iPhone - All about
Moderator: Benq
-
Pirija
#17551 Re: iPhone - All about
1 583,90 je cijena u telekom na midi 30....
a koliko ti potrosi ultre za 2 godine da i to uracunam u cijenu kad si vec tako pametan ?
a koliko ti potrosi ultre za 2 godine da i to uracunam u cijenu kad si vec tako pametan ?
Last edited by Pirija on 23/05/2016 13:01, edited 1 time in total.
- hakazvaka
#17552 Re: iPhone - All about
bez vrijedjanja, upozorenje
- Haris.ba
#17553 Re: iPhone - All about
U radnjama tipa univerzalno ne bih nikada više kupio mobitel.
Imao sam iskustvo sa univerzalnim. Mogu i skenirati njihovu smiješnu garanciju koja pokriva - ništa. Tako, ponekada ta priča o uštedi 500 maraka pada u vodu kada nastane problem. Tada gubiš sve, osim ako si đon - pa i ti uvališ nekome mobitel.
Ako nemam para za 30 maraka mjesečno za telekom usluge, ili ako nemam za mjesečnu ratu za iphone - bolja je solucija kupiti neki drugi telefon (za manje para). A svako bira kako će trošiti svoje pare. Samo me podsjeća na jarana koji na bengi ima protekt gume, i sipa za cenera na benzijskoj.
Imao sam iskustvo sa univerzalnim. Mogu i skenirati njihovu smiješnu garanciju koja pokriva - ništa. Tako, ponekada ta priča o uštedi 500 maraka pada u vodu kada nastane problem. Tada gubiš sve, osim ako si đon - pa i ti uvališ nekome mobitel.
Ako nemam para za 30 maraka mjesečno za telekom usluge, ili ako nemam za mjesečnu ratu za iphone - bolja je solucija kupiti neki drugi telefon (za manje para). A svako bira kako će trošiti svoje pare. Samo me podsjeća na jarana koji na bengi ima protekt gume, i sipa za cenera na benzijskoj.
-
Pirija
#17554 Re: iPhone - All about
vidis da frajer radi u univerzalnom....
-
kakaljin
#17555 Re: iPhone - All about
Kada se uporedjuju cijene telefona od operatera onda se uporedjuju sa cijenama ovlastenih distributera, a ne sa cijenama svercera i radnji koji ne daju ovlastenu garanciju i gdje se telefoni niu nabavljeni legalnim putem.
Tako da je svako poredjenje cijene sa cijenama u univerzalno je besmislena.
Ja cu radje telefon kupiti u telecomu nego kod univerzalno jer onda znam sta sam kupio i da sam kupio original telefon.
A na cijenu telefona dodavanje pretplate je isto kada bi kupi auto i dodavao cijenu goriva za to auto i onda racunao cijenu.
Pretplata se placa svakako jer koristis telefon, a telefon tipa iphona nije za one koji koriste ultru jer ako vec hoces da imas skupi telefon oda uzmi pretplatu i pricaj kao gospodin, a ne da imas skupi telefon i 2 KM na racuni i prozivas druge da te nazovovu.
https://www.bhtelecom.ba/mobiteli_detal ... 1816b.html
http://www.mekline.ba/index.php/iphone/ ... rey-detail
Znaci u telecomu telefon kosta na midi 30 na 2 godine 1583,90 KM, dok u mcline-u isti telefon kosta 1829 KM, znaci jeftinije ga je svakome uzeti u telecomu jer svakako kosristi pretplatu, a da ne govorim za poslovne ljude koji imaju mega 100 pretplatu gdje telefon kosta 1091 KM. JEr svi ovi skupi telefoni su za one koji mogu placati pretplatu i koriste sve opcije telefona, a ne za one koji telefon koriste samo da ga pokazu da imaju telefon.
Tako da je svako poredjenje cijene sa cijenama u univerzalno je besmislena.
Ja cu radje telefon kupiti u telecomu nego kod univerzalno jer onda znam sta sam kupio i da sam kupio original telefon.
A na cijenu telefona dodavanje pretplate je isto kada bi kupi auto i dodavao cijenu goriva za to auto i onda racunao cijenu.
Pretplata se placa svakako jer koristis telefon, a telefon tipa iphona nije za one koji koriste ultru jer ako vec hoces da imas skupi telefon oda uzmi pretplatu i pricaj kao gospodin, a ne da imas skupi telefon i 2 KM na racuni i prozivas druge da te nazovovu.
https://www.bhtelecom.ba/mobiteli_detal ... 1816b.html
http://www.mekline.ba/index.php/iphone/ ... rey-detail
Znaci u telecomu telefon kosta na midi 30 na 2 godine 1583,90 KM, dok u mcline-u isti telefon kosta 1829 KM, znaci jeftinije ga je svakome uzeti u telecomu jer svakako kosristi pretplatu, a da ne govorim za poslovne ljude koji imaju mega 100 pretplatu gdje telefon kosta 1091 KM. JEr svi ovi skupi telefoni su za one koji mogu placati pretplatu i koriste sve opcije telefona, a ne za one koji telefon koriste samo da ga pokazu da imaju telefon.
- Nogatrans
#17556 Re: iPhone - All about
Iphone 6s 16gb kosta u telecomu 1345km. U svercerskoj radnji Univerzalno bez racuna kosta 1180km. Znaci kad bi racunao u Telecomu bez pdv izadje te mobite 1150 km i na ovu cifru placas rate od 48 km. Eh sada kad kazes da moras biti vezan ugovorom pa druze noras ga koristiti svakako a vala ako nema za pretplate nemas ni za iphona.
-
Ali_G
#17557 Re: iPhone - All about
Kad je iP u pitanju situacija je malo specificna radi njihove internacionalne garancije. Telefon u vakuum pakovanju ostvaruje svoju garanciju kod resellera bez obzira gdje ga kupili. Eto neko je pisao da mu nisu priznali garanciju a kupio kod pacomoby, ne znam da li ima jos takvih slucajeva.
Eh sad jedina je razlika je da li zelis da kupis po ps sve, porez, drzava, ovo ono ili da gazdi univerzalnog das lovu u dzep.
Eh sad jedina je razlika je da li zelis da kupis po ps sve, porez, drzava, ovo ono ili da gazdi univerzalnog das lovu u dzep.
-
Saka
#17558 Re: iPhone - All about
Cuj glupe price da moras svakako placati pretplatu. Ali ne moram placati 35 maraka mjesecno i ne moram kod istog operatera. Placam 20 maraka i to mi je sasvim dovoljno. Ne treba mi telefon ni za pozive ni za sms, 1 GB interneta mi je sasvim dovoljno i to kosta 13KM mjesecno, ostane mi 7 za hitne pozive, necu razglabati. To znaci da bi za 2 godine bacio najmanje 300KM. I plus si obavezan da placas 35 mjesecno telecomu da bi dobio telefon koji je opet skuplji za 200KM od potpuno istog bez ikakve obaveze. Znaci odem van BiH ne placam nista, jedan mjesec hocu da koristim Mtel mogu itd itd.
Znaci da ponovim: iPhone 6S 16GB u Telecomu kosta 1556KM, to je cijena bez ugovornog odnosa, sve ostalo su subvencionirane cijene.
Za mene nikako nije opravdano dati 400-500 maraka vise, da bi navodno dobio racun. Garancija nema veze s racunom, garanciju imas od oficijelnog zastupnika i ako kupis od svercera. Prema tome nemate nikakvih argumenata, ali bujrum kupujte gdje hocete. Ja uvijek radije uzmem iPhone od 128GB nego od 16GB za iste pare i nikad nisam imao problema. Nisam uzimao u Univerzalno ali svi sverceri su u 5 deka. Jos nude dodatnu pogodnost a to je zamjena kad uzimam novi iPhone.
Znaci da ponovim: iPhone 6S 16GB u Telecomu kosta 1556KM, to je cijena bez ugovornog odnosa, sve ostalo su subvencionirane cijene.
Za mene nikako nije opravdano dati 400-500 maraka vise, da bi navodno dobio racun. Garancija nema veze s racunom, garanciju imas od oficijelnog zastupnika i ako kupis od svercera. Prema tome nemate nikakvih argumenata, ali bujrum kupujte gdje hocete. Ja uvijek radije uzmem iPhone od 128GB nego od 16GB za iste pare i nikad nisam imao problema. Nisam uzimao u Univerzalno ali svi sverceri su u 5 deka. Jos nude dodatnu pogodnost a to je zamjena kad uzimam novi iPhone.
-
isx
#17559 Re: iPhone - All about
Telekom daje godinu dodatne garancije na onu standardnu od Apple-a. Pa ko voli nek izvoli.
-
kakaljin
#17560 Re: iPhone - All about
U postu sam iznad napisao da je u telecomu telefon jeftiniji telefon nego u mcline,Saka wrote:Cuj glupe price da moras svakako placati pretplatu. Ali ne moram placati 35 maraka mjesecno i ne moram kod istog operatera. Placam 20 maraka i to mi je sasvim dovoljno. Ne treba mi telefon ni za pozive ni za sms, 1 GB interneta mi je sasvim dovoljno i to kosta 13KM mjesecno, ostane mi 7 za hitne pozive, necu razglabati. To znaci da bi za 2 godine bacio najmanje 300KM. I plus si obavezan da placas 35 mjesecno telecomu da bi dobio telefon koji je opet skuplji za 200KM od potpuno istog bez ikakve obaveze. Znaci odem van BiH ne placam nista, jedan mjesec hocu da koristim Mtel mogu itd itd.
znaci cijena bez ovaznog ugovora je 1793,90 KM , a dok je kod mcline 1829 KM, a da ne govorim ko vec koristi pretplatu da ga izadje jos jeftinije, znaci ma midi 30 cijena je 1583,90 dok je u mcline 1829 znaci 245,1 KM jeftiniji, znaci po tvoj racunici i mojoj izadjemo skoro na isto ja sa pretplatom i ti sa ultrom.
-
Saka
#17561 Re: iPhone - All about
Ja pa? Gdje sam ja to tvrdio da je u Telecomu skuplji telefon nego u Meklineu?
Ja sam rekao da se više isplati uzeti kod švercera i to za 400-500KM i to je činjenica.
Ja sam rekao da se više isplati uzeti kod švercera i to za 400-500KM i to je činjenica.
-
Pirija
#17562 Re: iPhone - All about
mah, pun mu 400- 500 km a nosa iphone 6s... samo u Bosni...
-
Saka
#17563 Re: iPhone - All about
Ja i to znači po tebi da treba da bacim 500KM? Da platim iPhone 1600 kad mogu 1160? Jeste, samo u Bosni ta logika važi. Da imam milione neću da plaćam nešto marku skuplje kad kod drugog isto ima jeftinije.Pirija wrote:mah, pun mu 400- 500 km a nosa iphone 6s... samo u Bosni...
-
yasaq
#17564 Re: iPhone - All about
Nije to dodatna garancija nego svi iPhone 6S na svijetu imaju dvije godine garancije !!!isx wrote:Telekom daje godinu dodatne garancije na onu standardnu od Apple-a. Pa ko voli nek izvoli.
-
Pirija
#17565 Re: iPhone - All about
ma ja mi glupi ti pametan...
-
Pirija
#17566 Re: iPhone - All about
yasaq wrote:Nije to dodatna garancija nego svi iPhone 6S na svijetu imaju dvije godine garancije !!!isx wrote:Telekom daje godinu dodatne garancije na onu standardnu od Apple-a. Pa ko voli nek izvoli.
i onda mi moderator kaze ne vrijedjaj...
http://www.apple.com/legal/warranty/pro ... nt-us.html
-
Saka
#17567 Re: iPhone - All about
Pa ko plati 1600KM za iPhone 16GB je fakat glup.Pirija wrote:ma ja mi glupi ti pametan...
-
Pirija
#17568 Re: iPhone - All about
razumijet ja tebe al ne razumijes ti mene 
-
isx
#17569 Re: iPhone - All about
Ne lupaj.yasaq wrote:Nije to dodatna garancija nego svi iPhone 6S na svijetu imaju dvije godine garancije !!!isx wrote:Telekom daje godinu dodatne garancije na onu standardnu od Apple-a. Pa ko voli nek izvoli.
-
kakaljin
#17570 Re: iPhone - All about
Kada upordjujes cijene onda uporedjuj sa ovlastenim radnjama i telecomima, a nemoj uporedjivati sa svercerima. To se ne moze uporedjivati.Saka wrote:Ja pa? Gdje sam ja to tvrdio da je u Telecomu skuplji telefon nego u Meklineu?
-
kakaljin
#17571 Re: iPhone - All about
U telecomu je 64 GB 1583,90 KM za mene cijena. Znaci negledam 16 GB.Saka wrote:Pa ko plati 1600KM za iPhone 16GB je fakat glup.Pirija wrote:ma ja mi glupi ti pametan...
-
Pirija
#17572 Re: iPhone - All about
pusti ga nek se tjesi...
-
Saka
#17573 Re: iPhone - All about
Naprotiv, ne moze se uporedjivati subvencionirana cijena koju ti gledas a koja te tjera da trosis 35KM mjesecno na pretplatu a sta ne potrosis propada.kakaljin wrote:Kada upordjujes cijene onda uporedjuj sa ovlastenim radnjama i telecomima, a nemoj uporedjivati sa svercerima. To se ne moze uporedjivati.Saka wrote:Ja pa? Gdje sam ja to tvrdio da je u Telecomu skuplji telefon nego u Meklineu?
Zasto se ne bi cijena od svercera mogla usporedjivati? Zbog nebuloza koje si napisao da kod njih ne dobijes "originalni telefon"? Sta hoces reci, da oni prodaju kineske kopije? Lupas ko maksim po diviziji da opravdas svoju glupost sto te Telecom zavalio. Razumijem te.
Pa i Telecom je do juce svercao iPhone. Kad su valjali 4S ispod stola a nisu smjeli reci pa ga zvali TopPhone. A sad odjednom kao sverceri nabavljaju ilegalnim kanalima. Pa i Telecom ti je do juce nabavljao na isti nacin, a Mekline i ostali reselleri nisu uopste imali dozvolu da prodaju iPhone.
Last edited by Saka on 24/05/2016 13:06, edited 1 time in total.
-
kakaljin
#17574 Re: iPhone - All about
Mene ne tjera da toliko trosim nego moje potrebe traze da trosim toliko ili vise. Tako da ja kada kupujem telefon gledam cijenu onu koju dobijem na moju pretplatu.Saka wrote:Naprotiv, ne moze se uporedjivati subvencionirana cijena koju ti gledas a koja te tjera da trosis 35KM mjesecno na pretplatu a sta ne potrosis propada.kakaljin wrote:Kada upordjujes cijene onda uporedjuj sa ovlastenim radnjama i telecomima, a nemoj uporedjivati sa svercerima. To se ne moze uporedjivati.Saka wrote:Ja pa? Gdje sam ja to tvrdio da je u Telecomu skuplji telefon nego u Meklineu?
Zasto se ne bi cijena od svercera mogla usporedjivati? Zbog nebuloza koje si napisao da kod njih ne dobijes "originalni telefon"? Sta hoces reci, da oni prodaju kineske kopije? Lupas ko maksim po diviziji da opravdas svoju glupost sto te Telecom zavalio. Razumijem te.
A telekom me nije zavalio jer sam vidio da je jeftinije u telekomu nego u mcline i uzeo gdje je jeftinije. Tako da sam bolje prosao nego u ovlastenoj radnji.
-
Saka
#17575 Re: iPhone - All about
Ako stvarno toliko trosis onda je OK, to ti se isplati jer je onda "samo" par stoja skuplje nego kod svercera, ali je opet skuplje. Donekle je i to opravdano zbog ekstra godine garancije.
Ali shvati da imaju ljudi koji ne trose 35KM mjesecno i nece da pune dzepove Telecomu i kojima se vise isplati uzeti kod svercera i ustediti vise stotina KM. Osim toga oni uopste ne nude 128GB koji je moja opcija, a ne pada mi na pamet placati Meklineu preko 2000KM.
Ali shvati da imaju ljudi koji ne trose 35KM mjesecno i nece da pune dzepove Telecomu i kojima se vise isplati uzeti kod svercera i ustediti vise stotina KM. Osim toga oni uopste ne nude 128GB koji je moja opcija, a ne pada mi na pamet placati Meklineu preko 2000KM.