Liverpool FC

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
vicious

#17551 Re: Liverpool FC

Post by vicious »

Nevjerovatno
AmiĐa_Idriz

#17552 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

Dobro je. Samo Manea u glavi smiriti.
King_Kenny

#17553 Re: Liverpool FC

Post by King_Kenny »

Mane nekoliko odlicnih lopti poslao...
N.N.

#17554 Re: Liverpool FC

Post by N.N. »

Ma ovaj je bezmozgas, crveni je trebao do sada dobiti :D
Vadit ga jer je sljedeci bilo kakav kontak karton :)
AmiĐa_Idriz

#17555 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

Image

Ono kad te u 89-oj ubaci :mrgreen:

Pa eto, jebeno je ovo gostovanje mada za nas možda i ne :mrgreen: jebiga, bolje i bod nego ništa, ali mogao se čitav plijen uzeti.

Ima vremena za analize, tek 10- og čini mi se Lester.
AmiĐa_Idriz

#17556 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

Ova kontra na kraju :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm:
Mustang1

#17557 Re: Liverpool FC

Post by Mustang1 »

NAPADAC!!!
Gandalf

#17558 Re: Liverpool FC

Post by Gandalf »

Klopp me baš ljuti, zamrziću ga k'o i Rodgersa zbog njegove jebene tvrdoglavosti - 4 3 3 nije obavezna formacija, smije se primjeniti i neka druga formacija, naročito na teškom gostovanju - zašto jednu 10- ku forsirati na krilu a drugu 10- ku kao napadača a istovremeno dva brza napadača držati na klupi - on se baš trudi eksperimentisati i ekipu držati na nekih 70 % mogućnosti - ova formacija za koju je zapeo k'o lud se igra kada imaš jakog zadnjeg i centralnog veznog te jake bekove, pozicije koje nije pojačao u prelaznom roku ni pod tačkom razno.

Sizifovski način rada koji trenutno primjenjuje švabo ponovo garantuje razočaravajuću sezonu i plasman na 6. mjesto, doduše nije ni da nismo navikli.
missko

#17559 Re: Liverpool FC

Post by missko »

Dobar je Kloponja al po meni mi je nejasno zasto bjezi od velikih imena sve nekako fol s djecom hoce da radi nikad neki transfer velikog igraca sve nesto ili iz Srbije od svog pomocnika ili iz Bundes Lige

EMS-om
AmiĐa_Idriz

#17560 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

Fuchs?
Mustang1

#17561 Re: Liverpool FC

Post by Mustang1 »

Jbg ovaj dovodi sad talente samo sto to nisu engleski talenti kao prije, nego balkanski i njemacki. Nadam se da mu se to nece obiti od glavu ali nesto sumnjam. Lako je to u Njemackoj raditi. Ovdje moras dovoditi zvijezde da bi uspio.
Gandalf

#17562 Re: Liverpool FC

Post by Gandalf »

Meni je lično najmrže kada vidim da u početnoj jedanaestorci bar 5 igrača igra van svoje pozicije, na sredini CMF/DMF mogu igrati Can, Grujić, Stewart, niti jednog nema u sastavu, sredina igra stihijski, nisu to uopće loši igrači ( Wijnaldum, Hendo i Adam ) ali svi manje više igraju van svoje role i naravno na trenutke izgledaju totalno pogubljeno. Ako se već nisu davale velike pare za jakog veznjaka, zašto se onda ne koriste ti mladi igrači, barem jedan barem svaku drugu utakmicu. Napadači sjede na klupi (Stu, Divock, Ings ), ofanzivni veznjaci igraju napadače, poneki i bekove. Meni cijela postava izgleda k'o cirkus i to ne zbog igrača, ima tu dobrih imena, već zbog veoma čudnih taktičkih i formacijskih postavki švabe.
MyTao

#17563 Re: Liverpool FC

Post by MyTao »

Sad ni Klopp ne valja :lol: :lol: :lol:
Towelie

#17564 Re: Liverpool FC

Post by Towelie »

Mustang1 wrote:Jbg ovaj dovodi sad talente samo sto to nisu engleski talenti kao prije, nego balkanski i njemacki. Nadam se da mu se to nece obiti od glavu ali nesto sumnjam. Lako je to u Njemackoj raditi. Ovdje moras dovoditi zvijezde da bi uspio.
Liverpool u ovom trenutku ne moze dovesti zvezde, ko god da je trener.
MOSALJOZE

#17565 Re: Liverpool FC

Post by MOSALJOZE »

Sličan problem ima Milan.
MyTao

#17566 Re: Liverpool FC

Post by MyTao »

Liverpool ne moze dovesti "zvijezde" kao Pogba koji vrijede 90m ali bez problema mogu kupiti igraca za 50m... Sto oni i dalje ne rade, vec dovode 2 za 25m... Nije do para jer Liverpool trosi ozbiljan novac samo sto je to uvijek na jebeni potencijal.

Ne moraju dovoditi zvijezde ali ozbiljnije igrace mogu... Ja sam uvijek da se dovode ovi mladji i da se gradi tim, ali ne svake godine... evo sada imaju dovoljno potencijala, klupu na kojoj sjedi Sturridge, Origi, Lallana, Milner... Sve mladi i solidni igraci za prvog tima, slijedeci prelazni rok dati 50-60m za neko vece ime koji ce unaprijediti cijeli tim ODMA.

Ali Klopp ne radi tako jbg... neke "zvijezde" za koje klubovi trose milione i milione su bas igraci koje je Klopp doveo kao potencijal i od njih napravio zvijezde, tako ce biti i sada.
Mustang1

#17567 Re: Liverpool FC

Post by Mustang1 »

Ma vjerovatno ce se to sloziti i doci na svoje. Samo je fazon sto ce za to trebati 3-4 sezone. Da je doveo Higuaina ili Zlatana ili nekoga sta znam ko bi bio zvijezad tima taj proces bi se smanjio ali dzaba :D
I bezveze pricamo kad on eno hoce dovesti onog iz Dinama :D
zomri

#17568 Re: Liverpool FC

Post by zomri »

Vidjeli ste juče Matipa i Manea. Imali smo najbolji prelazni rok u zadnjih 10 godina i ispade opet jedini problem što Matip nije plaćen 40m ili Mane 60. To nisu igrači sa potencijalom koje će kao Klopp sad izgraditi. Ok, hoće ih vjerovatno napraviti boljim nego što jesu, ali su to sa svojih 23-24 godine već izgrađeni igrači sa po 150-200 profesionalnih utakmica u nogama. Ko ne vidi da su odmah unaprijedili prvi tim je slijep pored očiju.

Nije dobro ovo što se dešava sa Sturridgeom i Sakho-om. Pravi se bezze konflikt, a itekako bi nam dobro došli u rosteru. Sakho je oduvijek imao problema sa ponašanjem, ali me čudi za Dannyja. Očito Klopp želi da vodi glavnu riječ u svlačionici.
missko

#17569 Re: RE: Re: Liverpool FC

Post by missko »

zomri wrote:Vidjeli ste juče Matipa i Manea. Imali smo najbolji prelazni rok u zadnjih 10 godina i ispade opet jedini problem što Matip nije plaćen 40m ili Mane 60. To nisu igrači sa potencijalom koje će kao Klopp sad izgraditi. Ok, hoće ih vjerovatno napraviti boljim nego što jesu, ali su to sa svojih 23-24 godine već izgrađeni igrači sa po 150-200 profesionalnih utakmica u nogama. Ko ne vidi da su odmah unaprijedili prvi tim je slijep pored očiju.

Nije dobro ovo što se dešava sa Sturridgeom i Sakho-om. Pravi se bezze konflikt, a itekako bi nam dobro došli u rosteru. Sakho je oduvijek imao problema sa ponašanjem, ali me čudi za Dannyja. Očito Klopp želi da vodi glavnu riječ u svlačionici.
Pa i Matip i Mane iz Bundeslige cudi me da malo ne sara sve srbija i BL a opet nikad top zvijezda tipa Götze ili Reus ili Matic

EMS-om
zomri

#17570 Re: Liverpool FC

Post by zomri »

Covjek ne dovodi zvijezde, one koje nadje u klubu uglavnom najuri. Zato ih stvara, Gotzea i Reusa je stvorio odnosno doveo kad su bili nepoznati sirem puku, Hummels bio anonimus u rangu ovog Klavana, cak i veci, Lewu i Poljake, Kagawu i da ne nabrajam sad. Svi ti igraci sa izuzetkom Lewe nisu uspjeli nigdje drugo, samo je on uspijevao iz njih izvuci najbolje.

I sadje doveo klasu iz Bundesa: stopera iz top 5, golmana iz top 3 i jednu iskusnjaru velikog srca za klupe. Sad sto ti igraci po misljenju forumskog puka nisu top klasa, ne bih znao odgovoriti.
missko

#17571 Re: RE: Re: Liverpool FC

Post by missko »

zomri wrote:Covjek ne dovodi zvijezde, one koje nadje u klubu uglavnom najuri. Zato ih stvara, Gotzea i Reusa je stvorio odnosno doveo kad su bili nepoznati sirem puku, Hummels bio anonimus u rangu ovog Klavana, cak i veci, Lewu i Poljake, Kagawu i da ne nabrajam sad. Svi ti igraci sa izuzetkom Lewe nisu uspjeli nigdje drugo, samo je on uspijevao iz njih izvuci najbolje.

I sadje doveo klasu iz Bundesa: stopera iz top 5, golmana iz top 3 i jednu iskusnjaru velikog srca za klupe. Sad sto ti igraci po misljenju forumskog puka nisu top klasa, ne bih znao odgovoriti.
Pa valjda zato sto nisu nigdje imali glavnu rijec i nesto osvojili

EMS-om
zomri

#17572 Re: Liverpool FC

Post by zomri »

missko wrote:
zomri wrote:Covjek ne dovodi zvijezde, one koje nadje u klubu uglavnom najuri. Zato ih stvara, Gotzea i Reusa je stvorio odnosno doveo kad su bili nepoznati sirem puku, Hummels bio anonimus u rangu ovog Klavana, cak i veci, Lewu i Poljake, Kagawu i da ne nabrajam sad. Svi ti igraci sa izuzetkom Lewe nisu uspjeli nigdje drugo, samo je on uspijevao iz njih izvuci najbolje.

EMS-om
Cekaj da bi bio igracka top klasa moras nesto osvojiti? :-)

Ne mijesati pojmove zvijezda i klasa.

Ps. Nesto od Tomkinsa na ovu temu

"As I’ve previously posited on here, I think that when fans of a certain disposition craved Klopp – when they hounded John Henry with every tweet – they were actually just wanting his Dortmund team, and his Dortmund success. They didn’t want the process where his Dortmund side went from average to klix over two-to-three years, probably because they didn’t even notice it – unless they were keen Bundesliga aficionados. They just saw the exciting team Dortmund had become and thought “want that”. Sure, but how did Klopp make it?"
Last edited by zomri on 28/08/2016 23:30, edited 1 time in total.
missko

#17573 Re: Liverpool FC

Post by missko »

Top klasa i ne samo osvojiti nego i biti negdje vrh u dosadasnjoj karijeri. Npr iz Srbije ima puno vise boljih igraca od Grujica a iz BL milion boljih od Kalvana i Matipa i noljih golmana od onoga ne znam mu ni ime

EMS-om
AmiĐa_Idriz

#17574 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

zomri wrote:
missko wrote:

EMS-om
Cekaj da bi bio igracka top klasa moras nesto osvojiti? :-)

Ne mijesati pojmove zvijezda i klasa.

Ps. Nesto od Tomkinsa na ovu temu

"As I’ve previously posited on here, I think that when fans of a certain disposition craved Klopp – when they hounded John Henry with every tweet – they were actually just wanting his Dortmund team, and his Dortmund success. They didn’t want the process where his Dortmund side went from average to klix over two-to-three years, probably because they didn’t even notice it – unless they were keen Bundesliga aficionados. They just saw the exciting team Dortmund had become and thought “want that”. Sure, but how did Klopp make it?"
U srž.

Mislim da se malo pretjeruje ovdje, OK, nije se doveo LB ali Bože moj, ima još vremena, a i Millie za sad konkretno odrađuje posao, dok se Moreno ne smiri, očito da ima kod njeg nekih problema i van fudbala. Zadovoljavajući Mercato, Mane je Bingo apsolutni ljeta, pa jbt već zavisimo od njega. Dejo-Matip još malo da se uigraju i imamo dobitnu kombinaciju. Wijnaldum dok se ušteli na novu rolu i Can dok se oporavi biće to ko bombonica. Malo fkt jebe to sa Mamaduom ali gora je situacija po meni to sa Studgeom, no nadam se da će se i to riješiti.

Karius bi mogao biti spreman do Derbya, gledati odma maksimalno forsirati lika, Migs nas je slabo čime zastidio(sa onog pozitivnog jelte, sa ove druge strane pofino :D ), mada je juče imao dobrih intervencija.

Clyne, Lallana, Hendo i Studge kod Big Sama na spisku.
zomri

#17575 Re: Liverpool FC

Post by zomri »

missko wrote:Top klasa i ne samo osvojiti nego i biti negdje vrh u dosadasnjoj karijeri. Npr iz Srbije ima puno vise boljih igraca od Grujica a iz BL milion boljih od Kalvana i Matioa i noljih golmana od onoga ne znam mu ni ime

EMS-om
:lol: :lol:

Od Kariusa samo Neuer, od Matipa samo Boateng je imao bolju sezonu. Klavan je doveden kao squad player. Grujic svjetski prvak s mladom, osvojio titulu kao nosilac ekipe. Ako to nije top klasa za svoje godine, ne znam sta jest.
Post Reply