SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#17526 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by mali_milojica »

WildRedRose wrote:
mali_milojica wrote: Znam i ja Irhana ;-)
Njegov brat napada ljude koji ga traže,ove što ga nisu čuvali (covjeka od 28god u guzici :-) ),ove što su ga pustili, ove što ga traže. Bice kriva i Miljacka i projektant kaskada i kiša.
Svi su krivi osim brata. Brat mu je platio ultimativnu cijenu za svoje glupiranje.
U boli i žalosti je porodica rh. Foče. Tiho i dostojanstveno.
Koliko sam upratila, nigdje nije napisao, izjavio da mu brat nije kriv...
Elem, svako pati, tuguje, zali na svoj nacin... Ako se ne mozemo suzdrzati od svakakvih komentara kada je smrt u pitanju, kakvi smo to ljudi ?

Ovi komentari su mi u rangu ljudi koji odu na zalost samo da bi vidjeli kakva je kuca , namjestaj.. jadno ..
Primjetit ćeš da umrlog ne komentarisem. Komentarisem brata koji se,po meni,ne ponaša kako treba. To je sve. Kao da ljudi ne bi voljeli da mu brata nadju i razgule svojim kućama,a ne da pretražuju metar po metar korita po ovoj kiši.
karanana

#17527 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by karanana »

Pa ocigledno se burazova bahatost isplati i ima odjeka dok se odobravaju dodatna sredstva i ljudi u akciji pronalaska tijela. Da je kakav jado, trazili bi ga dan-dva i rekli bi isplutace u doboju ili u savi.
Ima li ovaj mulic sta sa zeljom? Je li se ono vodja manijaka tako preziva? Mozda mijesam.
kloniran

#17528 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by kloniran »

i meni to zape za oko
za onim momkom sto je u lasvu upao tragase dva tri dana i fajront jos su uslovi bili bar 10 puta povoljniji od ovih sad
ocito je da i u tim situacijama status i veze igraju glavnu ulogu
splinter

#17529 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by splinter »

karanana wrote:Pa ocigledno se burazova bahatost isplati i ima odjeka dok se odobravaju dodatna sredstva i ljudi u akciji pronalaska tijela. Da je kakav jado, trazili bi ga dan-dva i rekli bi isplutace u doboju ili u savi.
Ima li ovaj mulic sta sa zeljom? Je li se ono vodja manijaka tako preziva? Mozda mijesam.
Odmori se Karanana, zaslužio si.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#17530 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by hrasno38 »

S obzirom da se voda enormno povecala da izadje 10.000 ljudi od njih nece nista zavisiti i svo ovo traganje je cista utopija s obzirom da su sada Miljacka i Bosna dvije vodene sile. Bosna je prepuna podvodnog rastinja i samo sreca moze izbaciti tijelo ovog momka. To je tako ma koliko izgledalo grubo. Greska je napravljena u samom startu kada se dva dana pretrazivalo mjesto gdje su momci upali jer tokmaci znaju da nema sanse sa onolikom vodom da tijela budu tu. Dokaz za tu tvrdnju je i mjesto gdje pronadjeno tijelo momka koji je skocio da spasi. Zaista mi nije jasno kako su spasioci mogli da naprave toliki previd. I ono pretrazivanje Role je smijesno jer tu se sve vrti kao u masini i u jednom trenutku izadje i na povrsinu.
To je ono sto se moze zamjeriti spasilackim ekipama ali ona izjava brata je onako bas odvratna i mangupska i nikako bez obzira na nesrecu i gubitak brata nije na mjestu. Sta treba sada cijeli grad da izadje i da mu trazi brata koji je kako govore svi dosadasnji podaci zivot izgubio zbog cistog kurcenja i vjerovatno alkohola i za sobom povukao jos jedno ljudsko bice ni krivo ni duzno ali sa ogromnim srcem.

https://www.cazin.net/vijesti/posljednj ... voda-nista
karanana

#17531 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by karanana »

splinter wrote:
karanana wrote:Pa ocigledno se burazova bahatost isplati i ima odjeka dok se odobravaju dodatna sredstva i ljudi u akciji pronalaska tijela. Da je kakav jado, trazili bi ga dan-dva i rekli bi isplutace u doboju ili u savi.
Fulio sam jelde? Kako se ono vodja preziva? Je li bar slicno?
Logovan

#17532 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Logovan »

karanana wrote:
splinter wrote:
Slično je koliko znam, ako je to taj, ali jebo ovo, nebitno skroz.
Last edited by Logovan on 17/12/2017 00:58, edited 1 time in total.
drag_gost

#17533 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by drag_gost »

karanana wrote:
splinter wrote:
Odmori se vala bas.
karanana

#17534 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by karanana »

Nisam ni reko da je to taj frajer nego da nije rod jer vidim manijaci se mobilizirali.
Ali u pravu ste, nebitno. Odoh prileci.
Logovan

#17535 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Logovan »

karanana wrote:Nisam ni reko da je to taj frajer nego da nije rod jer vidim manijaci se mobilizirali.
Ali u pravu ste, nebitno. Odoh prileci.
Nema to veze sa prezimenom, i Horde su isto uradile, kao i mnogi drugi ljudi koji su se organizovali i skupili.
meteorit135531

#17536 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by meteorit135531 »

Ja sam danas ulazio u grad iz pravca Zenice i mogu vam reci da Bosna nosi sve ispred sebe sigurno brzinom preko 100 kilometara na sat...
Strasne bujice , i veliki nanosi.. nema teorijske sanse da se neko pri zdravoj pameti moze spustiti da trazi tijelo
Ogromna je energija vode zbog topljenja snijega sa planina i kise koja je padala
Jos je i mutna voda , zagadjena svim i svacim , stabla plivaju kao od sale
Riskatno je i pomisljati uci
Ovo moze samo biti sreca da ga nadju ako ga rijeka izbaci negdje jer je vjerovatno tijelo zapelo ili je pod teretom na dnu
Dok se vrijeme ne stabilizira i bujica ne splasne , ne mogu poslat ronioce
[Emma]

#17537 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by [Emma] »

Evo na instagramu vidim nudi 5000 KM za pronalazak brata.[/quote]

:? :?
Tercius

#17538 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Tercius »

http://--- NO LINKS ---/clanak/Alen/454855/dt

Podrska svim ovim momcima i djevojkama sto su promrzli i mokri do iza vrata po ovom snijegu jutros, i sto primaju platu nizasta.Meni licno, dovoljna je sama spoznaja da ima negdje meni nepoznatih ljudi koji ce napustiti svoju zonu komfora i akomoditet toplih prostorija da me pokusaju naci ako se ikad okliznem u nekakav potok.Od mene unaprijed hvala i njihovim porodicama i prijateljima, sto strahuju izmedju dva telefonska poziva, udarajuci refresh po raznim portalima u strahu da ne procitaju kako je potraga donjela i nove zrtve i da im se svima unparijed izvinem ako u mene mi mom Sifetu neko dadne medijskog prsotora da on kaze nesto, ne radi losih rijeci vec sto to izlaganje dugo traje...
liaar
Grijem se na: na suze
Vozim: francusku nakazu

#17539 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by liaar »

Da me Bog oprosti, ali brat od ovog momka griješi dušu bezveze. Ili on mijenja iskaze, ili su portali počeli opet bombe objavljivati.
Jučer je pisano kako je namjerno sišao u Miljacku i govorio "ne može meni voda ništa ba" a sad se priča kako nije namjerno sišao. :-)
almir_tz

#17541 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by almir_tz »

Ne kontam, šta, frajer odšarafio par šarafa, pokvario pogon. Ako već imaš muda idi ba raznesi se, otvoreno ovom sajmu pokaži kontru, a ne nešto samo koktel namjesto molotovljevig za potpale, napade na vrtuljak osakati čovjeka i djecu. Koje kukavice!
stetoskop
Grijem se na: Fujitsu 12llce
Vozim: Traktor, ide j€bi ga

#17542 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by stetoskop »

Ne mogu shvatiti kako neko može biti u stanju uzeti novac od rodbine, ukoliko pronađe tijelo. Znam da takvih ima, ali neshvatljivo mi... :-x
sunceKOtepsija

#17543 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by sunceKOtepsija »

vjerovatno se nagrada ondosi na zivog, medutim u svakom slucaju sami su se ponudili
JanuaryJones

#17544 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by JanuaryJones »

sunceKOtepsija wrote:vjerovatno se nagrada ondosi na zivog, medutim u svakom slucaju sami su se ponudili
Image
AhmetShabo

#17545 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by AhmetShabo »

Zar nije moguce u ovim situacijama pregraditi rijeku na jednom dijelu. Da se postavi neka celicna mreza koja bi zaustavljala sve krupnije objekte dimenzija vecih od npr 25x25 cm.
Ovo sam mislio dok je iole situacija bila bolja sto se tice vodostaja. Jer ima dijelova gdje je Bosna nije toliko duboka kao ni miljacka
drunken tiger

#17546 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by drunken tiger »

Joj cirkusa jbt!!Pa šta je ovo??
Radar71

#17547 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Radar71 »

:-) :-) :-)
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#17548 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by bitanga_sa_otesa »

AhmetShabo wrote:Zar nije moguce u ovim situacijama pregraditi rijeku na jednom dijelu. Da se postavi neka celicna mreza koja bi zaustavljala sve krupnije objekte dimenzija vecih od npr 25x25 cm.
Ovo sam mislio dok je iole situacija bila bolja sto se tice vodostaja. Jer ima dijelova gdje je Bosna nije toliko duboka kao ni miljacka
naravno da je sve moguce,samo previse ocekujes od glupana i imbecila kojim je popunjena svaka sfera naseg drustva....
stetoskop
Grijem se na: Fujitsu 12llce
Vozim: Traktor, ide j€bi ga

#17549 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by stetoskop »

Bilo je u avazu da su gss-ovci svojoj stanici u Visokom poručili da postave mrežu.
Obzirom na brigu o opremljenosti službi, čisto sumnjam da su ovi u Visokom imali i adekvatne čizme, a kamoli mrežu
drunken tiger

#17550 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by drunken tiger »

AhmetShabo wrote:Zar nije moguce u ovim situacijama pregraditi rijeku na jednom dijelu. Da se postavi neka celicna mreza koja bi zaustavljala sve krupnije objekte dimenzija vecih od npr 25x25 cm.
Teško. Skoro nemoguće. Zbog otpada većeg od 25x25 koji bi se nakupljao u mreži snaga vode bi je provalila bez problema. Voda odnese mostove kada se na ogradu zakači malo veći otpad. SJetite se polava 2014. Ja sam odrastao na tri rijeke koje su veće od Miljacke, mnogo više divlje nego Miljacka. Razumijem vas koji ne znate šta je rijeka i kolika je snaga u njoj. Vjerujem da većina vas nikada nije livala u rijeci nego samo u bazenima, moru i jezerima. Ne mislim ništa loše nego samo kažem da ko nije plivao u rijeci i ko nije gledao kako u minutama naraste za metar dva teško da može razujeti snagu i nepredvidivost.
Post Reply