Irak

Post Reply
bogoljub

#17601 Re: Irak

Post by bogoljub »

sarajevoxxxx wrote:
Kikibombona wrote:Radi se o zgradi iranskog konzulata, potpuno identicno, a ti nastavi trolati

Arapski mediji o zauzimanju iranskog konzulata

https://www.skynewsarabia.com/middle-ea ... ران-كربلاء

https://www.alhurra.com/a/محتجون-يحاصرو ... 17740.html

Russia Today na arapskom o zauzimanju iranskog konzulata u Kerbeli

https://arabic.rt.com/middle_east/10547 ... ية-كربلاء/

Milion medija objavilo ali TUKJA je zafrkana stvar.

...

Zanimljivo je da demonstranti napadaju jedino iranske konzulate od svih zemalja svijeta. Zanimljivo je da pale jedino slike Hamneija od svih drzavnika svijeta. I zanimljivo je da skandiraju samo protiv Irana od svih drzava svijeta. :idea: :idea: :idea: :idea:
:thumbup: :thumbup: :thumbup:

Iran zanima interes građana Irana, Irak posmatraju samo kao dio plijena kojeg su vojno osam godina pokušavali zauzeti i onda im ga Amerikanci na tacni dali.

Irak unazađen trista godina, a Iran vojno, politički, i vjerski šepuri se po Bliskom istoku.
Da nije bilo Irana,sada bi mrtvi Bagdadi šepurio se po Bagdadu. Džaba su mu bili nadjenuli to ime nije ni primiriso Bagdadu.
aldinjo

#17602 Re: Irak

Post by aldinjo »

bogoljub wrote:
sarajevoxxxx wrote:
Kikibombona wrote:Radi se o zgradi iranskog konzulata, potpuno identicno, a ti nastavi trolati

Arapski mediji o zauzimanju iranskog konzulata

https://www.skynewsarabia.com/middle-ea ... ران-كربلاء

https://www.alhurra.com/a/محتجون-يحاصرو ... 17740.html

Russia Today na arapskom o zauzimanju iranskog konzulata u Kerbeli

https://arabic.rt.com/middle_east/10547 ... ية-كربلاء/

Milion medija objavilo ali TUKJA je zafrkana stvar.

...

Zanimljivo je da demonstranti napadaju jedino iranske konzulate od svih zemalja svijeta. Zanimljivo je da pale jedino slike Hamneija od svih drzavnika svijeta. I zanimljivo je da skandiraju samo protiv Irana od svih drzava svijeta. :idea: :idea: :idea: :idea:
:thumbup: :thumbup: :thumbup:

Iran zanima interes građana Irana, Irak posmatraju samo kao dio plijena kojeg su vojno osam godina pokušavali zauzeti i onda im ga Amerikanci na tacni dali.

Irak unazađen trista godina, a Iran vojno, politički, i vjerski šepuri se po Bliskom istoku.
Da nije bilo Irana,sada bi mrtvi Bagdadi šepurio se po Bagdadu. Džaba su mu bili nadjenuli to ime nije ni primiriso Bagdadu.
:lol: :lol: :lol: :run: O sebi su se pozabavili u Bagdadu. Nema potrebe da se iko šepuri u Bagdadu i okolini. I da se tuku i ubijaju međusobno što duže. Allah dželle še'nuhu uništi ih što više. Amin!
mirsek

#17603 Re: Irak

Post by mirsek »

Miroljubivi vehbiaj, kad otvori usta, vidi se ta cistota misli i duse. U isti saf sa cetnicima ih svrstati i nema fule. Vecih stetocina a manjeg iq-a islam nije nikad vidio.
aldinjo

#17604 Re: Irak

Post by aldinjo »

mirsek wrote:Miroljubivi vehbiaj, kad otvori usta, vidi se ta cistota misli i duse. U isti saf sa cetnicima ih svrstati i nema fule. Vecih stetocina a manjeg iq-a islam nije nikad vidio.
Miroljubivi islamomrzac, kad otvori usta, vidi se ta čistota misli i duše. U isti saff sa četnicima i ostalim krstašima ih svrstati i nema fule. Većih štetočina i manjeg iq kršćanstvo nije nikad vidjelo.
mirsek

#17605 Re: Irak

Post by mirsek »

aldinjo wrote:
mirsek wrote:Miroljubivi vehbiaj, kad otvori usta, vidi se ta cistota misli i duse. U isti saf sa cetnicima ih svrstati i nema fule. Vecih stetocina a manjeg iq-a islam nije nikad vidio.
Miroljubivi islamomrzac, kad otvori usta, vidi se ta čistota misli i duše. U isti saff sa četnicima i ostalim krstašima ih svrstati i nema fule. Većih štetočina i manjeg iq kršćanstvo nije nikad vidjelo.
Ja mrzim islam ?? :lol: :lol: :lol:

Samo agresivne,u razmisljanju ogranicene stetocine koji misle da su na pravom putu samo ako podvrgnu nogavice i puste bradu a mozak im kao sa uradjenom predfrontalnom lobotomijom :thumbup:
aldinjo

#17606 Re: Irak

Post by aldinjo »

mirsek wrote:
aldinjo wrote:
Ja mrzim islam ?? :lol: :lol: :lol:

Samo agresivne,u razmisljanju ogranicene stetocine koji misle da su na pravom putu samo ako podvrgnu nogavice i puste bradu a mozak im kao sa uradjenom predfrontalnom lobotomijom :thumbup:
Kako da ne! Baš ga voliš! :lol: Takvi islamomrzci kao ti jedino što znaju se kriti iza profila na društvenim mrežama i "glumiti" mangupe vrijeđajući sve koji žive po Kur'anu i Sunnetu, a pitanje je kada su zadnji put ušli u džamiju.
mirsek

#17607 Re: Irak

Post by mirsek »

aldinjo wrote: Kako da ne! Baš ga voliš! :lol: Takvi islamomrzci kao ti jedino što znaju se kriti iza profila na društvenim mrežama i "glumiti" mangupe vrijeđajući sve koji žive po Kur'anu i Sunnetu, a pitanje je kada su zadnji put ušli u džamiju.
Jel i ucis i obrazujes se po Kur'anu ili samo sijes sektasku mrznju, koja nije Bogu draga ?
Ja ne vrijedjam sve vjernike, a to sto podvrnes pantole i pustis bradu, pokazuje koliko stvarno dubinski i iskonski zivis po Kur'an, sve vam je pokazno, vizuelno i plitko, taman koliko ste i nacitani i obrazovani. :bih:
Nadji mi jedno drustveno, drzavno uredjenje gdje vehabije vladaju u miru i prosperitetu, bez unistavanja i ubijanja svega drugacijeg.
swanfilter

#17608 Re: Irak

Post by swanfilter »

Imas Emirate. Za nas su i oni El Mudzahid level ... :lol:
aldinjo

#17609 Re: Irak

Post by aldinjo »

mirsek wrote:
aldinjo wrote: Kako da ne! Baš ga voliš! :lol: Takvi islamomrzci kao ti jedino što znaju se kriti iza profila na društvenim mrežama i "glumiti" mangupe vrijeđajući sve koji žive po Kur'anu i Sunnetu, a pitanje je kada su zadnji put ušli u džamiju.
Jel i ucis i obrazujes se po Kur'anu ili samo sijes sektasku mrznju, koja nije Bogu draga ?
Ja ne vrijedjam sve vjernike, a to sto podvrnes pantole i pustis bradu, pokazuje koliko stvarno dubinski i iskonski zivis po Kur'an, sve vam je pokazno, vizuelno i plitko, taman koliko ste i nacitani i obrazovani. :bih:
Nadji mi jedno drustveno, drzavno uredjenje gdje vehabije vladaju u miru i prosperitetu, bez unistavanja i ubijanja svega drugacijeg.
Prava neznalica i islamomrzac. Da imaš imalo stida ne bi ljude nazivao "vehabijama". Ali od mržnje ne vidiš dalje od "nosa". Kada već glumiš internet mangupa stavi ime i prezime iza posta a ne ponašaj se kao većina kukavica koji se kriju iza nekakvih profila.
salik79

#17610 Re: Irak

Post by salik79 »

aldinjo wrote:
mirsek wrote:
Prava neznalica i islamomrzac. Da imaš imalo stida ne bi ljude nazivao "vehabijama". Ali od mržnje ne vidiš dalje od "nosa". Kada već glumiš internet mangupa stavi ime i prezime iza posta a ne ponašaj se kao većina kukavica koji se kriju iza nekakvih profila.
Srecom, ti si hrabro stavio svoje ime i prezime. :roll: Kakve ste vi ublehe, za ne povjerovati. Ko da vas na pokretnoj traci stancaju. :-)

mirsek

#17611 Re: Irak

Post by mirsek »

aldinjo wrote:
mirsek wrote:
Nadji mi ijedno drzavno uredjenje gdje vehabije koje sebi tepaju da su selefije vladaju a da nisu unistili i otjerali sve sto je drugacije ?
Ljuci

#17612 Re: Irak

Post by Ljuci »

Ne postoji termin Vehabije ili Vehabizam. Jasno je podvuceno u hadisima da muslimani trebaju pustati bradu i skracivati nogavice.
mirsek

#17613 Re: Irak

Post by mirsek »

Ljuci wrote:Ne postoji termin Vehabije ili Vehabizam. Jasno je podvuceno u hadisima da muslimani trebaju pustati bradu i skracivati nogavice.
Naravno da postoji termin Vehabizam.
Kad bude farz da se pusta brada i krate nogavice , onda bi se moglo diskutovati.
Oponasati vizuelno bez dubinske spoznaje i citanja ne vodi nicemu.
Zato uciti uciti i uciti.
salik79

#17614 Re: Irak

Post by salik79 »

Ljuci wrote:Ne postoji termin Vehabije ili Vehabizam. Jasno je podvuceno u hadisima da muslimani trebaju pustati bradu i skracivati nogavice.
Eno, postavih ti izbad dokaz da postoji. Klikni na "play".

Bradu i nogavice ne zelim ni komentirati...
Ljuci

#17615 Re: Irak

Post by Ljuci »

mirsek wrote:
Kad bude farz da se pusta brada i krate nogavice , onda bi se moglo diskutovati.
Muslimani pored Kurana slijede i hadise, odnosno sunnet.
mirsek

#17616 Re: Irak

Post by mirsek »

Ljuci wrote:
mirsek wrote:
Muslimani pored Kurana slijede i hadise, odnosno sunnet.
Koja je hijerarhija onoga sto se slijedi, poredaj mi po vaznosti, jel moze ?
swanfilter

#17617 Re: Irak

Post by swanfilter »

Dobro, za bradu sam znao. I govorimo o bradi za koliko u saku stane. Ne o spodobama ...

Al, u cemu je fazon kratkih hlaca? Hvala ...
Ljuci

#17618 Re: Irak

Post by Ljuci »

[/quote]
Koja je hijerarhija onoga sto se slijedi, poredaj mi po vaznosti, jel moze ?[/quote]

Kuran i sunnet su nerazdvojivi i ne moze se prihvatiti Kuran bez sunneta. Muslimani nisu katolici pa da se briju. Muslimani slijede sunnet sto pustaju bradu i ne znam cemu fobija prema bradi kad brada predstavlja muskost i razliku od zena koje nemaju bradu.
salik79

#17619 Re: Irak

Post by salik79 »

Ljuci wrote:
Koja je hijerarhija onoga sto se slijedi, poredaj mi po vaznosti, jel moze ?[/quote]

Kuran i sunnet su nerazdvojivi i ne moze se prihvatiti Kuran bez sunneta. Muslimani nisu katolici pa da se briju. Muslimani slijede sunnet sto pustaju bradu i ne znam cemu fobija prema bradi kad brada predstavlja muskost i razliku od zena koje nemaju bradu.[/quote]

Pravoslavci se ne briju. Jesu li muslimani pravoslavci? Ni musrici se nisu brijali...
salik79

#17620 Re: Irak

Post by salik79 »

swanfilter wrote:Dobro, za bradu sam znao. I govorimo o bradi za koliko u saku stane. Ne o spodobama ...

Bukvalisticko shvacanje hadisa, koje veze-s vezom nema.

U to doba su neki musrici, da bi pokazivali svoje bogatstvo, pravilo duzu odjecu, posebno ogrtace, koji bi se vukli za njima (naravno, od skupocjene tkanine). Za njih je Poslanik s.a.v.a. je, navodno, rekao da im taj visak, koji se vuce, gori vatra dzehenemska (parafraziram). I, naravno, ovi, kao pravi bukvalisti, skontali da treba i odjecu potkracivati. Uvijek i u svim uvjetima. :-)
Ljuci

#17621 Re: Irak

Post by Ljuci »

salik79 wrote:
swanfilter wrote:Dobro, za bradu sam znao. I govorimo o bradi za koliko u saku stane. Ne o spodobama ...

U to doba su neki musrici, da bi pokazivali svoje bogatstvo, pravilo duzu odjecu, posebno ogrtace, koji bi se vukli za njima (naravno, od skupocjene tkanine). Za njih je Poslanik s.a.v.a. je, navodno, rekao da im taj visak, koji se vuce, gori vatra dzehenemska (parafraziram). I, naravno, ovi, kao pravi bukvalisti, skontali da treba i odjecu potkracivati. Uvijek i u svim uvjetima. :-)
Hadisi Buharia su sahi u u tim hadisima nema sumnje. Ko si ti da nipodastavas hadise koje su u skladu sa ehi sunnetom? Ko si ti da tumacis hadise po svojoj volji? Hadisi su sasvim jasni i priznati su od ehli sunneta.
Kikibombona

#17622 Re: Irak

Post by Kikibombona »

salik79 wrote:

Cuj navodno, jojj Salice, Salice :D :D
mirsek

#17623 Re: Irak

Post by mirsek »

Ljuci wrote:
Kuran i sunnet su nerazdvojivi i ne moze se prihvatiti Kuran bez sunneta. Muslimani nisu katolici pa da se briju. Muslimani slijede sunnet sto pustaju bradu i ne znam cemu fobija prema bradi kad brada predstavlja muskost i razliku od zena koje nemaju bradu.
Gdje u Kur'anu pise da se treba nositi brada, kratiti nogavice i obavezan nacin klanjanja ?
Nemam ja fobiju od brade i skracenih nogavica, vec kad vidim nekoga kako prosipa agresivu, zeli smrt sijama i svemu razlicitom, da se sto vise ubijaju, a ovamo u detalj hoce da kopiraju Poslanika po izgledu i ponasanju, kao toliko su zeljni da se sto vise priblize Bogu, kad vidim koliko svojim mislima, neduhovnosti, netolerancijom negiraju sve ono lijepo sto vjera jeste, tada jednostavno to ne mogu shvatiti i presutiti.
Ljuci

#17624 Re: Irak

Post by Ljuci »

mirsek wrote:
Ljuci wrote:
Gdje u Kur'anu pise da se treba nositi brada, kratiti nogavice i obavezan nacin klanjanja ?
Nemam ja fobiju od brade i skracenih nogavica, vec kad vidim nekoga kako prosipa agresivu, zeli smrt sijama i svemu razlicitom, da se sto vise ubijaju, a ovamo u detalj hoce da kopiraju Poslanika po izgledu i ponasanju, kao toliko su zeljni da se sto vise priblize Bogu, kad vidim koliko svojim mislima, neduhovnosti, netolerancijom negiraju sve ono lijepo sto vjera jeste, tada jednostavno to ne mogu shvatiti i presutiti.
Sve to pise u Kuranu samo malo bolje procitaj.
sarajevoxxxx

#17625 Re: Irak

Post by sarajevoxxxx »

14 poginulih i stotine povrijeđenih u Bagdadu

https://www.index.hr/mobile/clanak.aspx ... id=2127662
Post Reply