SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
zateznistub

#17551 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by zateznistub »

karanana wrote:ima li igdje krace ulice a vise klosara?
Ima Ilije Engela na čwili, da te bog sacuva a mozes pljunut s kraja na kraj ulice...
jalijas74

#17552 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by jalijas74 »

Naslovnica wrote:Ne može mi niko reći da iza Benjamina Delalića ne stoji neko direktno iz vrha.
Mi smo birali te iz vrha, mi smo im dali jos 4 godine da rade to si naveo. Dakle mi smo krivci.
Da je na mjestu tuzioca neka osoba koja nema nikave poroke i mutne radnje u proslosti pa da renda svu ovu bagru bilo bi drugacije.

Sve ih pozatvaras i onda neka ciste korito Miljacke po cijeli dan a mi da ih gledamo iz tramvaja i smijemo im se. Navece ih pokupis u neku od propalih kasarni i opet ujutro izvedes, ne trebati puno policajaca za obezbjedjenje korito je visoko i lako ih je pratiti.
Da vade kamenice iz korita i da ih ciste cetkama i vracaju
Hocemo teski rad u zatvoru polutvorenog tipa na zraku su imaju 3 obroka i neka ispastaju i ciste nasa govan jer drugo nisu ni zasluzili :evil:
emko1234

#17553 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by emko1234 »

jalijas74 wrote:
Reglan wrote:
jalijas74 wrote:Cekaj ovaj Mulic je autom pregazio Sulju "Domca" ?
Zar Sulju nije u zatvoru ? Otkud u Sutjesci ?
Ubija paru, otvorio parking u prolazu izmedju onih zgrada. :D
Super kao sto su godinama radili Solici ispod u u Hasana Kikica i Jezeru :)

Ako bi garantovao da se auto nece opljackati parkirao bih kod njega. Ovako sam znao naci otvoreno auto, ukradene kase iz Konzuma sa otvorenim keksom, preturana ladica desetine puta cak jedne prilike i saobracajna je ukradena pa nadjena nasnije u drugoj ulici, ukradeni brisaci...

Uglavnom ako mu je to trenutni posao drago mi je svakako zbog njegovog cijelog zivota i sta je sve prezivio Suljo je borac.
- imaju ratni snimci iz doma samo se tako napatio sam bez ikoga
- odmah poslije rata kada je bio u ovom rep folu je mozda bio i najnormalnij
- zatim dolazi ono knjucno droga i ovisnost. Imali su nekog lika koji je dosao iz Italije ili Holandije pun para ko blata i ono non-stop sa njim vako nako dao im malo da uzivaju za Dž i onda ih navukao i ispalio se nazad. Cjela jedna ekipica je potonula u paklu droge Suljo, Dado-Mis, Akma, Aldijan, Ploha, Denis... jebote sve Horde zla :evil:
- Zatim klosarenje i zatvori (znao sam mu kupiti hamburger fakat mi je zao tog momka)

Znaci Suljo je sada privatnik :) brz oporavak.
Suljo Žutalj je stvarno momak kojeg treba žaliti. Šta je telefona oteo, djece izmaltretirao i isprepadao, kasetofona, lančića i sličnih stvari.
Mater mu jebem klošarsku, pun pogodak bi bio da ga je ovaj parmak ubio i da je onda zaglavio 10 godina u muriji, to bilo bilo 2 u 1 neskafe.
Kad vidim nekoga da za takvog klošara i mamlaza kaže da mu ga je žao, povraća mi se.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#17554 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by _BataZiv_0809 »

emko1234 wrote: Suljo Žutalj je stvarno momak kojeg treba žaliti. Šta je telefona oteo, djece izmaltretirao i isprepadao, kasetofona, lančića i sličnih stvari.
Mater mu jebem klošarsku, pun pogodak bi bio da ga je ovaj parmak ubio i da je onda zaglavio 10 godina u muriji, to bilo bilo 2 u 1 neskafe.
Kad vidim nekoga da za takvog klošara i mamlaza kaže da mu ga je žao, povraća mi se.
:lol: :lol: :lol:
oldtajmer

#17555 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by oldtajmer »

Image
i ovakak hajvan ce sutra opet biti slobodan kao pticica,njemu i slicnim je ovo kao neka zajebancija :-)
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#17556 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Truba »

taman je za onu o ožegovićku što se smijala
The BEN10

#17557 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by The BEN10 »

emko1234 wrote:Suljo Žutalj je stvarno momak kojeg treba žaliti. Šta je telefona oteo, djece izmaltretirao i isprepadao, kasetofona, lančića i sličnih stvari.
:lol: :evil:
jalijas74

#17558 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by jalijas74 »

emko1234 wrote:Suljo Žutalj je stvarno momak kojeg treba žaliti. Šta je telefona oteo, djece izmaltretirao i isprepadao, kasetofona, lančića i sličnih stvari.
Ti se sada fatas onoga sto je Suljo postao i radio zbog droge takav je odvratan i to stoji. Ne volim se ni pozraviti sa njim ako mogu eskivaram ga.

Njegov zivot i odrastanje je bila ulica i borba na ulici za prezivljavanje, pocevsi od ratnog vihora gdje sa onim ciganom spava obucen i umotan u deke (ima taj snimak na YT strasno to izgleda) tada je jos bio djete , on takav put nije birao vec mu je nametnut. A koliko je nas sistem socijalnog rada spreman da ovakvim slucajevim pomogne i obezbjedni nesto drugo osim ulice to je upitno. :evil:
zateznistub

#17559 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by zateznistub »

Ovo doslo vrijeme da narkomane sazaljevamo? :shock:
medjutim

#17560 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by medjutim »

zateznistub wrote:Ovo doslo vrijeme da narkomane sazaljevamo? :shock:
Otimaju, bodu, pljackaju narod, pucaju ubijaju, a opravdanje sa sve to je tezak zivot koji imaju... :-)
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#17561 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Truba »

Thorgerson

#17562 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Thorgerson »

Drug ne moze se sve ni crno-bijelo gledati, jbg nemaju svi roditeljski zagrljalj, topao dom, novac za uzinu itd.

Narkoman, kriminalac itd se ne radja - valjda to znamo. To se postaje.

Mislim ja ga ne sazaljevam, boga pitaj koliko je zla nanio, ali samo kazem da se drzava iole pozabavi ovim slucajevima, ne bi npr u tom naselju od njih 10 devetorica bili narkici i klosari.
Thorgerson

#17563 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Thorgerson »

medjutim wrote:
Otimaju, bodu, pljackaju narod, pucaju ubijaju, a opravdanje sa sve to je tezak zivot koji imaju... :-)
E joj vas, pa ja znam momka do 17 godine bio u domu, oni mu rekli moras ic sad jarane, jbg.

Nikoga, ali bukvalno nikoga nema. Nema novac za fakultet.
Jedino sto ima jeste starija raja, koja su vec naravno davnog zaglibil u kriminal.

I onda tako ukrug. I samo nove generacije dolaze za koje se niko ne brine.

Mislim, svako bira svoj put, ali ne smije se biti toliko bezosjecajan. Ja samo kazem, sta bi ti da te na ulicu izbace sa 17 godina, bez icega, ista...sta bi.
Banksy

#17564 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Banksy »

Black swan wrote:http://www.avaz.ba/clanak/173723/esed-r ... edna-osoba

radeljaš izazvao sudar :mrgreen:
Krenuo sam na sjednicu kada se nesreća dogodila.
:mrgreen:
zateznistub

#17565 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by zateznistub »

Thorgerson wrote:
Drug ne moze se sve ni crno-bijelo gledati, jbg nemaju svi roditeljski zagrljalj, topao dom, novac za uzinu itd.

Mislim ja ga ne sazaljevam, boga pitaj koliko je zla nanio, ali samo kazem da se drzava iole pozabavi ovim slucajevima, ne bi npr u tom naselju od njih 10 devetorica bili narkici i klosari.
Znam ih nekolicinu koji su imalli garantujem tezi zivot od njega pa nisu postali narkomani, dalje, sto se drzave tice, mnogo bitnijih i precih stvari ima da rijesi od narkomana i njihovog lijecenja. Da se ja pitam, sve bih ja njih uza zid i...
VjecitiStudent

#17566 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by VjecitiStudent »

Naslovnica wrote:
Freamon Lester wrote:Ma ovo u Sarajevu je sazrjelo za "Bijele knjige" kao u Srbiji. Evidentirati na jedno mjesto sve kriminalne grupe i pojedince koji se bave kriminalnim radnjama. Izdati u obliku internog dokumenta svim institucijama i onda ih nagaziti. Od saobracajca do tete u opstini. A kad samo podigne glas momentalno dobije pendrekom preko ledja. Plus naravno podici kredit od kakve banke za veliki zatvor. Toliko veliki da bi Nacionalna geografija dolazila snimati dokumentarce o njegovoj gradnji!
Nema od toga ništa dokle god ovi kriminalci ne počnu da diraju vlast.
Vlast je ta koja održava stanje ovakvim kakvim jeste, velike su pare u igri, puno je tu droge i svega.
Jednom kada ova kriminalna bagra krene na neki način protiv vlasti (ne bude radila po pravilima), onda će se možda nešto desiti.
Ne može mi niko reći da iza Benjamina Delalića ne stoji neko direktno iz vrha.
Što bi krenula na njih kad su njihovi?
Naslovnica

#17567 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Naslovnica »

VjecitiStudent wrote:
Naslovnica wrote:
Freamon Lester wrote:Ma ovo u Sarajevu je sazrjelo za "Bijele knjige" kao u Srbiji. Evidentirati na jedno mjesto sve kriminalne grupe i pojedince koji se bave kriminalnim radnjama. Izdati u obliku internog dokumenta svim institucijama i onda ih nagaziti. Od saobracajca do tete u opstini. A kad samo podigne glas momentalno dobije pendrekom preko ledja. Plus naravno podici kredit od kakve banke za veliki zatvor. Toliko veliki da bi Nacionalna geografija dolazila snimati dokumentarce o njegovoj gradnji!
Nema od toga ništa dokle god ovi kriminalci ne počnu da diraju vlast.
Vlast je ta koja održava stanje ovakvim kakvim jeste, velike su pare u igri, puno je tu droge i svega.
Jednom kada ova kriminalna bagra krene na neki način protiv vlasti (ne bude radila po pravilima), onda će se možda nešto desiti.
Ne može mi niko reći da iza Benjamina Delalića ne stoji neko direktno iz vrha.
Što bi krenula na njih kad su njihovi?
Dođe vrijeme, pojedinci se osile, misle da mogu da se osamostale.
I onda padnu.
euroBASIC

#17568 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by euroBASIC »

Klošar sa Jezera, zna se ko je Izo i šta je već godinama, pitanje je dana bilo kad će se desit nešto ovako da ode na duži period u Zenicu. Žali Bože što je mladi nedužni život morao da najebe, bolje bi bilo da je rokno kakvog krimosa onakav na tramalima i lexilimuma 24/7. Sjeme mu se zatlo narkomansko, i on i haver mu Nišpa. Trava, danda, tabletice, žuto znači lik je na SVEMU I SVAČEMU, uz to nosa utoku okolo ko Vajat Erp. Kad ga vidim nemam napretka heftu.

Vidim da pišete da će brzo izać, hoće kurac dobiće min 20 godina. S obzirom da je već bio u Zenici bio godinu ili nešto više, i da je propali pokušaj života i inteligencije onakav krezav očekujem barem 20 godina od tužilaštva.

Rahmet ti duši Mirza, samo u pogrešno vrijeme na pogrešnom mjestu. Nek ti Bog podari Dženet i smiluje se nad tvojom dušom.
Ned071

#17569 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Ned071 »

smrdim/ministar-esad-radeljas ... -sarajevu/

nije se sjetio ni da pogleda sta je s curom. policajci pritrcali, dosla hitna, odveli je na nosilima. on prica na telefon i gleda stetu na passatu. australopitek...
StupskaBitanga

#17570 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by StupskaBitanga »

on je miniSTAR
jalijas74

#17571 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by jalijas74 »

Thorgerson wrote:Drug ne moze se sve ni crno-bijelo gledati, jbg nemaju svi roditeljski zagrljalj, topao dom, novac za uzinu itd.
E joj vas, pa ja znam momka do 17 godine bio u domu, oni mu rekli moras ic sad jarane, jbg.
Nikoga, ali bukvalno nikoga nema. Nema novac za fakultet.
Jedino sto ima jeste starija raja, koja su vec naravno davnog zaglibil u kriminal.
I onda tako ukrug. I samo nove generacije dolaze za koje se niko ne brine.
Mislim, svako bira svoj put, ali ne smije se biti toliko bezosjecajan. Ja samo kazem, sta bi ti da te na ulicu izbace sa 17 godina, bez icega, ista...sta bi.
Da ste citali sta sam napisao mozda bi vam bila jasnija poenta a to je upravo ovo gore sto je pisao Thorgerson.
Suljo je sve do neke 1998 ili 1999 bio OK. Vazio je za luckastog ali jakog momka i to je bilo to. Na sake pa ako si jaci.
Bio je u tom nekom hip-hop folu crurice su pocele da lude za njim i onda ih je taj navukao na droogu znalcki i imate ovoga Sulju kojeg imate danas odvratnog, opasnog kojeg ne zelite u svom naselju...

zateznistub wrote:Znam ih nekolicinu koji su imalli garantujem tezi zivot od njega pa nisu postali narkomani, dalje, sto se drzave tice, mnogo bitnijih i precih stvari ima da rijesi od narkomana i njihovog lijecenja. Da se ja pitam, sve bih ja njih uza zid i...
Znamo i mi iz tog istog drustva recimo Gagog kojeg je na kraju mama povukla u drugi grad i sada je momak super zivi osnovao je svoju porodicu... ali on je imao mamu a Suljo ni to ni neku drzavnu brigu poslje 17 godina :)
Last edited by jalijas74 on 17/04/2015 16:34, edited 2 times in total.
emko1234

#17572 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by emko1234 »

jalijas74 wrote:
Ti se sada fatas onoga sto je Suljo postao i radio zbog droge takav je odvratan i to stoji. Ne volim se ni pozraviti sa njim ako mogu eskivaram ga.

Njegov zivot i odrastanje je bila ulica i borba na ulici za prezivljavanje, pocevsi od ratnog vihora gdje sa onim ciganom spava obucen i umotan u deke (ima taj snimak na YT strasno to izgleda) tada je jos bio djete , on takav put nije birao vec mu je nametnut. A koliko je nas sistem socijalnog rada spreman da ovakvim slucajevim pomogne i obezbjedni nesto drugo osim ulice to je upitno. :evil:
Nemoj majke ti. Znam ga i ja cijeli život.
Droga nije sudbina, droga je izbor. Mom komšiji i vršnjaku su oboje roditelja stradali u ratu, ostao s nanom i sestrom koja je imala godinu dana. Njemu bilo 11 kad se rat završio. Nikad mu nije ništa bilo mrsko, zarađivao je od momenta kad je bio sposoban da ponese drva u narammku.
Danas taj isti momak ima završen fakultet, magistar je farmacije i radi za jednu stranu farmaceutsku kuću ko regionalni direktor prodaje. Sestru je izveo na pravi put, trošnu kuću renovirao. Nano ispratio na ahiret zbog godina. Nije ni on imao nikakvo starije muško u porodici da mu pokaže šta valja ili ne valja, pa je opet bio dovoljno svjestan i savjestan da izabere ono što neće da bude u životu.
A garantujem ti da je na početku bio više gladan nego sit, i više gol nego obučen.
bull21

#17573 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by bull21 »

Image

Vidi keza... Mirzi rahmet a porodici sabur. Ovo đubre baciti Manijacima da ga dobro srede pa ga onda prvo poslati u Zenicu.
jalijas74

#17574 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by jalijas74 »

emko1234 wrote:Nemoj majke ti. Znam ga i ja cijeli život.
Droga nije sudbina, droga je izbor. Mom komšiji i vršnjaku su oboje roditelja stradali u ratu, ostao s nanom i sestrom koja je imala godinu dana. Njemu bilo 11 kad se rat završio. Nikad mu nije ništa bilo mrsko, zarađivao je od momenta kad je bio sposoban da ponese drva u narammku.
Danas taj isti momak ima završen fakultet, magistar je farmacije i radi za jednu stranu farmaceutsku kuću ko regionalni direktor prodaje. Sestru je izveo na pravi put, trošnu kuću renovirao. Nano ispratio na ahiret zbog godina. Nije ni on imao nikakvo starije muško u porodici da mu pokaže šta valja ili ne valja, pa je opet bio dovoljno svjestan i savjestan da izabere ono što neće da bude u životu.
A garantujem ti da je na početku bio više gladan nego sit, i više gol nego obučen.
Ispade da ga ja sad nesto branim ja samo iznosim cinjenice da nije imao nikoga i da je zavrsio na ulici kad je zavrsio sa domom. Dakle nije imao ni tu trosnu kucicu da se uvuce u istu.

Mene je dusa bolila kada sam gledao kao momak koji je sjedio samnom u klupi u osnovnoj skoli kako izlazi iz poruse cerpicare svako jutro prljav nikakav. Ja na posao a on izlazi sav natece i krece u potragu za novcem za drogu. Njegovi su dosta imucni radnje u Saracima i sve to a on je izabrao drogu.

Kad pogledas njega koji je imao vise nego sve i Sulju to nisu iste price. Prvi je imao izbor a za drugog se moglo pretpostaviti da ce se odati kriminalu, narkoticima...

Dakle ne branim ga niti ga nesto zalim izabrao je taj put i nadam se da ce se izvuci jer ima i takvih primjera :)
insomnia78

#17575 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by insomnia78 »

bull21 wrote:Image

Vidi keza... Mirzi rahmet a porodici sabur. Ovo đubre baciti Manijacima da ga dobro srede pa ga onda prvo poslati u Zenicu.
Kojim manijacima, onim sto ga velicaju u komentarima ispod slika sa oruzjem
"Brat moj
Najjaci si
Ko ce na tebe
Familija..."
Naravno, prije ubistva
Locked