Misliš na ovaj citat "lige prvaka" od 25.02.2022., ili?GandalfSivi wrote: ↑13/07/2023 14:08
Pisao si ti i da Ukrajina nece pasti za tri dana vec za tri sedmice, ali hajde…
3 sedmice je rok, preko toga su podbacili. Ne 3 dana.
Misliš na ovaj citat "lige prvaka" od 25.02.2022., ili?GandalfSivi wrote: ↑13/07/2023 14:08
Pisao si ti i da Ukrajina nece pasti za tri dana vec za tri sedmice, ali hajde…
3 sedmice je rok, preko toga su podbacili. Ne 3 dana.
Moja prognoza sto se tice rata je da ce za ukupno 6 sedmica Rusija izaci na granice Madjarske i Rumunije i da ce tacno znati ko sta zna u vojsci. 1939 je Wehrmacht u Poljskoj imao puno amaterskih gresaka, komadanta koji su bili nesposobni na pogresnim funkcijama itd... 1940 nisu.kluz franjo wrote: ↑13/07/2023 16:26Misliš na ovaj citat "lige prvaka" od 25.02.2022., ili?GandalfSivi wrote: ↑13/07/2023 14:08
Pisao si ti i da Ukrajina nece pasti za tri dana vec za tri sedmice, ali hajde…3 sedmice je rok, preko toga su podbacili. Ne 3 dana.
Viiidiiii, pa nije valjda da @madner laze. Pamti forum sve…kluz franjo wrote: ↑13/07/2023 16:26Misliš na ovaj citat "lige prvaka" od 25.02.2022., ili?GandalfSivi wrote: ↑13/07/2023 14:08
Pisao si ti i da Ukrajina nece pasti za tri dana vec za tri sedmice, ali hajde…3 sedmice je rok, preko toga su podbacili. Ne 3 dana.
Ja ovde pišem generalski bub, ipak je lik vodio možda i najbolje opremljenu jedinicu u mordorskih mračnjaka.mishic wrote: ↑13/07/2023 16:31 "PENZIONISANI AMERIČKI GENERAL: "Tog čovjeka više nećete gledati. Znam gdje je, ako već nije mrtav. Taj svjetlo dana više neće vidjeti!"
Abrams je rekao da je Prigožin najvjerovatnije mrtav te da ga javnost vrlo vjerovatno više nikada neće vidjeti. "Poslat će ga ili na neko skrovito mjesto ili u zatvor, a moguće je da će ga se riješiti na neki drugi način. Sumnjam da ćemo ga ikad opet vidjeti", rekao je Abrams."
Pa bila je prica da je onaj visoki celavi sa SS tetovazama drugi gazda, il da vodi stvari na terenu a prigozin biznis stranu.
Irac koji se borio u Ukrajini: To je klanje. Mrtvi ljudi su posvuda
https://www.index.hr/vijesti/clanak/ira ... _vijesti_d
"Nismo imali zračnu zaštitu"
"Mrtvih ljudi ima posvuda. Mrtvi Rusi. Mrtvi Ukrajinci... Najveći problem s kojim se susrećemo kada ulazimo u rovove je pregaziti sva mrtva tijela koja su već tamo - te stvari te stvarno progone", dodao je. Dao je intervju iz Centra za odmor u istočnoj Ukrajini, utočišta koje koriste vojni dobrovoljci kada dobiju dopust s fronta.
Opisao je svoj susret s ruskim tenkom i ruskim trupama zbog kojeg je umalo poginuo. "Rečeno nam je da postoji ruska linija rovova i naš je posao da uđemo u rovove i očistimo ih. Potom smo ih trebali držati dok ne dođu pomoćne jedinice i onda se vratiti", objasnio je.
Tvrdi kako je postrojba s 40 pripadnika, uključujući Ukrajince, Amerikance i Britance, odvedena u područje blizu nulte crte. Međutim, Byrne se žali da nisu imali zračnu zaštitu ni bespilotne letjelice, a par ukrajinskih tenkova povuklo se. U daljini im se približio još jedan tenk i pripadnici jedinice pretpostavili su da je prijateljski. Vojnici kažu da je ponekad teško razlikovati ukrajinska od ruskih vozila.
"Ne bismo trebali biti živi"
Odjednom je ruski tenk počeo gađati njihov položaj. Oni koji su preživjeli sklonili su se u šumu. Postoji i snimka koja prikazuje pripadnika postrojbe kako preko radija zove pomoć dok tenkovske granate padaju u blizini. Usred kaosa ukazao se spas u obliku ukrajinskog kamioneta, koji je u to područje dovezao vojnik tražeći nestali prijamnik satelitske komunikacije.
Počeli su se povlačiti, ali su ih Rusi ponovno uočili. Byrne priča kako ih je neprijateljski tenk ponovno počeo loviti. "Sada imamo tenk koji doslovno izlazi, počinje nas loviti. I to je zastrašujuće kada vidite veliki T-72 kako dolazi po vas, a vi ste u Humveeju. Da, to je kao vrući nož kroz maslac. Gotovi ste. Dakle, opet svi vrištimo: 'Vozi, vozi.' Pao sam", prisjeća se.
Pored njega je sjedio i njegov prijatelj, danski borac nadimka Polar. Rekao je da je promatrao kako ruska granata leti iznad njihovih glava. "Ne bismo trebali biti živi. Mislim, bili smo bliže nego blizu smrti, bilo je bliže nego blizu", istaknuo je.
Dugarry wrote: ↑13/07/2023 12:38 Pa valjda mi u BiH znamo sta je Zapad.
Medjutim cinejnica je da Zapad stoji iza Ukrajine. Ide sporije nego sto bi mnogi zeljeli, ali ide. Sad se prica o F16, dok se prije godinu dana pricalo o Leopardima. Ukrajina se naoruzava, to niko ne moze osporiti. Rusi se tope iz dana u dan, kako njihova vojska tako i ekonomija.
Moje licno misljenje je da Zapad ne zeli brzi Ruski poraz, cak i da je moguc. Oni zele mrcvarenje Rusa i urusavanje njihove vojske i ekonomije. Za to koriste Ukrajince koji to placaju zivotima. Ali valjda je i to bolje, negpo da su im udarili embargo kao nama.
Siguran sam u jedno Ukrajina, ali i Zapad ce istrajati u ovoj borbi. Odbranbeni budzeti koji se usvajaju ove godine za narednih 10 godina u mnogim NATO dravama je dokaz za to!
Teritoriju ne gubeBernardinac wrote: ↑13/07/2023 19:38 Ako tako kaže daidža onda je tako.
Valjda on zna
https://www.index.hr/mobile/vijesti/cla ... 79351.aspx