Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- mushkile chibira
#17526 Re: Ko i zašto ruši reprezentaciju BiH?
Last edited by mushkile chibira on 11/01/2015 11:43, edited 1 time in total.
-
emko1234
#17527 Re: Ko i zašto ruši reprezentaciju BiH?
Braco Gumena Glava koji prska igrače parfemom prije izlaska na teren bi bio bolja opcija od onog beskičmenjaka sa surlom na licu.
-
Juve4Life
#17528 Re: Ko i zašto ruši reprezentaciju BiH?
Usponi i padovi su sastavni dio fudbala. Nadam se da će oni uspjeti da pobijede Izrael i onda će biti mnogo jednostavnije za nastavak kvalifikacija. 
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#17529 Re: Ko i zašto ruši reprezentaciju BiH?
The One and Only wrote:3 utakmice, 2 boda. Učinak mizeran. Završavam svoje izlaganje.
sve rečeno
-
emko1234
#17530 Re: Ko i zašto ruši reprezentaciju BiH?
Šta ba ti pričaš? Jesi ti dobar u glavu? Pa Ćiro je napravio ovu reprezentaciju. Pape glupan je došao na gotovo. Sve što je napravljeno napravljeno je za vrijeme Ćire. Misliš da je od njih iko Ćiri ikad išta smio da kaže. Išao sam s njima na 60% gostovanja, putovao u istom avionu i vidio sam sve te stvari iz prve ruke. I odgovorno tvrdim da je Ćiro bio Bog i Allah u reprezentaciji koji je po potrebi jebavo majke a i bio najbolji drug i otac i majka.A_A_AKCIJA wrote:Safet je u odnosu na Ćiru, preporodio dešavanja oko reprezentacije. Nema više sijela i derneka po hotelima prije utakmica. Ni Ćiro ne zaslužuje pljuvanje jer je izvukao maksimum, ali ako je bio cirkus, bio je kod Ćire.moa wrote:Safet je od profesionalnog sporta napravio cirkus jer prvo on nije profesionalac.
Drugo, Pape je kao profesionalac zaradio penziju. Možda si nešto drugo htio da kažeš, ali ovo ne stoji.
Ali, sve i da jesi u pravu, ko je kriv za spuštanje nivoa same kritike? Ako Pape i bilo ko nije profesionalan, onda neko ko kritikuje, novinar, sportski radnik bi trebao upravo da bude. Da li se na Papetov eventualni neprofesionalizam odgovara još većim? Je li Spaho veći profesionalac od Papeta zato što plasira izmišljotine? Je li iko tražio njegovu ostavku? I on jede naš novac kao i Pape.
Teleća glava, šuškavac, pogled, kloc, kabadahija... je li ovo rječnik nekoga ko voli svoju reprezentaciju i odgovor na neprofesionalizam?
Pape nema zrno Ćirinog znanja i iskustva. I ko god priča o Miroslavu Ćiri Blaževiću u kontekstu naše reprezentacije, treba da ustane dok to radi.
- mushkile chibira
#17531 Re: Ko i zašto ruši reprezentaciju BiH?
- cyprus
#17532 Re: Ko i zašto ruši reprezentaciju BiH?
Grčka 0:4mushkile chibira wrote:I izvini al' koliko me pamcenje sluzi (moram priznati da sam poceo da zaboravljam) cini mi se da mi od Spanije nismo nikad primili 6 golova na jednoj utakmici. Najveci porazi, koliko se sjecam, su bili 2:5 2009-e za Cirinog vakta i 1:4 2001-e haman za vakta Smajlovica.
Nemoj ovo shvatiti nikako drugacije osim kao na malu opasku.
Portugal 6:2
- mushkile chibira
#17533 Re: Ko i zašto ruši reprezentaciju BiH?
-
Mobile_Disco
#17534 Re: Ko i zašto ruši reprezentaciju BiH?
Za Ciru su govorili da mu je sin menadjer i da preko njega igraci dolaze u reprezentaciju.. Mada to neki nisu mogli dokazati.. Safet je to prebacio na neki visi nivo i jako bezobrano nam pljunuo svima u facu i jos uvjek pljuje instaliranjem na silu clana svoje familije u prvu postavu iako ne zasluzuje da uopste bude u reprezentaciji. Zvizdanje je izraz nezadovoljstva a vazda ce biti ljudi koji za zarad "atmosfere" u reprezentaciji iako se slazu sa vecinom koja je zvizdala podrzala bratica. Mislio sam da nikad necemo zaliti za Cirom al ispade da su treninzi po parkovima utakmice sa rijekom i slicno puno bolje od ovog cirkusanta kojeg ni nato nece otjerati sa klupe bez obzira na najgori start u kvalifikacijama ikad.
- cyprus
#17535 Re: Ko i zašto ruši reprezentaciju BiH?
Izvinjenje, nisam skontao da pričaš isključivo o porazima od Španije... A što se tiče bolnih uspomena, pa i nisu toliko bolne obzirom da su stvar prošlosti i da nemaju uticaja na sadašnjost...mushkile chibira wrote:Jbg-a druze ti bas evociras bolne uspomene.cyprus wrote:Grčka 0:4mushkile chibira wrote:I izvini al' koliko me pamcenje sluzi (moram priznati da sam poceo da zaboravljam) cini mi se da mi od Spanije nismo nikad primili 6 golova na jednoj utakmici. Najveci porazi, koliko se sjecam, su bili 2:5 2009-e za Cirinog vakta i 1:4 2001-e haman za vakta Smajlovica.
Nemoj ovo shvatiti nikako drugacije osim kao na malu opasku.
Portugal 6:2
Kad napisah najveci porazi u kontekstu spominjanja Spanije (on nabaci da smo primili 6 od Spanije na B. Polju) onda se moj post odnosi na najvece poraze koje smo s njima dozivjeli i prezivjeli, al' helem nejse, nek si ti mene podsjetio na neke druge bolne tacke.
- Pismonosa
#17536 Re: Ko i zašto ruši reprezentaciju BiH?
Ko će je rušiti? Ovih 5-6 standardnih šumskih trolova na forumu što se prodaju lafo za Bošnjake?
Ruše je oni sami. Igrači, selektor, savez.. Ruše je lošim rezultatima, prije svega. A sad što uz to ide čitava kamara ovih nedojebanih majmuna koji se tome raduju, to je već drugi par opanaka.
Ruše je oni sami. Igrači, selektor, savez.. Ruše je lošim rezultatima, prije svega. A sad što uz to ide čitava kamara ovih nedojebanih majmuna koji se tome raduju, to je već drugi par opanaka.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#17537 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
http://sport033.com/na-danasnji-dan-ved ... rcegovaca/
Prije samo godinu dana smo bili u neviđenoj euforiji
Prije samo godinu dana smo bili u neviđenoj euforiji
- Muhamed Đakmić
#17538 Re: Ko i zašto ruši reprezentaciju BiH?
Vi koji mislite da su oni profesionalna institucija ili ustanova, kako već da nazovem, imate fakat problem sa realnošću. Ovo vam ozbiljno govorim
Ovo se odnosi i na selektora i na igrače
Ovo se odnosi i na selektora i na igrače
- Iago
#17539 Re: Ko i zašto ruši reprezentaciju BiH?
Pismonosa wrote:Ko će je rušiti? Ovih 5-6 standardnih šumskih trolova na forumu što se prodaju lafo za Bošnjake?![]()
-
Megiddo
#17540 Re: Ko i zašto ruši reprezentaciju BiH?
To što se omaklo u par trenutaka nije toliko ni važno.The One and Only wrote:3 utakmice, 2 boda. Učinak mizeran. Završavam svoje izlaganje.
Niko Safetu Sušiću, bar se nadam, nije rekao da mu je cilj osvojiti 18 ili 21 ili bilo koji broj bodova. Cilj je otići na europsko prvenstvo. I bar bi trebalo da se o uspjehu sudi samo na osnovu toga.
- Muhamed Đakmić
#17541 Re: Ko i zašto ruši reprezentaciju BiH?
Ovo je previše reaktivan i nimalo ispravan pristup.Megiddo wrote:To što se omaklo u par trenutaka nije toliko ni važno.The One and Only wrote:3 utakmice, 2 boda. Učinak mizeran. Završavam svoje izlaganje.
Niko Safetu Sušiću, bar se nadam, nije rekao da mu je cilj osvojiti 18 ili 21 ili bilo koji broj bodova. Cilj je otići na europsko prvenstvo. I bar bi trebalo da se o uspjehu sudi samo na osnovu toga.
Ja bih to postavio ovako. Belgija je Safete jača od tebe, i prihvatljivo je da završiš iza Belgije, uz uslov da se ne obrukaš u međusobnim utakmicama sa njima. Sve ostalo ne moraš također dobiti, ali moraš biti ispred svih rivala i tvoja ekipa u svakom trenutku mora pokazivati dovoljno da se s pravom vjeruje da je ona ta koja će biti minimalno druga. Mi to u ovom trenutku ne pokazujemo.
Hrvati su smijenili Štimca uoči baraža sa Islandom, potpuno opravdano. Imao je ok rezultate, ali je igra bila očajna. Mislim da se nisu pokajali, mada tvojom logikom, mi bi Sušića trebali zadržati i ako budemo treći.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#17542 Re: Ko i zašto ruši reprezentaciju BiH?
ako završimo treći-baraž je zadnja nada da ga se kutarišemo i ne usermo EP...ali ako
-
Megiddo
#17543 Re: Ko i zašto ruši reprezentaciju BiH?
A kako ćeš mjeriti to "da se s pravom vjeruje"?Muhamed Đakmić wrote:Ovo je previše reaktivan i nimalo ispravan pristup.Megiddo wrote:To što se omaklo u par trenutaka nije toliko ni važno.The One and Only wrote:3 utakmice, 2 boda. Učinak mizeran. Završavam svoje izlaganje.
Ja bih to postavio ovako. Belgija je Safete jača od tebe, i prihvatljivo je da završiš iza Belgije, uz uslov da se ne obrukaš u međusobnim utakmicama sa njima. Sve ostalo ne moraš također dobiti, ali moraš biti ispred svih rivala i tvoja ekipa u svakom trenutku mora pokazivati dovoljno da se s pravom vjeruje da je ona ta koja će biti minimalno druga. Mi to u ovom trenutku ne pokazujemo.
Hrvati su smijenili Štimca uoči baraža sa Islandom, potpuno opravdano. Imao je ok rezultate, ali je igra bila očajna. Mislim da se nisu pokajali, mada tvojom logikom, mi bi Sušića trebali zadržati i ako budemo treći.
Ili ćemo otpuštati i zapošljavati kad nam se digne, pa neka im emocije presude? Sudeći po mnogima u našoj državi a bome i dijaspori to se zove profesionalizam.
- Muhamed Đakmić
#17544 Re: Ko i zašto ruši reprezentaciju BiH?
Pa ko je recimo procijenio da treba otpustiti Štimca?
Da li smatraš da sada treba otpustiti Ranierija ili Terima? Guusa Hiddinka?
Da li smatraš da sada treba otpustiti Ranierija ili Terima? Guusa Hiddinka?
-
cindrlimindrli
#17545 Re: Ko i zašto ruši reprezentaciju BiH?
Mah, ko je rusi...svaki put kad ta reprezentacija napravi nesto dobro pola drzave automatski fasuje cir na stomaku
od muke, ali oni ne iznenadjuju, sa njima znas na cemu si, cuvaj ga se i jebat ga. Mene vise nerviraju ovi koji kao
navijaju za nju, al' su spremni da je ujebu do kraja vodjeni onom nasom "rodjace ima l' mene u svemu"...bilo da se
radi o igracu tima za kojeg navijaju, komsiji, poznaniku, ili recimo u cvrletovom slucaju prvoj simpatiji
.
od muke, ali oni ne iznenadjuju, sa njima znas na cemu si, cuvaj ga se i jebat ga. Mene vise nerviraju ovi koji kao
navijaju za nju, al' su spremni da je ujebu do kraja vodjeni onom nasom "rodjace ima l' mene u svemu"...bilo da se
radi o igracu tima za kojeg navijaju, komsiji, poznaniku, ili recimo u cvrletovom slucaju prvoj simpatiji
- Herr Flick
- SkyLimit
#17547 Re: Ko i zašto ruši reprezentaciju BiH?
Ne znam od kud ti to za komentatore sa BHT. Oni rade upravo suprotno, nikad ne pitaju selektora nešto što ne bi volio da ga se pita, a kao da im je neko rekao da malo poprave imidž Sven - Tina u javnosti pa ga hvale u toku utakmice i kad treba i kad ne treba. Recimo Kristić je ignorisao zvižduke na njegov račun, ali je spomenuo kad mu je neka grupa kao odgovor na to skandirala.
A lično mislim da stanje uopće nije loše oko naše fudbalske i ostalih reprezentacija. I ako oni baš i nisu neko s kime se želiš porediti, pogledajte šta se dešava reprezentacijama Srbije. Stalno neke svađe, skandali, sukobi, totalno nezdrava atmosfera. Na domaćim utakmicama moraju slušati "podršku" koja se iskazuje povicima "ubij šiptara", "kolji Hrvata", ubij onog, kolji onog... Sa pola Europe kad igraju to je utakmica visokog rizika. Gdje god gostuju neprijateljski ih dočekaju, ovako je to bilo u Makedoniji, ne bi bilo ništa bolje u Bugarskoj ili Mađarskoj, a BiH, Albaniju, Hrvatsku i Kosovo da ne spominjem:
https://www.youtube.com/watch?v=H_hshOyz0OI
Nije čudo što vidimo da što se tiče mladih sportista sve više se Srba odlučuje da igra za BiH, zdravija je atmosfera i manje traumatično za sportistu. A i naša fudbalska reprezentacija je igrala zadnje SP, Srbija nije, rukometna će igrati na narednom rukometnom SP, Srbija neće. Stanje oko reprezentacije BiH nije uopće loše, jedino ako pisanje da je recimo sramota da selektor ne zove Zukanovića pa nam vezni igrač igra stopera neko smatra rušenjem reprezentacije.
A lično mislim da stanje uopće nije loše oko naše fudbalske i ostalih reprezentacija. I ako oni baš i nisu neko s kime se želiš porediti, pogledajte šta se dešava reprezentacijama Srbije. Stalno neke svađe, skandali, sukobi, totalno nezdrava atmosfera. Na domaćim utakmicama moraju slušati "podršku" koja se iskazuje povicima "ubij šiptara", "kolji Hrvata", ubij onog, kolji onog... Sa pola Europe kad igraju to je utakmica visokog rizika. Gdje god gostuju neprijateljski ih dočekaju, ovako je to bilo u Makedoniji, ne bi bilo ništa bolje u Bugarskoj ili Mađarskoj, a BiH, Albaniju, Hrvatsku i Kosovo da ne spominjem:
https://www.youtube.com/watch?v=H_hshOyz0OI
Nije čudo što vidimo da što se tiče mladih sportista sve više se Srba odlučuje da igra za BiH, zdravija je atmosfera i manje traumatično za sportistu. A i naša fudbalska reprezentacija je igrala zadnje SP, Srbija nije, rukometna će igrati na narednom rukometnom SP, Srbija neće. Stanje oko reprezentacije BiH nije uopće loše, jedino ako pisanje da je recimo sramota da selektor ne zove Zukanovića pa nam vezni igrač igra stopera neko smatra rušenjem reprezentacije.
- Sezam
#17548 Re: Ko i zašto ruši reprezentaciju BiH?
Evo je konspiracija iz prve ruke
Safetu Susicu je naredjeno od strane odredjenih politickih vlasti u domovini da ucini sve sto je u njegovoj mogucnosti da se Zmajevi NE PLASIRAJU na evropsko prvenstvo 2016 u Francuskoj. Razlog? U slucaju naseg plasmana, SVA ce dijaspora tog ljeta ostaviti pare u Francuskoj, umjesto u Bosni. Eto, sad znate

Safetu Susicu je naredjeno od strane odredjenih politickih vlasti u domovini da ucini sve sto je u njegovoj mogucnosti da se Zmajevi NE PLASIRAJU na evropsko prvenstvo 2016 u Francuskoj. Razlog? U slucaju naseg plasmana, SVA ce dijaspora tog ljeta ostaviti pare u Francuskoj, umjesto u Bosni. Eto, sad znate
-
svi u napad
#17549 Re: Ko i zašto ruši reprezentaciju BiH?
Moram odati priznanje urednicima/gazdama Klixa. Posto smo se istrosili na temi o Amidzi i nemamo snage vise da se raspravljamo sa njihova 3-4 placena trola gazde su nasle novog lika Akcija i zavukli nam novo prosipanje zuci i izbacivanje bijesa sa novom temom gdje bi mi bekani/forumasi trebali napraviti novih 2-3000 komentara. Bravo - cestitam.
Zavrsicu sa ovom temom sa konstatacijom da se radi o slabim rezultatima a ne rusenju, za koje su krivi Amidza kao selektor 75% jer gura igrace koji nisu za repku radi familijarnog biznisa i 25% par mufljuza iz Saveza koji ga podrzavaju iz razloga sto im on prebacuje lovu tj. dio svoje "male" plate uplacuje na racune tih mufljuza. Platini nam je namjestio grupe i za WM kao i za ovaj EM i Amidza koji nije bas najjaci sa racunicom vjeruje da ce i sa dvoimenim braticem uz pomoc Platinija sigurno proci. Mufljuzi iz Saveza pored love koju dobivaju imaju za nas bekane pravdanje da smo zahvaljujuci njihovom rukovodstvu otisli na WM (ovaj argument upotrebljavaju i 3-4 trolasa koji kao brane Amidzu u diskusiji o njemu). No i Amidza i mufljuzi zaboravljaju da je na Zapadu lova sve i da smo mi u grupi sa Izraelom koji pored igre na terenu moze preko svojih lobija puno vise uraditi nego mi.
Ostajte mi zdravo i zivo sa nadom da ce oni koji su nam omogucili Brazil (igraci) i koji vole svoj narod i domovinu i pored svih problema (njih 9 protiv 11 protivnika nije lako vjeruj te) nastaviti odradjivati svoj posao kao sto su to ranije cinili te tako ponovo vratiti radost i nadu napacenom bosanskom narodu cija su oni jedina radost i svjetlost u tunelu. Naprijed BiH.
Zavrsicu sa ovom temom sa konstatacijom da se radi o slabim rezultatima a ne rusenju, za koje su krivi Amidza kao selektor 75% jer gura igrace koji nisu za repku radi familijarnog biznisa i 25% par mufljuza iz Saveza koji ga podrzavaju iz razloga sto im on prebacuje lovu tj. dio svoje "male" plate uplacuje na racune tih mufljuza. Platini nam je namjestio grupe i za WM kao i za ovaj EM i Amidza koji nije bas najjaci sa racunicom vjeruje da ce i sa dvoimenim braticem uz pomoc Platinija sigurno proci. Mufljuzi iz Saveza pored love koju dobivaju imaju za nas bekane pravdanje da smo zahvaljujuci njihovom rukovodstvu otisli na WM (ovaj argument upotrebljavaju i 3-4 trolasa koji kao brane Amidzu u diskusiji o njemu). No i Amidza i mufljuzi zaboravljaju da je na Zapadu lova sve i da smo mi u grupi sa Izraelom koji pored igre na terenu moze preko svojih lobija puno vise uraditi nego mi.
Ostajte mi zdravo i zivo sa nadom da ce oni koji su nam omogucili Brazil (igraci) i koji vole svoj narod i domovinu i pored svih problema (njih 9 protiv 11 protivnika nije lako vjeruj te) nastaviti odradjivati svoj posao kao sto su to ranije cinili te tako ponovo vratiti radost i nadu napacenom bosanskom narodu cija su oni jedina radost i svjetlost u tunelu. Naprijed BiH.
- Edin H.