Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
- drug_profi
#17551 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Naci ce se vec neki porez da se uvede.
-
VjecitiStudent
#17552 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Porez na šta, u gradu i kantonu koji samo iz šupljeg u prazno prepakuje.drugi profil wrote:Naci ce se vec neki porez da se uvede.
- drug_profi
#17553 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Naci ce oni gdje jos ima krvi.VjecitiStudent wrote:Porez na šta, u gradu i kantonu koji samo iz šupljeg u prazno prepakuje.drugi profil wrote:Naci ce se vec neki porez da se uvede.
Pa evo meni su npr oporezovali nasljedjen stan, iako nemam nekretninu na svoje ime i borac sam sa 40 mjeseci kontinuiteta.
Zalio se, odbijen. Da sam kupio stan bio bih oslobodjen, a posto sam naslijedio, placam 5%, koje nemam i ne znam kad cu imati jer sam trenutno kreditno nesposoban, a kamate idu. Tako oni tumace tekst zakona iako su meni 5 iskusnih pravnika, pa cak i osoba iz ministrastva finansija kantona, magistar prava koji priprema zakone, rekli da sam ja oslobodjen placanja.
Tako da vjerujem da ce vec naci nacin da zategnu jos malo tumacenje postojecih zakona i iscijede i zadnju kap krvi iz nas. Ko ima para da se sudi, taj ce se izvuci, a vecina ce da plati... ovo samo iz mgo loseg iskustva, a cuo sam i jos slicnih npr. od privrednika kojeg duze za 300.000 poreznog duga, a koji meni tvrdi da nije ni marke duzan (znamo se dugo i nema razloga da mi laze) i kojem se nakon toga javljaju telefonom neki likovi i traze mu 50.000 da mu to "zavrse". Sto ce reci da je po srijedi drzavni reket, a da se tu pojavljuju i neki koji bi da se malo ugrade.
Dalje, kad pogledas poslovne prostore koji cak i na jako frekventnim mjestima zjape prazni, znas da drzava stavlja omcu na vrat ko god pokusa da radi. Razne naknade i takse za ovo i ono... brkove, oblake, potoke, lastavice.... ma vidjeces. Samo gledaj.
-
VjecitiStudent
#17554 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Zaista ne vidim na koji način mogu iscijediti i od koga 200 miliona za godinu dana.
Godišnji iznos za sve budžetske plate Kantona je tek nešto viši od ove cifre.
- braca
#17555 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Kada cete kao jedan od vasih prioriteta staviti ukdanje harača firmama, odnosno plačanje taksi i poreza Vanjskotrgovinskoj komori?
- drug_profi
#17556 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Ne vide ni oni, ali ce zato taj vruc krompir ostaviti narednom sazivu. Neodgovornost maksimalna. Siguran sam da bi se morao pronaci naci da se krivicno odogovara za to jer to nikad nece prestati.VjecitiStudent wrote:Zaista ne vidim na koji način mogu iscijediti i od koga 200 miliona za godinu dana.
- sabina1
- Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.
#17557 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
SDP je još prošle godine mogao podržati prijedlog Naše Stranke o smanjenju plata u OV Novo Sarajevo.Control panel wrote: 26.02.2014.
Sjednica Predsjedništva SDP BiH
SDP će na svim nivoima pokrenuti izmjene akata za smanjenje primanja zvaničnika
Sredstva od ukidanja dodatnih primanja zvaničnika bit će usmjerena na programe pomoći socijalno ugroženom stanovništvu.
U Sarajevu je održana sjednica Predsjedništva SDP-a BiH na kojoj je donesen zaključak prema kome će se što hitnije sprovesti mjere smanjenja primanja izabranih i imenovanih dužnosnika, uključujući i ukidanje svih dodatnih privilegija na svim nivoima vlasti.
Predsjedništvo je konstatovalo da smo i mi pogriješili i da i mi sami snosimo odgovornost što nismo dovoljno pažnje ranije posvetili ovim pitanjima. Iz tih razloga je konstatovano da predstavnici SDP-a u svim izvršnim i zakonodavnim institucijama, kao i javnim preduzećima i ustanovama se moraju postarati da se sve zloupotrebe bilo koga od izabranih zvaničnika moraju primjereno sankcionisati.
Predstavnici SDP-a će na svim nivoima pokrenuti izmjene akata vezane za smanjenje primanja zvaničnika. Osim izvršne i zakonodavne vlasti, predviđeno je da se slični prijedlozi traže i od javnih preduzeća i ustanova.
Poslanici SDP-a će pokrenuti/nastaviti insistirati na svim nivoima (od opština, gradova, kantona, entiteta, skupštine distrikta, BiH) na ukidanju svih dodatnih primanja u zakonodavnoj i izvršnoj vlasti, a koja se tiču paušala profesionalnim poslanicima, naknada za odvojeni život, naknada za rad u komisijama, kao i plaćanje učešća u radu na sjednicama i kolegijima skupština/vlada svih nivoa vlasti u Bosni i Hercegovini. Sredstva koja su planirana za ove namjene bit će usmjerena na programe pomoći socijalno ugroženom stanovništvu.
Do momenta implementacije ovih mjera u zakonodavnim i izvršnim organima i javnim preduzećima, izabrani i imenovani dužnosnici, direktori, članovi upravnih i nadzornih odbora iz SDP-a odmah će ih početi primjenjivati i ta sredstva uplaćivati u navedene svrhe.
Predsjedništvo je pozdravilo odluku Kluba poslanika SDP-a u Parlamentu BiH, čije zaključke o odricanju od naprijed navedenih privilegija u potpunosti podržava.
Izvor: Centar za informisanje SDP BiH
Jasno, konkretno i poimenice su vijećnici NS-a u OV Novo Sarajevo naveli vijećnike koji su podržali i koji nisu podržali njihovu inicijativu , nekih 8 mjeseci prije protesta !!!
SDP tada NIJE glasao za smanjenje plata ,stoga su ova saopštenja završni udarac u gubljenju preostalog kredibiliteta SDP-a u političkom životu grada i zemlje.
Tako bih voljela da Kanton 2014 dobije vladu bez SDA i SDP.....onda bi se pisala malo drugačija saopštenja....
Bravo , bravo , bravo....braca wrote:Kada cete kao jedan od vasih prioriteta staviti ukdanje harača firmama, odnosno plačanje taksi i poreza Vanjskotrgovinskoj komori?
I svim ostalim "gomorama".....
Last edited by sabina1 on 06/03/2014 15:14, edited 1 time in total.
-
Pedja Kojovic
#17558 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
kemo ba
1. Jedini pravi zastitnici u JP mogu biti uposlenici tih JP-a organizovani u jake i postene sindikate sindikate ( moje misljenje).
Kakav Vi stav imate po tom pitanju i da li smatrate da je trenutni angazman sindikata adekvatan njegovoj zadaci ?
Ja ne vjerujem u taj koncept i smatram ga intelektualnim atavizmom iz vremena socijalistickog samoupravljanja.
Vjerujem da je neophodno i dobro za svaku, privatnu ili javnu, kompaniju da u svojoj upravljackoj strukturi obezbjedi i mjesto za predstavnika svojih radnika.
Sindikati, ovakvi kakvi su, su , po meni izgubili kredibilitet jer su umjesto da budu zastitnici onih koje predstavljaju postali ekspoziture politickih stranaka i agencije za nabavku zimnice i organizatori jeftinih soping putovanja.
2. JP su postala familijarne firme ( ima i slucajeva da su kompletne porodice uposlene) narocito na drzavnom nivou. Podatke o tome nikada niko nije zatrazio.
Da li Vi mislite nesto poduzeti po tom pitanju i da li ste Vi nekada uticali kod nekog od takvih zaposlenja?
Mislim da nema puno poslanika u SKS koji su o tom i drugim oblicima nepotizma govorili, i bunili se, vise od nas.
(Zene ministara u UO i NO, sin ministra Hece uposlen u ministarstvo saobracaja, porodica Backovic u UO i NO, itd. - govorim samo o istupima na posljednjih par sjednica)
Ja sam u protekle tri godine "intervenisao" u tri slucaja.
- da jedna mlada zena, 100% invalid, dobije ona prava koja joj po zakonu pripadaju (266 km mjesecno) - Uspio.
- molio sam da se sinu jednog borca, specijalca iz Tesnja koji ne uziva niti jedno od borackih prava i invalid je, pokusa pronaci posao u nekom o JP. (Nisam uspio)
- Molio sam da se jednom radniku MUP-a KS, koji je bio maloljetni borac, izgubio nogu, zavrsio i magistrirao pravo, zaposlio se u MUP-u, jedan je od osnivaca odbojkaskog tima Fantom i igrac odbojkaske reprezentacije omoguci da radi na radnom mjestu na kojem je radio i za koje je obucen a ne da da ga se zbog smjene ministara i stranackih potreba za uhljebljenje nekog drugog prebaci na radno mjesto za koje je dovoljna srednja skola. (Nisam uspio, za sada).
3. Obrazovanje i strucnost kao jedan od najvaznijih uslova za napredak dristva se vezu iskljucivo za formalni nivo obrazovanja sto u potpunosti diskriminira strucnost i kompetencije stecene godinama rada i osposobljavanja nakon toga. Misljenja sam da insistiranje na tome u ovako organizovanom sistemu obrazovanja vodi ovo drustvo i dalje u jos veci sunovrat .
Slazem se s vama. I upravo zbog toga smo pripremili legislativu koja je bazirana na njemackom konceptu radne knjizice u koju se osim formalnog obrazovanja upisuju i sve druge vjestine, znanja i sposobnosti koje je osoba stekla i verificirala - ukljucujuci i prakticna iskustva. To je jedan od mnogih elemenata naseg ekonomskoh programa koji cemo glasacima ponuditi u predizbornoj kampanji.
Ako sam neko pitanje propustio - podsjetite me.
p.k.
1. Jedini pravi zastitnici u JP mogu biti uposlenici tih JP-a organizovani u jake i postene sindikate sindikate ( moje misljenje).
Kakav Vi stav imate po tom pitanju i da li smatrate da je trenutni angazman sindikata adekvatan njegovoj zadaci ?
Ja ne vjerujem u taj koncept i smatram ga intelektualnim atavizmom iz vremena socijalistickog samoupravljanja.
Vjerujem da je neophodno i dobro za svaku, privatnu ili javnu, kompaniju da u svojoj upravljackoj strukturi obezbjedi i mjesto za predstavnika svojih radnika.
Sindikati, ovakvi kakvi su, su , po meni izgubili kredibilitet jer su umjesto da budu zastitnici onih koje predstavljaju postali ekspoziture politickih stranaka i agencije za nabavku zimnice i organizatori jeftinih soping putovanja.
2. JP su postala familijarne firme ( ima i slucajeva da su kompletne porodice uposlene) narocito na drzavnom nivou. Podatke o tome nikada niko nije zatrazio.
Da li Vi mislite nesto poduzeti po tom pitanju i da li ste Vi nekada uticali kod nekog od takvih zaposlenja?
Mislim da nema puno poslanika u SKS koji su o tom i drugim oblicima nepotizma govorili, i bunili se, vise od nas.
(Zene ministara u UO i NO, sin ministra Hece uposlen u ministarstvo saobracaja, porodica Backovic u UO i NO, itd. - govorim samo o istupima na posljednjih par sjednica)
- da jedna mlada zena, 100% invalid, dobije ona prava koja joj po zakonu pripadaju (266 km mjesecno) - Uspio.
- molio sam da se sinu jednog borca, specijalca iz Tesnja koji ne uziva niti jedno od borackih prava i invalid je, pokusa pronaci posao u nekom o JP. (Nisam uspio)
- Molio sam da se jednom radniku MUP-a KS, koji je bio maloljetni borac, izgubio nogu, zavrsio i magistrirao pravo, zaposlio se u MUP-u, jedan je od osnivaca odbojkaskog tima Fantom i igrac odbojkaske reprezentacije omoguci da radi na radnom mjestu na kojem je radio i za koje je obucen a ne da da ga se zbog smjene ministara i stranackih potreba za uhljebljenje nekog drugog prebaci na radno mjesto za koje je dovoljna srednja skola. (Nisam uspio, za sada).
3. Obrazovanje i strucnost kao jedan od najvaznijih uslova za napredak dristva se vezu iskljucivo za formalni nivo obrazovanja sto u potpunosti diskriminira strucnost i kompetencije stecene godinama rada i osposobljavanja nakon toga. Misljenja sam da insistiranje na tome u ovako organizovanom sistemu obrazovanja vodi ovo drustvo i dalje u jos veci sunovrat .
Slazem se s vama. I upravo zbog toga smo pripremili legislativu koja je bazirana na njemackom konceptu radne knjizice u koju se osim formalnog obrazovanja upisuju i sve druge vjestine, znanja i sposobnosti koje je osoba stekla i verificirala - ukljucujuci i prakticna iskustva. To je jedan od mnogih elemenata naseg ekonomskoh programa koji cemo glasacima ponuditi u predizbornoj kampanji.
p.k.
-
Pedja Kojovic
#17559 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
uskrsno respo
Nemam takvih saznanja, a da imam, odmah bih poduzeo najostrije mjere protiv takve osobe.
Ono sto znam su situacije gdje nam je, i meni licno mnogo puta, nudjen novac ili "protuusluga" za odredjeni nacin glasanja.
p.k.
Nemam takvih saznanja, a da imam, odmah bih poduzeo najostrije mjere protiv takve osobe.
Ono sto znam su situacije gdje nam je, i meni licno mnogo puta, nudjen novac ili "protuusluga" za odredjeni nacin glasanja.
p.k.
-
Pedja Kojovic
#17560 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Pitanja o izvorima za pokrivanje budzetskog deficita…
Ozbiljno radimo na Nacrtu budzeta za 2014. za KS.
Ja vjerujem da ce broj amandmana koje cemo podnijeti biti toliki da se moze reci da ce
Nasa stranka predloziti svoj prijedlog budzeta.
Kada zavrsimo posao nasi prijedlozi ce, nadam se, biti dostupni javnosti.
Medju njima ce biti i odgovor na pitanje sa pocetka ovog posta.
p.k.
Ozbiljno radimo na Nacrtu budzeta za 2014. za KS.
Ja vjerujem da ce broj amandmana koje cemo podnijeti biti toliki da se moze reci da ce
Nasa stranka predloziti svoj prijedlog budzeta.
Kada zavrsimo posao nasi prijedlozi ce, nadam se, biti dostupni javnosti.
Medju njima ce biti i odgovor na pitanje sa pocetka ovog posta.
p.k.
-
Albin Zuhric
#17561 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
uskrsno_respo,
Ja za takav slucaj ne znam. Da se ikada desilo, sumnjam da neka druga stranka to ne bi vec davno iskopala i koristila za negativnu kampanju. Isto vazi i za poresku upravu i CIK. Druge partije bi jedva docekale da napravimo i najmanju gresku, kako bi od nje napravili veci problem od sistemske korupcije, kradje i organiziranog kriminala u koji su neki njihovi clanovi upetljani.
Nas rad generalno je dosta lako pratiti. Od finansijskih izvjestaja, do pozicija gdje imamo predstavnike. Posebno jer smo odbijali da ucestvujemo u raznim upravnim i nadzornim odborima.
braca,
Mislim da je nase misljenje o pitanju nameta poduzetnicima i privredi generalno poznato svima. Apsolutno, bez ikakve zadrske, je potrebno rasterecenje. Sto se tice Vanjskotrgovinske komore, zaista nemam dovoljno informacija, pa necu pokusati da iznesem misljenje. Ono sto sam cuo je da je u Privrednoj komori ta praksa vise ne postoji, i da finansiranje ide na osnovu dobrovoljnih priloga/donacija.
Pozdrav
Ja za takav slucaj ne znam. Da se ikada desilo, sumnjam da neka druga stranka to ne bi vec davno iskopala i koristila za negativnu kampanju. Isto vazi i za poresku upravu i CIK. Druge partije bi jedva docekale da napravimo i najmanju gresku, kako bi od nje napravili veci problem od sistemske korupcije, kradje i organiziranog kriminala u koji su neki njihovi clanovi upetljani.
Nas rad generalno je dosta lako pratiti. Od finansijskih izvjestaja, do pozicija gdje imamo predstavnike. Posebno jer smo odbijali da ucestvujemo u raznim upravnim i nadzornim odborima.
braca,
Mislim da je nase misljenje o pitanju nameta poduzetnicima i privredi generalno poznato svima. Apsolutno, bez ikakve zadrske, je potrebno rasterecenje. Sto se tice Vanjskotrgovinske komore, zaista nemam dovoljno informacija, pa necu pokusati da iznesem misljenje. Ono sto sam cuo je da je u Privrednoj komori ta praksa vise ne postoji, i da finansiranje ide na osnovu dobrovoljnih priloga/donacija.
Pozdrav
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#17562 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Šta reći? Potezima, poslaničkim intervencijama, razmišljanjem i nastupima, pa i ovim i ovakvim načinom komunikacije NS sasvim dobra. Da je nema , upitali bi se, vjerovatno građani KS-a, da li su ludi. Onda kad predsjedavajuća navali kući u 16h, ili kad Dino Konaković kao stranački kandidat glumi slobodnog strijelca.
Da nije tih poslovnih prostora za školu koje žena Danisa Tanovića redovno zakonski dobije
, a znam odlično kako i koliko strani državljani supružnici nemaju prava i kako je nemoguće dobiti poslovni prostor, a kamoli bivšu ambasadu, sve bi bilo za 10.
Da nije tih poslovnih prostora za školu koje žena Danisa Tanovića redovno zakonski dobije
-
Pedja Kojovic
#17563 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
katarinakosaca
O kojem poslovnom prostoru govorite?
p.k.
p.k.
-
Lasta92
#17564 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Peđa pederu !!! napusi se k***** !!!! si cuo majmune !!!
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#17565 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
O onom na Hridu, kao i ovom na Mejtašu gdje je bila njemačka ambasada. Dali ste mi (dao si mi) odgovor na to, ali nikako se oteti utisku da ga netko drugi nije mogao dobiti.Pedja Kojovic wrote:katarinakosaca
p.k.
-
Pedja Kojovic
#17566 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
katarinakosaca
Vjerovatno ste propustili stranice ovog foruma na kojima se razgovaralo o ovim temama.
Ja ne znam kome je dat prostor bivse ambasade na Mejtasu, u kojem je otvoren vrtic, i kazu, Montesori skola ali osobi koju ste vi spomenuli sigurno nije.
O projektu Montesori skole na Hridu ja mislim sve najbolje.
Rusevina za koju opstina SG nije imala novaca niti je imala planova u buducnosti, niti je ikada neka drugo fizicko lice ili udruzenje pokazalo interes, je pretvorena u obrazovnu ustanovu.
Izgradjeni objekat je unikatan po mnogo cemu. Ne samo po arhitektonskoj ljepoti nego i po tome sto se, vrlo vjerovatno, radi o jedinistvenom primjeru vrtica i skole u kojem je svaki gradjevinski detalj radjen u skladu sa namjenom objekta.
Takodje se nadam, da ce bar neke od savremenih metoda obrazovanja djece koji se koriste u toj skoli pronaci svoj put i u javne skole KS. (Pokusano - nazalost nema interesa u pedagoskoj zajednici).
p.k.
Vjerovatno ste propustili stranice ovog foruma na kojima se razgovaralo o ovim temama.
Ja ne znam kome je dat prostor bivse ambasade na Mejtasu, u kojem je otvoren vrtic, i kazu, Montesori skola ali osobi koju ste vi spomenuli sigurno nije.
Rusevina za koju opstina SG nije imala novaca niti je imala planova u buducnosti, niti je ikada neka drugo fizicko lice ili udruzenje pokazalo interes, je pretvorena u obrazovnu ustanovu.
Izgradjeni objekat je unikatan po mnogo cemu. Ne samo po arhitektonskoj ljepoti nego i po tome sto se, vrlo vjerovatno, radi o jedinistvenom primjeru vrtica i skole u kojem je svaki gradjevinski detalj radjen u skladu sa namjenom objekta.
Takodje se nadam, da ce bar neke od savremenih metoda obrazovanja djece koji se koriste u toj skoli pronaci svoj put i u javne skole KS. (Pokusano - nazalost nema interesa u pedagoskoj zajednici).
p.k.
-
hellue
#17567 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Pedja,Pedja Kojovic wrote:katarinakosaca
p.k.
Bez ikakvog razloga se pravdas i objasnjavas, to nema veze sa politikom jer neko cu uvijek da spori, bio to vrtic, skola ili SCC nebitno, bitno je imati misljenje o svemu jer kod nas mahalski mentalitet dominira
-
Pedja Kojovic
#17568 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
hellua
Nadam se da ne zvucim kao da se pravdam-jer mi to nije namjera, ali se nadam da argumentovano odgovaram na pitanja gradjana (Ovo je, po meni, bilo legitimno pitanje) i, ponekad, objasnjavam razloge i motive nasih odluka.
p.k.
Nadam se da ne zvucim kao da se pravdam-jer mi to nije namjera, ali se nadam da argumentovano odgovaram na pitanja gradjana (Ovo je, po meni, bilo legitimno pitanje) i, ponekad, objasnjavam razloge i motive nasih odluka.
p.k.
-
hellue
#17569 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Odgovaras argumentovano na pitanja koja nisu politicke prirode, posebno ako to radis u necije ime a tebe pitaju smao zato sto imaju priliku. Ima puno vaznijih stvari o kojima mozemo pisati tu, to svakako nije vrtic koji je opste dobro bez obzira na vlasnikaPedja Kojovic wrote:hellua
p.k.
Bolje ne ulaziti
-
Pedja Kojovic
#17570 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
hellue
Vi mislite da treba zabraniti sve privatne i javne institucije koje nisu pristupacne svima?
Ili sugerisete da bi na tom mjestu danas bila neka javna ustanova?
Moj je utisak da je velika vecina ovih stranica ispunjena upravo odgovorima na pitanja politicke prirode.
p.k.
Vi mislite da treba zabraniti sve privatne i javne institucije koje nisu pristupacne svima?
Moj je utisak da je velika vecina ovih stranica ispunjena upravo odgovorima na pitanja politicke prirode.
p.k.
- Kemo BA
#17571 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Pedja,Pedja Kojovic wrote:kemo ba
p.k.
zahvaljujem na odgovorima. Vasi odgovori u vecini se podudaraju i sa mojim razmišljanjima. Jedina stvar gdje nismo istomišljenici je pitanje uloge sindikata u JP dok se po piatnju trenutnog stanja u sindikatima upotpunosti slazem s tim da je moje misljenje jos negativnije u odnosu na Vase. ( najvjerovatnije iz razloga sto na svojoj kozi svakodnevno osjecam rezultate njihovih "borbi za prava radnika")
Za odgovore na drugo pitanje
Za trece pitanje predlazem da insistirate na uskladjivanju naseg prijedloga kvalifikacijskog okvira sa evropskim jako dobro je uskladjen raniji kvalifikacijski okvir u Sloveniji (identican nasem) i nije mi jasno zasto uvijek izmisljamo "toplu vodu" kad su je davno drugi izmislili. Dovoljno je prepisati( mozda je i to tesko jer ce onda mnogi ostati bez visokih primanja) i primjeniti.
Hvala na odgovorima!
-
hellue
#17572 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Naravno da ne mislim, one ne bi trebale biti predmet bilo kakve rasprave i objasnjavanja tu, to je privatni objekat koji je izgradjen u skladu sa zakonom i NS nema nikakve politicke veze sa njim!!!Pedja Kojovic wrote:hellue
p.k.
-
Pedja Kojovic
#17573 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
hellue
Zapravo nije privatni objekat. ako pod tim mislite na vlasnistvo.
Vlasnik tog objekta je Opstina Stari Grad.
p.k.
Zapravo nije privatni objekat. ako pod tim mislite na vlasnistvo.
Vlasnik tog objekta je Opstina Stari Grad.
p.k.
- Control panel
#17574 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
tvsabina wrote:SDP je još prošle godine mogao podržati prijedlog Naše Stranke o smanjenju plata u OV Novo Sarajevo.Control panel wrote: 26.02.2014.
Sjednica Predsjedništva SDP BiH
SDP će na svim nivoima pokrenuti izmjene akata za smanjenje primanja zvaničnika
Sredstva od ukidanja dodatnih primanja zvaničnika bit će usmjerena na programe pomoći socijalno ugroženom stanovništvu.
U Sarajevu je održana sjednica Predsjedništva SDP-a BiH na kojoj je donesen zaključak prema kome će se što hitnije sprovesti mjere smanjenja primanja izabranih i imenovanih dužnosnika, uključujući i ukidanje svih dodatnih privilegija na svim nivoima vlasti.
Predsjedništvo je konstatovalo da smo i mi pogriješili i da i mi sami snosimo odgovornost što nismo dovoljno pažnje ranije posvetili ovim pitanjima. Iz tih razloga je konstatovano da predstavnici SDP-a u svim izvršnim i zakonodavnim institucijama, kao i javnim preduzećima i ustanovama se moraju postarati da se sve zloupotrebe bilo koga od izabranih zvaničnika moraju primjereno sankcionisati.
Predstavnici SDP-a će na svim nivoima pokrenuti izmjene akata vezane za smanjenje primanja zvaničnika. Osim izvršne i zakonodavne vlasti, predviđeno je da se slični prijedlozi traže i od javnih preduzeća i ustanova.
Poslanici SDP-a će pokrenuti/nastaviti insistirati na svim nivoima (od opština, gradova, kantona, entiteta, skupštine distrikta, BiH) na ukidanju svih dodatnih primanja u zakonodavnoj i izvršnoj vlasti, a koja se tiču paušala profesionalnim poslanicima, naknada za odvojeni život, naknada za rad u komisijama, kao i plaćanje učešća u radu na sjednicama i kolegijima skupština/vlada svih nivoa vlasti u Bosni i Hercegovini. Sredstva koja su planirana za ove namjene bit će usmjerena na programe pomoći socijalno ugroženom stanovništvu.
Do momenta implementacije ovih mjera u zakonodavnim i izvršnim organima i javnim preduzećima, izabrani i imenovani dužnosnici, direktori, članovi upravnih i nadzornih odbora iz SDP-a odmah će ih početi primjenjivati i ta sredstva uplaćivati u navedene svrhe.
Predsjedništvo je pozdravilo odluku Kluba poslanika SDP-a u Parlamentu BiH, čije zaključke o odricanju od naprijed navedenih privilegija u potpunosti podržava.
Izvor: Centar za informisanje SDP BiH
Jasno, konkretno i poimenice su vijećnici NS-a u OV Novo Sarajevo naveli vijećnike koji su podržali i koji nisu podržali njihovu inicijativu , nekih 8 mjeseci prije protesta !!!
SDP tada NIJE glasao za smanjenje plata ,stoga su ova saopštenja završni udarac u gubljenju preostalog kredibiliteta SDP-a u političkom životu grada i zemlje.
Tako bih voljela da Kanton 2014 dobije vladu bez SDA i SDP.....onda bi se pisala malo drugačija saopštenja....
Bravo , bravo , bravo....braca wrote:Kada cete kao jedan od vasih prioriteta staviti ukdanje harača firmama, odnosno plačanje taksi i poreza Vanjskotrgovinskoj komori?![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
I svim ostalim "gomorama".....
tvsabina ti si dezurna pljuvacica SDP-a. sta god da urade nista ne valja.
posto si postala fan NS, da te pitam, a sto bogati predsjedavajuca u opcini centar ne smanji svoju placu koja je veca od plate recimo nacelnika Becirevica.
inace doticna je u raspodjeli funkcija izmedju koalicionih partnera SDA i NS zasjela na mjesto predsjedavajuce. sto tamo gdje je NS vlast ne predlozi smanjenje placa.
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#17575 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Po meni, ne vidim nista sporno da se razgovara i o licnim-poslovnim poduhvatima istaknutijih clanova NS, pa cak i presipitivanje svega toga.hellue wrote:Pedja,Pedja Kojovic wrote:katarinakosaca
p.k.
Bez ikakvog razloga se pravdas i objasnjavas, to nema veze sa politikom jer neko cu uvijek da spori, bio to vrtic, skola ili SCC nebitno, bitno je imati misljenje o svemu jer kod nas mahalski mentalitet dominira
Jednostavno, mi koji smo dali svoj glas, a po svemu sudeci i dacemo i slijedece izbore, zelimo da u otvorenoj komunikaciji razgovaramo i o tome. Ne zelim da me prestavlja neko ciji je moralni/poslovni (mimo politickog angazmana) kredibilitet upitan. Zato mislim da je i rasprava o nekim stvarima koji nisu direktno vezane za trenutnu politicku situaciju, sasvim ok. Naravno, ne mislim da ova prica treba da dominira.
Mozda je neobicno glasacima SDP-SDA-SBB...itd. da se na ovaj nacin rezonuje, pa i komunicira. Oni se u najvecoj mjeri od strane ljudi koji su im dali svoj glas gledaju kao neki vid totema ili bozanstava, ali otvoren i direktan nacin komunikacije sa prestavnicima NS je za mene, kao glasaca ove stranke evo vec do sada tri izborna ciklusa, nesto sto je stepen demokratije kojoj bi trebali teziti i glasaci/clanovi i drugih partija/stranaka.
Demokratija, i cin demokratije, se ne zavrsava ubacivanjem glasaceg listica sa zaokruzenom strankom/kandidatom u glasacku kutiju, i prebrojavanjem tih listica. Demokratija je i cin unutarstranacko- ili simpatizerskog - presipitivanja, komunikacije i diskusije...sa kandidatima kojima ste dali svoj glas i samim tim povjerenje i moralnu obavezu da zastupa ono za sto je tvrdio da hoce.
Naravno, cesto se zloupotrebi to sto Pedja i Albin direktno ovdje diskutuju sa nama, pa pojedinci pocnu lazima i glupostima nesto kao "dokazati", ali to vise govori o njima nego o Kojovicu, Zuhricu....ili NS.