HS kablovska

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
Benq

#17526 Re: HS kablovska

Post by Benq »

nedims wrote:Kako da dobijem ton na HBO kanalima. Neko pametan je vec to napisao i jako je jednostavno rijesenje i ja sam to iskoristio ali i zaboravio...nazalost, nisam zapisao.
Ako je u pitanju modul , u postavkama tv-a nadji "Jezik zvuka" i postavi za prvi jezik Srpski a za drugi Hrvatski. Ako je u pitanju resiver , onda ovo isto podesis ali u meniju resivera.
nedims

#17527 Re: HS kablovska

Post by nedims »

Benq wrote:
nedims wrote:Kako da dobijem ton na HBO kanalima. Neko pametan je vec to napisao i jako je jednostavno rijesenje i ja sam to iskoristio ali i zaboravio...nazalost, nisam zapisao.
Ako je u pitanju modul , u postavkama tv-a nadji "Jezik zvuka" i postavi za prvi jezik Srpski a za drugi Hrvatski. Ako je u pitanju resiver , onda ovo isto podesis ali u meniju resivera.
Pronasao sam varijantu dobivanja tona...Ne treba nista podesavati u risiveru, nego na daljinskom ima tipka za ton i tu se to regulise. Jebiga...zaboravio, a sve je vrlo jednostavno...Hvala ti na pomoci i savjetu.
kemox

#17528 Re: HS kablovska

Post by kemox »

kemox wrote:
kemox wrote:Joj što mi na živce ide ovo uPM
Unazad nekoliko dana odjednom mi nestane pola kanala i moram ponovi skenirati i redati kanale! :-x

Gledao tekmu Barsa Arsenal, prebacim kanal, hoću da se vratim na obn, nigdje onb-a :shock:
Evo ponovo isto
Tv lg lb650v
Od jutros tri puta mi je nestajalo pola kanala, evo moram ponovo da ih kopiram sa stika
FrozenCastle

#17529 Re: HS kablovska

Post by FrozenCastle »

Možete li mi pojasniti razliku između MH company i HS-HKB-a? Jer na stranici Telemaha, cjenovnik od 01.3.2016. pokazuje druge cijene za HS-HKB korisnike i za MH Company korisnike za istu vrstu usluge. Npr. cijena interneta za HS stoji 22 KM a za MH 15 KM. Da li je greška ili stvarno ima neke razlike?
crnivrag

#17530 Re: HS kablovska

Post by crnivrag »

FrozenCastle wrote:Možete li mi pojasniti razliku između MH company i HS-HKB-a? Jer na stranici Telemaha, cjenovnik od 01.3.2016. pokazuje druge cijene za HS-HKB korisnike i za MH Company korisnike za istu vrstu usluge. Npr. cijena interneta za HS stoji 22 KM a za MH 15 KM. Da li je greška ili stvarno ima neke razlike?
Taj cjenovnik važi za stare MH korisnike, koji koriste već postojeće pakete koje je ova kompanija imala prije akvizicije od strane Telemach-a.
B Ling

#17531 Re: HS kablovska

Post by B Ling »

Starcima pustili HBO-e, meni u sobi nisu.Jel to sto sam se bunio po forumu? :D
FrozenCastle

#17532 Re: HS kablovska

Post by FrozenCastle »

crnivrag wrote:
FrozenCastle wrote:Možete li mi pojasniti razliku između MH company i HS-HKB-a? Jer na stranici Telemaha, cjenovnik od 01.3.2016. pokazuje druge cijene za HS-HKB korisnike i za MH Company korisnike za istu vrstu usluge. Npr. cijena interneta za HS stoji 22 KM a za MH 15 KM. Da li je greška ili stvarno ima neke razlike?
Taj cjenovnik važi za stare MH korisnike, koji koriste već postojeće pakete koje je ova kompanija imala prije akvizicije od strane Telemach-a.
Znači razlike nema? Cijene za stare korisnike HS-a ostaju?
crnivrag

#17533 Re: HS kablovska

Post by crnivrag »

FrozenCastle wrote:
Rekli su da stari korisnici mogu nastaviti koristiti stare pakete za koje su potpisali ugovor, i da ih niko ne primorava da uzmu nove Telemach pakete.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#17534 Re: HS kablovska

Post by pici »

B Ling wrote:Starcima pustili HBO-e, meni u sobi nisu.Jel to sto sam se bunio po forumu? :D
idi zamjeni kartice dok ti straci nisu skontali :mrgreen:
travar

#17535 Re: HS kablovska

Post by travar »

kemox wrote:
kemox wrote:
kemox wrote:Joj što mi na živce ide ovo uPM
Unazad nekoliko dana odjednom mi nestane pola kanala i moram ponovi skenirati i redati kanale! :-x

Gledao tekmu Barsa Arsenal, prebacim kanal, hoću da se vratim na obn, nigdje onb-a :shock:
Evo ponovo isto
Tv lg lb650v
Od jutros tri puta mi je nestajalo pola kanala, evo moram ponovo da ih kopiram sa stika
Teach me senpai :mrgreen:
FrozenCastle

#17536 Re: HS kablovska

Post by FrozenCastle »

crnivrag wrote:
FrozenCastle wrote:
Rekli su da stari korisnici mogu nastaviti koristiti stare pakete za koje su potpisali ugovor, i da ih niko ne primorava da uzmu nove Telemach pakete.
Hvala ti jer meni nisu htjeli odgovoriti već mi neke univerzalne floskule prosipaju bez konkretnog odgovora.
chakany

#17537 Re: HS kablovska

Post by chakany »

Sve otključano osim HUSTLER HD :sretan:
kemox

#17538 Re: HS kablovska

Post by kemox »

chakany wrote:Sve otključano osim HUSTLER HD :sretan:
Je li to sportski kanal? Kakav je to kanal? :stolica:
Drvosjeca iz Dejcica

#17539 Re: HS kablovska

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Mogu li se u HS-u kupiti još uvijek CI moduli?
supercali

#17540 Re: HS kablovska

Post by supercali »

kakva nepravda prema onima koji jos nisu na novim frekvencijama i onima koji placaju dodatno pakete
kemox

#17541 Re: HS kablovska

Post by kemox »

E svaka im čast. Samo mi žao ovih kojima nije pušten novi sgnal :thumbup:

:sretan:
crnivrag

#17542 Re: HS kablovska

Post by crnivrag »

kemox wrote: E svaka im čast. Samo mi žao ovih kojima nije pušten novi sgnal :thumbup:

Za HS i HKB korisnike postoji obavijest na web stranicama u kojoj piše da će kanali biti otključani do 02.05.2016.

A vjerovatno će do tog datuma uspjeti svima pustiti novi signal.
supercali

#17543 Re: HS kablovska

Post by supercali »

kad je prvi put novi signal pusten hs korisnicima i koje ulice ako neko zna?
crnivrag

#17544 Re: HS kablovska

Post by crnivrag »

supercali wrote:kad je prvi put novi signal pusten hs korisnicima i koje ulice ako neko zna?
Sad ću ja probati naći tu obavijest, ili putem web arhive vidjeti kad je bila prva obavijest na tu temu.

Evo ovo je najstarija obavijest koja se može pronaći, a datira od 29.01: http://www.telemach.ba/OBAVIJESTI/2976/ ... KTV+.shtml
hoggarr

#17545 Re: HS kablovska

Post by hoggarr »

kemox wrote:

Za šta - svaka čast? Hoćeš li tako likovati, kada ti isključe sve atraktivne kanale za par dana ili mjesec, dva... ?
Ovo je samo još jedan očajnički, krivi potez HS-a, tačnije kupovanje vremena. Nisu ni svjesni da potpiruju gnjev i nezadovoljstvo među pretplatnicima. Dijele nas na dva tabora, jednima se daje sve, a drugima ništa, naravno za istu cijenu.

Image
The Realist

#17546 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

hoggarr wrote: Za šta - svaka čast? Hoćeš li tako likovati, kada ti isključe sve atraktivne kanale za par dana ili mjesec, dva... ?
Ovo je samo još jedan očajnički, krivi potez HS-a, tačnije kupovanje vremena. Nisu ni svjesni da potpiruju gnjev i nezadovoljstvo među pretplatnicima. Dijele nas na dva tabora, jednima se daje sve, a drugima ništa, naravno za istu cijenu.

Image
A uzmi nas koji plaćamo po 80-90KM, a još mi ni promotivnu brzinu nisu pustili :D.
hoggarr

#17547 Re: HS kablovska

Post by hoggarr »

The Realist wrote:
hoggarr wrote: Za šta - svaka čast? Hoćeš li tako likovati, kada ti isključe sve atraktivne kanale za par dana ili mjesec, dva... ?

Image
A uzmi nas koji plaćamo po 80-90KM, a još mi ni promotivnu brzinu nisu pustili :D.
Pogotovo nije fer prema tebi, koji basnoslovno plaćaš najveći paket.
Ostaje nam da vidimo do koje granice će HS biti spreman ići i šta će biti na kraju sa zakinutim pretplatnicima?!
kemox

#17548 Re: HS kablovska

Post by kemox »

hoggarr wrote:
kemox wrote:

Za šta - svaka čast? Hoćeš li tako likovati, kada ti isključe sve atraktivne kanale za par dana ili mjesec, dva... ?

Image
Evo zaključani i hbo i cinemax. Ja mislio da rade kompenzaciju za katasrtofalno lošu uslugu, prevarih se, njih samo pare interesuju.
kemox

#17549 Re: HS kablovska

Post by kemox »

Ponovo mi nestalo pola kanala u PM više
laik1981

#17550 Re: HS kablovska

Post by laik1981 »

Mamu im debilnu, prodje haman i Mart a kod mene jos ni na mapi novog signala.. "Postovani" reci svojim nadredjenim da sam ih pozdravio preko qrca.. Pustice ga valjda do septembra..
Locked