HS kablovska

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
MH i HS kablovska

#17576 Re: HS kablovska

Post by MH i HS kablovska »

NK33 wrote:Ja imam aktiviran e-racun i vec sam platio davno taj za Februar mjesec, medjutim jucer mi dodje racun na adresu. Nesto su se zbunili izgleda.
Da bi aktivirali uslugu e-račun neophodno je da koristite neki od naprednih servisa iz ponude.
NK33

#17577 Re: HS kablovska

Post by NK33 »

MH i HS kablovska wrote:
NK33 wrote:Ja imam aktiviran e-racun i vec sam platio davno taj za Februar mjesec, medjutim jucer mi dodje racun na adresu. Nesto su se zbunili izgleda.
Da bi aktivirali uslugu e-račun neophodno je da koristite neki od naprednih servisa iz ponude.
Racuni za Decembar, Januar i Februar su mi dosli uredno kao e-racun s tim da mi je racun za Ferbruar evo dosao i u printanoj formi.
kakaljin

#17578 Re: HS kablovska

Post by kakaljin »

NK33 wrote:
MH i HS kablovska wrote:
Racuni za Decembar, Januar i Februar su mi dosli uredno kao e-racun s tim da mi je racun za Ferbruar evo dosao i u printanoj formi.
Isto se desilo i meni, i rekli su da ce provjeriti sta je u pitanju.

PS: MH i HS kablovska imate poruku u inboxu i molim odgvor.
TheWatcher

#17579 Re: HS kablovska

Post by TheWatcher »

nedims wrote:Ja sam dobio novi signal...Uglavnom, svi programi, koje imaju, su na spisku s tim da su neki kodirani jer se za njih mora posebno platiti. Redosljed programa je takav da se mora uzeti olovka i papir i zapisati gdje se sta nalazi. Nije problem...uradicu to....ali je vrlo iritantno moje saznanje da nisu u HS napravili redosljed i poslozili programe profesionalno...da se njihovi korisnici manje muce. Moram ispitati da li se moze posloziti aktivne programe po mom nahodjenju....jer, ipak mi koristimo, mozda, tridesetak programa...a sve ostalo je smece.
Preko vikenda pusten je signal svih hbo kanala(4) i 2 cinemax kanala. Dobro je da su ih pustili...jer, objektivno, nisam znao niti vidio sta se moze gledati na tim kanalima. Steta je sto su to uradili za vikend...jer, tada ima na drugim kanalima dobrog filmskog i sportskog programa...pa je gledanost tih novopustenih kanala, prdpostavljam, bila slaba. Trebali bi to uraditi od ponedeljka do petka. Tada bi efekat bio puno bolji. Jer, predpostavljam da su ti kanali pusteni da narod vidi i kupi.

ja sam potpisao sa tm ugovor prije mjesec i jos su mi otkljucani SVI kanali
chakany

#17580 Re: HS kablovska

Post by chakany »

Dajte izborimo se kako za ovih šest kanala koji nam fale: RTS 1, B92 INFO, NTV JASMIN, TV VI-NET, TV VISOKO i TV SAUDI ARABIA.
Zapravo mene samo ova prva dva interesuju. Bilo bi super kada bismo od 26.3. kada se uvodi HBO 3 koji će biti tokom vikenda pušten za sve korisnike digitalne televizije, dobili i još neki kanal. Bilo koji, neki domaći, hrvatski, srbijanski, filmski...
Šteta je da nemamo RTS 1.
TheWatcher

#17581 Re: HS kablovska

Post by TheWatcher »

RTS 1, B92 INFO su izbaceni iz sheme kood tm
kakaljin

#17582 Re: HS kablovska

Post by kakaljin »

chakany wrote:Dajte izborimo se kako za ovih šest kanala koji nam fale: RTS 1, B92 INFO, NTV JASMIN, TV VI-NET, TV VISOKO i TV SAUDI ARABIA.
Zapravo mene samo ova prva dva interesuju. Bilo bi super kada bismo od 26.3. kada se uvodi HBO 3 koji će biti tokom vikenda pušten za sve korisnike digitalne televizije, dobili i još neki kanal. Bilo koji, neki domaći, hrvatski, srbijanski, filmski...
Neka izjednace programsku semu u svim gradovima gdje telemach ima korisnike, i dobicemo te kanale, a ostali ce dobiti one koje mi imamo, a oni nemaju. Time ce svi korisnici biti jednaki i jednako placati pretplatu.
chakany

#17583 Re: HS kablovska

Post by chakany »

kakaljin wrote:
chakany wrote:Dajte izborimo se kako za ovih šest kanala koji nam fale: RTS 1, B92 INFO, NTV JASMIN, TV VI-NET, TV VISOKO i TV SAUDI ARABIA.
Neka izjednace programsku semu u svim gradovima gdje telemach ima korisnike, i dobicemo te kanale, a ostali ce dobiti one koje mi imamo, a oni nemaju. Time ce svi korisnici biti jednaki i jednako placati pretplatu.
To bi bilo odlično, ali izgleda ništa od toga.
Hajde nadajmo se da će nam uvesti šta uskoro. Najbolje bi bilo neku anketu da naprave, pa da se vidi šta ljudi najviše žele da gledaju.
Sarajbeg

#17584 Re: HS kablovska

Post by Sarajbeg »

meni ovi kanali ne trebaju ,neka uvedu jos arene 4 ili 5 ja prezadovoljan .Necu ih mjenjati dok sam ziv :-D
Benq

#17585 Re: HS kablovska

Post by Benq »

Sarajbeg wrote:
meni ovi kanali ne trebaju ,neka uvedu jos arene 4 ili 5 ja prezadovoljan .Necu ih mjenjati dok sam ziv :-D
Ni meni , sve je stvar ukusa , eh sad kada bi HS uveo sve kanale koje svaki korisnik zeli , mislim da bi imali shemu od nekih 10 000 kanala :mrgreen:
Sarajbeg

#17586 Re: HS kablovska

Post by Sarajbeg »

Benq wrote:
Sarajbeg wrote:
Ni meni , sve je stvar ukusa , eh sad kada bi HS uveo sve kanale koje svaki korisnik zeli , mislim da bi imali shemu od nekih 10 000 kanala :mrgreen:

evo ovako posteno drug,vjeruj mi evo imam paket kid 8 imamo preko 150 kanala ,vjeruj mi da ja samo gledam oko 50 kanala i to je sve i od tih 50 ne sve kanaale.ali eto to je kao neka lista kanala koji se gledaju i koji bi se eventualno nekada mogli pogledati a ovo ostalo vjeruj mi mogu da nikad ne pogleda,Samo da hoce jos arene uesti i mozemo reci da su zaokruzili sportsku ponudu u kablovskom sistemu ,Sport Klub,Arena sport,Eurosport 1,2 ,Fight Chanel, i jos neki kanali imaju ali ovo su oni glavni ,Sve imas od fudbala ,kosarke,boksa ,automobilizma...,pa do zimskih sportova,sta mi vise treba od sportskih kanala :? -Ne bi bilo lose i da sah uvedu :D na neko od navedenih kanala toga fali . :D
sarajlija1971

#17587 Re: HS kablovska

Post by sarajlija1971 »

artuditu wrote:
sarajlija1971 wrote:Mi smo uveli KID 8 krajem januara. Juce dobijem racun za period 01.02. - 29.02. u iznosu 13,90 KM?

Kao da su obracunali samo analognu TV, a kao sto rekoh mi imamo KID 8.
Trebaju ti doći dva računa.
Taj od 13,90 je za održavanje mreže (odnosno samo analogna), a posebno će poslati za paket.
Hvala. A u tome je znaci caka. Cuj ne dodje jedan racun na puni iznos, 36.30 KM za KID 8 paket? E svasta.
sarajlija1971

#17588 Re: HS kablovska

Post by sarajlija1971 »

MH i HS kablovska wrote:
sarajlija1971 wrote:Mi smo uveli KID 8 krajem januara. Juce dobijem racun za period 01.02. - 29.02. u iznosu 13,90 KM?

Kao da su obracunali samo analognu TV, a kao sto rekoh mi imamo KID 8.
Molimo Vas javite nam se u inbox, provjerićemo sve što je potrebno u najkraćem roku.
Evo odgovorite mi ovde zasto sam dobio racun za februar 13,90 KM a imam KID 8 Paket? Jedan clan foruma mi je odgovorio da je ovo samo za odrzavanje mreze i analognu TV a da ce dodatno doci racun i za paket?

Zasto ovo nije nigdje navedeno prilikom potpisivanja ugovora i zasto ovo radite? Zasto ne saljete racune na kompletan iznos, u mom slucaju KID 8 paket, 36,30 KM?
Benq

#17589 Re: HS kablovska

Post by Benq »

sarajlija1971 wrote: Evo odgovorite mi ovde zasto sam dobio racun za februar 13,90 KM a imam KID 8 Paket? Jedan clan foruma mi je odgovorio da je ovo samo za odrzavanje mreze i analognu TV a da ce dodatno doci racun i za paket?

Zasto ovo nije nigdje navedeno prilikom potpisivanja ugovora i zasto ovo radite? Zasto ne saljete racune na kompletan iznos, u mom slucaju KID 8 paket, 36,30 KM?
Dolazit ce ti dva racuna , jedan za odrzavanje KKS u iznosu od 13,90KM a drugi za digitalnu i internet u iznosu od 22,4KM sto ukupno iznosi 36,3KM.
Kod mene je KID22 paket i tako su uvijek dolazili racuni.
The Realist

#17590 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

Benq wrote:
Dolazit ce ti dva racuna , jedan za odrzavanje KKS u iznosu od 13,90KM a drugi za digitalnu i internet u iznosu od 22,4KM sto ukupno iznosi 36,3KM.
Ozbiljno?

Meni uvijek samo jedan račun dolazio.
Benq

#17591 Re: HS kablovska

Post by Benq »

The Realist wrote:
Benq wrote:
Ozbiljno?

Meni su uvijek bili razdvojeni racuni jer je meni osnovna usluga (analogna tv) od HKB-a , internet i digitalna od HS-a a telefon od M&H Company :) .
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#17592 Re: HS kablovska

Post by hrasno38 »

Benq wrote:
The Realist wrote:
Benq wrote:
Ozbiljno?

Meni su uvijek bili razdvojeni racuni jer je meni osnovna usluga (analogna tv) od HKB-a , internet i digitalna od HS-a a telefon od M&H Company :) .
Ako je paket u pitanju dolazi samo jedan racun jer je KKS uracunat u paket + ako imas telefon.
Benq

#17593 Re: HS kablovska

Post by Benq »

hrasno38 wrote: Ako je paket u pitanju dolazi samo jedan racun jer je KKS uracunat u paket + ako imas telefon.
Ja KID22 paket koristim od prvog dana njihovog postojanja , prvo sam koristio analognu i internet , i cim su krenuli sa KID paketima postao sam korisnik istog i uvijek su mi dolazila 3 racuna , jedan HKB , drugi HS i treci MH, odnosno 33,4KM od HS-a za digitalnu i internet , 13,9KM od HKB-a za KKS i pretplata za telefon od MH Company.

Dakle , sve zavisi od toga ko ti pruza osnovnu uslugu , u mom slucaju to je HKB pa su samim tim i racuni za usluge odvojeni iako koristim paket od 47,3KM.
The Realist

#17594 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

Benq wrote:
A majko mila šta su i oni muljali :D.
Maharadza

#17595 Re: HS kablovska

Post by Maharadza »

The Realist wrote:
Benq wrote:
A majko mila šta su i oni muljali :D.
Image

:mrgreen:
Benq

#17596 Re: HS kablovska

Post by Benq »

Hahahaha :lol:
hrasno38

#17597 Re: HS kablovska

Post by hrasno38 »

Benq wrote:
hrasno38 wrote: Ako je paket u pitanju dolazi samo jedan racun jer je KKS uracunat u paket + ako imas telefon.
Ja KID22 paket koristim od prvog dana njihovog postojanja , prvo sam koristio analognu i internet , i cim su krenuli sa KID paketima postao sam korisnik istog i uvijek su mi dolazila 3 racuna , jedan HKB , drugi HS i treci MH, odnosno 33,4KM od HS-a za digitalnu i internet , 13,9KM od HKB-a za KKS i pretplata za telefon od MH Company.

Dakle , sve zavisi od toga ko ti pruza osnovnu uslugu , u mom slucaju to je HKB pa su samim tim i racuni za usluge odvojeni iako koristim paket od 47,3KM.
Meni stvarno nikad jedan 42,30 KID14 a drugi za telefon i to je to.
Benq

#17598 Re: HS kablovska

Post by Benq »

hrasno38 wrote: Meni stvarno nikad jedan 42,30 KID14 a drugi za telefon i to je to.
To je u slucaju ako ti je osnovna usluga od HS-a ili MH , kod HKB-a je svaki racun posebno.
hrasno38

#17599 Re: HS kablovska

Post by hrasno38 »

Benq wrote:
hrasno38 wrote: Meni stvarno nikad jedan 42,30 KID14 a drugi za telefon i to je to.
To je u slucaju ako ti je osnovna usluga od HS-a ili MH , kod HKB-a je svaki racun posebno.
Ma dobro nije mi vise ni jedan od ta tri ali evo danas dobih racune koje sam vec platio :-?
Benq

#17600 Re: HS kablovska

Post by Benq »

hrasno38 wrote: Ma dobro nije mi vise ni jedan od ta tri ali evo danas dobih racune koje sam vec platio :-?
Plati opet , od viska glava ne boli :P haha , salim se , desava se to , greskom dodju dupli racuni.
Locked