Kosarkaska reprezentacija BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
El_comadante
#17551 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
ispade dobro na kraju jedan napad odlučivao. s obzirom da je bilo i -16 dobro je i ovo, samo jeste šteta što jedna na kraju nije ušla barem za produžetak
-
pemanapemani
#17552 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
I taj bi nas jedan napad mogao koštati Svjetskog prvenstva.El_comadante wrote:ispade dobro na kraju jedan napad odlučivao. s obzirom da je bilo i -16 dobro je i ovo, samo jeste šteta što jedna na kraju nije ušla barem za produžetak
Ali nema veze, ljudi rješavali životna pitanja i nisu došli.
Tako isto sutra, ako ponovo bude rat, građani trebaju rješavati životna pitanja i razguliti preko granice, jer se očito sve spustilo na nivo rješavanja životnih pitanja.
Mi smo imali jednog Mirzu Delibašića i još nekoliko ljudi, koji su po današnjim standardima i normama budale i psihički nezdrave osobe.
- Altsa
#17553 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Nakon kriminalnih slobodnih bacanja nije se nista osim poraza moglo ni ocekivati.
-
klosar pravi
#17554 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
natjerat ih da šutaju dok ne prokrvare
-
kakavdanakneiskustvu
#17555 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
pemanapemani wrote:I taj bi nas jedan napad mogao koštati Svjetskog prvenstva.El_comadante wrote:ispade dobro na kraju jedan napad odlučivao. s obzirom da je bilo i -16 dobro je i ovo, samo jeste šteta što jedna na kraju nije ušla barem za produžetak
Tako isto sutra, ako ponovo bude rat, građani trebaju rješavati životna pitanja i razguliti preko granice, jer se očito sve spustilo na nivo rješavanja životnih pitanja.
Mi smo imali jednog Mirzu Delibašića i još nekoliko ljudi, koji su po današnjim standardima i normama budale i psihički nezdrave osobe.
mario primorac npr.
-
pemanapemani
#17556 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
On, Marković, Firić, Avdić, pa čak i Damir Mršić koji je godinama pauzirao da bi zaigrao za BiH, zbog zabrane FIBE radi nastupa za mladu reprezentaciju Hrvatske. Dobio je poziv da nastupi za seniorsku reprezentaciju Hrvatske, ali je odbio i čekao pravo nastupa za BiH. Po današnjim standardima on je izraziti glupan, jer je odabrao nastup za domovinu, umjesto da je rješavao "životno pitanje" i glumio patriotu preko društvenih mreža. Mogao je fino kupiti stol za stolni tenis, nalijepiti cvijet Srebrenice i završiti priču, ha ja.kakavdanakneiskustvu wrote:pemanapemani wrote:I taj bi nas jedan napad mogao koštati Svjetskog prvenstva.El_comadante wrote:ispade dobro na kraju jedan napad odlučivao. s obzirom da je bilo i -16 dobro je i ovo, samo jeste šteta što jedna na kraju nije ušla barem za produžetak
mario primorac npr.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#17557 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Musu i Nurkića se, u konkretnom slučaju, nema šta kriviti.
Da imaju ugovore, onda ok, moglo bi se prigovoriti što nisu došli.
Musa tek pred potpisom, nemaš se ti tu šta kurčiti.
Nurkić treba potpisati veliki ugovor. Ista stvar.
Dakle, stvari su jednostavne.
Sve se ovo da popraviti u sljedećem krugu kvalifikacija.
-
pemanapemani
#17558 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Musa ok, preko neke stvari.Tomahawk11 wrote:Musu i Nurkića se, u konkretnom slučaju, nema šta kriviti.
Zašto se Nurkić nije odazvao na prošlom terminu? Gradio status u Portlandu?
Pa dok je igrao u Denveru, isto čekao milionski ugovor, pa povrijedio zadnji prstić na lijevoj nozi, pa...
Uvijek se može naći opravdanje. Opet ponavljam, sutra ako bude stani-pani, svi trebamo tako postupiti i samo kupiti dovoljno naljepnica Cvijeta Srebrenice, ne moramo čak ni stol za stolni tenis.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#17559 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Pišem za ovaj zadnji termin. Ovo što smo igrali sa Francuskom i Belgijom.pemanapemani wrote:Musa ok, preko neke stvari.Tomahawk11 wrote:Musu i Nurkića se, u konkretnom slučaju, nema šta kriviti.
Pa dok je igrao u Denveru, isto čekao milionski ugovor, pa povrijedio zadnji prstić na lijevoj nozi, pa...
Uvijek se može naći opravdanje. Opet ponavljam, sutra ako bude stani-pani, svi trebamo tako postupiti i samo kupiti dovoljno naljepnica Cvijeta Srebrenice, ne moramo čak ni stol za stolni tenis.
Pitanje njegovog ugovora će se riješiti ovog ljeta. Onda ćemo vidjeti kako će stajati stvari.
Mada, ako FIBA ne skonta ove kretenske termine, nema tu puno pomoći. Ne može igrač u pola sezone doći da igra neke kvalifikacije. Ne može to niko.
- phillie
#17560 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Momcima koji su igrali, svaka cast za ovo protiv Belgije. Imali smo sansu i pobjediti, ali nije vise bilo snage.
Kikanovic mi je strasno drag igrac, ali gledati njegove utakmice je strasno zamorno. Jbt, svaki njegov posjed lopte i kretnja prema kosu je kao da treba iskopati pola tone cumura. Ali da je borac, jeste.
Sad nam je nada da ce Rusi i Francuzi derati sve redom do kraja i da cemo mi dobiti Cehe i Bugare u oba meca, a protiv Finaca mozemo kiksati u gostima. Jebeno
Kikanovic mi je strasno drag igrac, ali gledati njegove utakmice je strasno zamorno. Jbt, svaki njegov posjed lopte i kretnja prema kosu je kao da treba iskopati pola tone cumura. Ali da je borac, jeste.
Sad nam je nada da ce Rusi i Francuzi derati sve redom do kraja i da cemo mi dobiti Cehe i Bugare u oba meca, a protiv Finaca mozemo kiksati u gostima. Jebeno
-
kakavdanakneiskustvu
#17561 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
On, Marković, Firić, Avdić, pa čak i Damir Mršić koji je godinama pauzirao da bi zaigrao za BiH, zbog zabrane FIBE radi nastupa za mladu reprezentaciju Hrvatske. Dobio je poziv da nastupi za seniorsku reprezentaciju Hrvatske, ali je odbio i čekao pravo nastupa za BiH. Po današnjim standardima on je izraziti glupan, jer je odabrao nastup za domovinu, umjesto da je rješavao "životno pitanje" i glumio patriotu preko društvenih mreža. Mogao je fino kupiti stol za stolni tenis, nalijepiti cvijet Srebrenice i završiti priču, ha ja.[/quote]pemanapemani wrote:kakavdanakneiskustvu wrote:I taj bi nas jedan napad mogao koštati Svjetskog prvenstva.El_comadante wrote:ispade dobro na kraju jedan napad odlučivao. s obzirom da je bilo i -16 dobro je i ovo, samo jeste šteta što jedna na kraju nije ušla barem za produžetak
mario primorac npr.
osobito primorac,nastupao za nasu,svoju repku i imao problema zbog toga,iz čapljine je,cini mi se da na eurobasketu 1993. nije igrao protiv hrvatske
a to mi za mrsica malo cudno,znam za tu pricu da je igrao za mladu repku hrvatske,ne znam kako,70. je godiste,od 1992., je u hrvatskoj igrao,znaci sa 22 godine,mlade reporezentacije su do 20 ili eventualno do 21. godine,bar tad ,u ta vremena
-
kakavdanakneiskustvu
#17562 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
tacnoTomahawk11 wrote:Pišem za ovaj zadnji termin. Ovo što smo igrali sa Francuskom i Belgijom.pemanapemani wrote:Musa ok, preko neke stvari.Tomahawk11 wrote:Musu i Nurkića se, u konkretnom slučaju, nema šta kriviti.
Pitanje njegovog ugovora će se riješiti ovog ljeta. Onda ćemo vidjeti kako će stajati stvari.
Mada, ako FIBA ne skonta ove kretenske termine, nema tu puno pomoći. Ne može igrač u pola sezone doći da igra neke kvalifikacije. Ne može to niko.
-
klosar pravi
#17563 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
E'o probudim se maloprije kad snimak na sportklubu nit sam znao rezultat niti bilo šta fino odigrana utakmica na kraju mi srce stade
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#17564 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Ma tako je sve se moze popraviti al mi pun kurac ovdje vise branioca NBA dezertera......Isti taj Leclerc je branio Nurkica do usijanja kad god nije dosao. Taj isti Musa ako me vec vucete za jezik bez ikavih problema je mogao odigrati protiv Belgije i vratiti se u USA da podpise ugovor jer uglavnom vise manje sada kurca po USA i drka kurac. Nista njemu ne bi Brooklin na zao ucinio radi toga. Jusuf opet drka kurac ovdje po BiH i isto tako mogao je odigrati za njega terminsku utakmicu protiv Belgije ali koja bi nama zlata vrijedila i isto bi potpisao ugovor. Karma je cudo i to smo vidjeli bezbroj puta jer prica o potencijalnim povredama je isuvise glupa. Nije ovo neko glupiranje nego igranje za svoju zemlju kojoj je ova pobjeda bas ono bila bitna. Naravno kao sto kazes ako bi bili napokon komletni moglo bi se ovo popraviti jer sve ove reprezentacije trebaju igrati sa Francuskom i Rusijom a mi imamo tu pobjedu nad Rusijom sto nije mala stvar. Uglavnom ne smijemo izgubiti niti jednu utakmicu!Tomahawk11 wrote:Musu i Nurkića se, u konkretnom slučaju, nema šta kriviti.
- hrasno38
#17565 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Ja sam neki dan ovdje objasnjavao da mi nemamo centra osim Nurkica i da bi nam i te kako valjo kakav stranac na centarskoj poziciji prije nego na beku.phillie wrote:Momcima koji su igrali, svaka cast za ovo protiv Belgije. Imali smo sansu i pobjediti, ali nije vise bilo snage.
- hrasno38
#17566 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Ma sta druze fino ono je nevjerovatno rezultatski odigrana utakmica pa 16 razlike smo gubili i vratili se i imali najmanje produzetke u dzepu ali jebaju ga Kikanovic sa 211 polaze na prvi obruc 2 puta, pa onda fuli jedno slobodno za produzetke. Dzaba visina kad si ko takav da te vjetar moze odnjeti. Kiaknu kapa do poda za jucerasnju utakmicu ali on ne moze igrati kvalitetno ovo sto igra. Veliki broj poena sinoc je odraz sto su non stop igrali na njega jer ne znam iz kojeg razloga ali niko nema suta niti moze ista da pogodiklosar pravi wrote:E'o probudim se maloprije kad snimak na sportklubu nit sam znao rezultat niti bilo šta fino odigrana utakmica na kraju mi srce stade
- phillie
#17567 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
I zadnji sut da na njega ide ?
-
klosar pravi
#17568 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
phillie wrote:I zadnji sut da na njega ide ?
Bio je blizu, sjeti se Izraela.
- hrasno38
#17569 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Da i naravno uvijek ce ljudi reci "pa pogodio je protiv Izraela". Pogodio je jednom u 100 godina i po meni to je treba da suta ili Hasandic koji je klasicni trojkas ali mi nije jasno zasto se bojao da suta ili Atic koji zna pogoditi vrlo cesto trojku ili Lazic koji je igrao obadvije utakmice kao da mu je neko sihre bacio.phillie wrote:I zadnji sut da na njega ide ?
Ali jebaji ga sta je tu je meni je drago da je otkriven jedna Durmo koji me je stvarno prijatno iznenadio jer nema aposlutno nikakvog respekta ni protiv Francuza ni protiv belgijanaca a nise su se losi pokazali ni Rikalo jer je bas odigrao prgavo na beku te Alibegovic. Medjutim sasvim je drukcije igrati kada u ekipi imas nekoga na koga se mozes osloniti a oni sinoc ha ajde recimo da su se mogli osloniti na Kikanovica medjutim nezamislivo lakse bi bilo da su tu bili Juka i Musa.
- phillie
#17570 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Slazem se.
- luckylaka
#17571 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Hajde nam samo objasni odakle ti iformacije sta Musa trenutno radi u USA i kakvo je stanje sa njim u Brooklin.Imas neki izvor ili iz svoje glave onako.hrasno38 wrote:Ma tako je sve se moze popraviti al mi pun kurac ovdje vise branioca NBA dezertera......Isti taj Leclerc je branio Nurkica do usijanja kad god nije dosao. Taj isti Musa ako me vec vucete za jezik bez ikavih problema je mogao odigrati protiv Belgije i vratiti se u USA da podpise ugovor jer uglavnom vise manje sada kurca po USA i drka kurac. Nista njemu ne bi Brooklin na zao ucinio radi toga. Jusuf opet drka kurac ovdje po BiH i isto tako mogao je odigrati za njega terminsku utakmicu protiv Belgije ali koja bi nama zlata vrijedila i isto bi potpisao ugovor. Karma je cudo i to smo vidjeli bezbroj puta jer prica o potencijalnim povredama je isuvise glupa. Nije ovo neko glupiranje nego igranje za svoju zemlju kojoj je ova pobjeda bas ono bila bitna. Naravno kao sto kazes ako bi bili napokon komletni moglo bi se ovo popraviti jer sve ove reprezentacije trebaju igrati sa Francuskom i Rusijom a mi imamo tu pobjedu nad Rusijom sto nije mala stvar. Uglavnom ne smijemo izgubiti niti jednu utakmicu!Tomahawk11 wrote:Musu i Nurkića se, u konkretnom slučaju, nema šta kriviti.
- hrasno38
#17572 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Pa jel igra utakmice za Brooklin......jel poceo sa intenzivnim treninzima....ljetnom ligom? Daj ba pusti vise te suplje zastitnicke. Da su htjeli dosli bi i on i Juka makar na jednu utakmicu a ne bacali redovno price kako NBA neda. Mislim zaista ne uporedjujem Musu i Juku jer Juka je postao supak na kvadrat ali eto vidjet cemo u septembru jer ovo kod Muse zaista samo ovaj put ili ce biti praksa kao i kod Nurkica.luckylaka wrote:Hajde nam samo objasni odakle ti iformacije sta Musa trenutno radi u USA i kakvo je stanje sa njim u Brooklin.Imas neki izvor ili iz svoje glave onako.hrasno38 wrote:Ma tako je sve se moze popraviti al mi pun kurac ovdje vise branioca NBA dezertera......Isti taj Leclerc je branio Nurkica do usijanja kad god nije dosao. Taj isti Musa ako me vec vucete za jezik bez ikavih problema je mogao odigrati protiv Belgije i vratiti se u USA da podpise ugovor jer uglavnom vise manje sada kurca po USA i drka kurac. Nista njemu ne bi Brooklin na zao ucinio radi toga. Jusuf opet drka kurac ovdje po BiH i isto tako mogao je odigrati za njega terminsku utakmicu protiv Belgije ali koja bi nama zlata vrijedila i isto bi potpisao ugovor. Karma je cudo i to smo vidjeli bezbroj puta jer prica o potencijalnim povredama je isuvise glupa. Nije ovo neko glupiranje nego igranje za svoju zemlju kojoj je ova pobjeda bas ono bila bitna. Naravno kao sto kazes ako bi bili napokon komletni moglo bi se ovo popraviti jer sve ove reprezentacije trebaju igrati sa Francuskom i Rusijom a mi imamo tu pobjedu nad Rusijom sto nije mala stvar. Uglavnom ne smijemo izgubiti niti jednu utakmicu!Tomahawk11 wrote:Musu i Nurkića se, u konkretnom slučaju, nema šta kriviti.
-
El_comadante
#17573 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
ovde se slažem sa @hrasno38. evo da obrnemo pitanje šta on to radi u americi pa nije mogao doći? i jedan i drug.hrasno38 wrote:Pa jel igra utakmice za Brooklin......jel poceo sa intenzivnim treninzima....ljetnom ligom? Daj ba pusti vise te suplje zastitnicke. Da su htjeli dosli bi i on i Juka makar na jednu utakmicu a ne bacali redovno price kako NBA neda. Mislim zaista ne uporedjujem Musu i Juku jer Juka je postao supak na kvadrat ali eto vidjet cemo u septembru jer ovo kod Muse zaista samo ovaj put ili ce biti praksa kao i kod Nurkica.luckylaka wrote:Hajde nam samo objasni odakle ti iformacije sta Musa trenutno radi u USA i kakvo je stanje sa njim u Brooklin.Imas neki izvor ili iz svoje glave onako.hrasno38 wrote:
Ma tako je sve se moze popraviti al mi pun kurac ovdje vise branioca NBA dezertera......Isti taj Leclerc je branio Nurkica do usijanja kad god nije dosao. Taj isti Musa ako me vec vucete za jezik bez ikavih problema je mogao odigrati protiv Belgije i vratiti se u USA da podpise ugovor jer uglavnom vise manje sada kurca po USA i drka kurac. Nista njemu ne bi Brooklin na zao ucinio radi toga. Jusuf opet drka kurac ovdje po BiH i isto tako mogao je odigrati za njega terminsku utakmicu protiv Belgije ali koja bi nama zlata vrijedila i isto bi potpisao ugovor. Karma je cudo i to smo vidjeli bezbroj puta jer prica o potencijalnim povredama je isuvise glupa. Nije ovo neko glupiranje nego igranje za svoju zemlju kojoj je ova pobjeda bas ono bila bitna. Naravno kao sto kazes ako bi bili napokon komletni moglo bi se ovo popraviti jer sve ove reprezentacije trebaju igrati sa Francuskom i Rusijom a mi imamo tu pobjedu nad Rusijom sto nije mala stvar. Uglavnom ne smijemo izgubiti niti jednu utakmicu!
- phillie
#17574 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Ne znam vrijedi li komparacija, ali ni Luka Doncic nije igrao za Sloveniju, cak je cini mi se dosao ih bodriti na njihovoj utakmici. Da je to Musa uradio razapeli bi ga u dvorani 
-
kakavdanakneiskustvu
#17575 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
zna li ko zbog čega dončić nije igrao ove dvije tekma,bio je tu,u sloveniji,cak i na jednoj tekmi?