 km i brat 5000 km, mislim da se za te pare bar jedan dio toka Miljacke mogao ograditi kakvom takvom ogradom da se ovako nesto ne ponovi opet...al posto se kod nas svi bave posljedicom vjerujem da ni nakon ovog puta se nista bitno nece promjeniti.Proci ce neko vrijeme ovu pricu ce zamjeniti neka druga, do iduce scene pa opet sve isto...isto je i sa pjesacima sto preskacu sine ko gazele pa zavrsavaju pod tockovima, ne znam koliko ih jos treba poginuti da se neko sjeti da jedino fizicke prepreke piju vode, i to one s bodljikavom zicom...
- liaar
- Grijem se na: na suze
- Vozim: francusku nakazu
#17605 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Gledano za ovog što mu voda ništa ne može, to je prirodna selekcija. Voda ba kroz stijenu prođe, da neće kroz lika od 90 kg
- hrasno38
#17606 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Cijeli zivot je prijatelju statistika i na osnovu nje u citavom svijetu se mijenjaju stvari. Ja zivim tu 50-tak godina i cini mi se da je ovo prvi slucaj da se tu desio a zivot sam proveo cugajuci kod Serbe i izlazilo smo pjani ko deve iz kafane pa niko od nas nikad nije uletio u Miljacku. Znaci nigdje i niko nece postaviti ogradu na tom mjestu ako se desio jedna slucaj u 50 godina pogotvo sto je ovaj slucaj prepun kontraindikacija. Samo primjer da je sve statistika......a na osnovu statiske i ti i ja dobijamo platu.Tercius wrote:Ne znam tebi,meni ljudski zivoti nisu statistika...i prvi put kad se desilo prevelika je cijena placena, i vec je trebala biti ogradjena,svi prilazi zatvoreni,mostovi osigurani,svaki neovlasteni ulazak u rijeku okvalifikovan kao prekrsaj sa sankcijom itd itd.hrasno38 wrote:pa ako cemo posteno i statisticki ovo su izuzetno rijetki slucajevi na ovoliki broj stanovnika.Tercius wrote:Iz budjeta 20 000 km i brat 5000 km, mislim da se za te pare bar jedan dio toka Miljacke mogao ograditi kakvom takvom ogradom da se ovako nesto ne ponovi opet...al posto se kod nas svi bave posljedicom vjerujem da ni nakon ovog puta se nista bitno nece promjeniti.Proci ce neko vrijeme ovu pricu ce zamjeniti neka druga, do iduce scene pa opet sve isto...isto je i sa pjesacima sto preskacu sine ko gazele pa zavrsavaju pod tockovima, ne znam koliko ih jos treba poginuti da se neko sjeti da jedino fizicke prepreke piju vode, i to one s bodljikavom zicom...
https://mup.ks.gov.ba/sites/mup.ks.gov. ... godinu.pdf
- DaysleepeR
#17607 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Samo će budala skakati namjerno u Miljacku. I nikakva ograda neće spriječiti budalu da skoči unutra. Nepotreban trošak. Recimo znakovi ili table upozorenja bi bile sasvim dovoljne za svakog ko nije nenormalan. Za nenormalne nema ni lijeka ni prepreke. Sarajevo i Miljacka postoje još od 1238. godine i nije nikad bilo potrebe za ogradama. Problem je jedino u ljudima koji nikad u istoriji ovog grada nisu bili gluplji i manje obrazovani.
- azurna_obala
#17608 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Lično mi je van pameti nuditi novac za traženje nestalog u ovakvom slučaju. Zaista degutantan način postupanja brata nastradalog. Zar neko treba da pogine zbog tih para?
Bas se sve svelo na interes. Gadan vakat.
- Tercius
#17609 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Kad se radi security assesment odredjenih rizika, u racunicu se uzima vjerovatnoca tog rizika sa mogucom stetom i u tom slucaju ta statistika se ne uzima na broj stanovnika ( jer je to malo morbidno ) vec se uzima kao krajnji ishod, od dva slucaja oba smrtna statisticki gledano na vrhu je ljestvice opasnosti u ovom gradu, pa s aspekta sigurnosti (ako to bilo kome pada na pamet ovih dana ) to povlaci i odredjene mjere ublazavanja tih rizika u vidu raznih ograda obavjestenja edukacija represivnih metoda kako bi se rizik od utapanja sveo na najmanju mogucu mjeru.hrasno38 wrote:
Cijeli zivot je prijatelju statistika i na osnovu nje u citavom svijetu se mijenjaju stvari. Ja zivim tu 50-tak godina i cini mi se da je ovo prvi slucaj da se tu desio a zivot sam proveo cugajuci kod Serbe i izlazilo smo pjani ko deve iz kafane pa niko od nas nikad nije uletio u Miljacku. Znaci nigdje i niko nece postaviti ogradu na tom mjestu ako se desio jedna slucaj u 50 godina pogotvo sto je ovaj slucaj prepun kontraindikacija.
- hrasno38
#17610 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
He pa jebem mu misa valjda bi to neko uradio za 50 godina da je takoTercius wrote:Kad se radi security assesment odredjenih rizika, u racunicu se uzima vjerovatnoca tog rizika sa mogucom stetom i u tom slucaju ta statistika se ne uzima na broj stanovnika ( jer je to malo morbidno ) vec se uzima kao krajnji ishod, od dva slucaja oba smrtna statisticki gledano na vrhu je ljestvice opasnosti u ovom gradu, pa s aspekta sigurnosti (ako to bilo kome pada na pamet ovih dana ) to povlaci i odredjene mjere ublazavanja tih rizika u vidu raznih ograda obavjestenja edukacija represivnih metoda kako bi se rizik od utapanja sveo na najmanju mogucu mjeru.hrasno38 wrote:
Cijeli zivot je prijatelju statistika i na osnovu nje u citavom svijetu se mijenjaju stvari. Ja zivim tu 50-tak godina i cini mi se da je ovo prvi slucaj da se tu desio a zivot sam proveo cugajuci kod Serbe i izlazilo smo pjani ko deve iz kafane pa niko od nas nikad nije uletio u Miljacku. Znaci nigdje i niko nece postaviti ogradu na tom mjestu ako se desio jedna slucaj u 50 godina pogotvo sto je ovaj slucaj prepun kontraindikacija.
-
meteorit135531
#17611 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ja sam znao u svojim ranim dvadesetim dolazit sa Otoke pjan ko crna zemlja odvaljen, i ici citavom duzinom Vilsa , skrenuti pored Raiffeisen banke i preko glavne ceste i nikad dosad nisam upao u Miljacku..
Covjek kad je i dobro pjan zadrzava barem minimum svjesti i koordinacije da zna kud se krece.
Znaci, subotom uvecer sigurno barem stotinu pjanih likova prodje pored Miljacke, i Bosne i nikad se nije desilo da neko upadne.
Ja citam danas komentare u vezi ovog slucaja.. pa ljudi jedva docekali da pocnu pljuvati po sistemu , po CZ, po politicarima , po podobnim i nesposobnjakovicima koji se tamo zaposljavaju.
Niko ne spominje odgovornost odrasle muske osobe koja se svjesno na guzici spusti do korita Miljacke , udje u nju i pocne vikati : ne moze meni voda nista ba.
Je li vi znate kolika je strmina na tom mjestu , bas tu kod Argelinija? Trijezan covjek da se spotakne na tom mjestu ili da ga neko gurne , pod tim nagibom bi se sav polomio u koritu.
Ali ne , covjek malo popio , i da se malo pokaze pred rajom , na guzicu sklizne dole , i udje da se okupa..
Daj ba
I sad , ljudi krivca traze u sistemu , znaci svaki komentar je lajanje na sistem , od toga kako je cudno sto nisu odmah organizovali potragu u pola 3 navecer , pa do ostalih nebuloza.
Gadno je bilo i iscitati cime se dokon narod okupira... ali sto je toliko zanimljivo , komentari su im nista ni sa cim , bitno je samo da se popljuje.
Boga mi , zapitam se kako narod u BIH moze biti toliko nezahvalan i bezobrazan ?
Covjek kad je i dobro pjan zadrzava barem minimum svjesti i koordinacije da zna kud se krece.
Znaci, subotom uvecer sigurno barem stotinu pjanih likova prodje pored Miljacke, i Bosne i nikad se nije desilo da neko upadne.
Ja citam danas komentare u vezi ovog slucaja.. pa ljudi jedva docekali da pocnu pljuvati po sistemu , po CZ, po politicarima , po podobnim i nesposobnjakovicima koji se tamo zaposljavaju.
Niko ne spominje odgovornost odrasle muske osobe koja se svjesno na guzici spusti do korita Miljacke , udje u nju i pocne vikati : ne moze meni voda nista ba.
Je li vi znate kolika je strmina na tom mjestu , bas tu kod Argelinija? Trijezan covjek da se spotakne na tom mjestu ili da ga neko gurne , pod tim nagibom bi se sav polomio u koritu.
Ali ne , covjek malo popio , i da se malo pokaze pred rajom , na guzicu sklizne dole , i udje da se okupa..
Daj ba
I sad , ljudi krivca traze u sistemu , znaci svaki komentar je lajanje na sistem , od toga kako je cudno sto nisu odmah organizovali potragu u pola 3 navecer , pa do ostalih nebuloza.
Gadno je bilo i iscitati cime se dokon narod okupira... ali sto je toliko zanimljivo , komentari su im nista ni sa cim , bitno je samo da se popljuje.
Boga mi , zapitam se kako narod u BIH moze biti toliko nezahvalan i bezobrazan ?
-
Mutivoda
#17612 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Niko nikoga ne tjera ni na šta kako vidim, ko hoće da traži nek' traži, ko neće ne može ga se natjerat.azurna_obala wrote:Lično mi je van pameti nuditi novac za traženje nestalog u ovakvom slučaju. Zaista degutantan način postupanja brata nastradalog. Zar neko treba da pogine zbog tih para?
Mislim čovjek je izgubio brata, ne'am pojma ko je, šta je, al' očekivati neku racionalnost u takvoj situaciji mi je van pameti, "ja bih ovako, ja ne bih ovo", jebo to ba, gledam po sebi, brat je osoba koju volim najviše i osoba za koju bih planetu okrenula da ga nađem..
Eto ti imaš dijete, dođe do promjene prioriteta, ono ti je sad sve, hajde reci da 100% ne bi digla državu čitavu da ga traži? (izvini zbog ubacivanja djeteta u priču)
- Tercius
#17613 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Pa sta bi to znacilo nisam tacno siguran, dok se ne bi izvrsio detaljan pregled toka, obale, mostova itd.Vjerujem da je za 50g bilo slucajeva samo nije bilo inetrneta pa te infprmacije nisu bile dostupne siroj javnosti kao danas.Pijanih,razocaranih u ljubav,kretena,ovakvih onakvih je uvijek bilo i za takve ne postoji metoda koja bi funkcionisala 100%,a realno gledajuci masa je kriticnih tacki uz Miljacku gdje bi ti pored najbolje volje da ostanes ziv mogao zavrsiti u vodi.hrasno38 wrote:He pa jebem mu misa valjda bi to neko uradio za 50 godina da je takoTercius wrote:
Kad se radi security assesment odredjenih rizika, u racunicu se uzima vjerovatnoca tog rizika sa mogucom stetom i u tom slucaju ta statistika se ne uzima na broj stanovnika ( jer je to malo morbidno ) vec se uzima kao krajnji ishod, od dva slucaja oba smrtna statisticki gledano na vrhu je ljestvice opasnosti u ovom gradu, pa s aspekta sigurnosti (ako to bilo kome pada na pamet ovih dana ) to povlaci i odredjene mjere ublazavanja tih rizika u vidu raznih ograda obavjestenja edukacija represivnih metoda kako bi se rizik od utapanja sveo na najmanju mogucu mjeru.u prevodu to bi znacilo staviti ogradu citavim tokom Milacke sve do mosta Suade Dilberovic sa obadvije strane i onda ce opet doci neki napijeni ili napuseni hajirlija preksociti i izigravati Johnny Weissmuller- sa pricom kako njemu voda ne moze nista. Stvari se mijenjaju ucestaloscu a ne izuzetno rijetkim slucajevima. Nisu do sada u gradu sjedile budale pa da je to tako opasno ne bi postavile ograde.
- uglavnomja
#17614 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Tercius wrote:Kad se radi security assesment odredjenih rizika, u racunicu se uzima vjerovatnoca tog rizika sa mogucom stetom i u tom slucaju ta statistika se ne uzima na broj stanovnika ( jer je to malo morbidno ) vec se uzima kao krajnji ishod, od dva slucaja oba smrtna statisticki gledano na vrhu je ljestvice opasnosti u ovom gradu, pa s aspekta sigurnosti (ako to bilo kome pada na pamet ovih dana ) to povlaci i odredjene mjere ublazavanja tih rizika u vidu raznih ograda obavjestenja edukacija represivnih metoda kako bi se rizik od utapanja sveo na najmanju mogucu mjeru.hrasno38 wrote:
obicno se slazem sa tobom, vecina je ok sto pises, ali je ovo nidje veze ...
sa stanovista obicnog gradjanina veci je rzik otici ovih dana na holidej market ako cemo realno, jer tamo moze nastradati svako
ili statisticki dici ograde oko svih ulica, po broju nastradalih pjesakau saobracaju
sto hrasno rece - ljudi ne upadaju u miljacku, niko se nije okliznuo, cak ni na ledu, ni pijan, ni star, ni mlad, pa slucajno upao.
sucaj je daleko od onoga sto se moze desiti obicnom gradjaninu koji prolazi, seta
lik je bio kao letva
lik je NAMJERNO usao u vodu, i to 2 puta
drugi je samo htio da pomogne, ali i on je svjesno usao u vodu
- Tercius
#17615 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Vidi nesto, otici na Holiday market Scc importane i da se zadesis usred nekog terorizma ili cega vec je neka totalno druga stvar i to je nesto sto spada pod neki rizik za koji se rade totalno druge procjene na osnovu faktora koji su poznati,manje poznati ili totalno nepoznati.Medjutim rijeka Miljacka u ovo doba godine sa ovolikim vodostajem je vec poznat rizik, rezultat eventualnog pada u takvu vodu je takodje poznat, da li je neko idiot ili nije, da li se namjerno bacio u rijeku ili se okliznuo ili je skocio da nekoga spasi je totlano nebitna informacija, da li se nesto desilo jednom dva ili deset puta u zadnjih 50g necu reci da je nebitno, ali ne utice na ozbiljnost prijetnje po neciji zivot u konkretnom slucaju.Ja sta hocu da kazem jeste, da sve sto u ovom gradu ima otvorenu prijetnju da ce usmrtiti ili ozbiljno povrijediti nekoga se mora mjerama kontrole svesti na nivo- prihvatljivo. I da, pod tim smatram i ogradu od terminala na Ilidji do Vjecnice i ne samo ogradu, uz sine bi iskopao i kanal dubine 4 sirine 2 metra za svaki slucaj ako se desi da neko i preskoci.uglavnomja wrote:Tercius wrote:
Kad se radi security assesment odredjenih rizika, u racunicu se uzima vjerovatnoca tog rizika sa mogucom stetom i u tom slucaju ta statistika se ne uzima na broj stanovnika ( jer je to malo morbidno ) vec se uzima kao krajnji ishod, od dva slucaja oba smrtna statisticki gledano na vrhu je ljestvice opasnosti u ovom gradu, pa s aspekta sigurnosti (ako to bilo kome pada na pamet ovih dana ) to povlaci i odredjene mjere ublazavanja tih rizika u vidu raznih ograda obavjestenja edukacija represivnih metoda kako bi se rizik od utapanja sveo na najmanju mogucu mjeru.![]()
obicno se slazem sa tobom, vecina je ok sto pises, ali je ovo nidje veze ...
sa stanovista obicnog gradjanina veci je rzik otici ovih dana na holidej market ako cemo realno, jer tamo moze nastradati svako
ili statisticki dici ograde oko svih ulica, po broju nastradalih pjesakau saobracaju
sto hrasno rece - ljudi ne upadaju u miljacku, niko se nije okliznuo, cak ni na ledu, ni pijan, ni star, ni mlad, pa slucajno upao.
sucaj je daleko od onoga sto se moze desiti obicnom gradjaninu koji prolazi, seta
lik je bio kao letva
lik je NAMJERNO usao u vodu, i to 2 puta
drugi je samo htio da pomogne, ali i on je svjesno usao u vodu
Last edited by Tercius on 18/12/2017 02:31, edited 1 time in total.
- emigrazione
#17616 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ma jarane desilo se sranje i sta sad ?!....zivota mi ispade sad da svi ovi sto traze ovog rahmetliju to rade zbog 5 milja, pa mislim
....
- thekupus
#17617 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Kako zaštiti građane od opasnosti koja realno ne postoji? Niko se još nije okliznuo, upao i poginuo. Ljudi jesu s namjerom ušli i poginuli, to je na neki način upozorenje samo od sebe. Ograda uistinu nije potrebna. Da je postojala, teško da bi spriječila pijanca da uđe u vodu, ako je to naumio.
- drunken tiger
#17618 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ovo što pišeš bi imalo smisla da se radilo o nesreći. Međutim ovdje se radi o dvostrukom samoubistvu. I sve je statistika Tercius. A zašto ovaj tvoj prijedlog ne bi imao efekta čak i da se radi o nesreći pokazat ću ti na sljedećem primjeru. Pasarela koja je uzgrađena na Stupu je najbolji primjer za to. Izgrađena je jer su pješaci pretrčavali cestu i ginuli ili bili teže lakše oozlijeđeni. Pasarela je napravljena, uloženo mnogo novca ali ljudi opet pretrčavau i ginu..Ko hoće da se baci njega ništa neće spriječiti. Da ponovim, da se radilo o nesreći i da ljudi stalno upadaju u rijeku imalo bi smisla. Međutim ovako...Tercius wrote:Iz budjeta 20 000 km i brat 5000 km, mislim da se za te pare bar jedan dio toka Miljacke mogao ograditi kakvom takvom ogradom da se ovako nesto ne ponovi opet...al posto se kod nas svi bave posljedicom vjerujem da ni nakon ovog puta se nista bitno nece promjeniti.Proci ce neko vrijeme ovu pricu ce zamjeniti neka druga, do iduce scene pa opet sve isto...isto je i sa pjesacima sto preskacu sine ko gazele pa zavrsavaju pod tockovima, ne znam koliko ih jos treba poginuti da se neko sjeti da jedino fizicke prepreke piju vode, i to one s bodljikavom zicom...
- azurna_obala
#17619 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Nigdje nisam napisala ja bih ovako ili onako, a zaista je hinjski ubacivati u ovu priču moje dijete i pri tome reći izvini.Mutivoda wrote:Niko nikoga ne tjera ni na šta kako vidim, ko hoće da traži nek' traži, ko neće ne može ga se natjerat.azurna_obala wrote:Lično mi je van pameti nuditi novac za traženje nestalog u ovakvom slučaju. Zaista degutantan način postupanja brata nastradalog. Zar neko treba da pogine zbog tih para?
Mislim čovjek je izgubio brata, ne'am pojma ko je, šta je, al' očekivati neku racionalnost u takvoj situaciji mi je van pameti, "ja bih ovako, ja ne bih ovo", jebo to ba, gledam po sebi, brat je osoba koju volim najviše i osoba za koju bih planetu okrenula da ga nađem..
Eto ti imaš dijete, dođe do promjene prioriteta, ono ti je sad sve, hajde reci da 100% ne bi digla državu čitavu da ga traži? (izvini zbog ubacivanja djeteta u priču)
Naravno da niko nikoga ne tjera da ide u potragu, poenta mog posta je bila da se oni koji idu u pronalazak nestalog dovode se u veću opasnost i veće iskušenje jer je ponuđen novac.
Treba biti racionalan čak i u ovim situacijama, iako ti kažeš jebo to ba! U pitanju su i drugi životi, sta da neko pogine opet zbog istog???
Sigurna sam da bi narod izašao i pomogao i bez ponuđenih para.
- drug_profi
#17620 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Sad će mene razapeti za ovo, ali i ovo se mora reći.drunken tiger wrote:Ovo što pišeš bi imalo smisla da se radilo o nesreći. Međutim ovdje se radi o dvostrukom samoubistvu. I sve je statistika Tercius. A zašto ovaj tvoj prijedlog ne bi imao efekta čak i da se radi o nesreći pokazat ću ti na sljedećem primjeru. Pasarela koja je uzgrađena na Stupu je najbolji primjer za to. Izgrađena je jer su pješaci pretrčavali cestu i ginuli ili bili teže lakše oozlijeđeni. Pasarela je napravljena, uloženo mnogo novca ali ljudi opet pretrčavau i ginu..Ko hoće da se baci njega ništa neće spriječiti. Da ponovim, da se radilo o nesreći i da ljudi stalno upadaju u rijeku imalo bi smisla. Međutim ovako...Tercius wrote:Iz budjeta 20 000 km i brat 5000 km, mislim da se za te pare bar jedan dio toka Miljacke mogao ograditi kakvom takvom ogradom da se ovako nesto ne ponovi opet...al posto se kod nas svi bave posljedicom vjerujem da ni nakon ovog puta se nista bitno nece promjeniti.Proci ce neko vrijeme ovu pricu ce zamjeniti neka druga, do iduce scene pa opet sve isto...isto je i sa pjesacima sto preskacu sine ko gazele pa zavrsavaju pod tockovima, ne znam koliko ih jos treba poginuti da se neko sjeti da jedino fizicke prepreke piju vode, i to one s bodljikavom zicom...
Pustite da evolucija očisti evolutivno nedovršene. Pa nekim ljudima treba tačno amove staviti da ne bi poginuli.
- uglavnomja
#17621 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
znajuci nas mentalitet plus alkohol - mreza bi imala kontraefekat, samo bi izazivala jos vise inata kod budala
" ma 'ta ce on meni mrezu stavit, ja hocu, ja mogu ..."
i onda bi ih vise nastradalo zbog mreze nego zbog milje
neki fini zidic, kao sa druge strane milje, ono od skenderije do carsije bio bi rjesenje za malu djecu, cisto da se roditelji manje brinu, da se moze sjesti ... ali mreza
" ma 'ta ce on meni mrezu stavit, ja hocu, ja mogu ..."
i onda bi ih vise nastradalo zbog mreze nego zbog milje
neki fini zidic, kao sa druge strane milje, ono od skenderije do carsije bio bi rjesenje za malu djecu, cisto da se roditelji manje brinu, da se moze sjesti ... ali mreza
- vješalica
#17622 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
nasao bi siledzija nacina da se dokaze preskakanjem ograde ili zidova
sto se tice lika koji trazi svog brata
uezobrazio se a i nije mu tesko
sramota pljuvati po ljudima koji su se digli realno da traze les a ne zivog covjeka
rijeka brza vodostaj visok otezava to sve i sad treba odnijeti jos par zivota jer tako misli jedan prossjecni razmazeni nargilas vlasnik
kad je to tako jednostavno sici u hladnu mutnu brzu vodu nek sam.ide nek ne povlaci druge za sobom budale da mu 'dokazu' odanost
sto se tice lika koji trazi svog brata
uezobrazio se a i nije mu tesko
sramota pljuvati po ljudima koji su se digli realno da traze les a ne zivog covjeka
rijeka brza vodostaj visok otezava to sve i sad treba odnijeti jos par zivota jer tako misli jedan prossjecni razmazeni nargilas vlasnik
kad je to tako jednostavno sici u hladnu mutnu brzu vodu nek sam.ide nek ne povlaci druge za sobom budale da mu 'dokazu' odanost
-
splinter
#17623 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Pa sistem izdvajanja sredstava iz budžeta je takav da je puno lakše i brže izdvojiti određeni iznos za vanredne situacije kao što je ova npr a koja su na raspolaganju FUCZ nego razmišljati preventivno pa u stavkama budžeta (općine,kanton,entitet) uvrstiti stavke o sigurnosnom uređenju riječnih korita.Tercius wrote:Iz budjeta 20 000 km i brat 5000 km, mislim da se za te pare bar jedan dio toka Miljacke mogao ograditi kakvom takvom ogradom da se ovako nesto ne ponovi opet...al posto se kod nas svi bave posljedicom vjerujem da ni nakon ovog puta se nista bitno nece promjeniti.Proci ce neko vrijeme ovu pricu ce zamjeniti neka druga, do iduce scene pa opet sve isto...isto je i sa pjesacima sto preskacu sine ko gazele pa zavrsavaju pod tockovima, ne znam koliko ih jos treba poginuti da se neko sjeti da jedino fizicke prepreke piju vode, i to one s bodljikavom zicom...
Recimo od Vilsonovog se u budućnosti namjerava praviti pješačka zona 24 h a bez zaštitne ograde to bi bila klasična sabotaža. Mislim puno djece se kreće tu, starijih ljudi, pa na kraju i nečiji kučni ljubimac može upasti itd. Nažalost u pravu si kod nas uvijek nadležni bave samo posljedicom. Kada se zna da je Miljacka "bezopasni potok" možda 3 mjeseca u toku godine, u ostalih 9 mjeseci je smrtonosna bujica te da se urbanizacijom i uređenjem šetnica oko korita povećava broj potencijalnih nesretnih slučajeva, onda je davno bilo vrijeme za djelovanje. i još nešto, treba uticati na svijest i savjest te edukovati ljude o opasnostima, jer da je ne znam kakva ograda bila, teško bi spriječila ona dešavanja od prošlog utorka, dakle promjena razmišljanja.
- vješalica
- drunken tiger
#17625 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
I opet sve po najnižem staležu društva... Treba Zakon poštovati ali ovo je više smiješno šta rade. Veliki zaštićeni a na malima se trenira država. Sad će neko reći nisu mali znaš li koliko zarađuju...Treba sve redom. Ali od velikih krenutii njih pokazati kao primjer.