SMINKA oliti MAKE-UP

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
Kovrčava Sue

#17526 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Kovrčava Sue »

Pitanje za djevojke iz Sarajeva, da li se igdje u Sarajevu mogu kupiti slijedeći proizvodi:

1. Garnier - Anti-Dark-Circle Eye Roller ( https://boots.scene7.com/is/image/Boots ... 33&hei=548 )

2. Maybelline - instant age rewind concealer ( http://www.maybelline.com/Products/Face ... tment.aspx )

3. Deborah - Colour Copy Liquid Concealer ( http://neseser.hr/korektor/553-Deborah- ... ealer.html )

-a ako neko ima preporuku za neki dobar kremasti korektor za podočnjake, biću više nego zahvalna :D Mislim da me sve sestre po podočnjacima razumiju :)
badalpur

#17527 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by badalpur »

@kovrčava: Ovaj Garnierov sam vidjela u DM-u, a ovo ostalo nemaaa. Maybelline i ja dugo tražila i odustala :?
Digla_da_kreci

#17528 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Digla_da_kreci »

Dobra je ova blogerka variola :thumbup: Blendanje je nesto sto najbolje radi u pucanstvu sminkerica, izuzetno je precizna i rado navratim na njen blog. Jedina zamjerka je sto mnogo fotosopira.
Michun

#17529 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

Kovrčava Sue wrote:Pitanje za djevojke iz Sarajeva, da li se igdje u Sarajevu mogu kupiti slijedeći proizvodi:

1. Garnier - Anti-Dark-Circle Eye Roller ( https://boots.scene7.com/is/image/Boots ... 33&hei=548 )

2. Maybelline - instant age rewind concealer ( http://www.maybelline.com/Products/Face ... tment.aspx )

3. Deborah - Colour Copy Liquid Concealer ( http://neseser.hr/korektor/553-Deborah- ... ealer.html )

-a ako neko ima preporuku za neki dobar kremasti korektor za podočnjake, biću više nego zahvalna :D Mislim da me sve sestre po podočnjacima razumiju :)
Za sad naaaaajbolji shiseido korektor. Ne uvlaci se u borice, boja 01 je odlicna i treba ga malo da pokrije tamne kolutove. Znam da je skup ali kad saberes svu kolicinu sminke koju imas...isplati se. Sminkam se 20 god, prva sminka mi je bio korektor u stiku...mislim da sam dobar ocjenjivac istih ;)
galamdzinica

#17530 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by galamdzinica »

Kovrčava Sue wrote:Pitanje za djevojke iz Sarajeva, da li se igdje u Sarajevu mogu kupiti slijedeći proizvodi:

Ja teska srca, na nagovor prodavaca (da, muskog, starog >60 god) kupih byTerry densiliss. I stvarno radi svoj posao, podocnjake prekrije i da im lijepu, prirodnu boju i sjaj, jos ima serum pa i njeguje podrucje oko ociju. Tad mi bi tesko, ali sto kazu michun, koliko para sam se nadavala, sad imam jedan proizvod koji cu sigurno opet kupiti (imam nijansu 03 nude beige).
soraya93

#17531 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by soraya93 »

Maybelline age rewind sam vidjela u dm na otoci, ne prekriva lose ali jako isusuje kozu pogotovo oko ociju :)
amiliana

#17532 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by amiliana »

Preporuka za neki dobar tecni korektor da se ima kupiti u Sarajevu gledala sam Artdeco perfect teint nisam sigurna bas
emmahill

#17533 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by emmahill »

Artdeco Perfect Teint je više na fazon iluminatora. Preporuke za Bourjois Healthy Mix korektor u tubici (ne onaj u klik-olovci, i on je kao iluminator) i Maybelline Fit Me (dm, Otoka).
Kovrčava Sue

#17534 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Kovrčava Sue »

badalpur wrote:@kovrčava: Ovaj Garnierov sam vidjela u DM-u, a ovo ostalo nemaaa. Maybelline i ja dugo tražila i odustala :?
Mozda bih trebala u više DM-ova pogledati, jer ja odavno u ovom svom ne mogu da ga nadjem :) Meni je to čudo trajalo 2 godine svakodnevnog korištenja, nije savršen korektor, ali odnos cijene, kvalitete i količine (čak 15 ml) je meni baš zadovoljavajući, pogotovo za neke prilike kad mi ne treba cjelodnevna postojanost :D
emmahill

#17535 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by emmahill »

ZenaZbrkovima wrote:
emmahill wrote:
ZenaZbrkovima wrote:Preporuka za adekvatnu zamjenu za ovaj puder? Previse je suh, nemoguc za nanijeti u posljednje vrijeme. A i koza izgleda dosta suha i ostecena poslije.
Image
Bourjois 123, ako ti je ekstremno masna i imaš love, Estee Lauder Double Wear ili DW light.
Nije masna, normalna je, ispod ovog pudera cak i suha.. Hvala vam na preporukama.
Ijuu, pa nije ni čudo što ti nije odgovarao, taj puder em je težak, em je mat, em radi po mehanizmu cream to powder pa se na licu fiksira suho i jednolično.... I ovi što sam napisala preporuku (Bourjois i EL) su za mješovitu i masnu. Probaj Bourjois Healthy Mix Serum (tečniji, slabije prekrivanje), Healthy Mix (dosta sličan, malo bolje prekriva i daje dewy izgled licu), Artdeco Rich Treatment, L'Oreal Infallible (ako voliš teže pudere),... Da se naći dosta dobrih za normalnu kožu :)
emmahill

#17536 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by emmahill »

Kovrčava Sue wrote:
badalpur wrote:@kovrčava: Ovaj Garnierov sam vidjela u DM-u, a ovo ostalo nemaaa. Maybelline i ja dugo tražila i odustala :?
Mozda bih trebala u više DM-ova pogledati, jer ja odavno u ovom svom ne mogu da ga nadjem :) Meni je to čudo trajalo 2 godine svakodnevnog korištenja, nije savršen korektor, ali odnos cijene, kvalitete i količine (čak 15 ml) je meni baš zadovoljavajući, pogotovo za neke prilike kad mi ne treba cjelodnevna postojanost :D
Za ove kojima korektor ne traje, probajte na okoloočnu kremu staviti malo baze za sjene, onda dva tanja sloja korektora, dobro utapkati kistom ili prstima (ili opcija kremasti korektor pa laganiji tekući) i onda obavezno fiksirati sa translucentnim fiksirajućim (ne završnim, imaju silicu pa matiraju i taj predio izgleda bijelo na slikama) puderom (dosta kamenih ili onih u prahu koji imaju pigmenta se znaju uvući u borice i istaći ih).
Kovrčava Sue

#17537 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Kovrčava Sue »

Michun wrote:

Za sad naaaaajbolji shiseido korektor. Ne uvlaci se u borice, boja 01 je odlicna i treba ga malo da pokrije tamne kolutove. Znam da je skup ali kad saberes svu kolicinu sminke koju imas...isplati se. Sminkam se 20 god, prva sminka mi je bio korektor u stiku...mislim da sam dobar ocjenjivac istih ;)

E Boga mi Shiseido ide na spisak, hvala puno :D Rekla bih da si više nego kompetentna za savjete oko šminke općenito, uz subspecijalizaciju korektora :D Prvo ću malo testere da oblijećem, pa ćemo dalje vidjeti.. A za cijenu sve zavisi i od količine, npr. ovaj koji treunutno imam - Lancome effacernes, kod nas kosta oko 60KM, ali ga dodje 15ml...i iako u trenutku izgleda skup, dodje jeftinije nego npr. Max Factor i sl, koji imaju nešto oko 2ml :)
Ella656

#17538 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Ella656 »

soraya93 wrote:Maybelline age rewind sam vidjela u dm na otoci, ne prekriva lose ali jako isusuje kozu pogotovo oko ociju :)
Koja je cijena?
Kovrčava Sue

#17539 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Kovrčava Sue »

galamdzinica wrote:

Ja teska srca, na nagovor prodavaca (da, muskog, starog >60 god) kupih byTerry densiliss. I stvarno radi svoj posao, podocnjake prekrije i da im lijepu, prirodnu boju i sjaj, jos ima serum pa i njeguje podrucje oko ociju. Tad mi bi tesko, ali sto kazu michun, koliko para sam se nadavala, sad imam jedan proizvod koji cu sigurno opet kupiti (imam nijansu 03 nude beige).

Heheheheh nešto mi pravo smiješno, bez starca nema udarca :D A gdje ima kupiti taj byTerry densiliss, ja to prvi put cujem..treba li me biti stid :D
Kovrčava Sue

#17540 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Kovrčava Sue »

Ella656 wrote:
soraya93 wrote:Maybelline age rewind sam vidjela u dm na otoci, ne prekriva lose ali jako isusuje kozu pogotovo oko ociju :)
Koja je cijena?
Nema u DM-u na Otoci, ja danas gledala...ma možda ovaj kod nas nema više nikako, ja ću odmah prestati da se nadam, da ne bih poslije doživjela emotivni krah :D
Ella656

#17541 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Ella656 »

emmahill wrote:
Kovrčava Sue wrote:
Za ove kojima korektor ne traje, probajte na okoloočnu kremu staviti malo baze za sjene, onda dva tanja sloja korektora, dobro utapkati kistom ili prstima (ili opcija kremasti korektor pa laganiji tekući) i onda obavezno fiksirati sa translucentnim fiksirajućim (ne završnim, imaju silicu pa matiraju i taj predio izgleda bijelo na slikama) puderom (dosta kamenih ili onih u prahu koji imaju pigmenta se znaju uvući u borice i istaći ih).
Ima li neki korektor koji jako dobro prekriva, a koji je jako svijetao? Artdeco kamuflaza 02 mi je super, ali ne prekrije podocnjake.
Kovrčava Sue

#17542 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Kovrčava Sue »

emmahill wrote:
Kovrčava Sue wrote:

Mozda da probam ovaj fazon sa bazom za sjene...a jos nisam uspjela naci fiksirajuci puder, bilo koje vrste, da dobro izgleda ispod ociju..nekako mi je najdraze kad imam neki korektor koji je sam po sebi postojan, pa kad se osusi da ima taj neki poluvlazan zavrsetak, a stoji mirno, ako me razumijete :D
A hvala ti i za preporuke za bourjois i maybelline fit me, nisam njih ni razmatrala, pa cu to sve da istestiram :)
Kovrčava Sue

#17543 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Kovrčava Sue »

Mozda bih trebala u više DM-ova pogledati, jer ja odavno u ovom svom ne mogu da ga nadjem :) Meni je to čudo trajalo 2 godine svakodnevnog korištenja, nije savršen korektor, ali odnos cijene, kvalitete i količine (čak 15 ml) je meni baš zadovoljavajući, pogotovo za neke prilike kad mi ne treba cjelodnevna postojanost :D[/quote]

Za ove kojima korektor ne traje, probajte na okoloočnu kremu staviti malo baze za sjene, onda dva tanja sloja korektora, dobro utapkati kistom ili prstima (ili opcija kremasti korektor pa laganiji tekući) i onda obavezno fiksirati sa translucentnim fiksirajućim (ne završnim, imaju silicu pa matiraju i taj predio izgleda bijelo na slikama) puderom (dosta kamenih ili onih u prahu koji imaju pigmenta se znaju uvući u borice i istaći ih).[/quote]

Ima li neki korektor koji jako dobro prekriva, a koji je jako svijetao? Artdeco kamuflaza 02 mi je super, ali ne prekrije podocnjake.[/quote]

Po mom nekom iskustvu, nije vazno da je korektor sto svjetliji da bi dobro prekrio podocnjake...ne znam koje su ti boje podocnjaci, ali evo meni npr otkako sam pocela da koristim ove zuckaste-narandzaste nijanse puno bolje rezultate postizem, jer neutralisu plavu-ljubicastu boju samih podocnjaka. Ako je tebi inace svijetla put, mozda da probas neku svijetliju zuckastiju varijantu... A neke izrazito svijetle korektore da koristis vise u funkciji iluminatora (u unutrasnjem uglu oka, ispod obrve i sl.).. A opcenito ja jako volim Artdeco, imam par kamuflaza njihovih trenutno, al mislim da jjoj je tekstura pregusta za ispod ociju, pa je nikad za to ne koristim :)
brown.sugar

#17544 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by brown.sugar »

Ako ne uspijes naci Garnierov, Alverde ima taj proizvod. Nisam ga licno probala, ali znam da ga dosta njemackih blogerica hvali.

Image

A izgleda da ga i Balea ima.

Image
Kovrčava Sue

#17545 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Kovrčava Sue »

brown.sugar wrote:

Ako ne uspijes naci Garnierov, Alverde ima taj proizvod. Nisam ga licno probala, ali znam da ga dosta njemackih blogerica hvali.

Image

A izgleda da ga i Balea ima.

Image

Malo sam sad guglala ovaj Alverde i cini mi se da je to kao neki providni gel, a za ovaj Balein pojma nisam imala da postoji..evo sad malo citam, neke blogerice kazu da je kao kopija ovog Garnierovog, al jeftiniji, tako da se svakako isplati kupiti i probati pa šta god bude. Hvala ;)
Ella656

#17546 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Ella656 »

Molim vas pomozite, neki drogerijski puder za mjesovitu kozu, 16 god, da nije pretezak, nije za mene, zamolila me drugarica da pomognem, a ja stvarno ne znam.
AAmilaAA

#17547 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by AAmilaAA »

Ella656 wrote:Molim vas pomozite, neki drogerijski puder za mjesovitu kozu, 16 god, da nije pretezak, nije za mene, zamolila me drugarica da pomognem, a ja stvarno ne znam.
Joj kako je ovo slatko,ja sam imala 16 kad sam bila drugi gimnazije :),i koliko se sjecam,pudere nisam koristila, nego je Niva kremu u boji,tada nisu bile BB kreme. Tako da je moj savjet BB krema,ili neki "laksi" puder tipa Helty mix serum, Bourjois CC. Njenim mladim godinama nikako ne bih preporucila neke teske pudere,ako ima,neke nepravilnosti na kozi neka sanira preparativnim proizvodima,nikako da kamuflira teskom sminkom. Moje misljenje :)
amiliana

#17548 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by amiliana »

Ella656 wrote:Molim vas pomozite, neki drogerijski puder za mjesovitu kozu, 16 god, da nije pretezak, nije za mene, zamolila me drugarica da pomognem, a ja stvarno ne znam.
Ja imam 17 godina i koristim povremeno Boujoris heathly mix ili probaj Inglot YSM (Young skin makeup) ja sam ga uzela u Inglotu i bas djeluje prirodno na licu uopce nije tezak :)
brown.sugar

#17549 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by brown.sugar »

Kovrčava Sue wrote: Malo sam sad guglala ovaj Alverde i cini mi se da je to kao neki providni gel, a za ovaj Balein pojma nisam imala da postoji..evo sad malo citam, neke blogerice kazu da je kao kopija ovog Garnierovog, al jeftiniji, tako da se svakako isplati kupiti i probati pa šta god bude. Hvala ;)
Nema na cemu, nadam se da ces biti zadovoljna. :)

Za fanove M·A·C kozmetike, prenosim info s Dear Skin bloga: "Konačno je potvrđeno: M·A·C otvara prvo prodajno mjesto u Hrvatskoj 23. siječnja u strogom centru Zagreba u Preobraženskoj ulici, najvećem M·A·C prodajnom mjestu u jugoistočnoj Europi."
MrsJ

#17550 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by MrsJ »

Moze li neko preporuciti dobru cetku za nanosenje pudera a da nije preskupa?
Post Reply