Da, to je to.Leverage wrote: ↑12/01/2020 09:39
Dosta kvalitetan tekst ali moram se osvrnuti na dio o glasanju onih koji "ne plaćaju porez". Zapravo se radi o potpuno promašenoj teži koju su neki postavili na taj način. Radi se o tome da na izborima učestvuju oni koji se ni na koji način ne nalaze u političkom djelokrug onih za koje glasaju, tj. ne osjete političke reperkusije zbog svog glasa. U praksi to na ovim prostorima obično znači glas za etničku homogenizaciju čija je fasada, gledana iz druge zemlje, šarena, a čiju pogubnu unutrašnjost osjete samo oni koji tu zapravo žive.
Iako u konkretnom slučaju glasovi van Hrvatske nisu odlučili pobjednika, princip je bitan. Da prevedem na naš slučaj, glas za SDA iz npr. Švedske (od strane nekih koji tamo rado glasaju za socijaliste) višestruko je iritantniji od glasa za SDA ovdje, taman da taj glas iz Švedske nikad nije donio mandat više za SDA. Jer onaj iz Švedske nikad neće konkretno osjetiti šta znači dati glas za SDA, a ovaj ovdje itekako hoće. Da i onaj tamo hoće ne bih imao ništa protiv da glasa, ali neće, nego ću njegov etnonacionalni naboj pri glasanju osjetiti ja.
Desavanja u Hrvatskoj
- Banksy
#17551 Re: Desavanja u Hrvatskoj
- fortaleza
#17552 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Korumpirani političari su ljudi.animals wrote: ↑13/01/2020 15:45Problem Hrvatske nisu dileri, niti ova djeca koja se drogiraju..celava_dlaka wrote: ↑13/01/2020 15:27 Narod angazovao advokata Filipu tacnije grupa pravda za Filipa
pa kad porastu ili se ubijaju, ili umiru od droge..
problem je korupcija citavog sistema koji je doveo do ovoga..
pocev od korumpirani politicara, pa do oni najnizi struktura, policajaca na ulici..
oni su svi upleteni u taj put droge..
kao sto je svuda na Balkanu..
Korumpirani dileri su ljudi.
Korumpirani policajci su ljudi.
Korumpirani ljudi su ljudi.
Borba protiv korupcije, lažni konstrukt za lažno moraliziranje da se čovjek ne bi bavio sam sobom i svojom korupcijom nego se okretao u krugu okrivljavanja drugog. Jer je lakše.
Evolucija društva je ustvari evolucija pojedinca, ali smo većina prelijeni.
- Point.
#17553 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Pa ne znam baš ko se upalio, i na temi o pomoru dabrova na Sjevernim Teritorijama krajem 18 stoljeća ti truniš kako treba zabraniti dijaspori da glasa. Jadna je ta stranka i taj pojedinac kome smeta šaka glasova iz inostranstva koja ne može bitnije utjecati ni u Gornjoj Bukovici, kamoli državi.Leverage wrote: ↑13/01/2020 15:59Baš mi je drago što si se pronašao i posljedično upalio k'o kutnjak.Point. wrote: ↑13/01/2020 12:39Kakav jad od posta. Nije ni čudo što je SDP grohnuo ko šporet Lepuzan kad u njima postoji ovaj stav prema sopstvenom narodu i potencionalnim glasačima. Umjesto da radite na ujedinjavanju kao što svaka normalna država radi sa svojom dijasporom vi bi nešto zabranjivali ko djeca koja se ljute što ne dobijaju povjerenje glasača. Možeš se nasaditi na glavu al dijaspora će i dalje glasati. Mislim na onu šaku jada što faktički glasa a radi se o jako malom broju. Nevjerovatno da ti je to kost u grlu. Neka pati kome smeta.Leverage wrote: ↑12/01/2020 09:39 Dosta kvalitetan tekst ali moram se osvrnuti na dio o glasanju onih koji "ne plaćaju porez". Zapravo se radi o potpuno promašenoj teži koju su neki postavili na taj način. Radi se o tome da na izborima učestvuju oni koji se ni na koji način ne nalaze u političkom djelokrug onih za koje glasaju, tj. ne osjete političke reperkusije zbog svog glasa. U praksi to na ovim prostorima obično znači glas za etničku homogenizaciju čija je fasada, gledana iz druge zemlje, šarena, a čiju pogubnu unutrašnjost osjete samo oni koji tu zapravo žive.
Iako u konkretnom slučaju glasovi van Hrvatske nisu odlučili pobjednika, princip je bitan. Da prevedem na naš slučaj, glas za SDA iz npr. Švedske (od strane nekih koji tamo rado glasaju za socijaliste) višestruko je iritantniji od glasa za SDA ovdje, taman da taj glas iz Švedske nikad nije donio mandat više za SDA. Jer onaj iz Švedske nikad neće konkretno osjetiti šta znači dati glas za SDA, a ovaj ovdje itekako hoće. Da i onaj tamo hoće ne bih imao ništa protiv da glasa, ali neće, nego ću njegov etnonacionalni naboj pri glasanju osjetiti ja.
Poyy
U svakoj normalnoj državi, dijaspora glasa i niko se ne počeše za to al eto problem je stranačkim botovima propale partije. Grdne rane.
- spreca
#17554 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Uskoro nece imati ni ko glasati u BiH osim budzetlija,valjda ka tome i teze......svi normalni narodi i vlade se trude da sto tjesnje saradjuju sa svojom dijasporom ,neke zemlje cak imaju i ministarstvo za dijasporu ili nesto slicno tome,samo kod nas bi dijaspori oko iskopali,na ovom forumu ima i takvih da dijasporu vise mrze od agresora ,cak im je krivo sto dijaspora ljeti dolazi kuci na godisnji ,navodno im pravi guzvuPoint. wrote: ↑13/01/2020 17:54Pa ne znam baš ko se upalio, i na temi o pomoru dabrova na Sjevernim Teritorijama krajem 18 stoljeća ti truniš kako treba zabraniti dijaspori da glasa. Jadna je ta stranka i taj pojedinac kome smeta šaka glasova iz inostranstva koja ne može bitnije utjecati ni u Gornjoj Bukovici, kamoli državi.Leverage wrote: ↑13/01/2020 15:59Baš mi je drago što si se pronašao i posljedično upalio k'o kutnjak.Point. wrote: ↑13/01/2020 12:39
Kakav jad od posta. Nije ni čudo što je SDP grohnuo ko šporet Lepuzan kad u njima postoji ovaj stav prema sopstvenom narodu i potencionalnim glasačima. Umjesto da radite na ujedinjavanju kao što svaka normalna država radi sa svojom dijasporom vi bi nešto zabranjivali ko djeca koja se ljute što ne dobijaju povjerenje glasača. Možeš se nasaditi na glavu al dijaspora će i dalje glasati. Mislim na onu šaku jada što faktički glasa a radi se o jako malom broju. Nevjerovatno da ti je to kost u grlu. Neka pati kome smeta.
Poyy
U svakoj normalnoj državi, dijaspora glasa i niko se ne počeše za to al eto problem je stranačkim botovima propale partije. Grdne rane.
- Point.
#17555 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Bolesno ponašanje ljudi koji su naograjisali.spreca wrote: ↑13/01/2020 18:00Uskoro nece imati ni ko glasati u BiH osim budzetlija,valjda ka tome i teze......svi normalni narodi i vlade se trude da sto tjesnje saradjuju sa svojom dijasporom ,neke zemlje cak imaju i ministarstvo za dijasporu ili nesto slicno tome,samo kod nas bi dijaspori oko iskopali,na ovom forumu ima i takvih da dijasporu vise mrze od agresora ,cak im je krivo sto dijaspora ljeti dolazi kuci na godisnji ,navodno im pravi guzvuPoint. wrote: ↑13/01/2020 17:54Pa ne znam baš ko se upalio, i na temi o pomoru dabrova na Sjevernim Teritorijama krajem 18 stoljeća ti truniš kako treba zabraniti dijaspori da glasa. Jadna je ta stranka i taj pojedinac kome smeta šaka glasova iz inostranstva koja ne može bitnije utjecati ni u Gornjoj Bukovici, kamoli državi.
U svakoj normalnoj državi, dijaspora glasa i niko se ne počeše za to al eto problem je stranačkim botovima propale partije. Grdne rane.![]()
e to smo ti mi Bosnjaci i kurci palci
- spreca
#17556 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Bravo za grupucelava_dlaka wrote: ↑13/01/2020 15:27 Narod angazovao advokata Filipu tacnije grupa pravda za Filipa
- vatrogasac
#17557 Re: Desavanja u Hrvatskoj
U grupi se zahvaljuju Bosancima na podršci.spreca wrote: ↑13/01/2020 18:07Bravo za grupucelava_dlaka wrote: ↑13/01/2020 15:27 Narod angazovao advokata Filipu tacnije grupa pravda za Filipa![]()
https://www.cazin.net/vijesti/drustvene ... vmY8N.dpbs
- ¤ jelena ¤
#17558 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Zavadlava jutros nisu uspjeli ispitati u Državnom odvjetništvu u Splitu jer je zbog rastrojenosti proglašen raspravno nesposobnim te je odlučeno da ga se pošalje na psihijatriju u zatvorsku bolnicu u Zagrebu.
http://hr.n1info.com/Vijesti/a475015/Os ... Seric.html
Agonija tek počinje.
A ovi sajbergerilci na sva usta prijete po fb...biće još mrtvih kamatara i dilera. Van pameti.
Jbt, kad običan narod, kojem je dozlogrdilo, ovako reaguje i djeluje,
šta će biti kad druga strana, koja je beskrupulozna, umrežena sa ko zna kim i duboko ogrezla u kriminalu, krene u osvetu na ovu osvetu...
http://hr.n1info.com/Vijesti/a475015/Os ... Seric.html
Agonija tek počinje.
A ovi sajbergerilci na sva usta prijete po fb...biće još mrtvih kamatara i dilera. Van pameti.
Jbt, kad običan narod, kojem je dozlogrdilo, ovako reaguje i djeluje,
šta će biti kad druga strana, koja je beskrupulozna, umrežena sa ko zna kim i duboko ogrezla u kriminalu, krene u osvetu na ovu osvetu...
- fortaleza
#17559 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Ne želim ni zamisliti šta će mu sve radit u bolnici. Da ga drže na medikamentima dok se javnost ne smiri? Nije baš trenutak za suđenje?
- Russki
#17560 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Nekad su mi bili dragi. Davno su i prestali. Sve go olos i sljam.
- fortaleza
#17561 Re: Desavanja u Hrvatskoj
- animals
#17562 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Jeste.. u pravu si..
to su vecinom kriminalne udruge a ne navijacke..
to su vecinom kriminalne udruge a ne navijacke..
- cyprus
#17563 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Ne da mi se otvarat posebnu temu, pa da priupitam ovdje... Gleda li ko onog Generala?
Ja ne mogu vjerovat koliko je ono loše urađeno, i to u svakom mogućem pogledu
Posebno ne mogu vjerovat da su sve one glumačke zvijezde pristale da glume u onakvom sranju...
- animals
#17564 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Nisam gledo..
i ne mislim.. kao sto nisam ni cetverored..
i ne mislim.. kao sto nisam ni cetverored..
- mayab
#17565 Re: Desavanja u Hrvatskoj
nisam gledao, ali namjeravam kad stignem, pa ako izdržim
- fortaleza
#17566 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Jesmol zaboravili na Zavadlava?
- Banksy
#17567 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Milanović i Erdogan razgovarali o reviziji Daytonskog sporazuma
Milanović: Nazvao me Erdogan sinoć, razgovor je trajao pola sata
https://www.radiosarajevo.ba/vijesti/re ... uma/364182
Kad se udruže Putin i Erdogan, preko Vučića i Milanovića, a pričaju o Bosni.
Putin pozvao Milanovića na Dan pobjede u Moskvu
Rusija bi mogla postati važan strateški partner Hrvatske
http://hr.n1info.com/Vijesti/a475383/Pu ... oskvu.html
- Challenger_
- Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije
#17568 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Hoće to tako kada u Predsjedništvu imaš izdanke mentaliteta "Berlin pao, Odžak nije".Banksy wrote: ↑17/01/2020 11:44
Milanović i Erdogan razgovarali o reviziji Daytonskog sporazuma
Milanović: Nazvao me Erdogan sinoć, razgovor je trajao pola sata
https://www.radiosarajevo.ba/vijesti/re ... uma/364182
Kad se udruže Putin i Erdogan, preko Vučića i Milanovića, a pričaju o Bosni.
Putin pozvao Milanovića na Dan pobjede u Moskvu
Rusija bi mogla postati važan strateški partner Hrvatske
http://hr.n1info.com/Vijesti/a475383/Pu ... oskvu.html
- Challenger_
#17569 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Ili, još preciznije, kad imaš wanna-be Turčina i wanna-be Amerikanca u Predsjedništvu. Likove kojima su interesi Ankare i Bunkera iznad interesa Bosne i Hercegovine.
I dok oni izigravaju Amera većeg od Amera i Turčina većeg od Turčina, predsjednik Slovenije (NATO-članice i članice EU) gradi izuzetno bliske odnose sa RF.
Skoro pa ista stvar stoji sa predstavnicima Hrvatske. Srbija interesno lobira na sve strane svijeta a ovdje, kod nas, politički autsajderi i diletanti ignorišu elementarnu stvarnost i predvode neki njihov Hladni rat, igraju ulogu dvorskih luda u samo njima znanoj ulozi trećerazredne holivudske produkcije, u kojoj su interesi Bosne i Hercegovine pomnoženi sa nulom.
Krivica je samo i samo do njih i onih koji ih biraju, naravno.
I dok oni izigravaju Amera većeg od Amera i Turčina većeg od Turčina, predsjednik Slovenije (NATO-članice i članice EU) gradi izuzetno bliske odnose sa RF.
Skoro pa ista stvar stoji sa predstavnicima Hrvatske. Srbija interesno lobira na sve strane svijeta a ovdje, kod nas, politički autsajderi i diletanti ignorišu elementarnu stvarnost i predvode neki njihov Hladni rat, igraju ulogu dvorskih luda u samo njima znanoj ulozi trećerazredne holivudske produkcije, u kojoj su interesi Bosne i Hercegovine pomnoženi sa nulom.
Krivica je samo i samo do njih i onih koji ih biraju, naravno.
- Banksy
#17570 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Ne bih išla toliko u širinu
Samo primjećujem aktivnosti - treće zemlje zovu ove druge, susjedne, da pričaju o nama, svi zajedno, provjereno, nemaju dobre namjere, a mi sjedimo i šutimo, niko ni riječ.
Samo primjećujem aktivnosti - treće zemlje zovu ove druge, susjedne, da pričaju o nama, svi zajedno, provjereno, nemaju dobre namjere, a mi sjedimo i šutimo, niko ni riječ.
- Challenger_
#17571 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Haha, čuj pričaju. Naravno da pričaju kada ovi balvani (koje prate likovi sa bubicama u ušima (
), ignorišu pozive i znakove sa te visoke adrese.
Kao, *ebo njih, treba i njih po prstima.

), ignorišu pozive i znakove sa te visoke adrese.Kao, *ebo njih, treba i njih po prstima.
Last edited by Challenger_ on 17/01/2020 14:02, edited 1 time in total.
- Challenger_
#17572 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Sa ovom političkom garniturom, sa takvim mentalnim sklopom, o nama će pričati i Kurto i Murto, pričaće Romi Torina a ne susjedi i komšije.
Čuj pričaju.
Hahahaha.
Pa naravno da pričaju.
Čuj pričaju.
Hahahaha.
Pa naravno da pričaju.
- spreca
#17573 Re: Desavanja u Hrvatskoj
SDA cuti jer i sami bi voljeli da imaju svoj halifat sa El Bakirom na celu.....taman da on i ona njegova kuja vladaju do kraja zivota
- Challenger_
#17574 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Mentalni sklop cirkuskih luda je od ove zemlje napravio objekat a ne subjekat međunarodnih odnosa. I više od toga - slučaj. A o slučaju se raspravlja, na više adresa, kao što se raspravlja o skrbništvu nad pravno i poslovno nesposobnom licu.
Tako stoji stvar.
Tako stoji stvar.
-
kakavdanakneiskustvu