Amortizere provjeriti ispravno mozes samo na tehnickom koji ima aparat za testuranje amortizera.hladan.preminger wrote:kako provjeriti amortizere?
U Sa. ga ima tehnicki kod Gradjevine, kod Merkatora i onaj iza Gras-a.
Moderators: _BataZiv_0809, anex
Amortizere provjeriti ispravno mozes samo na tehnickom koji ima aparat za testuranje amortizera.hladan.preminger wrote:kako provjeriti amortizere?
e super, taman cu u sarajevo uskoro pa da to preventivno uradimlavic wrote:Amortizere provjeriti ispravno mozes samo na tehnickom koji ima aparat za testuranje amortizera.hladan.preminger wrote:kako provjeriti amortizere?
U Sa. ga ima tehnicki kod Gradjevine, kod Merkatora i onaj iza Gras-a.
Bakir1 wrote:sa napomenom da na testeru amortizera rijetko koji ima vise od 80% a to je neispravno
mozel otaj za VEctru A ?LikeLike wrote:Imam kljuc VW sa 3 tipke, kao za golfa 5 onaj klasicni sa metalnom drskicom, ostao mi nekad davno od nekog auta. Ako neko moze da ga prepakuje sebi i iskoristi nek se javi. Kljuc je ispravan, lampica svijetli, sve OK.
More kako ne morebeni-bu-man wrote:mozel otaj za VEctru A ?LikeLike wrote:Imam kljuc VW sa 3 tipke, kao za golfa 5 onaj klasicni sa metalnom drskicom, ostao mi nekad davno od nekog auta. Ako neko moze da ga prepakuje sebi i iskoristi nek se javi. Kljuc je ispravan, lampica svijetli, sve OK.
ocam ima da se kucrimLikeLike wrote:More kako ne morebeni-bu-man wrote:mozel otaj za VEctru A ?LikeLike wrote:Imam kljuc VW sa 3 tipke, kao za golfa 5 onaj klasicni sa metalnom drskicom, ostao mi nekad davno od nekog auta. Ako neko moze da ga prepakuje sebi i iskoristi nek se javi. Kljuc je ispravan, lampica svijetli, sve OK.
Nešto mi ova slika poznata pravobitanga_sa_otesa wrote:
totie birilać za sve dje curi i pusta,namazes i miran si...skoro ko pur pjena
Prvo provjeri da li fali ulja u sistemu , kad fali ulja to se desava .shape of despair wrote:Xa mehanicare pitanje. Puni volanom desni i lijevi dolazi do lupkanja u volanu i ispod haube i to pofinonse cuje.
Takoder okretanje volana u mirovanju izaziva vibracije
Trazi savjet autoelektricaranewklear wrote:Nije uopšte bilo svanulo i bila je gusta magla... nisam od seljaka koji usred dana i ljeta pale maglenke da izgledaju "opasniji"...Optimist wrote:To ti se i zapalilo sto palis maglenke po danu.
U svakom slucaju koja si ti p.m. da se tebi pravdam, imam problem za koji tražim savjet automehaničara ti se faca praviš sa idiotskim komentarom koji nema veze ni sa čim... ili pomozi ako znaš ili ne komentariši ništa...
Problem se rjesava na drugim mjestima a ne na forumu. Ja se ne pravim faca, a ti cim si se zapalio, jasno je kakav si.newklear wrote:Nije uopšte bilo svanulo i bila je gusta magla... nisam od seljaka koji usred dana i ljeta pale maglenke da izgledaju "opasniji"...Optimist wrote:To ti se i zapalilo sto palis maglenke po danu.
U svakom slucaju koja si ti p.m. da se tebi pravdam, imam problem za koji tražim savjet automehaničara ti se faca praviš sa idiotskim komentarom koji nema veze ni sa čim... ili pomozi ako znaš ili ne komentariši ništa...
Normalno da mi se problem neće riješiti na forumu, tražio sam savjet, a ne rješenje problema. znam da mi ne može bitanga ili neko poslati neki satelitski impuls u vozilo i da će mi se riješiti problem.... pitao sam u smislu da li smijem paliti svjetla, voziti ikako, jer nije mi bilo svejedno kad sam vidio da pod haubom dimi nešto..Optimist wrote:Problem se rjesava na drugim mjestima a ne na forumu. Ja se ne pravim faca, a ti cim si se zapalio, jasno je kakav si.newklear wrote:Nije uopšte bilo svanulo i bila je gusta magla... nisam od seljaka koji usred dana i ljeta pale maglenke da izgledaju "opasniji"...Optimist wrote:To ti se i zapalilo sto palis maglenke po danu.
Na temu, zasto se zapalila, mozda si udario nesto ranije, mozda si zakacio trotoar i sl pa maglenka i sijalica ispala iz lezista, sto je kasnije izazvalo grijanje ostalih dijelova. To je nesto sto samo ti mozes znati, ne moze niko sa foruma.
Bakir1 wrote:nadjes osigurac za maglenke i rijesis problem
Ja sto znam da su majstori za pumpe u Visokom, Tuzli i Mostaru.aktivacija wrote:Bil neko od prisutnih znao “zadihtovati” pumpu visokog pritiska na mercedesu c klasa dizel 2001? Kapa gorivo na sastavu sa gornje strane gdje dodju ona dva sarafa... ili mozda preporuka za majstora.