Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#17501 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by JoseMujica »

Pošto svi ovdje pitaju, nešto traže reko da i ja iskoristim to forumsko pravo....

Stoga, Peđa molim lijepo da podržite Essa prosvjetitelja...s obzirom da ste u mnogome kumovali da postane naš Maradona, dakle Božija ruka našeg Kurtona, budite politički principijelni i ne dopustite da se na jedinom poštenom čovjeku u politici slome kola ove predizborne kampanje :roll:

Prije svega napominjem zasluge, nemjerljive Essa Prosvjetitelja u svekolikom osvještenju pučanstva našeg Kurtona koje su i dovele do ovih protesta i Plenuma, a to je da nas je Esso Prosvjetitelj nesebično upoznao sa dubinom političkog kurvaluka u naske otkrivši cjenovnik skupšćinskih animir dama i momčića. Da nije bilo Prosvjetitelja Essa nikada ne bi saznali koliko košta jedna ruka u skupšćinskoj klupi, niti koliko košta mjesto direktora nekog javnog poduzeća ili mjesto u nekom UO.

Esso Prosvjetitelj je politički Vuk Stefanović Karadžić.

PRAVDA ZA ESSA!
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#17502 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by KatarinaKosaca »

JoseMujica wrote:Pošto svi ovdje pitaju, nešto traže reko da i ja iskoristim to forumsko pravo....

Stoga, Peđa molim lijepo da podržite Essa prosvjetitelja...s obzirom da ste u mnogome kumovali da postane naš Maradona, dakle Božija ruka našeg Kurtona, budite politički principijelni i ne dopustite da se na jedinom poštenom čovjeku u politici slome kola ove predizborne kampanje :roll:

Prije svega napominjem zasluge, nemjerljive Essa Prosvjetitelja u svekolikom osvještenju pučanstva našeg Kurtona koje su i dovele do ovih protesta i Plenuma, a to je da nas je Esso Prosvjetitelj nesebično upoznao sa dubinom političkog kurvaluka u naske otkrivši cjenovnik skupšćinskih animir dama i momčića. Da nije bilo Prosvjetitelja Essa nikada ne bi saznali koliko košta jedna ruka u skupšćinskoj klupi, niti koliko košta mjesto direktora nekog javnog poduzeća ili mjesto u nekom UO.

Esso Prosvjetitelj je politički Vuk Stefanović Karadžić.

PRAVDA ZA ESSA!
Nije mi čak ni smiješno, vjeruj mi :roll: Poslije današnjeg diskursa kad je spomenuo i oca da li Kojevićevog ili Haverićevog, ali bilo je niže od razine periferne lokalne kafane gdje dođu u papučama na pivo.
Pedja, ko je zastupnik koji je imao prijedlog na budžet, sjedio je do Hanke, a Hanka do tebe? Između ostalog je predložio i smanjenje budžetskog davanja u predizbornoj kampanji za 50%?
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#17503 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by -LIBERO- »

Pedja.

Imaju neke informacije da ce vjerovatno SDA predloziti Kozardu za novog "expertnog" manbdatara?
Da li ste i vi iz NS culi te info?

Druga stvar. Da li cete vi ispred NS predloziti mandatara, i da li postoje neki interni razgovori sa drugim strankama ( i ako postoji koje su to stranke?) gdje bi se mogao predloziti mandatar?

Hvala.

P.S Cuo sam od ljudi koji su danas gledali prenos skupstine da ste se jako dobro drzali, Ti i Tarik, u nekom verbalno-ideolosko-moralnom sukobu sa Konakovicem i SDA. Ako je istina, samo hrabro!!! I u lice sve i SDA I SDP...a i ovim drugima, sve po zaslugama (i spisku). :thumbup:
KatarinaKosaca

#17504 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by KatarinaKosaca »

-LIBERO- wrote:P.S Cuo sam od ljudi koji su danas gledali prenos skupstine da ste se jako dobro drzali, Ti i Tarik, u nekom verbalno-ideolosko-moralnom sukobu sa Konakovicem i SDA. Ako je istina, samo hrabro!!! I u lice sve i SDA I SDP...a i ovim drugima, sve po zaslugama (i spisku). :thumbup:
Essu su nam inače najviše nasekirali :lol: Pjenio je o ratu, o sudijama, spomnjao im familiju. Esso se pogubio.
Nermin123

#17505 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Nermin123 »

Kate
Do Hanke je sjedio Enes Zekovic nezavisni poslanik,moguce da je bio u sda
KatarinaKosaca

#17506 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by KatarinaKosaca »

Nermin123 wrote:Kate
Do Hanke je sjedio Enes Zekovic nezavisni poslanik,moguce da je bio u sda
Hvala. :) Činilo mi se da ima smislene prijedloge.
todd_smith

#17507 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by todd_smith »

Sve satro pokusaji da se pokupe mrvice sa poda sto je ostalo u smislu politickih poena. I Albin sa onom izjavom kao daju podrsku tokom protesta i Pedja sa svojim PR potezom kada je bilo u vezi plate onda.

Cudicku guraju na plenumu diskretno, Denis se setka po protestima samo da se slika, bjezi ba ista bagra samo manju "moc" ima pa se bori da dodje do iste.

Guze bi dali da se uvale i da budu gdje je SDA/SDP i ostali.
hellue

#17508 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by hellue »

-LIBERO- wrote:Pedja.

Imaju neke informacije da ce vjerovatno SDA predloziti Kozardu za novog "expertnog" manbdatara?

Druga stvar. Da li cete vi ispred NS predloziti mandatara, i da li postoje neki interni razgovori sa drugim strankama ( i ako postoji koje su to stranke?) gdje bi se mogao predloziti mandatar?

Hvala.

P.S Cuo sam od ljudi koji su danas gledali prenos skupstine da ste se jako dobro drzali, Ti i Tarik, u nekom verbalno-ideolosko-moralnom sukobu sa Konakovicem i SDA. Ako je istina, samo hrabro!!! I u lice sve i SDA I SDP...a i ovim drugima, sve po zaslugama (i spisku). :thumbup:
Meni se danas dopao Kozadra, cini mi se da vlada sa onim sto prica a nije bilo nekog velikog sukoba na relaciji SDA i NS, naprotiv
Pedja Kojovic

#17509 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Pedja Kojovic »

libero

Ne znam koga ce SDA predloziti za mandatara.
Najbolje bi bilo da to urade zajedno SDP i SDA tako da gradjani u oktobru imaju pred sobom originalnu postavku o cijem se radu u protekle 4 godine mogu izjasniti.

p.k.
JoseMujica

#17510 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by JoseMujica »

mudro mudro

maloprije mi se Kifla javio...kaže da ga ja jedini zovem tako...zato Peđa imam subverzivno političku ideju...kad pođeš na zasjedanje svrni u pekaru i kupi koju kiflu i dok uđeš ponudi Dinu...odma će misliti da si ti ja :lol: i razviti neke teorije zavjere
webby-x

#17511 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by webby-x »

Dobar nastup pred novinarima Pedja.
Zanimljivo će biti gledati kako se SDA nudi kao
alternativa, progresivna snaga koja će mijenjati
stvari. Nažalost, to će im i proći ako vidimo kako
su prošli u Banovićima.
KatarinaKosaca

#17512 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by KatarinaKosaca »

Pedja Kojovic wrote:Najbolje bi bilo da to urade zajedno SDP i SDA tako da gradjani u oktobru imaju pred sobom originalnu postavku o cijem se radu u protekle 4 godine mogu izjasniti.

p.k.
Ovo je komotno sa vaše strane da se ogradite. Ipak, mislim, ako se već niste ogradili da Ćudić dobije mjesto i još od nekih stvari koje vam je rekao Konaković danas, da sad ipak, ovih 6 mjeseci trebate se malo upetljati. Napravite jednu dobru stvar, vrijediće. Evo, danas smo diskutirali oko procesa registriranja firme. Napravite po uzoru na Makedoniju ured za registraciju pri ministarstvu i da se za 48h registrira firma. Već je nešto. Ovako SDA i SDP opet će spašavati svoje fotelje, uhljebljivati svoje i za šest mjeseci sve isto. Nemojte ići konformizmom, za građane Kantona je 12 i 05 koliko god ovo patetično zvučalo. Izbacite njih i koalirajte vi ostali. Napravite vladu, gledajte cv-e i kopirajte dobro iz drugih zemalja. Odredite prioritete i idite na one koje možete najbrže napraviti. Imajte redovne konferencije z anovinare i mislim da će biti ok. Nisu građani toliko nezahvalni, znaće prepoznati dobar potez. Pa, ovdje se ljudi obraduju kad pobjedi repka toliko, kako se neće obradovati kad i ako vide malo pravde.
VjecitiStudent

#17513 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by VjecitiStudent »

-LIBERO- wrote:Pedja.

...
Kozadra je mozak kantonalne hobotnice.
convict

#17514 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by convict »

Peđa,

Kako komentarišete gotovo jednoglasnu podršku nacrtu budžeta? Zar baš niko nije svjestan šta znači 130 milki komercijalnog kredita za pokriće deficita?
VjecitiStudent

#17515 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by VjecitiStudent »

convict wrote:Peđa,

Kako komentarišete gotovo jednoglasnu podršku nacrtu budžeta? Zar baš niko nije svjestan šta znači 130 milki komercijalnog kredita za pokriće deficita?
Nisu valjda već izglasali tu katastrofu???????
JoseMujica

#17516 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by JoseMujica »

ko da njih tamo libo tuki...smao kontaju kako da amortizuju bijes naroda i provuku se do izbora...a ko dođe krajem godine neka čisti vnago za njima

klasični antropološki primjer ovakvog ponašanje je kada tipični Prošnjak spremi ženu i djecu u Golfa II GTD i ode na Veliko polje da roštilja.....dok ima dobro je, žderi, pij, kolo igraj, ostavi smeće drugom i razguli kući
biske

#17517 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by biske »

VjecitiStudent wrote:
convict wrote:Peđa,

Nisu valjda već izglasali tu katastrofu???????
ide u šatro javnu raspravu.
JoseMujica wrote:ko da njih tamo libo tuki...smao kontaju kako da amortizuju bijes naroda i provuku se do izbora...a ko dođe krajem godine neka čisti vnago za njima

klasični antropološki primjer ovakvog ponašanje je kada tipični Prošnjak spremi ženu i djecu u Golfa II GTD i ode na Veliko polje da roštilja.....dok ima dobro je, žderi, pij, kolo igraj, ostavi smeće drugom i razguli kući
a poslije izbora će biti masovno taktiziranje u stilu ns u ovom sazivu: eto vas tamo, većina ste i formirajte vladu.
kluz franjo

#17518 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by kluz franjo »

Last edited by kluz franjo on 31/08/2016 00:50, edited 1 time in total.
Albin Zuhric

#17519 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Albin Zuhric »

Katarina,

Ne znam kako ste dosli do imena Gosp. Cudic. Ona ne sjedi ni na jednoj javnoj funkciji.

Pozdrav
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#17520 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by sabina1 »

KatarinaKosaca wrote:
Ovo je komotno sa vaše strane da se ogradite. Ipak, mislim, ako se već niste ogradili da Ćudić dobije mjesto i još od nekih stvari koje vam je rekao Konaković danas, da sad ipak, ovih 6 mjeseci trebate se malo upetljati. Napravite jednu dobru stvar, vrijediće. Evo, danas smo diskutirali oko procesa registriranja firme. Napravite po uzoru na Makedoniju ured za registraciju pri ministarstvu i da se za 48h registrira firma. Već je nešto. Ovako SDA i SDP opet će spašavati svoje fotelje, uhljebljivati svoje i za šest mjeseci sve isto. Nemojte ići konformizmom, za građane Kantona je 12 i 05 koliko god ovo patetično zvučalo. Izbacite njih i koalirajte vi ostali. Napravite vladu, gledajte cv-e i kopirajte dobro iz drugih zemalja. Odredite prioritete i idite na one koje možete najbrže napraviti. Imajte redovne konferencije z anovinare i mislim da će biti ok. Nisu građani toliko nezahvalni, znaće prepoznati dobar potez. Pa, ovdje se ljudi obraduju kad pobjedi repka toliko, kako se neće obradovati kad i ako vide malo pravde.
:thumbup: :thumbup: :thumbup:

Opet kako i bez SDA , SDP koalirati sa Radeljašom , Hošićem , Čardžićem....ti proizvodi crveno-zelenih su naprosto gori od proizvođača.......
Naša Stranka treba sačekati izbore 2014 i krupno poentirati na nesposobnosti svih prethodnih vlada , ministara...te na Peđinoj učtivosti i razumnosti iz poslaničkog perioda. Ukoliko se to desi , sigurna sam da ovaj kanton očekuju zaista bolji dani.
Do tada neka daju savjete za funkcionisanje kantona i neka ostanu taj toliko puta pomenuti glas razuma.....
Pozdrav
:thumbup:
Last edited by sabina1 on 25/02/2014 20:27, edited 1 time in total.
JoseMujica

#17521 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by JoseMujica »

ma mogu nako, ko onomad drug Mića Alternativa u jednoj zemlji seljaka na brdovitom Balkanu sa dvije ruke u Skupšćini postade premijer i okrete ploču na neke druge ritmove koji malo više vuku na tam-tam
Orange Revolution

#17522 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Orange Revolution »

Kako se može dobiti viza za Švedsku....
kluz franjo

#17523 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by kluz franjo »

Last edited by kluz franjo on 31/08/2016 00:49, edited 1 time in total.
Pedja Kojovic

#17524 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Pedja Kojovic »

kluz franjo
za zastupnike Haverića i Kojovića,
-Kada se očekuje nastavak sjednice Skupštine KS?

O tome odlucuje Kolegij SKS.
Zvanicni poziv jos nismo dobili, niti, iz neformalnih kontakata, imam predstavu kad bi to moglo biti.

-Šta je sa inicijativom/prijedlogom zaključka u vezi smanjenja iznosa budžetskog finansiranja političkim partijama i poslaničkim grupama?

Ja ne znam da je neko formalno pokrenuo tu inicijativu.
Znam sigurno da se o tome nije vodila diskusija niti se o tome odlucivalo.

-Da li ste formalno u skupštinsku proceduru stavili prijedlog zaključaka u skladu sa saopštenjem NS od 08.02., i kakav je bio rezultat izjašnjavanja?

Jedan broj zakljucaka iz tog saopstenja je vrlo slican zakljuccima Plenuma o kojima se diskutovalo i odlucivalo - smanjenje plata, npr. Za neke su trazene dodatne infomacije - broj i namjena sluzbenih vozila, itd.
Ako mislite na nas prijedlog cinovnicke vlade…
SDA i SDP su taj prijedlog proglasili provokacijom i o njemu se u principu nije ni diskutovalo.
Mi ocekujemo da s istekom roka za imenovanje ekspertske vlade koji je dat i nemogucnosti da sadasnji sastav SKS-a izglasa novu Vladu, da cemo se nasem prijedlogu vratiti.

p.k.
kluz franjo

#17525 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by kluz franjo »

Last edited by kluz franjo on 31/08/2016 00:49, edited 1 time in total.
Locked