Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Moderator: _BataZiv_0809
- P308
#17576 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Fkt, na silu je prave da bude mad queen. Izgubi najbolju prijateljicu, pola vojske i 2 zmaja i treba mirno posmatrati. Pokusala je, ne ide. A sada neka ih popali sve 
-
polacijela
#17577 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Jamie je bio namjerno grub prema Brienne, da ne bi kojim slučajem krenula za njim. Nema šanse da se vraća Cersie, ide je nagovoriti da se preda, prije nego što napravi bespotrebni pokolj.
Dijalog epizode:
Gendry: Jesi vidio Aryu?
Pas: Još se osjeća smrad leševa, a ti o tome razmišljaš.
Gendry: Samo joj želim zahvaliti...
Pas: Siguran sam.
Gendry: Ne radi se o tome.
Pas: Naravno da se radi, budalo.

Dijalog epizode:
Gendry: Jesi vidio Aryu?
Pas: Još se osjeća smrad leševa, a ti o tome razmišljaš.
Gendry: Samo joj želim zahvaliti...
Pas: Siguran sam.
Gendry: Ne radi se o tome.
Pas: Naravno da se radi, budalo.
-
drogon2
#17578 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
P308 wrote:Fkt, na silu je prave da bude mad queen. Izgubi najbolju prijateljicu, pola vojske i 2 zmaja i treba mirno posmatrati. Pokusala je, ne ide. A sada neka ih popali sve

Vjv najbolji savjet koji je Deneris dobila otkad je dosla u Vesteros. Fino je to sve sto Varys i Tyrion hoce, al brate ne mozes ocekivat da se Sersi makne mirnim putem. Kad je poslusala Olennu ostvarila je i zasad jedinu pobjedu, ocekujem nesto slicno i u narednoj epizodi,al naravno uz to ce vjv dobit i nadimak mad queena lol
- Pitarrr82
#17579 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Paaaaa dobro... 
-
drogon2
#17580 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Na kraju ep, Tyrion prica o tom da je Cersei trudna, a ona je zadnji put pricala sa Tyrionom prije nego je spavala sa Euronom. Euron i dalje ne rijesi matematiku

-
1Dante1
#17581 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Trebali su ga stavit u kadar poslije toga kako racuna prstimadrogon2 wrote:Na kraju ep, Tyrion prica o tom da je Cersei trudna, a ona je zadnji put pricala sa Tyrionom prije nego je spavala sa Euronom. Euron i dalje ne rijesi matematiku![]()
- ferratilis
#17582 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Izgleda da u onoj viziji iz druge sezone ipak nije bio snijeg, nego pepeo, ide zenska ocevim stopama. 

Al jebes sve to, ovo je najveca tragedija u epizodi. Ostade Ghost sam, ko popisan, niko ga nije ni pomilovao po glavi.

Al jebes sve to, ovo je najveca tragedija u epizodi. Ostade Ghost sam, ko popisan, niko ga nije ni pomilovao po glavi.

-
polacijela
#17583 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
@1Dante1
Zao mi je sto je Missandei umrla, ali Crv ce se sad boriti za stotinu, da je osveti, tako da, smrt u funkciji dalje radnje.
A fakat, Ghosta je trebao barem pomilovati.
Zao mi je sto je Missandei umrla, ali Crv ce se sad boriti za stotinu, da je osveti, tako da, smrt u funkciji dalje radnje.
A fakat, Ghosta je trebao barem pomilovati.
Last edited by polacijela on 06/05/2019 09:18, edited 1 time in total.
-
cassius
#17584 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
treba covjek priznat kad je nesto lose, i ovo je bila lose napisana epizoda. Jos ova dvojica izjavise da je Dany zaboravila na Iron Fleet i Eurona. 
-
drogon2
#17586 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Sve i da je zaboravila, kako ih ne vidi sa one visinecassius wrote:treba covjek priznat kad je nesto lose, i ovo je bila lose napisana epizoda. Jos ova dvojica izjavise da je Dany zaboravila na Iron Fleet i Eurona.
-
cassius
#17587 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Ja ba, a koji put vec ovaj Euron ih sabotiradrogon2 wrote:Sve i da je zaboravila, kako ih ne vidi sa one visinecassius wrote:treba covjek priznat kad je nesto lose, i ovo je bila lose napisana epizoda. Jos ova dvojica izjavise da je Dany zaboravila na Iron Fleet i Eurona.
-
drogon2
#17588 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Ahaha, da je pisanje iole dobro pomislio bih da je Tyrion namjerno otisao tamo da to kaze pred njim kako bi ovaj skontao neke stvari, al posto nije jbg1Dante1 wrote:Trebali su ga stavit u kadar poslije toga kako racuna prstimadrogon2 wrote:Na kraju ep, Tyrion prica o tom da je Cersei trudna, a ona je zadnji put pricala sa Tyrionom prije nego je spavala sa Euronom. Euron i dalje ne rijesi matematiku![]()
- Mis mekinjas
#17589 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Joj ako Tyrion bude kopile Targaryena pa zasjedne na tron. 
-
drogon2
#17590 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Nista to.Ako si Targeryen imas predispoziciju da budes lud,naravno osim ako ti je jedan roditelj StarkMis mekinjas wrote:Joj ako Tyrion bude kopile Targaryena pa zasjedne na tron.
- MarlboroGold
#17591 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Zaboravljaš mračnu stranu Tyriona kad su mu sudili za ubistvo Joffreya...drogon2 wrote:Nista to.Ako si Targeryen imas predispoziciju da budes lud,naravno osim ako ti je jedan roditelj StarkMis mekinjas wrote:Joj ako Tyrion bude kopile Targaryena pa zasjedne na tron.
"I saved you. I saved this city and all your worthless lives. I should have let Stannis kill you all. I wish i would have poison for the whole pack of you!" nešto ovako... ne sjećam se kako je tačno rekao
Haman ima malo i te krvi u sebi
-
drogon2
#17592 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Hahah al lik Varysa mi je haos.Ne samo Varysa,nego i Sanse,Arye i sta ti ja znam.Arya u fazonu:ona nije jedna od nas,mi smo porodica,mi si vjerujemo itd.Bukvalno sljedeca scena Arya odlazi i govori da se nece vratit a porodica joj bitna
Varys se prije 5 epizoda haman zakleo na vjernost Daenerys i u tih 5 ep treba je slusala njihove planove zbog kojih trenutno gubi,oni sad u fazonu j3bes nju change team
Sansa nema apsolutno nikakvog razloga da mrzi Daenerys,a iz nekog razloga je mrzi 
- Pryda
#17593 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Slobodan pad u kvaliteti serije.
-
drogon2
#17594 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
I da haj proslu ep sam to nekako progledao kroz prste sa onim not today,green eyes,blues eyes,brown eyey itd. al cini se da Arya u svakoj ep ponovi bar 5 recenica koje je vec izgovorila u prethodnim sezonama 
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#17595 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
ma tace 6flota, 6 brodova ima
... ja fakt ne kontam sta su mislili sa ovim, pisao sam da ih ceka kod dragonstona dernek al bas ovakav nisam ni pomislio, koji ce je qurac sad zmajevi pored ovih samostrijela... mislite da ce Dany poludjet

brown eyes, blue eyes, green eyes. Eyes you’ll shut forever.”

- alibaba_i_30_godina
#17596 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Ne jedna sezona, već vjerovatno dvije kako je i sam Martin rekao. Ja sam očekivao da će ubiti Tyriona, to bi bilo već nešto. Ovako sve nekako mlako.90minut wrote:Još jedan dokaz da je trebala biti još jedna sezona da se to odradi kako treba.drogon2 wrote:Pa bas zbog toga serija i ide u racku.Imas slucaj sa NK gdje su imali dosta setupa,a na kraju je bilo razocarenje kako su ga brzo rijesili.Obrnuto ces vjv imat sa Daenerys.Nije bilo apsolutno nikakvog setupa da je treba luda i sad ce je kao predstavit takvom za jednu epizodualibaba_i_30_godina wrote: Pa meni je upravo zbog toga i draža.![]()
Dosta mi je više Jona i ''herojstva''. Jarane nije sve u mišićima, tj. bicepsima, već je mnogo više u glavi, pa ko koga nadmudri.
Taman kada sam mislio da je epizoda preveliki waste of precious time, posljednjih 20 minuta se i desilo nešto interesantno. Moram još jednom pogledati neke scene.Nez eto,haman je ono sto je spalila par neprijateljskih vojnika proslu sezonu trebalo posluzit ko nagovjestaj ludosti
Šta kaže raptor fin mu plot twist![]()
Bezbeli je raptor mislio da ce ona poslušati brata kepeca kojeg je uvijek mrzila i prepustiti grad.![]()
![]()
![]()
![]()
Mislim da su haos napravili sa ovim silnim rezovima, izostavili neke od važnih scena a ubacili glupave Tormundove šale i face, taslačenje Jamie i Brienne i slično.
Waste of precious time.
-
drogon2
#17597 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Ako Arya ubije i Cersei ,onda slobodno nazovi zadnje 3 sezone,"Revenge of the Starks we can do no wrong" 
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#17598 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
ko jos ima zelene okedrogon2 wrote:Ako Arya ubije i Cersei ,onda slobodno nazovi zadnje 3 sezone,"Revenge of the Starks we can do no wrong"
- burekodsira
#17599 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
čitam i ne kontam ama baš ništa...
*u po frke se sjetim danas ponedjeljak*
bjež iz minskog polja

*u po frke se sjetim danas ponedjeljak*

- MarlboroGold
#17600 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Littlefinger je po knjizi imao sive/zelene oči, a kod glumca boja išla više na plavu... tako da je vrlo moguće da će Arya i nju ubiti i da se zelene oči nisu odnosile na njega.pici wrote:ma tace 6flota, 6 brodova ima... ja fakt ne kontam sta su mislili sa ovim, pisao sam da ih ceka kod dragonstona dernek al bas ovakav nisam ni pomislio, koji ce je qurac sad zmajevi pored ovih samostrijela... mislite da ce Dany poludjet
![]()