Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
zippoo87 wrote: ↑19/11/2023 23:40
Ovo zadnje dizanje cijena je bio cisti bezobrazluk i ekstra profit.Plus onaj harac od 1KM za fol koristenje mreze,kao da se mreza nije do sada koristila.
Moja gornja psiholoska granica za ove najobicnije pakete je dosegnuta i sve preko idem kod konkurencije.
25 KM sada placam,pisljivih 5 GB mjesecno...na minute se ne zalim,ima 500 minuta,to je otprilike dovoljno vecini ali internet je kriticno malo.
Novotel za 12,5 KM uz ugovor daje 30 GB,500 minuta i 100 sms (sms je nebitan,to vise niko i ne koristi).
800 min 800 sms i 14 GB interneta za 25 KM kakav je to kod tebe paket sa 5 GB interneta za 25 KM !!!!
Pa ako neces da potpises ugovor onda se nemoj zaliti jer ti sve pise. Potises ugovor i dobijes 14 GB interneta. Ne vidim problem ako ti je granica 25 KM
Ja svake dvije godine potpisujem ugovor da bi imao vise za isto para.
Nisam se ja zalio,ja samo kazem da konkurencija nudi puno vise za duplo manje novca.
Novotel 12,5 KM pretplata za ugovor od 2 godine,
U bhtu 25 KM na 2 godine da dobijes ovih 14 GB
A imam i razlog zasto ne potpisujem obavezujuci ugovor ali ne moram ovdje to pisati.
zippoo87 wrote: ↑23/11/2023 13:46
Nisam se ja zalio,ja samo kazem da konkurencija nudi puno vise za duplo manje novca.
A imam i razlog zasto ne potpisujem obavezujuci ugovor ali ne moram ovdje to pisati.
U novotelu akcija,a a BHtelecom normalna stalna ponuda, Daj uporedi normalnu ponudu i kod jednih i kod drugih ili akciju i kod jednih i kod drugih.
Koliko vidim u novotelnu normalna cijena je 24,90 KM jedino sto vidim da ima vise GB, a pitanje je kako ces ih iskoristiti gdje je slaba mreze mtela. Jer imam primjer koji sam vidio da mi prijatelj ima sluzbeni mtel i da u okolini Sarajeva ima velikih problema sa mrezom dok ja nemam tih problema sa BHtelecomom, a krecemo se u na skoro istim lokacijama. Tako da po meni je bolje imati onaj broj ciji ces signal imati uvijek kako treba nego placati i jeftinije ali dolaziti u situaciju da gubis signal cesto.
kakaljin wrote: ↑23/11/2023 13:52
U novotelu akcija,a a BHtelecom normalna stalna ponuda, Daj uporedi normalnu ponudu i kod jednih i kod drugih ili akciju i kod jednih i kod drugih.
akcija 3 mjeseca je manje vise stalna ponuda, jer je slicna ponuda bila prije godinu dana.
kakaljin wrote: ↑23/11/2023 13:52
akcija 3 mjeseca je manje vise stalna ponuda, jer je slicna ponuda bila prije godinu dana.
Akcija ili promotivni period nije stalna ponuda
Pa sta ima veze da je bila prije godinu, pa svi prave neke akcije
Koliko vidim u novotelnu normalna cijena je 24,90 KM jedino sto vidim da ima vise GB, a pitanje je kako ces ih iskoristiti gdje je slaba mreze mtela. Jer imam primjer koji sam vidio da mi prijatelj ima sluzbeni mtel i da u okolini Sarajeva ima velikih problema sa mrezom dok ja nemam tih problema sa BHtelecomom, a krecemo se u na skoro istim lokacijama. Tako da po meni je bolje imati onaj broj ciji ces signal imati uvijek kako treba nego placati i jeftinije ali dolaziti u situaciju da gubis signal cesto.
Sluzbeni podaci govore da je pokrivenost signalom cak bolja u Mtela nego u BHTa za par procenata.
Ja nemam tih problema sa mrezom,mreza puna,4g brzi nego u BHTa,dakle sve fercera.
Moguce da ima mrtvih uglova gdje je manje baznih stanica ili rade na drugim frekvencijama ali taj argument je prozvakan i nije validan kao opravdanje.
Kod mene ovdje evo isto radi i bht i novotel(mtel),jer koristim oboje i mogu potvrditi da tvoja konstatacija definitivno ne vrijedi kao cinjenica,nego je vise stvar lokacije.
A logicno da ce neko sebi uzeti ponudu od operatera koji mu zadovoljava potrebe i daje kvalitet usluge koju placa.
kakaljin wrote: ↑23/11/2023 13:58
pa ako u kontinuitetu od godinu dana to mozes uzeti, onda jeste akcija. To sto marketing funkcionise na razne nacine je druga stvar. Konstatujem da ces skoro pa godinu dana imati mogucnost da uzmes za 12,5KM 500 minuta i 30gb neta.
kakaljin wrote: ↑23/11/2023 13:58
pa ako u kontinuitetu od godinu dana to mozes uzeti, onda jeste akcija. To sto marketing funkcionise na razne nacine je druga stvar. Konstatujem da ces skoro pa godinu dana imati mogucnost da uzmes za 12,5KM 500 minuta i 30gb neta.
Pa sto je i dalje zovu akcija ili posebna ponuda ako traje toliko. Neka je stave kao stalnu ponudu onda i rjesena stvar.
Sluzbeni podaci govore da je pokrivenost signalom cak bolja u Mtela nego u BHTa za par procenata.
Ja nemam tih problema sa mrezom,mreza puna,4g brzi nego u BHTa,dakle sve fercera.
Moguce da ima mrtvih uglova gdje je manje baznih stanica ili rade na drugim frekvencijama ali taj argument je prozvakan i nije validan kao opravdanje.
Kod mene ovdje evo isto radi i bht i novotel(mtel),jer koristim oboje i mogu potvrditi da tvoja konstatacija definitivno ne vrijedi kao cinjenica,nego je vise stvar lokacije. A logicno da ce neko sebi uzeti ponudu od operatera koji mu zadovoljava potrebe i daje kvalitet usluge koju placa.
Ovo je bit svega neka svako uzima ono sto njemu najbolje odgovara, a ne da govori neka ponuda ne valja i glupa je, ima se izbor
Ja sam vidio ovo, ti kazes drugo i ni ti mene niti ja tebe ne sporim u vezi signala vec samo kazem sta sam vidio, a ne da mi je neko ispricao.
kakaljin wrote: ↑23/11/2023 14:15
Pa sto je i dalje zovu akcija ili posebna ponuda ako traje toliko. Neka je stave kao stalnu ponudu onda i rjesena stvar.
Ne znam, ako si marketing strucnjak, objasni nam. Nije isto cijena 100KM i cijena 100KM stara cijena 200KM.
Koja je razlika akcije i stalne ponude gdje stalnu mogu odmah sutra iskljuciti iz ponude? Igra rijeci, marketing.
To sa signalom moze biti diskutabilno,mozda koristi kineski/indijski telefon koji nema sve bandove 4g mreze pa gubi signal,mozda je antena u telefonu losa i milion nekih drugih "mozda".
Ono sto pokusavam tebi reci je da izbacis iz diskusije kao glavni argument "signal mreze" jednog operatera u odnosu na drugi.
Mtel u Sarajevu treba da radi kao i BHT,jer je entitetska linija fakticki u pola grada i signali prelaze preko tih administrativnih nevidljivih granica.
I ja sam 3-4 km udaljen od entitetake linije,sela u Rsu su sa druge strane ,nije grad a signal je kao i BHT.
zippoo87 wrote: ↑23/11/2023 14:22
To sa signalom moze biti diskutabilno,mozda koristi kineski/indijski telefon koji nema sve bandove 4g mreze pa gubi signal,mozda je antena u telefonu losa i milion nekih drugih "mozda".
Ono sto pokusavam tebi reci je da izbacis iz diskusije kao glavni argument "signal mreze" jednog operatera u odnosu na drugi.
Mtel u Sarajevu treba da radi kao i BHT,jer je entitetska linija fakticki u pola grada i signali prelaze preko tih administrativnih nevidljivih granica.
I ja sam 3-4 km udaljen od entitetake linije,sela u Rsu su sa druge strane ,nije grad a signal je kao i BHT.
Koristi iphone 15, tako da nije do toga.
Ja opet govori kada se izadje van Sarajeva on ima problema sa mrezom. I ne generalizujem vec govori da on ima problem. I firma mu je zvala mtel da vide sta je i nista ne mogu uraditi po tom pitanju.
Kazem samo da to nije dovoljan razlog za diskusiju a ne da van urbanih sredina signal ne slabi ili se gubi skroz.
Ali ima i za to rjesenje...dual sim i picis,kome naravno to treba i ko radi po terenu.
Kartice su sada 4-5 KM,svako moze kupiti i testirati.
Tako sam i ja kupio i testirao i vidim radi najnormalnije.
Hyperthalamus wrote: ↑23/11/2023 12:23
Jel jos kome dosla opomena pred tuzbu za racun od 10/23 ?
Ne moze ti doci opomena za rn 10/23. Placanje tog racuna je do 30.11. a sad smo jos u 11.om mjesecu.
De to malo razlozi s pravne strane
Vjerovao ili ne ja je dobio....i to stampana 16.11.2023. Nemam sta razlagati sa pravne strane, racune placam redovno, i pratim online na portalu svako knjizenje.
Hyperthalamus wrote: ↑23/11/2023 16:41
Vjerovao ili ne ja je dobio....i to stampana 16.11.2023. Nemam sta razlagati sa pravne strane, racune placam redovno, i pratim online na portalu svako knjizenje.
Hyperthalamus wrote: ↑23/11/2023 16:41
Ajd postavi sliku te opomene ako mozes please
Ne vjerujem da je za 10/23, mora biti do ranije i to dosta.
Oni koji imaju neplaćen 10/23 nisu ni na isključenje došli, a kamo li da ih tuže.
Dosla mi je BHT optika u ulicu. Ljudi, sta je ekvavilent recimo EON premium paketu kod Telemacha? Koje brzine, koja ponuda kanala i koja ponuda uredjaja/slotova se moze dobiti za 80-90 KM?
ing-ecc wrote: ↑23/11/2023 15:43
Za stare i nove korisnike od 13.12.2023.
Na moja tv net s
140 KM ustede na ugovor od 2 godine...kao sto rece ovaj,bolje da su arene HD ubacene a popust stavljen na 3-4 mjeseca.
Ko jos naplacuje HD kanale dodatno...jbte ulazimo u 2024. godinu a u nasih telekom operatera kao da je 2010.
Opet cu morati razmisliti da li iskoristiti i ovu ponudu ...pa 150 KM popusta mogu dobiti i da kupim telefon na rate ,na moj paket.