Gledate seriju - preporučite je

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
normala brate

#17501 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by normala brate »

biggrin wrote:a može li se jednostavno preskočiti tih prvih par epizoda pa gledati od npr.4.?
Ne
zomri

#17502 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by zomri »

biggrin wrote:a može li se jednostavno preskočiti tih prvih par epizoda pa gledati od npr.4.?

:mrgreen:
biggrin

#17503 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by biggrin »

:thumbup:
zomri

#17504 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by zomri »

Kad nekome preporučujem da gleda Wire uvijek kažem da *mora* pogledati prvih četiri-pet što brže, po mogućnosti u komadu, pa da onda odluči hoće li nastaviti ili ne. Mnogi ne izdrže tako daleko, ali zato oni koji uspiju su u fazonu ŠTA JE OVO VAKO DOBRO :shock: :shock: :shock:
lmo
Location: volim sto sam ero s kamena i drace....ko poskok sto skace

#17505 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by lmo »

vala smoriste s tom serijom. al' mi đavo ne da mira, pa ću joj dati šansu.. :mrgreen:
johnnykola

#17506 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by johnnykola »

Bilo je prvo prvu epizodu pregrmi pa onda ipak prve dvije onda tri, sad bude to dobro samo pregrmi prvu sezonu haman cijelu. Dakle, sad sam uveren = gledanje Wirea - zagarantirano planuće majnda. :D :D :D
Last edited by johnnykola on 12/01/2019 13:10, edited 1 time in total.
normala brate

#17507 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by normala brate »

To si sam sebe uvjeravaš iako je istina potpuno druga. :D
johnnykola

#17508 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by johnnykola »

To vi pišete, ne ja o gledanju. Od mene je namah dobila odbijanac. :mrgreen:
Plavo-bijeli

#17509 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Plavo-bijeli »

zomri wrote:Kad nekome preporučujem da gleda Wire uvijek kažem da *mora* pogledati prvih četiri-pet što brže, po mogućnosti u komadu, pa da onda odluči hoće li nastaviti ili ne. Mnogi ne izdrže tako daleko, ali zato oni koji uspiju su u fazonu ŠTA JE OVO VAKO DOBRO :shock: :shock: :shock:
Jedno tri puta počinjao i nisam mogao ni prvu epizodu završiti. Možda je vrijeme da joj opet dam šansu barem tih 4,5 epizoda, pa orilo gorilo
p206

#17510 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by p206 »

ja sam 4 puta pokusavao da gledam Breaking bad...inače volim sporiju radnju sa napetom atmosferom, ali su mi išle na živce one žene što sole pamet muževima :mrgreen:
kad sam pregrmio to peti put, postalo je zanimljivo :mrgreen:
johnnykola

#17511 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by johnnykola »

Musić je dakle sve kazao. Hajp i moraš gledati. Niđe veze, ne leži ti, ma zajebi to. U tom samoteroriziranju poštivam samo Labudana. Vi ostali niste mu ni do nokta na malom prstu u noge. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
A stjeli biste biti no nešto vam ne da.:ppp
normala brate

#17512 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by normala brate »

Musić je u pravu jedino da je to narkomanija, ostalo sve po šablonu levatski govori zato što ne zna šta ce od sebe mrsko mu da da šansu i onda pljuje..A ustvari ove top serije su bolje od 90 posto filmova ili bolje receno kao filmovi su samo što je duža verzija istih.
Point.

#17513 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Point. »

p206 wrote:ja sam 4 puta pokusavao da gledam Breaking bad...inače volim sporiju radnju sa napetom atmosferom, ali su mi išle na živce one žene što sole pamet muževima :mrgreen:
Za Žicu ludim (bolja je od 99, 9% stvari što se na ovoj temi preporučuje) dok npr Breaking Bad sam malo gledao na preskok i bila mi je malo smor, valjda gdje onaj lik dobije cancer i ja se utripovo da imam i ja, jedva sam čekao da je završim :mrgreen:, a Sopranose nisam gledao a svi govore da je pod moranje. Al nikad se nakaniti.
johnnykola

#17514 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by johnnykola »

normala brate wrote:Musić je u pravu jedino da je to narkomanija, ostalo sve po šablonu levatski govori zato što ne zna šta ce od sebe mrsko mu da da šansu i onda pljuje..A ustvari ove top serije su bolje od 90 posto filmova ili bolje receno kao filmovi su samo što je duža verzija istih.
Sve je krenulo s filmovima i kad vidiš neke ne možeš da vjeruješ da je to snimljeno prije šezdeset, sedamdeset godina. Ali kao što i serija karinaških ima, ima i filmova i u povesti i u sadašnjosti. Neka gleda ko šta hoće i pusti druge da gledaju što žele, zabole me levo oklembešeno mudo za to. :mrgreen:
normala brate

#17515 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by normala brate »

johnnykola wrote:
normala brate wrote:Musić je u pravu jedino da je to narkomanija, ostalo sve po šablonu levatski govori zato što ne zna šta ce od sebe mrsko mu da da šansu i onda pljuje..A ustvari ove top serije su bolje od 90 posto filmova ili bolje receno kao filmovi su samo što je duža verzija istih.
Sve je krenulo s filmovima i kad vidiš neke ne možeš da vjeruješ da je to snimljeno prije šezdeset, sedamdeset godina. Ali kao što i serija karinaških ima, ima i filmova i u povesti i u sadašnjosti. Neka gleda ko šta hoće i pusti druge da gledaju što žele, zabole me levo oklembešeno mudo za to. :mrgreen:

Da, naravno..

Samo što on, a evo kako vidim i ti njegovom preporukom necete šansu da pružite za bilo koju seriju i opravdava lik to recenicom to je " narkomanija " znači veze s vezom nema šta je rekao..
Umjesto da kaže necu da gledam to jer nemam vremena on kaže to i + doda da imaju ljudi gige i gige na kompjuteru serija i gledaju samo reda radi..

Znaci umobolno koliko je nigdje veze.. :D

Nema vala ništa dobro od prije 60, 70..

Jedino što valja je 12 angry man, a i to je u momentima da ti moždana opna pukne što kazes :D

Odiseja iz 68 mi je najstarija cini mi se da je ono vrh..
Poslije toga ide Clockwork orange i tako dalje..

Jeste zanimljivo kad su snimljeni da su svi glavni likovi mrtvi i tako to :D
Al' da ti drži pažnju ma nema šanse vjerujem da ljudi reda radi govore da su odlični jer ne žele biti " neznalice " filmova.
normala brate

#17516 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by normala brate »

Point. wrote:
p206 wrote:ja sam 4 puta pokusavao da gledam Breaking bad...inače volim sporiju radnju sa napetom atmosferom, ali su mi išle na živce one žene što sole pamet muževima :mrgreen:
Za Žicu ludim (bolja je od 99, 9% stvari što se na ovoj temi preporučuje) dok npr Breaking Bad sam malo gledao na preskok i bila mi je malo smor, valjda gdje onaj lik dobije cancer i ja se utripovo da imam i ja, jedva sam čekao da je završim :mrgreen:, a Sopranose nisam gledao a svi govore da je pod moranje. Al nikad se nakaniti.
Da li je moguce da si gledao Žicu, a nisi Sopranose? :D
Point.

#17517 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Point. »

normala brate wrote:
Point. wrote:
Da li je moguce da si gledao Žicu, a nisi Sopranose? :D
Da. :mrgreen:
normala brate

#17518 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by normala brate »

Pa bolji su 5 puta :D
johnnykola

#17519 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by johnnykola »

normala brate wrote:
johnnykola wrote:

Da, naravno..

Samo što on, a evo kako vidim i ti njegovom preporukom necete šansu da pružite za bilo koju seriju i opravdava lik to recenicom to je " narkomanija " znači veze s vezom nema šta je rekao..
Umjesto da kaže necu da gledam to jer nemam vremena on kaže to i + doda da imaju ljudi gige i gige na kompjuteru serija i gledaju samo reda radi..

Znaci umobolno koliko je nigdje veze.. :D

Nema vala ništa dobro od prije 60, 70..

Jedino što valja je 12 angry man, a i to je u momentima da ti moždana opna pukne što kazes :D

Odiseja iz 68 mi je najstarija cini mi se da je ono vrh..
Poslije toga ide Clockwork orange i tako dalje..

Jeste zanimljivo kad su snimljeni da su svi glavni likovi mrtvi i tako to :D
Al' da ti drži pažnju ma nema šanse vjerujem da ljudi reda radi govore da su odlični jer ne žele biti " neznalice " filmova.
Jarane, valjaš nebule za filmove, ali nadoći ćeš. Musić se pita zašto gledaš nešto što s tobom ne rezonira samo zato što je popularno. Pa popularan je i Buba Koreli, a muzika rinaka.
normala brate

#17520 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by normala brate »

Između ostalog kaže i to, a kaže i ovo što sam napisao.

Necu nadoci jer sam pokušao i jesu karine filmovi 60 i ranije ima par njih koji se mogu pogledati i jesu dobri.

Ostalo sve sranje, a sve u svemu ostace gledani samo zbog činjenice kad su pravljeni nikako zbog toga što su kvalitetni jer su daleko od kvaliteta pogotovo akcijske scene i ostalo.

Naprimjer kažeš zašto gledaš ako ne rezonira nešto s tobom..

Evo uzimam tebe kao primjer i po onome što sam primjetio da postavljaš, a vidio sam recimo nigtcrawlera vidio nekoliko dobrih krimi filmova..

I onda naprimjer kazes da nisi gledao True Detective i Fargo koji su bolji 3 puta od nabrojanih filmova iznad realno nije to moje mišljenje to je činjenica.Od glume do svega ostalog.

Da se razumijemo iako sam spomenuo NightCrawlera gore on mi je sigurno u top 20 najboljih ikad inace zadnji film koji sam pogledao u komadu bez bilo kakvog zaustavljanja pa i da se ode pišat. :D
johnnykola

#17521 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by johnnykola »

Posao sam to već tisuću puta pa ću još jednom. Ništa s tobom i sa mnom počelo nije. Kinematografija je stratapa 1898. godine i reći da u prvi 60, 70 godima ništa nije valjalo je za samoiščakijati se. Ne, sve hlje krenulo preključer s Najtkrolerom. Možeš misliti.
Point.

#17522 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Point. »

Lično, izbjegavam filmove ispod 60-tih. Snimano ko u pozorištu, gluma također, scene vani a vidi se iz aviona da je snimano u studiju, posebno western filmovi. Ne da mi se bacati minute na to.
normala brate

#17523 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by normala brate »

johnnykola wrote:Posao sam to već tisuću puta pa ću još jednom. Ništa s tobom i sa mnom počelo nije. Kinematografija je stratapa 1898. godine i reći da u prvi 60, 70 godima ništa nije valjalo je za samoiščakijati se. Ne, sve hlje krenulo preključer s Najtkrolerom. Možeš misliti.
Upravo si napisao ono što sam ja prethodno pisao dakle jedino je ostala nostalgija.

https://static01.nyt.com/images/2009/10 ... /popup.jpg

Ovo je covjek koji je izmislio košarku s ženom, eh tako je isto kad porediš stari film s Nightcrawlerom po svim parametrima. :D
biggrin

#17524 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by biggrin »

lmo wrote:vala smoriste s tom serijom. al' mi đavo ne da mira, pa ću joj dati šansu.. :mrgreen:
super, haj ti prva pa javi da znam da li da ostavim na listi za "treba pogledati" ili da je skinem :mrgreen:
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#17525 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Velkoski »

Imate Žicu na EON-u, kao i Sopranose
Post Reply