Liverpool FC
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
missko
#17576 Re: Liverpool FC
Fährmann i Horn su imali bolju sezonu od Kariusa a Humels od Matipa
EMS-om
EMS-om
- AmiĐa_Idriz
#17577 Re: Liverpool FC
Vrtila se negdje statistika gdje je Karius br. 2 lige, a čini mi se da je i službeno dobio neku nagradu kao drugi najbolji lige.
- AmiĐa_Idriz
- zomri
#17579 Re: Liverpool FC
Očito smo onda trebali oteti Bayernu Boatenga, Hummelsa i Neuera 
- zomri
#17580 Re: Liverpool FC
Ništa od lijevog beka, Klopp izjavio da je to njegova odluka da ide sa Milnerom i Morenom.
Nikako mi se ne sviđa, ali eto. Valja pod apaurinima svaku važniju tekmu gledati.
Nikako mi se ne sviđa, ali eto. Valja pod apaurinima svaku važniju tekmu gledati.
- MOSALJOZE
#17581 Re: Liverpool FC
Valjda Jurgen bolje zna jbm ga 
- Towelie
#17582 Re: Liverpool FC
Sta bi bilo da je Rodgers pravio ove formacijske akrobacije? 
- Gandalf
#17583 Re: Liverpool FC
Rodgers bio bi obješen za jaja, ali ovo je Klopp i on može raditi šta hoće, baš me interesuje šta će fanovi pričati o švabi kada prođu 3-4 sezone a lik ništa ne osvoji zbog vlastite zaslijepljenosti jednom te istom formacijom u svakoj jebenoj utakmici - ovo nije BL, Liverpool je mnogo veći klub od Borussije, a ništa vrijedno nisu osvojili još od 2005.- imperativ rezultata niti jednom treneru neće dati vremena više od dvije sezone, tako da vlasnici neće dugo tolerisati Kloppove eksperimente, fudbal u Engleskoj je ozbiljan biznis koji donosi enormne količine novca, to što raja gotivi nekog galamdžiju sa klupe ne garantuje njegov ostanak u klubu ma koliko isti bio zabavan publici i uz televizore kada divlja uz aut liniju i izdire se na pomoćne sudije.
- zomri
#17584 Re: Liverpool FC
Odvadite malo. Tek 4 utakmice sa ekipom koju je sam pravio, tek 3 kola lige. Sa ove gostujuće mini-turneje imamo pobjedu u liga kupu, pobjedu i neriješeno protiv direktnih konkurenata (za 4.mjesto
) i poraz od Burnleya u kome smo napravili 20 šansi.
Prerano je za bilo kakve ocjene. Prošle godine u ovo doba se mislilo da će se City prošetati ligom #nuffsaid
Prerano je za bilo kakve ocjene. Prošle godine u ovo doba se mislilo da će se City prošetati ligom #nuffsaid
- Towelie
#17585 Re: Liverpool FC
Jeste rano za prognoze sta ce biti u ligi ove sezone, ali sa Milnerom i Morenom na poziciji levog beka nije obevavajuce.
- King_Kenny
#17586 Re: Liverpool FC
Pa dobro sad, nije Klopp samo galamdzija.
neko je vec rekao, ekipa napreduje. Ima oscilacija, ima lose pokrivenih mjesta u ekipi. 4 boda iz sjevernog Londona nisu malo, bili bi mnogo vidljiviji da nije bilo kiksa u drugom kolu. I protiv tottenhama bek dade gol nakon sto ke svom snagom raspalio po njoj, mogla je zavrsiti i na tribinama u nekom drugom slucaju.
Optimistican sam jos uvijek i mialim da ide u dobrom smjeru.
Optimistican sam jos uvijek i mialim da ide u dobrom smjeru.
- MyTao
#17587 Re: Liverpool FC
Gandalf wrote:Rodgers bio bi obješen za jaja, ali ovo je Klopp i on može raditi šta hoće, baš me interesuje šta će fanovi pričati o švabi kada prođu 3-4 sezone a lik ništa ne osvoji zbog vlastite zaslijepljenosti jednom te istom formacijom u svakoj jebenoj utakmici - ovo nije BL, Liverpool je mnogo veći klub od Borussije, a ništa vrijedno nisu osvojili još od 2005.- imperativ rezultata niti jednom treneru neće dati vremena više od dvije sezone, tako da vlasnici neće dugo tolerisati Kloppove eksperimente, fudbal u Engleskoj je ozbiljan biznis koji donosi enormne količine novca, to što raja gotivi nekog galamdžiju sa klupe ne garantuje njegov ostanak u klubu ma koliko isti bio zabavan publici i uz televizore kada divlja uz aut liniju i izdire se na pomoćne sudije.
Jbt reko bi neko da imaju 1 bod iz 3 tekme
4 boda iz odigrane tri tekme je bas dobar ucinak... sve gostovanja, dva derbija protiv direktnih konkurenata za 4. mjesto.
Dobro sam procitao negdje... neki bi da imaju Kloppa i tim Borusije kada su uzeli BL i igrali LP... a niko ne zeli da ceka 3-4 godine koliko je Kloppu trebalo da napravi taj tim.
- Gandalf
#17588 Re: Liverpool FC
Teško da će on imati 3-4 godine, ove sezone ako ne dohvati šugavo 4. mjesto, možda i preživi ljeto, ali će mu svaka utakmica biti odlučujuća, neće više biti mjesta da se gube bodovi iz utakmica u kojoj se povede - u derbijima otreseš svog derbi protivnika i pokažeš ko je gazda, bez puno kalkulacija, velike ekipe a i one koje to žele postati pobjeđuju derbi utakmice, ambiciozna ekipa ne razmišlja puno o gostujućem terenu i domaćinu nego ga hladno pobijedi.
- AmiĐa_Idriz
#17589 Re: Liverpool FC
Strpljenja moliću. Reče MyTao, 4 boda iz S. Londona nisu šaša. Ok, kiks protiv Burnleya nam nije trebao ali i tu nismo ni sreće imali. Poslije ove pauze će proigrati pamtite šta vam kažem.
Iako ni ova dosadašnja igra nije baš tako očajna.
Iako ni ova dosadašnja igra nije baš tako očajna.
- BHF_Manijak
#17590 Re: Liverpool FC
Nije ni blizu ista situacija. On je Borussiju preuzeo kada je ova bila na rubu gasenja, imao je sasvim dovoljno vremena da radi polako i postepeno. On je Liverpool preuzeo kada su ovi vec na granici Lige prvaka, s ambicijama da se uzme poneki torfej i kroz 2-3 godine cak i titula napadne.MyTao wrote: Jbt reko bi neko da imaju 1 bod iz 3 tekme![]()
4 boda iz odigrane tri tekme je bas dobar ucinak... sve gostovanja, dva derbija protiv direktnih konkurenata za 4. mjesto.
Dobro sam procitao negdje... neki bi da imaju Kloppa i tim Borusije kada su uzeli BL i igrali LP... a niko ne zeli da ceka 3-4 godine koliko je Kloppu trebalo da napravi taj tim.
Nije katastrofalan pocetak, ali uzmi u obzir da su igrali protiv raspalog Arsenala kojem je falilo 6-7 igraca iz prve postave, protiv loseg Burnleya, dok je Tottenham bio eto zejabn protivnik. Po meni bilo bilo OK 6-7 bodova, al' eto...
- MyTao
#17591 Re: Liverpool FC
Nevjerujem... pa prije dva mjeseca su mu produzili ugovor na 6 godina. Nije Liverpool Chelsea i United.Gandalf wrote:Teško da će on imati 3-4 godine, ove sezone ako ne dohvati šugavo 4. mjesto, možda i preživi ljeto, ali će mu svaka utakmica biti odlučujuća, neće više biti mjesta da se gube bodovi iz utakmica u kojoj se povede - u derbijima otreseš svog derbi protivnika i pokažeš ko je gazda, bez puno kalkulacija, velike ekipe a i one koje to žele postati pobjeđuju derbi utakmice, ambiciozna ekipa ne razmišlja puno o gostujućem terenu i domaćinu nego ga hladno pobijedi.
Nije nista strasno ako ne dodje do 4. mjesta ove sezone... napredak se vec vidi, stvari idu u pravom pravcu. Pa sam je rekao kada je dosao da ce mu trebati 4 godine za borbu za titulu.
Klopp ce ostati jos dugo, oni bi i Rodgersa ostavili da nisu dobili priliku da dovedu Kloppa.
- MyTao
#17592 Re: Liverpool FC
Da je neko ponudio 4 boda iz prve tri tekme svi bi uzeli. Liverpool ima najtezi pocetak sezone, sve derbiji a sve u gostima. Slijedeca tekma protiv Lestera. znaci u prve 4 tekme, igraju sa prve 3 ekipe iz prosle sezone, ako uzmu tu imat ce 7 bodova sto je vise nego dobar pocetak.BHF_Manijak wrote:Nije ni blizu ista situacija. On je Borussiju preuzeo kada je ova bila na rubu gasenja, imao je sasvim dovoljno vremena da radi polako i postepeno. On je Liverpool preuzeo kada su ovi vec na granici Lige prvaka, s ambicijama da se uzme poneki torfej i kroz 2-3 godine cak i titula napadne.MyTao wrote: Jbt reko bi neko da imaju 1 bod iz 3 tekme![]()
Nije katastrofalan pocetak, ali uzmi u obzir da su igrali protiv raspalog Arsenala kojem je falilo 6-7 igraca iz prve postave, protiv loseg Burnleya, dok je Tottenham bio eto zejabn protivnik. Po meni bilo bilo OK 6-7 bodova, al' eto...
- BHF_Manijak
#17593 Re: Liverpool FC
Izostavljas bitne okolnosti u racunici, sto jeste fer, ali kada zelis navuci vodu na svoj mlin!
Arsenal sa onakvom sastavom ti nije nikakva prijetnja niti smije biti. Mogu se oni zvati kako hoces, ali kad izvedu nekakvu djecu protiv tebe, onda su 3 boda logican slijed dogadjaja.
Burnley, ako imas barem malo vise ambicije u sezoni, treba da ih dobijes. I nemoj mi samo molim te one floskule "svi danas igraju fudbal, lopta je okrugla" itd... To su otrcane fraze za luzere.
Arsenal sa onakvom sastavom ti nije nikakva prijetnja niti smije biti. Mogu se oni zvati kako hoces, ali kad izvedu nekakvu djecu protiv tebe, onda su 3 boda logican slijed dogadjaja.
Burnley, ako imas barem malo vise ambicije u sezoni, treba da ih dobijes. I nemoj mi samo molim te one floskule "svi danas igraju fudbal, lopta je okrugla" itd... To su otrcane fraze za luzere.
- AmiĐa_Idriz
#17594 Re: Liverpool FC
A dobro, Arsenal da je izveo i U18 ekipu nama bi bilo teško igrati, Emirati su nam uvijek bili najteze gostovanje.
- MyTao
#17595 Re: Liverpool FC
Ma nema izgovora za ono protiv Burnleya... Ja samo kazem da su 4 boda iz ove tri tekme dobar pocetak. Nadigrali su svakog protivnika, bili su puno bolji i od Totenhema.BHF_Manijak wrote:Izostavljas bitne okolnosti u racunici, sto jeste fer, ali kada zelis navuci vodu na svoj mlin!
ostaje to da se vidi kako ce izaci na kraj sa ovim manjim ekipama koji se samo brane, ne moze im uvijek neki levati uvaliti 2 gola iz dva suta na gol.
A Ako pricamo o Arsenalu pa i Liverpool je bio oslabljen u toj tekmi. Igrali su bez vjerovatno prvog golmana, bez prvog stopera, bez glavnog igraca u sredini terena i bez najboljeg napadaca. Liverpool jos nije izveo najjaci sastav ove sezone. a bili su bolji od svakog tima do sada.
Samo nek uzmu slijedecu tekmu i mislim da su na dobrom putu.
- ultima_palabra
#17596 Re: Liverpool FC
Kakav je ovo raspored sa tri gostovanja zaredom? Pa nije NBA...
- MOSALJOZE
#17597 Re: Liverpool FC
Radi se Anfieldultima_palabra wrote:Kakav je ovo raspored sa tri gostovanja zaredom? Pa nije NBA...
- Gandalf
#17598 Re: Liverpool FC
U ovome i jeste poenta svih problema posljednjih godina, nadigraju oni dosta timova i na kraju utakmice prospu bodove, što se u sezoni desi bar desetak puta - dakle vlastitom nesigurnošću protivnicima su prečesto dopuštali da se vraćaju iz nokauta što se na kraju uostalom vidi i na tabeli.MyTao wrote:
Nadigrali su svakog protivnika, bili su puno bolji i od Totenhema. Samo nek uzmu slijedecu tekmu i mislim da su na dobrom putu.
Klopp očigledno nije neko ko će uvezati deset pobjeda i izbaciti nas kao prvog kandidata za titulu, već je trener koji će igrače odlično spremiti za oba Manchestera, pobijediti ih i onda to sve usrati sa dva remija protiv Norwicha i Watforda.
Hoću da kažem Klopp nije neko ko će donijeti čvrstinu u ekipu i igrače učiniti hladnim egzekutorima, upravo ono što za veliki rezultat treba, on je trener koji će napraviti frku, šou, ludnicu i sve će to biti dovoljno tek za 6. mjesto.
- MyTao
#17599 Re: Liverpool FC
tek je covjek poceo ba
Klopp je dobar manager koji ima record iza sebe koji to i govori... Ponudilisu mu novi ugovor na 6 godina prije mjesec dana, znaci da su spremni da mu danu vremena.
Klopp ne samo da ima record osvajanja trofeja sa svojom igrom, vec je stvorio vise zvjezda od nepoznati (u to vrijem) igraca nego i jedan drugi trener na svijetu. Svidjelo se to nekom ili ne on ce u Liverpoolu biti dugo dugo...
Ne razumijem, do sada bio dobar trener, onda 3 tekme u novu sezonu gdje ima 4 boda posle tri teska gostovanja i odma ne zna
Klopp ne samo da ima record osvajanja trofeja sa svojom igrom, vec je stvorio vise zvjezda od nepoznati (u to vrijem) igraca nego i jedan drugi trener na svijetu. Svidjelo se to nekom ili ne on ce u Liverpoolu biti dugo dugo...
Ne razumijem, do sada bio dobar trener, onda 3 tekme u novu sezonu gdje ima 4 boda posle tri teska gostovanja i odma ne zna
- AmiĐa_Idriz
#17600 Re: Liverpool FC
Hoće li ići ovaj Sturridge