Zeničani

Kulturno-politička scena, dešavanja u centralnim gradovima BiH: Zenici, Travniku, Visokom, Jajcu, Bugojnu, Tešnju, Doboju...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Norm

#17526 Re: Zeničani

Post by Norm »

clio_dci120 wrote:Ma razumijemo se, ali hajd mogu shvatiti da je tu npr. godinu, dvije, pa i tri kontajuci da ce se okoristiti, a ima ih i po 5-10 godina sto volontiraju, ali kako ne vide da upravo zbog takve politike stranke nemaju posla, hajd stranka im ne da posao (i ne treba se dobivati posao po stranackoj liniji), ali jos uz to stranka uopste i ne vodi politiku koja bi dovela do otvaranja radnih mjesta. Samo pojedine porodice imaju korist, ostali su tu da ih hizmete. :D
..a sto bi...hIstorija je ovdI pokazala da, bez obzira koja stranka, nije Oto bitno...bitno je da podrzaJe vjerske zajednice, da dopustaJe sjecu sume (hebi je i onako je drzavna, sta nam ko moRe), da daVaje 20-30KM na dan izbora, samo uslikaj listic, ako neMores proc' ko Bosnjak u FBiH a ti se izjasnis k'o mecimo, Srbin, ili 'rvat i eto te u vijecu, a anamo ako neMores proc' ko Srbin a ti se izjasnis k'o ostali i eto te u vladi...sve je do nas, isti su to geni i narod samo nas vjera (mada pravnom vjerniku nije ni to bitno) razdvaja...sve bivsi nosioci partijskih knjizica i njihovi offspring-si...
clio_dci120

#17527 Re: Zeničani

Post by clio_dci120 »

:thumbup: :bih:
doff

#17528 Re: Zeničani

Post by doff »

clio_dci120 wrote:Meni su najveci levati oni volotneri sto djele cekere po gradu i sl.....Vecina ih i po pet godina poslije diplomiranja nema dana radnog staza, a vamo nesto se bore za stranku, na fb stavljaju predizborne statuse i sl... Koji debili... :D

Misliš? Evo neki dan kolegica počela radit u AC Federacije zahvaljujući stranci. Jaran bez faxa uletio u bolnicu ugovor na neodređeno. Oba slučaja stranka pogurala. Bili aktivni članovi...Ne bih reko da su debili
clio_dci120

#17529 Re: Zeničani

Post by clio_dci120 »

Ma ovo sam napisao iz razloga sto znam par momaka iz SDA omladinskog pogona, po njihovom poslove dobiju djeca od ovih starijih politicara po parlamentima, skupstinama, od ovih glavnih po selima zbog glasova, ostali samo na osnovu clanstva ne dobiju...
Opet, mozda nije istina to sto kazu, hajd znaj, ali cinjenica je da su dugogodisnji clanovi i niko od njih nigdje ne radi. Sad ne znam sta bi ti rekao...

Off topic, Bata jesi li primjetio u Ze plavku koja vozi crnu Deltu zadnje generacije? :D Upratio sam da si ljubitelj Lancie, pa ako si i ljubitelj plavki... :D
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#17530 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

clio_dci120 wrote:Ma ovo sam napisao iz razloga sto znam par momaka iz SDA omladinskog pogona, po njihovom poslove dobiju djeca od ovih starijih politicara po parlamentima, skupstinama, od ovih glavnih po selima zbog glasova, ostali samo na osnovu clanstva ne dobiju...
Opet, mozda nije istina to sto kazu, hajd znaj, ali cinjenica je da su dugogodisnji clanovi i niko od njih nigdje ne radi. Sad ne znam sta bi ti rekao...

Off topic, Bata jesi li primjetio u Ze plavku koja vozi crnu Deltu zadnje generacije? :D Upratio sam da si ljubitelj Lancie, pa ako si i ljubitelj plavki... :D
Znam i ja dosta ljudi koji su formalno clanovi vladajucih stranaka ali se nisu hljeba od toga najeli.

A ne upratih tu plavku u crnoj Delti (jos :D ). Nije vazna boja kose, vazno je da je sto bi prost narod reko dobar picich :per: :D
clio_dci120

#17531 Re: Zeničani

Post by clio_dci120 »

Vise sam Deltu zagledao... :D Ne znam kakvi su ti ukusi kod zena, ali mora valjati cim vozi Deltu :-D
Norm

#17534 Re: Zeničani

Post by Norm »

..i?
...nema narod hljeba (kruha)...nek' jede kolace...
kamen spoticanja

#17535 Re: Zeničani

Post by kamen spoticanja »

Norm

#17536 Re: Zeničani

Post by Norm »

kamen spoticanja wrote:https://www.zenicablog.com/otkrivamo-za ... -u-zenici/

Jel danas sjednica vijeca?
...kao sto ranije rekoh, a nisam neki lumen, ideja daljinskog grijanja iz TE iako najbolje, dugorocno, pa mozda cak i trajno rjesenje (doduse i jako skupo), nije mogla da prodje zbog prakse ugradjivanja u projekat, a u ovom slucaju Indijac nije stedio, tako da su moje 'kasike' pokazale da ni 'predizborni obecavac' rjesenja svih problema u ovoj kasabi nije imun na ponudjeno...
Ne da cemo plakati i zaliti za propustenom prilikom nego cemo se smrzavati jer necemo moci placati 'ekonomsku' cijenu grijanja odredjenu cijenom plina i troskova Mittala...
Nego sta bi sa 'nisam znao' TXT-om??? :izet:
nacho_

#17537 Re: Zeničani

Post by nacho_ »

Gleda li iko sjednicu?

Vijećnik Zuban samo o autobusima. :-)

EDIT: A Mesud Keleštura o divljim svinjama. :lol:
N.N.

#17539 Re: Zeničani

Post by N.N. »

Sta je Zuban trabunjao, da opet nije oko grijanja autobusa privatne firme ? :D :-)
Sta koga boli racku kakvo je grijanje u Zeni turs autobusima, druga opcina, drugo sve :lol:

p.s. to je bilo na nekom proslom na Vijecu :)
kamen spoticanja

#17540 Re: Zeničani

Sta bi s sjednicom na kraju?
Jel zavrsena uopste?
Jel nekoga izmarisao onaj brko kelestura?
nacho_

#17541 Re: Zeničani

Post by nacho_ »

Keleštura zaštitnik 'rvatskog naroda i protivnik majorizacije.

I doživotni član premier kladionica. :mrgreen:
klokotnica velika

#17542 Re: Zeničani

Post by klokotnica velika »

Mea_parvitas wrote:Zna li neko zensku osobu da je u potrazi za cimericom? U pitanju je studentica, 5 godina, koja trazi cimericu sa kojom bi trazila neki dvosoban stan u SARAJEVU, pa ako neko poznaje takvu osobu (ili da neko vec ima neki stan a trazi cimericu, svejedno) moze mi javiti u pp pa cu ja njoj proslijediti. Poprilično je HITNO. Hvala
e ako nisi nasla stan i ako ti odgovara cimer javi se,ja sam momak ( sad vec momak ) koji zivi u Sarajevu tacnije na dolac malti ( rentam stan od 78 kvadrata ) i stan je jako funkcionalan ima jako dobar raspored,posjeduje 3 sobe,kuhinju trepezariju i kupatilo i Wc odvojeno.znaci ja sam pitom momak ne diram ako ne trazis tako da sto se toga tices nemas problema.stan placam 350km plus rezije,dnevni boravak i spavaca su namjesteni kao i kuhinja a ta soba koju bi dao za rentanje tj zajednicko stanovanje nije i tako da ti tu mozes sebi ubaciti ono sto ti odgovara.100km bi ti bila kirija i naravno rezije pola pola.mjesecno mi dolazi oko 250km rezija (sad zato sto je zima pa plin malo vise dere ) s tim da ljeti nije toliko za 50-80km manje sigurno.eto ako nisi nasla stan i ako ti to odgovara javi se u PP.i da preko vikenda obicno nisam u stanu.pozdrav
belfy

#17543 Re: Zeničani

Post by belfy »

klokotnica velika wrote:
Mea_parvitas wrote:Zna li neko zensku osobu da je u potrazi za cimericom? U pitanju je studentica, 5 godina, koja trazi cimericu sa kojom bi trazila neki dvosoban stan u SARAJEVU, pa ako neko poznaje takvu osobu (ili da neko vec ima neki stan a trazi cimericu, svejedno) moze mi javiti u pp pa cu ja njoj proslijediti. Poprilično je HITNO. Hvala
e ako nisi nasla stan i ako ti odgovara cimer javi se,ja sam momak ( sad vec momak ) koji zivi u Sarajevu tacnije na dolac malti ( rentam stan od 78 kvadrata ) i stan je jako funkcionalan ima jako dobar raspored,posjeduje 3 sobe,kuhinju trepezariju i kupatilo i Wc odvojeno.znaci ja sam pitom momak ne diram ako ne trazis tako da sto se toga tices nemas problema.stan placam 350km plus rezije,dnevni boravak i spavaca su namjesteni kao i kuhinja a ta soba koju bi dao za rentanje tj zajednicko stanovanje nije i tako da ti tu mozes sebi ubaciti ono sto ti odgovara.100km bi ti bila kirija i naravno rezije pola pola.mjesecno mi dolazi oko 250km rezija (sad zato sto je zima pa plin malo vise dere ) s tim da ljeti nije toliko za 50-80km manje sigurno.eto ako nisi nasla stan i ako ti to odgovara javi se u PP.i da preko vikenda obicno nisam u stanu.pozdrav
k'o da si fulao spol. trazi cimericu. osim ako ti ovo "sad vec momak" ne znaci da si isti promijenio od ovog "oglasa"... :mrgreen:
kamen spoticanja

#17544 Re: Zeničani

Oooo kako fudo popisha kelesturu :lol: :lol:
inace nase gradsko vijece postalo je planetarna sramota
jad i cemer
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#17545 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

kamen spoticanja wrote:Oooo kako fudo popisha kelesturu :lol: :lol: