SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
horkesh

#17501 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by horkesh »

stetoskop wrote:Moj brat koji radi kod privatnika, uzeo je slobodan dan i odazvao se akciji kao dobrovoljni vatrogasac, došao uvečer kući premoren mokar blatnjav...
Molim te da preneseš ličnu i iskrenu zahvalu, kao i divljenje, svome bratu.

Ima i dalje ljudi koji itekako cijene takvu ljudskost. Svaka mu čast!
supercali

#17502 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by supercali »

Ok izgubio brata al je nezahvalan ljudima koji traze posebno jer mu je brat glumio heroja nekog ako je istina ovo ne moze mi voda nista i sl
Evo ovome brat izasao s posla i jos je takvih vjerujem bilo
Samo 2 camca pa sta hoce 3 nosaca aviona 6 katamarana i 20 koca da ih traze?
Naravno da ce ga mjestanin naci jer tijela mogu biti bilo gdje mogu zapeti na otoci a mogu biti i u savi do sada

Nek se zahvali svima i kao sto neko rece nek ide porodici ovog foce i nek im pomaze do kraja zivota
ovo_mi_je_nick

#17503 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by ovo_mi_je_nick »

Ko će biti odgovoran ako neko od volontera cmekne u rijeku ?

I drugi su se utapali pa nije ovoliko bilo aktivizma. Ako je svaki mladi život isti zašto se neko traži 24 sata a neko samo 4 sata sa 5 policajaca.
zateznistub

#17504 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by zateznistub »

supercali wrote:Ok izgubio brata al je nezahvalan ljudima koji traze posebno jer mu je brat glumio heroja nekog ako je istina ovo ne moze mi voda nista i sl
Naravno da ce ga mjestanin naci jer tijela mogu biti bilo gdje mogu zapeti na otoci a mogu biti i u savi do sada

Nek se zahvali svima i kao sto neko rece nek ide porodici ovog foce i nek im pomaze do kraja zivota
Apsolutno!
Da je momak kojim slučajem pao ni kriv ni dužan pa da se nešto s pravom buniš, ovako sam izazivaš sudbinu i buniš se sto neko rizikuje svoj život da izvuce nekoga ko ne cijeni svoj...
supercali

#17505 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by supercali »

zateznistub wrote:
supercali wrote:Ok izgubio brata al je nezahvalan ljudima koji traze posebno jer mu je brat glumio heroja nekog ako je istina ovo ne moze mi voda nista i sl

Apsolutno!
Da je momak kojim slučajem pao ni kriv ni dužan pa da se nešto s pravom buniš, ovako sam izazivaš sudbinu i buniš se sto neko rizikuje svoj život da izvuce nekoga ko ne cijeni svoj...
Ma ne moze se buniti nikako
Pazi odavde do visokog ima koliko kilometara 30-ak mozda ne znam sad znaci rijecnim tokom mozda i vise jer vijuga i ajde sad ti pretrazuj toliki teren jos mutna duboka rijeka da je mogucnost velika da je pod vodom zapeo i sl i on se buni sto ima 200-300 ljudi
Pa svakih 100 metara da stavis to je to a ne mozes tako raditi

Kao sto rekoh sada bolje bi bilo da ode majci ovog foce da pomogne kako zna i umije
Bakir1

#17506 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Bakir1 »

Ako smijem dati komentar...
Digla se kuka I motika od jutros ima 50 auta CZ u visokom samo plus milion raje koja se digla.
Bosna je tolika da ga ne bi mogli sa podmornicom traziti a kamo li sa camcima...
zateznistub

#17507 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by zateznistub »

supercali wrote:
zateznistub wrote:

Apsolutno!
Ma ne moze se buniti nikako
Pazi odavde do visokog ima koliko kilometara 30-ak mozda ne znam sad znaci rijecnim tokom mozda i vise jer vijuga i ajde sad ti pretrazuj toliki teren jos mutna duboka rijeka da je mogucnost velika da je pod vodom zapeo i sl i on se buni sto ima 200-300 ljudi
Pa svakih 100 metara da stavis to je to a ne mozes tako raditi

Kao sto rekoh sada bolje bi bilo da ode majci ovog foce da pomogne kako zna i umije
Onoliko koliko sam ja pratio vidio sam da je dosta ljudi iz fucz i GSS aktivirano, razumijem i tugu i ogorčenost zbog gubitka brata ali pljuvati po svima pa i po drugovima jer mu nisu pazili brata je žalosno...pa nisu mu bili bejbisiteri. Zbog pijane budale i njegove budalastine ode jedan mlad život!
Ovo za Foču si apsolutno u pravu!
uglavnomja

#17508 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by uglavnomja »

:thumbup:
supercali

#17509 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by supercali »

Pa ovo je slika danasnje raje daj samo ja samo meni za ostale boli me briga

Jel se zapitao ikako jesu li i ovi sto tragaju gladni zedni umorni? Siguran sam da nije
Ok izgubio brata samo sto niko drugi do tog istog brata nije kriv pa ni ti jarani sto ih kriza iz zivota
Znaci trebalo je 10 jarana skociti za njim pa da se sada traga za njih 5 umjesto dvojicom kao sada
Da ima imalo postovanja ovom foci bi trebao spomenik dici ispred kafane a porodicu njegovu izdrzavati do kraja zivota
BadBoy

#17510 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by BadBoy »

Ako je ovaj opis incidenta tačan, ja moram postaviti pitanje:

Kako se ČOVJEK od 28 godina može ovako ponašati?
zateznistub

#17511 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by zateznistub »

BadBoy wrote:Ako je ovaj opis incidenta tačan, ja moram postaviti pitanje:

Kako se ČOVJEK od 28 godina može ovako ponašati?
Udari bahatost u glavu kad bez napora dođeš do veće sume novca pa se pomisli da si supermen i neuništiv!
ovo_mi_je_nick

#17512 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by ovo_mi_je_nick »

Do koliko sati je radno vrijeme kafića ?

Šta je stvarni uzrok pada konobara u korito ?

Slabo oko toga ima priče.

Kakvi spomenici ? Ako je tako onda treba svakom pojedincu koji život izgubi višom silom dizati spomenike ili ćemo dizati samo onima "jačim".
supercali

#17513 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by supercali »

ovo_mi_je_nick wrote:Do koliko sati je radno vrijeme kafića ?

Šta je stvarni uzrok pada konobara u korito ?

Slabo oko toga ima priče.

Kakvi spomenici ? Ako je tako onda treba svakom pojedincu koji život izgubi višom silom dizati spomenike ili ćemo dizati samo onima "jačim".
Govorim cisto iz razloga da je konobar izgubio zivot pokusavajuci spasiti njegovog brata koji je pokusavao glumiti supermena
last mohicans

#17514 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by last mohicans »

Ima izjava brata na depou.Nešto se ne moze link postati.
Last edited by last mohicans on 16/12/2017 13:01, edited 1 time in total.
zateznistub

#17515 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by zateznistub »

last mohicans wrote:http://** No links **.ba/clanak/170122/aldin-je-upao-u-vodu-do-pasa-pa-rekao-sta-vam-je-ljudi-ne-moze-meni-voda-nista-a-onda
Izjava brata na ** No links **.ba. Nesto me link zeza.
Stavi pod quote
kafanski_covjek

#17516 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by kafanski_covjek »

last mohicans wrote:http://banjalukain.com/clanak/170122/al ... sta-a-onda
Izjava brata na ** No links **.ba. Nesto me link zeza.
stavis pod url
plavobijeli1987

#17517 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by plavobijeli1987 »

Sa svojim zlim jezicima,ne nadajte se dobru.
To sto pojedini pisu je daleko od istine,vjerujem da niste znali ni preminule niti znate armina.Stvarate price kako vama odgovaraju l,hranite svoj ego tudjom nesrecom.
Zar nije dovoljno pozeliti dzenet nastradalim a porodici sabur,vase nije da sudite.
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#17519 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by mali_milojica »

Brat mu je bezobrazan i bahat. Brat mu je takva tipa osobe da je 20 ljudi poginulo spašavajući njegovog brata mrtav hladan rekao a zašto nije poginulo još 10 da se moj brat spasi.
Znaci samo se na sebe misli i ako su ti prijatelji pametni sklonili bi se sami od njega,nek ne čekaju da ih on izbriše.
sunceKOtepsija

#17520 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by sunceKOtepsija »

plavobijeli1987 wrote:Kafic radi,skuplja se rodbina i prijatelji,daju utjehu jedni drugima i cekaju informacije.
Ne letite pred rudu,takodje imate na sorsu sve kako je bilo i kako ide potraga,ko moze sutra u argelini u 8 da se pomogne naci momak.
jesul angazovani psi tragaci?
maxell_sarajevo wrote: Potraga vise nema svrhe jer sad samo mogu cekati da ga voda negdje izbaci, dal na Otoci ili u Bosanskom Samcu.
nada zadnja umire
kafanski_covjek

#17521 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by kafanski_covjek »

sunceKOtepsija wrote: nada zadnja umire
nada je najveca kurava
JanuaryJones

#17522 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by JanuaryJones »

sunceKOtepsija wrote:
plavobijeli1987 wrote:Kafic radi,skuplja se rodbina i prijatelji,daju utjehu jedni drugima i cekaju informacije.
Ne letite pred rudu,takodje imate na sorsu sve kako je bilo i kako ide potraga,ko moze sutra u argelini u 8 da se pomogne naci momak.
jesul angazovani psi tragaci?
maxell_sarajevo wrote: Potraga vise nema svrhe jer sad samo mogu cekati da ga voda negdje izbaci, dal na Otoci ili u Bosanskom Samcu.
nada zadnja umire
Evo na instagramu vidim nudi 5000 KM za pronalazak brata.
WildRedRose

#17523 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by WildRedRose »

mali_milojica wrote:Brat mu je bezobrazan i bahat. Brat mu je takva tipa osobe da je 20 ljudi poginulo spašavajući njegovog brata mrtav hladan rekao a zašto nije poginulo još 10 da se moj brat spasi.
Znaci samo se na sebe misli i ako su ti prijatelji pametni sklonili bi se sami od njega,nek ne čekaju da ih on izbriše.
Jel licno znas brata ? Jesi ga cuo da govori slicne stvari ?
Da te preduhitrim, ja niti znam njega, niti njegovog brata.

Pratim sve od pocetka, procitala sam vecinu clanaka, preslusala i izjavu Armina, i samo mogu reci da mu nemam nikakvo pravo suditi (niti iko od vas). Zasto ? Covjek je izgubio brata, ne mogu i ne zelim ni da zamisljam u kolikom je bolu, soku, nevjerici..
I uzasavam se od pojedinih komentara tipa : Kafic radi, a brat mu umro; pjana g*****, izazvao je smrt; itd itd.. Ljudi, mlad zivot je ugasen, dijete od 1-2 godine je ostalo bez oca, majka bez sina, zena bez supruga.. Postujte one koji su u zalosti, progutajte nekada takve komentare..

A za Irhana mogu samo reci da je bio momak sa srcem vecim od planine, i zelim mu da mu dragi Bog podari lijepi Dzennet.
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#17524 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by mali_milojica »

WildRedRose wrote:
mali_milojica wrote:Brat mu je bezobrazan i bahat. Brat mu je takva tipa osobe da je 20 ljudi poginulo spašavajući njegovog brata mrtav hladan rekao a zašto nije poginulo još 10 da se moj brat spasi.
Jel licno znas brata ? Jesi ga cuo da govori slicne stvari ?
Da te preduhitrim, ja niti znam njega, niti njegovog brata.

Pratim sve od pocetka, procitala sam vecinu clanaka, preslusala i izjavu Armina, i samo mogu reci da mu nemam nikakvo pravo suditi (niti iko od vas). Zasto ? Covjek je izgubio brata, ne mogu i ne zelim ni da zamisljam u kolikom je bolu, soku, nevjerici..
I uzasavam se od pojedinih komentara tipa : Kafic radi, a brat mu umro; pjana g*****, izazvao je smrt; itd itd.. Ljudi, mlad zivot je ugasen, dijete od 1-2 godine je ostalo bez oca, majka bez sina, zena bez supruga.. Postujte one koji su u zalosti, progutajte nekada takve komentare..

A za Irhana mogu samo reci da je bio momak sa srcem vecim od planine, i zelim mu da mu dragi Bog podari lijepi Dzennet.
Znam i ja Irhana ;-)
Njegov brat napada ljude koji ga traže,ove što ga nisu čuvali (covjeka od 28god u guzici :-) ),ove što su ga pustili, ove što ga traže. Bice kriva i Miljacka i projektant kaskada i kiša.
Svi su krivi osim brata. Brat mu je platio ultimativnu cijenu za svoje glupiranje.
U boli i žalosti je porodica rh. Foče. Tiho i dostojanstveno.
WildRedRose

#17525 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by WildRedRose »

mali_milojica wrote: Znam i ja Irhana ;-)
Njegov brat napada ljude koji ga traže,ove što ga nisu čuvali (covjeka od 28god u guzici :-) ),ove što su ga pustili, ove što ga traže. Bice kriva i Miljacka i projektant kaskada i kiša.
Svi su krivi osim brata. Brat mu je platio ultimativnu cijenu za svoje glupiranje.
U boli i žalosti je porodica rh. Foče. Tiho i dostojanstveno.
Koliko sam upratila, nigdje nije napisao, izjavio da mu brat nije kriv...
Elem, svako pati, tuguje, zali na svoj nacin... Ako se ne mozemo suzdrzati od svakakvih komentara kada je smrt u pitanju, kakvi smo to ljudi ?

Ovi komentari su mi u rangu ljudi koji odu na zalost samo da bi vidjeli kakva je kuca , namjestaj.. jadno ..
Post Reply