Ukrajina

Post Reply
sportman1

#17601 Re: Ukrajina

Post by sportman1 »

pici wrote:
sportman1 wrote:
pici wrote:Kad razgovaram s rusofilima uvijek im postavim jedno jako prosto pitanje: Navedi mi samo jednu stvar koju imaš doma, ili da je dnevno koristiš u životu a da je made in russia. Svi ušute :mrgreen:

ima li to ikakve veza sa stanjem u ukrajini?
Image
ima krim je srce rusije :mrgreen:

e moj pici.
evo zasto nece nikad napst rusiju i uvest demokraciju. ima samo jedan razlog
zato su i uveli sankcije da potaknu pobunu protiv putina.
ovo sto se desava nije nista drugo do sukob kapitala.

https://www.youtube.com/watch?v=WwlNPhn64TA
dječak sa šibicama

#17602 Re: Ukrajina

Post by dječak sa šibicama »

KAMI666 wrote:Jok bolan, vasa zvijezda vodilja vase dugovnosti je krvavi nobelovac Obuma jel tako :D
Zna li neko zasta on dobi tu Nobelovu nagradu ikako? Jel zato sto je crnac ?
Za miroljubivost i spoljne efekte.

Najjaci je kad kaze kako Amerika nece tolerisati narusavanje integriteta jedne suverene drzave, niti ce tolerisati jednostrane vojne akcije pojedinih drzava.

Samo notorni licemjer moze ovakvog covjeka podrzavati, licemjer kakav je i Obama.
gnjev

#17603 Re: Odg: Ukrajina

Post by gnjev »

Kaligula I wrote:http://www.youtube.com/watch?v=nUDcrll289Q#t=473

...nogdaunirani nacista se razbacuje ko tikva po đubretu...nije loše pogledat...jad i čemer od vlasti, a samim time i od države...to po logici stvari ne može opstati...narod će kad tad da uzvrati udarac...ali onda će da se tresu i nebesa...drž te se nacistički sinovi...obračun kod 'o.k. Majdana' dolazi...
Image
JohnnyS

#17604 Re: Ukrajina

Post by JohnnyS »

Italija je duhovno oplemenila planet više od Rusa, a kako je Italija članica NATO pakta svatko tko stremi duhovnom će podržavati taj renesansni savez...
Danguba

#17605 Re: Ukrajina

Post by Danguba »

Kikibombona wrote:I Lazanski u ovoj emisiji govori da prorusi sigurno gube ako se Rusija ne ukljuci.
jos jednom otkrio toplu vodu...lazanski je to :D
sportman1

#17606 Re: Ukrajina

Post by sportman1 »

@pici je zaribo totalno. cio dan kucka po kompicu i nije dao valjane argumente za svoje tvrdnje. :D

i poredi rat u bih sa ovim u ukrajini. :run:
dječak sa šibicama

#17607 Re: Ukrajina

Luganski aerodrom, koji ukrajinske trupe kontrolisu od pocetka sukoba, od danas u rukama Novorusa.

Zestoko napreduju ukrajinci u Lugansku.
Kaligula I

#17608 Re: Ukrajina

Post by Kaligula I »

Image

...nobelovče, imaš li miran san?...sanjaš li ga ponekad?...
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#17609 Re: Ukrajina

Post by pici »

sportman1 wrote:@pici je zaribo totalno. cio dan kucka po kompicu i nije dao valjane argumente za svoje tvrdnje. :D

nije do mene sami se javljaju :mrgreen: i slikuju...

ČETNIČKI KOMADANT ŽIVKOVIĆ: Otvoreno pismo iz Novorusije Tomi i Vučiću

Gospodine Predsedniče i gospodine Premijeru, posle zvanične intervencije ukrajinskih vlasti da se odredite po pitanju srpskih četničkih dobrovoljaca, vi ste ugasili sve stranice i grupe Četničkog pokreta, a takođe i neke profile. Meni je zabranjeno da bilo šta objavljujem narednih mesec dana.

Takođe, srpska diplomatija je pokušala da od Rusije dobije zabranu našeg ulaska u Rusiju, čime bi nas praktično osudili na doživotno ostajanje u Novorusiji. A u slučaju da ukrajinski fašisti pobede to bi za nas značilo smrtnu presudu.

Da li smo mi počinili i jedan zločin ovde?

Da li smo i jednim potezom osramotili časno ime srpskih četnika?

Hvala vam g. Nikoliću i g. Vučiću na ovolikoj brizi, ali nismo mi najveći problem Srbije, niti je odnos Kijeva i Beograda važniji od slobodarskog naroda u borbi protiv povampirenog nacizma.

Kada se vratim, pozivam vas da javno na nekom nacionalnom servisu iznesemo argumente, pa neka narod odluči da li vi treba da nas osudite na iznanstvo i smrt. Dopustićete da prezentujem stravične snimke nacističkih jedinica u uniformama nacističke Nemačke kako paradiraju, streljaju i kolju. Dozvolićete da pokažem snimke ubijenih žena sa decom od nekoliko meseci, bebe, nedužne mrtve u naručju majki.

Ako malo poznajete našu istoriju, slike podsećaju na užas Jasenovca. Ja razumem pravilo demokratije da većina nadglasa manjinu. No da li je većina uvek u pravu? Kaže naš narod: “Dva loša ubiše Miloša.”

I da, znam i to da je Ukrajina od vas oštro tražila da uhapsite mene i Jovana Ševića kada se vratimo?! Ja ne bežim, ja ću doći, a Jovana Ševića ne znam kako ćete uhapsiti.

Valjda vam je bilo jasno kada ste dobili ovaj zahtev koliko je ukrajinska pronacistička vlast dezorjentisana. Ja ću uskoro doći, a vi me uhapsite. Samo ne možete uhapsiti one suze zahvalnice i duboke poklone od muškaraca i žena koje smo dobili u nekoliko gradova u kojima smo bili kada nam priđu i pitaju: “Vi Serbi?” a na naš potvrdan odgovor pričaju kako su i oni poreklom Srbi. Plaču, grle nas, ljube i traže da budemo njihovi gosti.

Ako odbijete ponudu za javnu debatu, sve ste rekli. Onda vas molim i da nas četnike ostavite na miru. Mi za sada ostajemo ovde i uz Božiju pomoć nadamo se pobedi. Mesec dana, najviše dva sve će biti rešeno. Američke siledžije nisu uspele da još jednom lažju (malezijska avio tragedija) naprave od Ukrajne novi Irak, Afganistan… i što je najvažnije uvuku Rusiju u rat. Sada će, posle svega, neko morati da debelo odgovara za zločine. Valjda poznajete pravilo građanskog rata i opšteg rata. Šta ćete tada reći?

S verom u pobedu ovog naroda ovde, pozdravljam vas njihovom parolom “VOLJA I TRUD”!!!

Bratislav Živković, komandant Četničkog pokreta

(Srbin.info)
L u c i f e r

#17610 Re: Ukrajina

Post by L u c i f e r »

Mesec dana, najviše dva sve će biti rešeno.
A u pm, koji deja vu... :)
pici

#17611 Re: Ukrajina

Post by pici »

L u c i f e r wrote:
čime bi nas praktično osudili na doživotno ostajanje u Novorusiji. A u slučaju da ukrajinski fašisti pobede to bi za nas značilo smrtnu presudu.

ovo veĆ jadikuju a nisu ni metka ispalili, ćuvaju humanitarnu :mrgreen:
L u c i f e r

#17612 Re: Ukrajina

Post by L u c i f e r »

pici wrote:
L u c i f e r wrote:
čime bi nas praktično osudili na doživotno ostajanje u Novorusiji. A u slučaju da ukrajinski fašisti pobede to bi za nas značilo smrtnu presudu.

ovo veĆ jadikuju a nisu ni metka ispalili, ćuvaju humanitarnu :mrgreen:
Biće ovaj rad: :run:
:D
zilog

#17613 Re: Ukrajina

Post by zilog »

Kaligula I wrote:[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=sQ83-EwgWJo [/youtube]

...zašto je let MH17 pao u zaborav?...viđenje cijele problematike kroz oči M Lazanskog...pa ko voli nek izvoli...od viška glava ne boli...
Posto od viska "glava ne boli", da ti kazem da je ovaj CETNIK visak, zajedno sa onima koji su spominjali LUTKE NA MARKALAMA, a to je ovaj CETNIK radio i jos mnogo toga.
Kao da si stavio Mladica da komentarise stvari u Ukrajini. Ovaj je jos gori.

Vodi ga kuci, ako ti nije viska.

Da ne bi bilo pjenjenje, samo na pojavu M.L., reci jedan njegov stav, za koji mislis da bi se slozili.
Captain Ahab

#17614 Re: Ukrajina

Post by Captain Ahab »

dječak sa šibicama wrote:

Luganski aerodrom, koji ukrajinske trupe kontrolisu od pocetka sukoba, od danas u rukama Novorusa.

Zestoko napreduju ukrajinci u Lugansku.
Nije tacno da je aerodrom u rukama 'Novorusa'. Cvrsto ga drze Ukrajinci, kao sto drze i Lugansk pod opsadom vec 3-4 dana.

Trenutno Ukrajinci u tom podrucju pokusavaju ucvrstiti nove linije na dijelu ceste Krasnodon - Lugansk (koja je bila jedina veza Luganska sa Rusijom) i jos uvijek nisu poceli ulaziti u grad osim na rubnim dijelovima. Rusi dovlace nove snage i pokusavaju deblokirati put.

Tesko je prognozirati kako ce se dalje odvijati situacija ovdje jer su zadnjih dana Rusi dobili znatne kolicije tehnike i ljudstva iz Rusije.

Evo i karte sa stanjem na tom dijelu fronta. Treba napomenuti da je izvor pro-ruski i da je zapravo u stvarnosti u ovom dijelu veca teritorija pod kontrolom Ukrajinica.

Image
LARVA

#17615 Re: Ukrajina

Post by LARVA »

.
Last edited by LARVA on 06/02/2015 04:05, edited 1 time in total.
Avetinho

#17616 Re: Ukrajina

Post by Avetinho »

Vidim u zadnje vrijeme raznih slika sa svjetske mreze, pa rekoh, da i ja doprinesem.

Image

Maske su pale. Joker.
sanjin_1

#17617 Re: Ukrajina

Post by sanjin_1 »

Kad Hin vidim ko su im idoli ...Lazanski, Strelkov, četnici...mogu samo reći "mama hvala ti što si me rodila normalnog"..

slušaj vamo četnička bagro, navijali vi ili ne navijali..ni pedlja BiH nećete odnjeti. Morete ponijeti samo ono što vam prijene za smrdljive opanke kad se budete "strateški povlačili"...'vako ko i braća vam po Ukraini... :bih:
pici

#17618 Re: Ukrajina

Post by pici »

LARVA wrote:
pici wrote:Kad razgovaram s rusofilima uvijek im postavim jedno jako prosto pitanje: Navedi mi samo jednu stvar koju imaš doma, ili da je dnevno koristiš u životu a da je made in russia. Svi ušute :mrgreen:
Neka se nadaju i jedni i drugi da ove zime dotok plina bude stabilan :mrgreen:

Ovdje se fura USA vs RU.
Šta to ti imaš doma ili ga dnevno koristiš a da je made in USA? :mrgreen:

imam hemigveja, majkl DZeksona, tinu tarner, elvisa, rambo 1, 2, 3, 4, 5 terminator 1,2 3.4, 5 itditd :mrgreen:
dječak sa šibicama

#17619 Re: Ukrajina

sportman1 wrote:@pici je zaribo totalno. cio dan kucka po kompicu i nije dao valjane argumente za svoje tvrdnje. :D

Nije jedini, cijela ova ekipa je mentalno (za)ostala u 1995. godini.

Jos im ruje nabili komplekse demontirajuci kavkaski emirat na proste faktore. Skoro mi ih je zao.
pici

#17620 Re: Ukrajina

Post by pici »

Image
jastuk1

#17621 Re: Ukrajina

Post by jastuk1 »

Jos im ruje nabili komplekse demontirajuci kavkaski emirat na proste faktore. Skoro mi ih je zao.
Ma hajde ba.

Kao što je cijela pro etnički rusi ekipa zaostala u 1991. godini.

Zbog šamarčina u Siriji, zapadni lihvaro-cionisti se neće smiriti dok ne naplate i maksimalno ponize svoje ruske pandane, preuzimajući njihovo bogatstvo. Ako su čekali 20 godina za preuzimanje Ukrajine, mogu četaki i narednih 20, 25 za preuzimanje Rusije.

Najviše će se okomiti na Tujmensku oblast i faktički rusiju prepoloviti na pola. Tujmenska oblast u čiji sastav ulaze Hantijsko-Mansijski autonomni okrug i Jamalsko-Nenečki autonomni okrug. Oblast graničiti sa Kazahstanom - izdvoji tu oblast i raspolovio si Rusiju. Ne trebam pominjati da 50 i više posto nafte i plina Rusije dolazi iz te oblasti.

U ovoj oblasti živi 36 različitih etničkih grupa čineći ovu oblast najmultikulturalnijom u Rusiji! Pošto veliku većinu stanovništva čine došljaci, na sceni je pokušaj lihvaro-cionista da se uspostavlja i rađa Sibirska narodnost tu. Oblast naravno proizvodi nakviše nafte u Rusiji i ima svega negdje oko 3,4 miliona stanovnika. Ako bi se izdvojili - ti ljudi bi bili daleko najbogatiji ljudi na planeti. Ko zna kakve su sve koske lihvaro-cionsti spremni ubaciti da zatruju tu lokalno stanovništvo.

Postoje pisanja da i vehabije uveliko pokušavaju proširiti uticaj. Pored Tatara, oblast ima dosta jak priliv naroda iz centralne Azije. U Jamaliji kažu Muslimani već 25 posto stanovništva. Region jako slabo naseljen pa i manja imigracija značajno mijenja etnički i vjerski sastav. A kratkovidni Rusi zatvaraju džamije. Ovi samo nastave rad u tajnim džamijama koje Ruske tajne službe ne mogu provjeravati niti nadgledati jer su tajne.

Rusiji će se nacionalizam obiti o glavu isto ili puno gore nego se sada obija o glavu Ukrajini. Umjesto da se dodvorava lokalnom stanovništvu, Rusija antagonizira. Vidimo šta je antagonizacija dala Ukrajini na jugoistoku.

Kompleksi zbog Kavkaskog emirata? :lol: E moj šibicaru. Zažalit će Rusija što nije pustila Čečeniju kad je bilo vrijeme, ustvari već žestiko žali jer je Čečenija ekomski muze kao niti jedna republika.
L u c i f e r

#17622 Re: Ukrajina

Post by L u c i f e r »

Istorija se ponavlja onima koji ne uče iz nje. :)

Neki od nas su srećom svjesni ne samo 95-e, nego i davne 45-e, kad je donesena povelja UN kojom su zabranjene prijetnje oružanom silom protiv teritorijalne cjelovitosti te političke neovisnosti bilo koje druge države članice ili države nečlanice UN-a.

Što se tiče kompleksa, mi 95-ši smo ih nabili četnicima koje su, kako ih ti zoveš od milja, "ruje" svesrdno podržavali kao pretedente na vazalsku poziciju, što i danas čine iz istih razloga...
AliceInChains

#17623 Re: Ukrajina

Post by AliceInChains »

pici wrote:Image
1. Ti neljudi jos uvijek imaju prostora da se glupiraju, jer ih nasi saveznici nisu dotukli, kako treba i dok su jos mogli, niti su nas institucijonalno ojacali do te mjere, da se njihovim glupostima suprostavljamo (Dejton, Rep. Sprdska, itd.).....zahvaljujuci ljudima poput bivse austrijske valute iz njemacke, slike iz svedske i ostalim politickim velicinama. Btw, sta mislite, dali ce Mladica i Karadzica osuditi prije prirodne smrti?

2. Ruska nacija nija bas tako retardirana kao neke Balkanske, ili Poljska, iako ih zapad tako smatra.

3. Ovo sto se desava oko Luganska i Donetska nije vise daleko od Sarajevskog scenarija/opsade tokom Srpske agresije. Napad sa avijacijom je veliki komad... jos "humani" prijedlog Kijevske vlade, da ljudi pakuju kofere i pobjegnu iz gradova....samo gdje, kod koga, sa cim? Gdje su autobusi? Sta je sa starcima, djecom i zenama, invalidima, i drugim vrlo osjetljivim slojevima drustva? Mislim, nema svako drugi dom u Rusiji, ili u zapadnoj Ukrajini, niti sebi svako moze tako lahko priustiti privremeni "izlet".

Kad sam cuo, da su veliki dijelovi te "Ruske teritorije" ostale bez struje i vode, onda mi se ozbiljno zgadilo.
romeomoraprezivjeti

#17624 Re: Ukrajina

Post by romeomoraprezivjeti »

L u c i f e r wrote:

Istorija se ponavlja onima koji ne uče iz nje. :)

Neki od nas su srećom svjesni ne samo 95-e, nego i davne 45-e, kad je donesena povelja UN kojom su zabranjene prijetnje oružanom silom protiv teritorijalne cjelovitosti te političke neovisnosti bilo koje druge države članice ili države nečlanice UN-a.

Što se tiče kompleksa, mi 95-ši smo ih nabili četnicima koje su, kako ih ti zoveš od milja, "ruje" svesrdno podržavali kao pretedente na vazalsku poziciju, što i danas čine iz istih razloga...
Potpis!!!
dječak sa šibicama

#17625 Re: Ukrajina

Kako rekoh, neki i dalje zive u `95 godini.

a danas je 2014. i Ukrajina i ukrajinska kriza se ni po cemu ne mogu porediti sa Balkanom. Osim onako djecije, Rusi su cetnici, Ukrajinci su Armija BiH, i tome slicno.

To je na nivou sedmog dva, kod razredne Mukelefe.

Ko ne vidi siru sliku, globalne igre i igrice, ispada samo smijesan.
Post Reply