"Majstori" parkiranja

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Locked
Tomahawk11
Globalni moderator

#17551 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Tomahawk11 »

Ostave pojedini sve četiri, sad što policija nema sluha, nije do njih :skoljka:
Kontaju oni ostati 5 minuta, al to često ode na sat.
Hajde u prodavnicu, pa kafa, pa ovo, pa ono....i kad izađe, ono kazna :cry:
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#17552 Re: "Majstori" parkiranja

Post by konektovan »

Black swan wrote:
konektovan wrote:Mogu da razumijem one koji cekaju u autu, dosli po nekog, upale sva cetri, ali oni koji parkiraju tu hladno, pa odu u banku, na kafu u bastu, te ne mogu shvatiti nikako, pogotovo sto importane ima prvi besplatan sat parkinga.
ja u importane ne ulazim zbog lošeg položaja naplatnog sokoćala = na uzbrdici

radije platim tamo kod akvarijusa marka sat
Je li to isto radis i kad trebas nesto zavrsiti u importaneu?????? :D :D :D
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#17553 Re: "Majstori" parkiranja

Post by sabina1 »

Novim zakonom o saobraćaju koji kreće od septembra svi plaćamo parking na nivou svoje općine na godišnjem nivou i dobijemo vinjetu da se možemo za te novce parkirati na javnim parkinzima unutar matične općine.
Prelazak na teritorij druge općine - plaćanje po satu na javnom parkingu.

Imaćemo situaciju da će cijene rentanja garaža značajno porasti.
Imaćemo i situaciju da će policija kažnjavati propisno parkirane automobile bez vinjete ili plaćenog parkinga a kao i do sada neće sve silne nepropisno parkirane automobile po trotoarima , saobraćajnim trakama i sl....

Da , Zakon je do neki dan bio u javnoj raspravi pa će biti zanimljivi komentari građana sada kada je sve kasno...
johntra

#17554 Re: "Majstori" parkiranja

Post by johntra »

Taj zakon neće biti ustavan i pada prvom prilikom na Ustavnom sudu...jer nikad nije proveden Zakon o lokalnoj samoupravi, koji, između ostalog, nalaže da je saobraćaj u mirovanju ingerencija opština, a ne kantona...
MOSALJOZE

#17555 Re: "Majstori" parkiranja

Post by MOSALJOZE »

Zar nije taj zakon sada na tapeti skupštine?
drug_profi

#17556 Re: "Majstori" parkiranja

Post by drug_profi »

Ja i dalje ne vidim kako ce to rjesiti problem parkiranja, osim sto ce namaci novi prihod opstinama (koji se trosi najmanje za potrebe stanovnistva).
To moze imati efekta na uređenost parkiranja i smanjenje guzve samo u opstinama SG i Centar.
ITNet

#17557 Re: "Majstori" parkiranja

Post by ITNet »

Image
Dope_Man

#17558 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Dope_Man »

Koja bi bila logika tog zakona? Da ja, kojem je auto skoro nikad na javnom parkingu unutar moje opstine moram imati obavezu placanja parkinga za tu opstinu? Totalno ima smisla. Onoga ko ovo predlozi i podrzi treba kamenovati, jer to je cisto uzimanje para i nista vise.
DaffyDuck

#17559 Re: "Majstori" parkiranja

Post by DaffyDuck »

Stao jutros neko u Dalmatinskoj, sva 4 naravno. Naletio pauk i pokupi ga sad u tili cas :-)
Better Man

#17560 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Better Man »

Image

Image

Image

Image
nightvision

#17561 Re: "Majstori" parkiranja

Post by nightvision »

Dope_Man wrote:Koja bi bila logika tog zakona? Da ja, kojem je auto skoro nikad na javnom parkingu unutar moje opstine moram imati obavezu placanja parkinga za tu opstinu? Totalno ima smisla. Onoga ko ovo predlozi i podrzi treba kamenovati, jer to je cisto uzimanje para i nista vise.
Pa i pdv je cisto uzimanje para ali se ipak placa. I putarine i druge dadzbine placene prilikom registracije je cisto uzimanje para. Nista se ne dobija za to ali se ipak placa. Svrha naplate raznoraznih nepostojecih usluga nije da bi se ljudima zauzvrat nesto pruzilo vec da bi se u budzet namakle pare za budzetske uhljebe i ostale parazite koji su na budzetskim jaslama. Slazem se s kamenovanjem. Ja bih jos samo dodao i bicevanje.
Izmedju CVile i DMalte

#17562 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Izmedju CVile i DMalte »

nicim izazvan :D

Image
nightvision

#17563 Re: "Majstori" parkiranja

Post by nightvision »

Izmedju CVile i DMalte wrote:nicim izazvan :D
Otkud ti u slavka micica? :lol:
Ned071

#17564 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Ned071 »

nightvision wrote:
Dope_Man wrote:Koja bi bila logika tog zakona? Da ja, kojem je auto skoro nikad na javnom parkingu unutar moje opstine moram imati obavezu placanja parkinga za tu opstinu? Totalno ima smisla. Onoga ko ovo predlozi i podrzi treba kamenovati, jer to je cisto uzimanje para i nista vise.
Pa i pdv je cisto uzimanje para ali se ipak placa. I putarine i druge dadzbine placene prilikom registracije je cisto uzimanje para. Nista se ne dobija za to ali se ipak placa. Svrha naplate raznoraznih nepostojecih usluga nije da bi se ljudima zauzvrat nesto pruzilo vec da bi se u budzet namakle pare za budzetske uhljebe i ostale parazite koji su na budzetskim jaslama. Slazem se s kamenovanjem. Ja bih jos samo dodao i bicevanje.
frapiran sam poznavanjem ekonomije, sta je budzet, kako se puni i za sto sluzi...
nightvision

#17565 Re: "Majstori" parkiranja

Post by nightvision »

Ned071 wrote:frapiran sam poznavanjem ekonomije, sta je budzet, kako se puni i za sto sluzi...
Dobro je sve dok nisi frapiran nestankom 8 milijardi prihoda od akciza i putarina.
Ned071

#17566 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Ned071 »

kojih bolan milijardi i kojim nestankom? mucni malo glavom.
znas li uopce za sta sluzi pdv? znas li ko ti placa uciteljicu djetetu, hitnu pomoc kad ti pozli, policajca kojeg zoves kad ti treba? odakle se namicu pare za srednje skole, fakultete, domove zdravlja? za struju na semaforima, platu onoj teti koja ti izda licnu?
ne mogu da vjerujem o cemu raspravljam...
vješalica

#17567 Re: "Majstori" parkiranja

Post by vješalica »

nightvision wrote:
Ned071 wrote:frapiran sam poznavanjem ekonomije, sta je budzet, kako se puni i za sto sluzi...
Dobro je sve dok nisi frapiran nestankom 8 milijardi prihoda od akciza i putarina.
frapirani nestanokom jesmo
ali to ne mijenja činjenicu da porezi akcize puterine imaju svoju svrhu kad se rasporede kako treba
sad ako je neko urko porez
onda po tvojoj logici nema potrebe ni da postoji
:lol:
triconja

#17568 Re: "Majstori" parkiranja

Post by triconja »

Ko hoce transparentnost ima jednu mogucnost

Taj rad tebrex

Image
nightvision

#17569 Re: "Majstori" parkiranja

Post by nightvision »

Ned071 wrote:kojih bolan milijardi i kojim nestankom? mucni malo glavom.
znas li uopce za sta sluzi pdv?
Ja za sada vidim da pdv sluzi za nabavku sto skupljih sluzbenih automobila naseg troglavog predsjednistva, i to automobila koji se koriste u privatne svrhe supruga ovih glavonja... Karikiram naravno, poenta je zloupotreba budzetskih sredstava, najmanje koristi od pdv-a imaju gradjani koji nisu nakaceni na budzete. Dakle, zdravstvo u kolapsu, cjelodnevno cekanje na salterima za izdavanje dokumenata, policija koja je u sluzbi vladajuce oligarhije ne stiti gradjane od kriminala nego kriminalce od gradjana, itd, itd...
vješalica wrote:frapirani nestanokom jesmo
ali to ne mijenja činjenicu da porezi akcize puterine imaju svoju svrhu kad se rasporede kako treba
sad ako je neko urko porez
onda po tvojoj logici nema potrebe ni da postoji
:lol:
Kljucna rijec, "kad". Da dodam i "ako"... Dokle god se nameti i porezi namjeni za jednu stvar trose na druge (budzetske uhljebe) isti ne trebaju ni da postoje. Koja je svrha placanja nameta ako ce isti biti pokradeni ili nece biti usmjereni za sto su namjenjeni? Bar onda neka ih nazovu pravim imenom - prihodi i nameti za krpljenje budzetskih rupa.

Necu vise, bar ne ovde, nije tema, jel...
Ned071

#17570 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Ned071 »

joj suplje...
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#17571 Re: "Majstori" parkiranja

Post by konektovan »

Sto se budzetlije upalise?! :mrgreen:
Samo da znate, ako zloupotrebljavate novac poreznih obveznika, ja vam necu halaliti. :evil: :mrgreen:
vješalica

#17572 Re: "Majstori" parkiranja

Post by vješalica »

I ti se van budzeta krpis budzetskim parama
Sodom1

#17573 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Sodom1 »

Ned071 wrote:kojih bolan milijardi i kojim nestankom? mucni malo glavom.
znas li uopce za sta sluzi pdv? znas li ko ti placa uciteljicu djetetu, hitnu pomoc kad ti pozli, policajca kojeg zoves kad ti treba? odakle se namicu pare za srednje skole, fakultete, domove zdravlja? za struju na semaforima, platu onoj teti koja ti izda licnu?
ne mogu da vjerujem o cemu raspravljam...
Miliciju kad trebas nema ih kao prvo,kao drugo dodju oni ako SE smiluju i ako naprave bilo kakav zapisnik da BI GA dobio prvo moras da GA platis
ElRe

#17574 Re: "Majstori" parkiranja

Post by ElRe »

Image
semirsar

#17575 Re: "Majstori" parkiranja

Post by semirsar »

ElRe wrote:Image
je l' te to vidio da ga snimas pa kren'o prema tebi? :mrgreen:
Locked