Gledate seriju - preporučite je

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
johnnykola

#17526 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by johnnykola »

Pogledajte To be or not to be iz četrdeset i neke pa se javite.
Point.

#17527 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Point. »

Što?
johnnykola

#17528 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by johnnykola »

Point. wrote:Što?
Zato što je unatrag godina jedna od najšupljijih priča koju sam čuo ova vaša da prije 2014. aproksimativno ne valja nijedan film, da je ala kazalište, da je spor i bla bla bla. Nebuloze na pedeset i osmu. Link
l33t

#17529 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by l33t »

https://www.imdb.com/title/tt4975856/?ref_=rvi_tt

slucajno naletio na nju, prava troll serija sa dobrom zezancijom
zomri

#17530 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by zomri »

Sopranosi karna, Zica isto, ali su zato Novine vrh :roll:
Jack Be Nimble

#17531 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Jack Be Nimble »

Pored serija ja prestao gledati filmove. Jebo ti tu pricu koja se moze ispricati u roku 100 minuta.
normala brate

#17532 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by normala brate »

johnnykola wrote:
Zato što je unatrag godina jedna od najšupljijih priča koju sam čuo ova vaša da prije 2014. aproksimativno ne valja nijedan film, da je ala kazalište, da je spor i bla bla bla. Nebuloze na pedeset i osmu. Link

Hahahahahahaha!

Nightcrawler je samo spomenut zbog toga jer si ga neki dan preporucio lično ti na drugoj temi, a ja samo dodao da mi je to zadnji film koji sam pogledao u komadu bez da sam otišao pišat.

Bukvalno evo ti je i on napisao i to nekoliko razloga zbog čega ne vrijedi gledati stare osim ako se ne bacaš na NOSTALGIJU i ovu tvoju pricu kad je pocela kinematografija..

A situacija je baš takva kao što sam ti ovu sliku postavio iz 1891 kad je covjek izmislio igricu zvana košarka s kantom za smeče kao obručem. :lol:
Takva je isto kinematografija u tom vremenu kad gledaš iz današnje perspektive.

Jer najbolji film iz ove godine recimo je bolji od sve i jednog iz tog vremena kad je Hitler mislio prisvojiti evropu.

Naravno nisam ja u zabludi znam da ce se javiti bruku ljudi i reci mi da sam debil, al' sveukupnu sliku kad gledaš više je ljudi na ovoj strani jer logika je logika.
normala brate

#17533 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by normala brate »

zomri wrote:Sopranosi karna, Zica isto, ali su zato Novine vrh :roll:
Fazon je što nije gledao dakle uopšte šansu nije dao jer ima previše epizoda. :D
normala brate

#17534 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by normala brate »

Jack Be Nimble wrote:Pored serija ja prestao gledati filmove. Jebo ti tu pricu koja se moze ispricati u roku 100 minuta.
Ima nas koji smo u u fazi kad smo pogledali sve što iole valja i gledamo sve dobro od serija što izlazi.. :D
johnnykola

#17535 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by johnnykola »

normala brate wrote:
johnnykola wrote:

Hahahahahahaha!

Nightcrawler je samo spomenut zbog toga jer si ga neki dan preporucio lično ti na drugoj temi, a ja samo dodao da mi je to zadnji film koji sam pogledao u komadu bez da sam otišao pišat.

Bukvalno evo ti je i on napisao i to nekoliko razloga zbog čega ne vrijedi gledati stare osim ako se ne bacaš na NOSTALGIJU i ovu tvoju pricu kad je pocela kinematografija..

A situacija je baš takva kao što sam ti ovu sliku postavio iz 1891 kad je covjek izmislio igricu zvana košarka s kantom za smeče kao obručem. :lol:
Takva je isto kinematografija u tom vremenu kad gledaš iz današnje perspektive.

Jer najbolji film iz ove godine recimo je bolji od sve i jednog iz tog vremena kad je Hitler mislio prisvojiti evropu.

Naravno nisam ja u zabludi znam da ce se javiti bruku ljudi i reci mi da sam debil, al' sveukupnu sliku kad gledaš više je ljudi na ovoj strani jer logika je logika.
Jarane pored Najtkrolera stoji aproksatimativno. Znaš li ti za sarkazam, ironiju? Ovo se odnosilo na tvoju šuplju prije šeszdesetih ništa. Oprosti, ali po ovom pitanju si - naprosto - debil. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: To što se pozivaš na neke logike isto ti ne pije vode. To je isto da kažeš 90% Nijemaca je bilo na strani Hitlera, daklem, ok je što su tada ubijali Židove. Zaključak, domaći zadatak: pored To be or not to be, kupiti neku knjižicu logike i malo ju izučiti. Naprimjer, uzeti ovu što je došla uz posljednji broj Školegijuma, mislim da se zove Ko misli zlo ne pjeva. Poslušaj me, jebo film, zaboravi na sve njih, a i serije, prvo pročitaj tu knjižicu.
normala brate

#17536 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by normala brate »

Pa brate, od glume do rada kamere.. Od očitih sranja koja se snimaju u studiju pa onda kao puši cigaru kad ono uopšte ne puši..

Znaci logika.

Ja znam da od 100 procenata nekih 20 ustvari uživa u tim filmovima.
Ovaj ostatak samo potvrđuje jer mora, da im neko ne bi rekao da su debili..
johnnykola

#17537 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by johnnykola »

normala brate wrote:Pa brate, od glume do rada kamere.. Od očitih sranja koja se snimaju u studiju pa onda kao puši cigaru kad ono uopšte ne puši..

Znaci logika.

Ja znam da od 100 procenata nekih 20 ustvari uživa u tim filmovima.
Ovaj ostatak samo potvrđuje jer mora, da im neko ne bi rekao da su debili..
To je umjetnost. U njoj niko ništa ne mora. I tu ti pada logika, nisu svi Labudani, ustvari milijarditi dio promila ljudi su ala Labudan. :D :D :D Ne možeš pojmiti da neko voli njoke, neko šnufnudle, neko nogač, a neko filmove iz tridesetih godina prošlog stoljeća samo i jedino. Nisu svi ljudi isti i ti nisi mjerilo ničega. Na filmsku akademiju se ode i studira nije to hajmo ojha snimiti film. Kao i filozofija i fizika i kinematografija ima svoj početak. I sad bi ti neke paralele Njutna, Aristotela, Sofokla potaro u sferi kinematografije? Ne ide to tako, brale. Nauči prvo par riffova pa laprdaj.
Point.

#17538 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Point. »

johnnykola wrote:
Nemoj sad izmišljati, ja nisam spomenuo 2014 godinu nego 1950 pa dole, niti sam rekao da nije kvalitet samo lično se ne mogu uživiti u film kad vidim da je očigledno u studiju sniman. Hvala na preporuci, al da gledam pozorište i to još u crno bijelom, neka grazie. Radije ću pogledati Copland po peti put.
johnnykola

#17539 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by johnnykola »

Point. wrote:
johnnykola wrote:
Nemoj sad izmišljati, ja nisam spomenuo 2014 godinu nego 1950 pa dole, niti sam rekao da nije kvalitet samo lično se ne mogu uživiti u film kad vidim da je očigledno u studiju sniman. Hvala na preporuci, al da gledam pozorište i to još u crno bijelom, neka grazie. Radije ću pogledati Copland po peti put.
Poštivam. Za Najtkrolera pogledati odgovor gore. Živija!
normala brate

#17540 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by normala brate »

Filmska akademija je jedna obična kurčina, a to oskari potvrđuju svake godine.

Upravo opet potvrđuješ moje...

Umjetnost...

Dakle nostalgija te i dalje drži nebitno da li je kar'na film i snimljeno kao da je predstava mora se reci da je vrh jer je umjetnost koja je snimana prije 60+ godina.

Filozofija i kinematografija nemaju nikakvih dodirnih tačaka koje ti pokušavaš ovdje progurati.

Fazon je što nije samo poštivam fazon napisati nego taj copland je bolji od svega iz tog vremena 10 puta. :D
johnnykola

#17541 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by johnnykola »

Prvo ti knjižicu logike zbavi, možeš i neku najtanju, pa dalje. I mani se mene kao mene, gledaj filmove, popusti me, imaš familiju, curu, lajf pa odadri. Živija!
normala brate

#17542 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by normala brate »

johnnykola wrote:Prvo ti knjižicu logike zbavi, možeš i neku najtanju, pa dalje. I mani se mene kao mene, gledaj filmove, popusti me, imaš familiju, curu, lajf pa odadri. Živija!

Ne dira te niko, al' je smiješno vidjeti neki arapski film kao preporuku na drugoj temi i onda ovdje kaže nije gledao True Detective jer mu je Musić rekao da je to hajp.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
johnnykola

#17543 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by johnnykola »

normala brate wrote:
johnnykola wrote:Prvo ti knjižicu logike zbavi, možeš i neku najtanju, pa dalje. I mani se mene kao mene, gledaj filmove, popusti me, imaš familiju, curu, lajf pa odadri. Živija!

Ne dira te niko, al' je smiješno vidjeti neki arapski film kao preporuku na drugoj temi i onda ovdje kaže nije gledao True Detective jer mu je Musić rekao da je to hajp.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
I vidimo i nadalje se ne baviš s menom. Da se nisi možda zaljubio?<3<3<3
normala brate

#17544 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by normala brate »

Jednostavno je tako toliko pogrešno pisanje za nekoga ko drži svoj sajt da citas i ne vjerujes da neko to stvarno piše..

Evo stvarno dosta, živija i pogledaj true detective da vidiš sranja i koliki je hajp.. :D
johnnykola

#17545 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by johnnykola »

Javi mesto i sat kad da se milkimo.:*****
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#17546 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Velkoski »

I da, Titansi od prekjučer na Netflixu :mrgreen:
kakavdanakneiskustvu

#17547 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by kakavdanakneiskustvu »

Point. wrote:Joj ne spominjite Žicu. Volio bih je opet pregledati al nema se vremena za takvu avanturu opet.

isti sam,a neki dan mi pade na pamet da probam ponovo sve ispopcetka
dale cooper

#17548 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by dale cooper »

Jel' ovi što pljuju po starijoj kinematografiji nikada nisu pogledali neki film recimo Hitchcocka iz 50-tih, koja je bila jedna od njegovih najboljih dekada, ili Orsona Wellesa ili Sunset Boulevard od Billy Wildera koji je snimljen 1950? Sve redom autori i filmovi čiji se filmovi i danas sasvim dobro drže i mogu komotno parirati bilo kojem modernom filmu po kvaliteti, da ne govorimo o tehnikama snimanja i stilovima režije koje se ostavile dubok uticaj i sasvim sigurno se mogu prepoznati i u radovima današnjih režisera.
kakavdanakneiskustvu

#17549 Re: Gledate seriju - preporucite je

johnnykola wrote:
johnnykola wrote:
normala brate wrote:Ima dobru poentu u momentima, a u momentima je nigdje veze.

Naravno ja tebe kad sam pitao gledaš li serije prvenstveno sam mislio evo recimo ove s najboljim ocjenama poput Breaking Bad, Wire, band of brothers, Sopranosi, True detective prva sezona, Fargo, Black mirror..

Jesi gledao ovo sve?
Samo Black Mirror sve.

Film na TV-u

jesi probao gledai žicu?
Pa pišem.gore da sam zamalo doboo zapaljenje moždane opne gledajući prvu epizodu.[/quote]

hm,mozda je do opne kad se to moglo desiti nakon samo jedne epizode
kakavdanakneiskustvu

#17550 Re: Gledate seriju - preporucite je

Point. wrote:
normala brate wrote:
Point. wrote:Joj ne spominjite Žicu. Volio bih je opet pregledati al nema se vremena za takvu avanturu opet.

Bukvalno.

A i ova Žica ti je ista Johny moraš pogledati prve 2, 3 epizode iako te možda smara pomalo poslije toga ide ko po loju i to ne pada kvalitet.
Ja sam bio spreman da odustanem nakon 2 epizode ali sam nastavio i to je među najboljim odlukama mog života.

ja 4-5 puta pocinjao sa prvom epizodom,kasnije islo kao samo od sebe,sve ostalo je napisano na temi o toj seriji
Post Reply