Ljudi koji su otišli u tu istu Švedsku kažu da nije što je bila. Takođe ne čitam mass medije već stvarne vijesti. Čitam kako se u Švedskoj vrlo lako ljude etiketira ukolikoLBVIEW wrote: ↑31/08/2020 13:14Ok, ali zasto pises o stvarima u koje nisi upucen, jos uz to ubjedjuci one koji zive u Skandinaviji kakva je politicka i sigurnosno-bezbjedonosna situacija tamo?![]()
se protive masovnoj imigraciji iz zemalja sa drugačijom kulturom i svjetonazorom nazivajući ih fašistima. Gledam i video materijal u kojem policija opravdava ubice migrantskog porijekla, zemlja u kojoj žrtve silovanja ne dočekaju pravdu ukoliko je silovatelj migrant i nerijetko dobiju neku smiješnu kaznu. Meni lično nije normalno da integracija migranata ne bude uslov koji bi država postavila. Nije mi ni normalno da ne postoji procjena da li neko može živiti od socijalne pomoći ili biti u radnom odnosu. Ukoliko je radno sposoban ne može biti na socijali. Uostalom ti i ne živiš u Skandinaviji već u Danskoj. Skandinavsko poluostrvo obuhvata Švedsku i Norvešku. Kada smo kod Norveške, ta zemlja je mnogo pametnije postupila. Nisu se migranti mogli naseliti gdje su željeli već gdje ga rasporedi država upravo kako bi se izbjeglo stvaranje getoa. U Švedsku sam trebao ići ove godine ali je kineski virus odložio putovanje.