Nebiggrin wrote:a može li se jednostavno preskočiti tih prvih par epizoda pa gledati od npr.4.?
Gledate seriju - preporučite je
Moderator: _BataZiv_0809
-
normala brate
#17501 Re: Gledate seriju - preporucite je
- zomri
#17502 Re: Gledate seriju - preporucite je
biggrin wrote:a može li se jednostavno preskočiti tih prvih par epizoda pa gledati od npr.4.?
- zomri
#17504 Re: Gledate seriju - preporucite je
Kad nekome preporučujem da gleda Wire uvijek kažem da *mora* pogledati prvih četiri-pet što brže, po mogućnosti u komadu, pa da onda odluči hoće li nastaviti ili ne. Mnogi ne izdrže tako daleko, ali zato oni koji uspiju su u fazonu ŠTA JE OVO VAKO DOBRO

- lmo
- Location: volim sto sam ero s kamena i drace....ko poskok sto skace
#17505 Re: Gledate seriju - preporucite je
vala smoriste s tom serijom. al' mi đavo ne da mira, pa ću joj dati šansu.. 
- johnnykola
#17506 Re: Gledate seriju - preporucite je
Bilo je prvo prvu epizodu pregrmi pa onda ipak prve dvije onda tri, sad bude to dobro samo pregrmi prvu sezonu haman cijelu. Dakle, sad sam uveren = gledanje Wirea - zagarantirano planuće majnda.

Last edited by johnnykola on 12/01/2019 13:10, edited 1 time in total.
-
normala brate
#17507 Re: Gledate seriju - preporucite je
To si sam sebe uvjeravaš iako je istina potpuno druga. 
- johnnykola
#17508 Re: Gledate seriju - preporucite je
To vi pišete, ne ja o gledanju. Od mene je namah dobila odbijanac. 
- Plavo-bijeli
#17509 Re: Gledate seriju - preporucite je
Jedno tri puta počinjao i nisam mogao ni prvu epizodu završiti. Možda je vrijeme da joj opet dam šansu barem tih 4,5 epizoda, pa orilo gorilozomri wrote:Kad nekome preporučujem da gleda Wire uvijek kažem da *mora* pogledati prvih četiri-pet što brže, po mogućnosti u komadu, pa da onda odluči hoće li nastaviti ili ne. Mnogi ne izdrže tako daleko, ali zato oni koji uspiju su u fazonu ŠTA JE OVO VAKO DOBRO![]()
![]()
- p206
#17510 Re: Gledate seriju - preporucite je
ja sam 4 puta pokusavao da gledam Breaking bad...inače volim sporiju radnju sa napetom atmosferom, ali su mi išle na živce one žene što sole pamet muževima
kad sam pregrmio to peti put, postalo je zanimljivo
- johnnykola
#17511 Re: Gledate seriju - preporucite je
Musić je dakle sve kazao. Hajp i moraš gledati. Niđe veze, ne leži ti, ma zajebi to. U tom samoteroriziranju poštivam samo Labudana. Vi ostali niste mu ni do nokta na malom prstu u noge.

A stjeli biste biti no nešto vam ne da.:ppp
A stjeli biste biti no nešto vam ne da.:ppp
-
normala brate
#17512 Re: Gledate seriju - preporucite je
Musić je u pravu jedino da je to narkomanija, ostalo sve po šablonu levatski govori zato što ne zna šta ce od sebe mrsko mu da da šansu i onda pljuje..A ustvari ove top serije su bolje od 90 posto filmova ili bolje receno kao filmovi su samo što je duža verzija istih.
- Point.
#17513 Re: Gledate seriju - preporucite je
Za Žicu ludim (bolja je od 99, 9% stvari što se na ovoj temi preporučuje) dok npr Breaking Bad sam malo gledao na preskok i bila mi je malo smor, valjda gdje onaj lik dobije cancer i ja se utripovo da imam i ja, jedva sam čekao da je završimp206 wrote:ja sam 4 puta pokusavao da gledam Breaking bad...inače volim sporiju radnju sa napetom atmosferom, ali su mi išle na živce one žene što sole pamet muževima![]()
- johnnykola
#17514 Re: Gledate seriju - preporucite je
Sve je krenulo s filmovima i kad vidiš neke ne možeš da vjeruješ da je to snimljeno prije šezdeset, sedamdeset godina. Ali kao što i serija karinaških ima, ima i filmova i u povesti i u sadašnjosti. Neka gleda ko šta hoće i pusti druge da gledaju što žele, zabole me levo oklembešeno mudo za to.normala brate wrote:Musić je u pravu jedino da je to narkomanija, ostalo sve po šablonu levatski govori zato što ne zna šta ce od sebe mrsko mu da da šansu i onda pljuje..A ustvari ove top serije su bolje od 90 posto filmova ili bolje receno kao filmovi su samo što je duža verzija istih.
-
normala brate
#17515 Re: Gledate seriju - preporucite je
johnnykola wrote:Sve je krenulo s filmovima i kad vidiš neke ne možeš da vjeruješ da je to snimljeno prije šezdeset, sedamdeset godina. Ali kao što i serija karinaških ima, ima i filmova i u povesti i u sadašnjosti. Neka gleda ko šta hoće i pusti druge da gledaju što žele, zabole me levo oklembešeno mudo za to.normala brate wrote:Musić je u pravu jedino da je to narkomanija, ostalo sve po šablonu levatski govori zato što ne zna šta ce od sebe mrsko mu da da šansu i onda pljuje..A ustvari ove top serije su bolje od 90 posto filmova ili bolje receno kao filmovi su samo što je duža verzija istih.
Da, naravno..
Samo što on, a evo kako vidim i ti njegovom preporukom necete šansu da pružite za bilo koju seriju i opravdava lik to recenicom to je " narkomanija " znači veze s vezom nema šta je rekao..
Umjesto da kaže necu da gledam to jer nemam vremena on kaže to i + doda da imaju ljudi gige i gige na kompjuteru serija i gledaju samo reda radi..
Znaci umobolno koliko je nigdje veze..
Nema vala ništa dobro od prije 60, 70..
Jedino što valja je 12 angry man, a i to je u momentima da ti moždana opna pukne što kazes
Odiseja iz 68 mi je najstarija cini mi se da je ono vrh..
Poslije toga ide Clockwork orange i tako dalje..
Jeste zanimljivo kad su snimljeni da su svi glavni likovi mrtvi i tako to
Al' da ti drži pažnju ma nema šanse vjerujem da ljudi reda radi govore da su odlični jer ne žele biti " neznalice " filmova.
-
normala brate
#17516 Re: Gledate seriju - preporucite je
Da li je moguce da si gledao Žicu, a nisi Sopranose?Point. wrote:Za Žicu ludim (bolja je od 99, 9% stvari što se na ovoj temi preporučuje) dok npr Breaking Bad sam malo gledao na preskok i bila mi je malo smor, valjda gdje onaj lik dobije cancer i ja se utripovo da imam i ja, jedva sam čekao da je završimp206 wrote:ja sam 4 puta pokusavao da gledam Breaking bad...inače volim sporiju radnju sa napetom atmosferom, ali su mi išle na živce one žene što sole pamet muževima![]()
kad sam pregrmio to peti put, postalo je zanimljivo, a Sopranose nisam gledao a svi govore da je pod moranje. Al nikad se nakaniti.
- Point.
#17517 Re: Gledate seriju - preporucite je
Da.normala brate wrote:Da li je moguce da si gledao Žicu, a nisi Sopranose?Point. wrote:Za Žicu ludim (bolja je od 99, 9% stvari što se na ovoj temi preporučuje) dok npr Breaking Bad sam malo gledao na preskok i bila mi je malo smor, valjda gdje onaj lik dobije cancer i ja se utripovo da imam i ja, jedva sam čekao da je završimp206 wrote:ja sam 4 puta pokusavao da gledam Breaking bad...inače volim sporiju radnju sa napetom atmosferom, ali su mi išle na živce one žene što sole pamet muževima![]()
kad sam pregrmio to peti put, postalo je zanimljivo, a Sopranose nisam gledao a svi govore da je pod moranje. Al nikad se nakaniti.
-
normala brate
#17518 Re: Gledate seriju - preporucite je
Pa bolji su 5 puta 
- johnnykola
#17519 Re: Gledate seriju - preporucite je
Jarane, valjaš nebule za filmove, ali nadoći ćeš. Musić se pita zašto gledaš nešto što s tobom ne rezonira samo zato što je popularno. Pa popularan je i Buba Koreli, a muzika rinaka.normala brate wrote:johnnykola wrote:Sve je krenulo s filmovima i kad vidiš neke ne možeš da vjeruješ da je to snimljeno prije šezdeset, sedamdeset godina. Ali kao što i serija karinaških ima, ima i filmova i u povesti i u sadašnjosti. Neka gleda ko šta hoće i pusti druge da gledaju što žele, zabole me levo oklembešeno mudo za to.normala brate wrote:Musić je u pravu jedino da je to narkomanija, ostalo sve po šablonu levatski govori zato što ne zna šta ce od sebe mrsko mu da da šansu i onda pljuje..A ustvari ove top serije su bolje od 90 posto filmova ili bolje receno kao filmovi su samo što je duža verzija istih.
Da, naravno..
Samo što on, a evo kako vidim i ti njegovom preporukom necete šansu da pružite za bilo koju seriju i opravdava lik to recenicom to je " narkomanija " znači veze s vezom nema šta je rekao..
Umjesto da kaže necu da gledam to jer nemam vremena on kaže to i + doda da imaju ljudi gige i gige na kompjuteru serija i gledaju samo reda radi..
Znaci umobolno koliko je nigdje veze..![]()
Nema vala ništa dobro od prije 60, 70..
Jedino što valja je 12 angry man, a i to je u momentima da ti moždana opna pukne što kazes![]()
Odiseja iz 68 mi je najstarija cini mi se da je ono vrh..
Poslije toga ide Clockwork orange i tako dalje..
Jeste zanimljivo kad su snimljeni da su svi glavni likovi mrtvi i tako to![]()
Al' da ti drži pažnju ma nema šanse vjerujem da ljudi reda radi govore da su odlični jer ne žele biti " neznalice " filmova.
-
normala brate
#17520 Re: Gledate seriju - preporucite je
Između ostalog kaže i to, a kaže i ovo što sam napisao.
Necu nadoci jer sam pokušao i jesu karine filmovi 60 i ranije ima par njih koji se mogu pogledati i jesu dobri.
Ostalo sve sranje, a sve u svemu ostace gledani samo zbog činjenice kad su pravljeni nikako zbog toga što su kvalitetni jer su daleko od kvaliteta pogotovo akcijske scene i ostalo.
Naprimjer kažeš zašto gledaš ako ne rezonira nešto s tobom..
Evo uzimam tebe kao primjer i po onome što sam primjetio da postavljaš, a vidio sam recimo nigtcrawlera vidio nekoliko dobrih krimi filmova..
I onda naprimjer kazes da nisi gledao True Detective i Fargo koji su bolji 3 puta od nabrojanih filmova iznad realno nije to moje mišljenje to je činjenica.Od glume do svega ostalog.
Da se razumijemo iako sam spomenuo NightCrawlera gore on mi je sigurno u top 20 najboljih ikad inace zadnji film koji sam pogledao u komadu bez bilo kakvog zaustavljanja pa i da se ode pišat.
Necu nadoci jer sam pokušao i jesu karine filmovi 60 i ranije ima par njih koji se mogu pogledati i jesu dobri.
Ostalo sve sranje, a sve u svemu ostace gledani samo zbog činjenice kad su pravljeni nikako zbog toga što su kvalitetni jer su daleko od kvaliteta pogotovo akcijske scene i ostalo.
Naprimjer kažeš zašto gledaš ako ne rezonira nešto s tobom..
Evo uzimam tebe kao primjer i po onome što sam primjetio da postavljaš, a vidio sam recimo nigtcrawlera vidio nekoliko dobrih krimi filmova..
I onda naprimjer kazes da nisi gledao True Detective i Fargo koji su bolji 3 puta od nabrojanih filmova iznad realno nije to moje mišljenje to je činjenica.Od glume do svega ostalog.
Da se razumijemo iako sam spomenuo NightCrawlera gore on mi je sigurno u top 20 najboljih ikad inace zadnji film koji sam pogledao u komadu bez bilo kakvog zaustavljanja pa i da se ode pišat.
- johnnykola
#17521 Re: Gledate seriju - preporucite je
Posao sam to već tisuću puta pa ću još jednom. Ništa s tobom i sa mnom počelo nije. Kinematografija je stratapa 1898. godine i reći da u prvi 60, 70 godima ništa nije valjalo je za samoiščakijati se. Ne, sve hlje krenulo preključer s Najtkrolerom. Možeš misliti.
- Point.
#17522 Re: Gledate seriju - preporucite je
Lično, izbjegavam filmove ispod 60-tih. Snimano ko u pozorištu, gluma također, scene vani a vidi se iz aviona da je snimano u studiju, posebno western filmovi. Ne da mi se bacati minute na to.
-
normala brate
#17523 Re: Gledate seriju - preporucite je
Upravo si napisao ono što sam ja prethodno pisao dakle jedino je ostala nostalgija.johnnykola wrote:Posao sam to već tisuću puta pa ću još jednom. Ništa s tobom i sa mnom počelo nije. Kinematografija je stratapa 1898. godine i reći da u prvi 60, 70 godima ništa nije valjalo je za samoiščakijati se. Ne, sve hlje krenulo preključer s Najtkrolerom. Možeš misliti.
https://static01.nyt.com/images/2009/10 ... /popup.jpg
Ovo je covjek koji je izmislio košarku s ženom, eh tako je isto kad porediš stari film s Nightcrawlerom po svim parametrima.
- biggrin
#17524 Re: Gledate seriju - preporucite je
super, haj ti prva pa javi da znam da li da ostavim na listi za "treba pogledati" ili da je skinemlmo wrote:vala smoriste s tom serijom. al' mi đavo ne da mira, pa ću joj dati šansu..
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#17525 Re: Gledate seriju - preporucite je
Imate Žicu na EON-u, kao i Sopranose