Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Gdje ćeš dalje od lijepe naše. Radiš 5 mjeseci, a čitavu godinu prijavljen.. plata ide, a ti ležiš kući
"Zadovoljan sam i plaćom i odnosom vlasnika prema meni, ali naravno da je ritam rada u petoj brzini. Osobito u ovom vremenu kad je turistička sezona u punom jeku", kaže nam mladić iz Čapljine. Što se plaća tiče, doznajemo da se one, preračunato u marke, kreću od 1500 do 2500 KM. Plaće od 1500 KM češće su kod stalnih sezonskih radnika, a doznali smo i zašto.
"Oni su prijavljeni tijekom cijele godine. Rade pet mjeseci ovdje na moru i onda idu kući gdje mogu raditi još jedan posao, a ovdje im ide i plaća od 750 do 1000 KM i uplaćuju im se svi doprinosi. Osobito je popularno kuhare zapošljavati kao stalne sezonce jer njih uvijek treba i iznimno su cijenjeni", govori nam vlasnik restorana s područja Makarske rivijere.
512MB wrote:Valjda je mislio "osim" ako napraviš neko sranje...
Mislio sam upravo osim.
512MB wrote:Pa dobro zanijelo ga malo
1. do 2. godina => 1 mjesec (do sljedeceg 15. tog mjeseca)
2 do 5 godina => 1 mjesec
5 do 8. godina => 2 mjeseca
8. do 10 godina => 3 mjeseca
10 do 12 godina => 4 mjeseca
12 do 15 godina => 5 mjeseci
15 do 20 godina => 6 mjeseci
Sve poslije 20 godina staža => 7 mjeseci otkazni rok
Nemoj da slikam ugovor, kaze nakon 6 mjeseci rada (probni period), tada otkazni rok je 3 mjeseca, a do tada 15 ili je 30 dana (ovo sam zaboravio).
Pa ja to govorim Sari, moreš gore pročitat, svaka firma može od sebe veći otkazni rok ponudit. Al napade me, kaže njen čoek je IT struĆnjak i on tvrdi drugčije
512MB wrote:Pa ja to govorim Sari, moreš gore pročitat, svaka firma može od sebe veći otkazni rok ponudit. Al napade me, kaže njen čoek je IT struĆnjak i on tvrdi drugčije
Ne izmišljaj. Nigdje to nisam napisala. Nego kad idući put budeš postao slike sebe i lafo hanume po austrijskim jezerima, sa stranica, potrudi se malo bolje da prikriješ ITI-jevac. Laik poput mene je našao istu i to jednostavnom pretragom
Zeznuo te onaj Kinez za stolom i "kvalitet".
Toliko o struĆnosti
512MB wrote:Pa ja to govorim Sari, moreš gore pročitat, svaka firma može od sebe veći otkazni rok ponudit. Al napade me, kaže njen čoek je IT struĆnjak i on tvrdi drugčije
Ne izmišljaj. Nigdje to nisam napisala. Nego kad idući put budeš postao slike sebe i lafo hanume po austrijskim jezerima, sa stranica, potrudi se malo bolje da prikriješ ITI-jevac. Laik poput mene je našao istu i to jednostavnom pretragom
Zeznuo te onaj Kinez za stolom i "kvalitet".
Toliko o struĆnosti
Je li to kralj ukrao sliku negdje s interneta i rekao kako je to trenutni pogled?
Pa mislio sam da nije toliki lažov amater, nego da čovjeku treba barem stotina njegovih postova nebuloza da ga skonta...
Na netu. Google slike...
Pa zna on dobro gdje. Fino odeš na pretraživanje po sličnkm slikama, sa njegovim linkom bez [IMG]i izbaci ti sve slične.
Malo prelistaš i ovaj Kinez ima iz različitih uglova na jedno desetak. Između ostalog i ova slika.
Last edited by SaraFina on 09/07/2019 14:52, edited 1 time in total.