un1ted wrote:Vrlo rado, ako to znaci da ces i ti uputiti zalbu, ali i istrajati da dobijes konkretan odgovor.
Prva opcija je da pošalješ e-mail na
http://www.posta.ba/contact/ ali nisu obavezni da ogovore. Pošalji mail, ali i obavezno putem redovne pošte pošalji na
Sektor za poštanski promet
Sarajevo, Obala Kulina bana 8
gdje ces se pozvati na
Još jednom napominjemo da će se naplata naknade od 1,80 KM od primaoca vršiti isključivo za obične pismonosne pošiljke sa robom koje su oslobođene carinskog pregleda, a neće se naplaćivati za pošiljke koje dolaze pojedinačno evidentirane i koje ne sadrže robu.
navedeno na
http://www.posta.ba/bh-posta-od-1-jula- ... m-u-uvozu/
Sastavis zalbu, nesto tipa
PUTEM: _______________________________________________________
( Ako postoji prvostepeni organ preko kojeg se vrši dostavljanje )
Ž A L B A
U ostavljenom roku podnosite žalbu na
_________________________________________________, zbog:
( Navesti naziv, broj i datum akta protiv kojeg se ulaže žalba )
1. Pogrešno utvrđenog činjeničnog stanja;
2. Pogrešne primjene materijalnog propisa.
Uz prijedlog da se gore navedeno ¬¬¬¬¬¬¬¬¬__________________ poništi, odbaci, stavi van snage
( Navesti ime akta )
ili na neki drugi način riješi u vašu korist.
O b r a z l o ž e nj e:
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
( U obrazloženju žalbe navesti precizno djelove akta kojim ste nezadovoljni, zbog čega ste nezadovoljni, te navesti sve argumente koji potkrepljuju vaše nezadovoljstvo i koji dokazuju drugačiji ishod, odnosno da se u konačnosti riješi predmet u vašu korist. Također treba navesti kako treba da se riješi predmet žalbe. Obrazloženje treba biti što preciznije i detaljnije, bez obzira na širinu samog obrazloženja ).
PRILOG: _________________________________________
( Navesti sve dokumente koje prilažeto uz žalbu)
______________, ____________
( Mjesto ) ( Datum ) PODNOSITELJ ŽALBE
Sve je to super i jako korisno što predlažeš, međutim tužna bosanska realnost je da će potrošiti 4 KM na preporučeno pismo s povratnicom, a odgovor neće ni dobiti ili će mu odgovoriti neki šupljak tipa nije bio ispravan tracking broj, obratite se lokalnoj pošti, sve je u skladu s internim pravilnikom, a onda ih on jedino može tužiti i čekati 5 godina da dođe slučaj na red, gdje me onda ne bi čudilo i da presude da je sve po zakonu, pa da plati i sudske troškove
Ovo sve govorim iz vlastitog iskustva, jer sam se i ja žalio što mi nisu dostavili registrovani paket ili obavještenje za paket koji su nakon 5 dana vratili nazad u inostranstvo, pa sam dobio odgovor: naši službenici uzorno rade svoj posao, a problem je sigurno do vas, jer:
- niste bili kući tokom dostave
- nije bilo moguće doći do vašeg poštanskog sandučića
- adresa na paketu je bila nepostojeća
- dobili ste od prodavača tuđi broj za praćenje
I hajde onda dokazuj na sudu da sam bio kući, da u zgradi postoji interfon, da sam već 10 puta uredno naručivao s iste stranice...